• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canilik!

Daha köklü bir çözüm için:

Merhaba!

Az önce, Change.org'da bu kampanyayı imzaladım "Orman ve Su İşleri Bakanı: Hayvana İşkence Kabahat Değil, Suç Sayılsın!!!".

Bu bizim için çok önemli. Sen de imzalar mısın? İşte, linki de burada:

http://www.change.org/tr/kampanyala...pt&utm_medium=email&utm_source=share_petition

Sağol!

Bunu da imzaladım canım sağol ilgine daha başka kampanyalar olursa bu olay ve diğer hayvanlarla ilgili buradan paylaşmaya devam et lütfen hepsini yayalım.

Son düzenleme:
Konu BDV'de kalsa daha iyi olurdu da işte kim kiblediyse cidden merak ediyorum. Ben hediye için konu açanları 3. kere falan hediye için açmıyorsa kiblemiyorum kaldı ki bu konu. Bu da benim derdim arkadaşım.

Bdv de ki konuyu ben görmedim görmeden konu açmış bulundum zararı yok burdan da paylaşırız bilgileri bdv deki konu taşınmış onu buldum orayada yazdım.Galiba kibleyen arkadaş konu bu alana taşınsın istemiş ama alakasız bir yere taşınmış.Öyle nbir mesaj okuduğumu hatırlıyorum.

Bdv de ki konuyu ben görmedim görmeden konu açmış bulundum zararı yok burdan da paylaşırız bilgileri bdv deki konu taşınmış onu buldum orayada yazdım.Galiba kibleyen arkadaş konu bu alana taşınsın istemiş ama alakasız bir yere taşınmış.Öyle nbir mesaj okuduğumu hatırlıyorum.

Biri kibledi ve çok alakasız bir yere taşındı konu çünkü:

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=690958&page=17&p=33944705#post33944705

Ben de senin konunu yeni bir konu açmak için girdiğimde gördüm. İstersen ilk mesajına benim change.org anketini ekleyebilirsin. İnsanlar genellikle sadece ilk yazılanı okuyup yorum yapıp geçiyor.

Allahım kız arkadaşı da bu olaylara şahit ve bu görüntüleri ayrılınca öc almak için paylaşıyor.Sende en az şahıs kadar iğrençsin ve suçlusun.Bunlara şahit olup nasıl müdahale etmedin ihbar etmedin ruh hastaları

Ya bunun kızarkadaşı da mı varmış??? İyi ki kızı öldürmemiş sapık herif. O mesajları falan paylaşan kız arkadaşı mıymış.. Dünkü konuda paylaşmıştım. Görmeyenler için buraya da koyuyim.

$1012294_764117676946822_398397841_n.jpg $1779196_390503547756782_2091445669_n.jpg

ESKİŞEHİR’de sahiplendiği kediyi yatağına çiş yaptığı gerekçesiyle bıçaklayıp öldürdüğü iddia edilen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki M.C.A., Bartın’da polise verdiği ifadesinde hayvansever olduğunu belirterek suçlamayı kabul etmedi. M.C.A., kediyi bağırsakları dışarıya çıkmış halde kapının önünde bulduğunu ve tedavi ettirmek için içeriye aldığını ileri sürdü.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi M.C.A.’nın, bir kafeteryada görerek sahiplendiği ’Toros’ adını verdiği kediyi yatağına çiş yaptığı gerekçesiyle bıçaklayıp damacanayla ezerek öldürdüğü iddia edildi. M.C.A., kedi öldürülürken çekilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılması ardından oluşan tepkiler üzerine dün sabah Bartın’da tatil için geldiği ailesinin yanında gözaltına alındı.

Babası polis olan M.C.A., ifadesinin ardından tutanak tutulup serbest bırakıldı. Dosyası para cezası uygluanması ve diğer işlemler için Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen M.C.A.’nın poliste verdiği ifade ortaya çıktı. Kediyi bir kafeteryada gördüğünü ve sahiplendiğini belirten M.C.A., ifadesinde şöyle dedi:

"Kediyi evde besliyordum. Bir akşam eve geldiğimde kapının önünde bağırsakları çıkmış şekilde gördüm. Evin içine aldım. Sonra alkolün de etkisiyle bağırsakları çıkan kedinin görüntüsünü çekerek kız arkadaşıma gönderdim ve nasıl tedavi ettirebileceğimi sordum. Sonra uyuya kalmışım. Sabah kalktığımda kedinin öldüğünü gördüm ve çöpe attım. Ben hayvanseverim. Daha önce evimde 2 köpek besledim. Suçlamaları kabul etmiyorum."

