Daha köklü bir çözüm için:
Merhaba!
Az önce, Change.org'da bu kampanyayı imzaladım "Orman ve Su İşleri Bakanı: Hayvana İşkence Kabahat Değil, Suç Sayılsın!!!".
Bu bizim için çok önemli. Sen de imzalar mısın? İşte, linki de burada:
http://www.change.org/tr/kampanyala...pt&utm_medium=email&utm_source=share_petition
Sağol!
Bdv de ki konuyu ben görmedim görmeden konu açmış bulundum zararı yok burdan da paylaşırız bilgileri bdv deki konu taşınmış onu buldum orayada yazdım.Galiba kibleyen arkadaş konu bu alana taşınsın istemiş ama alakasız bir yere taşınmış.Öyle nbir mesaj okuduğumu hatırlıyorum.
Allahım kız arkadaşı da bu olaylara şahit ve bu görüntüleri ayrılınca öc almak için paylaşıyor.Sende en az şahıs kadar iğrençsin ve suçlusun.Bunlara şahit olup nasıl müdahale etmedin ihbar etmedin ruh hastaları
Ya bunun kızarkadaşı da mı varmış??? İyi ki kızı öldürmemiş sapık herif. O mesajları falan paylaşan kız arkadaşı mıymış.. Dünkü konuda paylaşmıştım. Görmeyenler için buraya da koyuyim.
Eki Görüntüle 972254 Eki Görüntüle 972253
Yalana bak tabi o yüzden ölmedin mi sen diye kuyruğundan çekiyor hayvancağızı.Zaten o diğer 2 köpeğinde akibeti bilinmiyor madem beslemiş köpekler nerede şu an?Pislik ya ne dese boş o kendini savunmak için.ESKİŞEHİRde sahiplendiği kediyi yatağına çiş yaptığı gerekçesiyle bıçaklayıp öldürdüğü iddia edilen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki M.C.A., Bartında polise verdiği ifadesinde hayvansever olduğunu belirterek suçlamayı kabul etmedi. M.C.A., kediyi bağırsakları dışarıya çıkmış halde kapının önünde bulduğunu ve tedavi ettirmek için içeriye aldığını ileri sürdü.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi M.C.A.nın, bir kafeteryada görerek sahiplendiği Toros adını verdiği kediyi yatağına çiş yaptığı gerekçesiyle bıçaklayıp damacanayla ezerek öldürdüğü iddia edildi. M.C.A., kedi öldürülürken çekilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılması ardından oluşan tepkiler üzerine dün sabah Bartında tatil için geldiği ailesinin yanında gözaltına alındı.
Babası polis olan M.C.A., ifadesinin ardından tutanak tutulup serbest bırakıldı. Dosyası para cezası uygluanması ve diğer işlemler için Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen M.C.A.nın poliste verdiği ifade ortaya çıktı. Kediyi bir kafeteryada gördüğünü ve sahiplendiğini belirten M.C.A., ifadesinde şöyle dedi:
"Kediyi evde besliyordum. Bir akşam eve geldiğimde kapının önünde bağırsakları çıkmış şekilde gördüm. Evin içine aldım. Sonra alkolün de etkisiyle bağırsakları çıkan kedinin görüntüsünü çekerek kız arkadaşıma gönderdim ve nasıl tedavi ettirebileceğimi sordum. Sonra uyuya kalmışım. Sabah kalktığımda kedinin öldüğünü gördüm ve çöpe attım. Ben hayvanseverim. Daha önce evimde 2 köpek besledim. Suçlamaları kabul etmiyorum."
M.C.A. ifadesinde, görüntüyü sosyal medyaya sızdıran kız arkadaşı ve görüntülerle ilgili yorum yaparak kendisine hakaret ve tehditlerde bulunanlardan da şikayetçi olduğunu söyledi.
Bartın Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru olan öğrencinin babası Mutlu A.nın, olayın ardından izine ayrıldığı belirtildi. Cumhuriyet Mahallesindeki sitede oturan aile, gazetecilerin görüşme istemini kabul etmedi. Sitede oturanlar, M.C.A.yı olayın ortaya çıkmasından sonra hiç görmediklerini söyledi.
Biri kibledi ve çok alakasız bir yere taşındı konu çünkü:
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=690958&page=17&p=33944705#post33944705
Ben de senin konunu yeni bir konu açmak için girdiğimde gördüm. İstersen ilk mesajına benim change.org anketini ekleyebilirsin. İnsanlar genellikle sadece ilk yazılanı okuyup yorum yapıp geçiyor.
Daha önce de benzer görüntüler hayvanseverlerin tepkisini çekerken verilen cezalardan bazıları şöyle:
* Uşak Organize Sanayi Bölgesinde Aralık 2013te 22 köpeği av tüfeği ile öldürüp gömen A.M.ye her köpek için 876 lira olmak üzere toplam 19 bin 272 lira ceza kesildi.
* İzmirin Bornova ilçesinde 8 Ekim 2010da yavru kediyi başını ezerek öldüren üniversite öğrencisi U.G.ye önce 687 TL para cezası kesildi. Ardından mahkeme dört ay hapse mahkum ettiği U.G.nin cezasını 3 ay 10 güne indirip, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. U.G. ayrıca kedinin sahibine 1000 lira ödedi.
* Denizlide Haziran 2010da komşusunun köpeğini av tüfeği ile vurarak öldüren ve kuyruğundan sürükleyip çöp konteynırına atan Arif Başkayaya ise hayvan öldürmekten değil sadece meskun mahalde ateş etmekten 5 ay hapis cezası verildi.
Hepsi üç beş kuruş verip salınıyor .
HAYVANA İŞKENCE KABAHAT DEĞİL , SUÇ SAYILSIN ! Bu kampanya çok önemli .
Arkadaşın paylaştığı linki , ilk mesajında sağ altta mesaj düzenlenmeden ekleyebilirsin .
Aus sana katılıyorum evet bu canilikler suç sayılmalı artık.Onların canı bizimkinden bu kadar kıymetsiz olmamalı.
Bu arada sağ altta mesaj düzenle çıkmadığı için düzenleyemiyorum sanırım belli bir süre sonra mesajlar düzenlenemiyor.
İlk mesaj düzenleniyor ama belki Siyaset başlığına özeldir , değiştirilmemesi .
Kesinlikle , şu emsal cezalara baktım da , kafası atan , canı isteyen gidip hayvanlara işkence yapsın , kanıtlansan da boş , parayı verdi mi bitiyor iş .
Çok yazık ya .
O pislik inkar ediyor şimdi , kan davası gibi belledim takipteyim hep . Yanına kalacak bu dünyada diye sindiremiyorum .
Canım aradım ama bulamıyorum ilk mesaj nasıl tekrar düzenleniyor eğer biliyorsan senin kampanya linklerini ekleyelim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?