M.C.A. ifadesinde, görüntüyü sosyal medyaya sızdıran kız arkadaşı ve görüntülerle ilgili yorum yaparak kendisine hakaret ve tehditlerde bulunanlardan da şikayetçi olduğunu söyledi.

Bartın Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru olan öğrencinin babası Mutlu A.’nın, olayın ardından izine ayrıldığı belirtildi. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki sitede oturan aile, gazetecilerin görüşme istemini kabul etmedi. Sitede oturanlar, M.C.A.’yı olayın ortaya çıkmasından sonra hiç görmediklerini söyledi.

hayvansever ve kediyi çöpe atmış öyle mi gömmek aklına gelmemiş mi pislik...ayrıca böyle bir şeyi yapmadıysa neden para cezası alsın ki...

ESKİŞEHİR’de sahiplendiği kediyi yatağına çiş yaptığı gerekçesiyle bıçaklayıp öldürdüğü iddia edilen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki M.C.A., Bartın’da polise verdiği ifadesinde hayvansever olduğunu belirterek suçlamayı kabul etmedi. M.C.A., kediyi bağırsakları dışarıya çıkmış halde kapının önünde bulduğunu ve tedavi ettirmek için içeriye aldığını ileri sürdü.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi M.C.A.’nın, bir kafeteryada görerek sahiplendiği ’Toros’ adını verdiği kediyi yatağına çiş yaptığı gerekçesiyle bıçaklayıp damacanayla ezerek öldürdüğü iddia edildi. M.C.A., kedi öldürülürken çekilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılması ardından oluşan tepkiler üzerine dün sabah Bartın’da tatil için geldiği ailesinin yanında gözaltına alındı.

Babası polis olan M.C.A., ifadesinin ardından tutanak tutulup serbest bırakıldı. Dosyası para cezası uygluanması ve diğer işlemler için Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen M.C.A.’nın poliste verdiği ifade ortaya çıktı. Kediyi bir kafeteryada gördüğünü ve sahiplendiğini belirten M.C.A., ifadesinde şöyle dedi:

"Kediyi evde besliyordum. Bir akşam eve geldiğimde kapının önünde bağırsakları çıkmış şekilde gördüm. Evin içine aldım. Sonra alkolün de etkisiyle bağırsakları çıkan kedinin görüntüsünü çekerek kız arkadaşıma gönderdim ve nasıl tedavi ettirebileceğimi sordum. Sonra uyuya kalmışım. Sabah kalktığımda kedinin öldüğünü gördüm ve çöpe attım. Ben hayvanseverim. Daha önce evimde 2 köpek besledim. Suçlamaları kabul etmiyorum."

M.C.A. ifadesinde, görüntüyü sosyal medyaya sızdıran kız arkadaşı ve görüntülerle ilgili yorum yaparak kendisine hakaret ve tehditlerde bulunanlardan da şikayetçi olduğunu söyledi.

Bartın Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru olan öğrencinin babası Mutlu A.’nın, olayın ardından izine ayrıldığı belirtildi. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki sitede oturan aile, gazetecilerin görüşme istemini kabul etmedi. Sitede oturanlar, M.C.A.’yı olayın ortaya çıkmasından sonra hiç görmediklerini söyledi.
Yalana bak tabi o yüzden ölmedin mi sen diye kuyruğundan çekiyor hayvancağızı.Zaten o diğer 2 köpeğinde akibeti bilinmiyor madem beslemiş köpekler nerede şu an?Pislik ya ne dese boş o kendini savunmak için.

Bu arada rektörlüğe uğradım kızlar durumu sordum soruşturma açılmış hakkında.Dilerim en kısa sürede atılır okuldanda.Eskişehir barosu,haytap ve internet kafe sahibi de dava açtı şahsa.

Biri kibledi ve çok alakasız bir yere taşındı konu çünkü:

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=690958&page=17&p=33944705#post33944705

Ben de senin konunu yeni bir konu açmak için girdiğimde gördüm. İstersen ilk mesajına benim change.org anketini ekleyebilirsin. İnsanlar genellikle sadece ilk yazılanı okuyup yorum yapıp geçiyor.

Canım aradım ama bulamıyorum ilk mesaj nasıl tekrar düzenleniyor eğer biliyorsan senin kampanya linklerini ekleyelim.

Daha önce de benzer görüntüler hayvanseverlerin tepkisini çekerken verilen cezalardan bazıları şöyle:
* Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nde Aralık 2013’te 22 köpeği av tüfeği ile öldürüp gömen A.M.’ye her köpek için 876 lira olmak üzere toplam 19 bin 272 lira ceza kesildi.
* İzmir’in Bornova ilçesinde 8 Ekim 2010’da yavru kediyi başını ezerek öldüren üniversite öğrencisi U.G.’ye önce 687 TL para cezası kesildi. Ardından mahkeme dört ay hapse mahkum ettiği U.G.’nin cezasını 3 ay 10 güne indirip, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. U.G. ayrıca kedinin sahibine 1000 lira ödedi.
* Denizli’de Haziran 2010’da komşusunun köpeğini av tüfeği ile vurarak öldüren ve kuyruğundan sürükleyip çöp konteynırına atan Arif Başkaya’ya ise hayvan öldürmekten değil sadece meskun mahalde ateş etmekten 5 ay hapis cezası verildi.

Hepsi üç beş kuruş verip salınıyor .

HAYVANA İŞKENCE KABAHAT DEĞİL , SUÇ SAYILSIN ! Bu kampanya çok önemli .

Arkadaşın paylaştığı linki , ilk mesajında sağ altta mesaj düzenlenmeden ekleyebilirsin .

Daha önce de benzer görüntüler hayvanseverlerin tepkisini çekerken verilen cezalardan bazıları şöyle:
* Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nde Aralık 2013’te 22 köpeği av tüfeği ile öldürüp gömen A.M.’ye her köpek için 876 lira olmak üzere toplam 19 bin 272 lira ceza kesildi.
* İzmir’in Bornova ilçesinde 8 Ekim 2010’da yavru kediyi başını ezerek öldüren üniversite öğrencisi U.G.’ye önce 687 TL para cezası kesildi. Ardından mahkeme dört ay hapse mahkum ettiği U.G.’nin cezasını 3 ay 10 güne indirip, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. U.G. ayrıca kedinin sahibine 1000 lira ödedi.
* Denizli’de Haziran 2010’da komşusunun köpeğini av tüfeği ile vurarak öldüren ve kuyruğundan sürükleyip çöp konteynırına atan Arif Başkaya’ya ise hayvan öldürmekten değil sadece meskun mahalde ateş etmekten 5 ay hapis cezası verildi.

Hepsi üç beş kuruş verip salınıyor .

HAYVANA İŞKENCE KABAHAT DEĞİL , SUÇ SAYILSIN ! Bu kampanya çok önemli .

Arkadaşın paylaştığı linki , ilk mesajında sağ altta mesaj düzenlenmeden ekleyebilirsin .

Aus sana katılıyorum evet bu canilikler suç sayılmalı artık.Onların canı bizimkinden bu kadar kıymetsiz olmamalı.
Bu arada sağ altta mesaj düzenle çıkmadığı için düzenleyemiyorum sanırım belli bir süre sonra mesajlar düzenlenemiyor.

Aus sana katılıyorum evet bu canilikler suç sayılmalı artık.Onların canı bizimkinden bu kadar kıymetsiz olmamalı.
Bu arada sağ altta mesaj düzenle çıkmadığı için düzenleyemiyorum sanırım belli bir süre sonra mesajlar düzenlenemiyor.

İlk mesaj düzenleniyor ama belki Siyaset başlığına özeldir , değiştirilmemesi .

Kesinlikle , şu emsal cezalara baktım da , kafası atan , canı isteyen gidip hayvanlara işkence yapsın , kanıtlansan da boş , parayı verdi mi bitiyor iş .

Çok yazık ya .

O pislik inkar ediyor şimdi , kan davası gibi belledim takipteyim hep . Yanına kalacak bu dünyada diye sindiremiyorum .

İlk mesaj düzenleniyor ama belki Siyaset başlığına özeldir , değiştirilmemesi .

Kesinlikle , şu emsal cezalara baktım da , kafası atan , canı isteyen gidip hayvanlara işkence yapsın , kanıtlansan da boş , parayı verdi mi bitiyor iş .

Çok yazık ya .

O pislik inkar ediyor şimdi , kan davası gibi belledim takipteyim hep . Yanına kalacak bu dünyada diye sindiremiyorum .

Aynen bende takipteyim Aus...Sürekli haberleri takip ediyorum netten.Eskişehirdeyim ben buradaki bu olayla ilgili güncel durumları sizinle paylaşmaya çalışırım öğrendikçe.

Son düzenleme:
Canım aradım ama bulamıyorum ilk mesaj nasıl tekrar düzenleniyor eğer biliyorsan senin kampanya linklerini ekleyelim.

Malesef bir süre geçince kendi mesajlarımızı editleyemiyoruz sanırım. Ben de dünkü mesajlarıma baktım altta mesajı düzenle çıkmıyor. Belki Mune'dan rica edilebilir.

HAÇİKO da can denen caniye dava açmış.oh olsun sürünsün inş. pislik

İşkenceyle öldürdüğü kedisinin görüntülerini sosyal medyada paylaşan öğrenciye 1756 lira idari para cezası kesildi.

Eskişehir'de Osman Gazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü Öğrencisi C. A'nın, iç organları dışarı çıkmış bir kedinin resimlerini kendi sosyal paylaşım hesabında paylaşarak yayınlaması üzerine, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Eskişehir Şube Müdürlüğünce inceleme başlatılmış ve ikamet adresi tespit edilmişti.

Eskişehir'deki ikamet adresinde bulunamayan şahsın Bartın'a gittiği öğrenilmiş ve bunun üzerine Bartın Cumhuriyet Savcılığına başvurulmuş, Cumhuriyet Savcılığınca şahsın ifadesi alınarak Eskişehir Adliyesine gönderilmişti.

1756 LİRA İDARİ PARA CEZASI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Eskişehir Şube Müdürlüğü, üniversite öğrencisi C.A. hakkında, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 8. Maddesinin 2. fıkrasında yer verilen "Hayvanların, yaşadıkları sürece, tıbbi amaçlar dışında organ veya dokularının tümü ya da bir bölümü çıkarılıp alınamaz veya tahrip edilemez" hükmüne aykırı davranmaktan 1756 lira idari para cezası uygulayacak.

GELİYORSUNUZ DEĞİL Mİ? GELİRSİNİZ, GELECEKSİNİZ, GELMELİSİNİZ..GELİNİZ..SİZSİZ BİR EKSİĞİZ...AH VAH ETMEYE TAKAT KALMADI..KABAHAT DEĞİL SUÇ BİLİYORSUNUZ. BİLİPTE SÖYLEMEMEK OLMAZ.
duydun mu? /
ADANA:
•16 Şubat Pazar 14:00 Atatürk Parkı
ANKARA:
•15 Şubat Cumartesi 14:30 Sakarya, Kızılay

ANTALYA:

•16 Şubat Pazar 13:00 Şarampol Halkbank

AYDIN:

•16 Şubat Pazar 14:00 Zafer Meydanı

BANDIRMA:
•16 Şubat Pazar 13:30 Cumhuriyet Meydanı

BARTIN:

•16 Şubat Pazar 14:00 Cumhuriyet Meydanı

BATMAN:

•16 Şubat Pazar 13:00 Atatürk Parkı

BİTLİS:

•16 Şubat Pazar 13:00 Tatvan AVM Önü

BURDUR:
•14 Şubat Cuma 15:30 Cumhuriyet Meydanı
BURSA:
•15 Şubat Cumartesi 17:00 Sehreküstü Meydanı

ÇANAKKALE:

•16 Şubat Pazar 15:00 İskele

ÇANKIRI:

•16 Şubat Pazar 15:00 Karatekin Parkı

DENİZLİ:

•16 Şubat Pazar 13:30 Çınar

EDİRNE:

•16 Şubat Pazar 13:30 Saraçlar Caddesi
ESKİŞEHİR:
•16 Şubat Pazar 13:30 Adalar Migros Önü [facebook]
İSTANBUL:
•16 Şubat Pazar 13:00 Nişantaşı Kedili Sanat Parkı
•16 Şubat Pazar 14:00/17:00 Taksim Galatasaray Lisesi Önü (imza toplanacak)
•16 Şubat Pazar 15:00 Kadıköy Boğa Heykeli [facebook]
İZMİR:
•16 Şubat Pazar 14:00 Gündoğdu Meydanı
KAYSERİ:
•16 Şubat Pazar 12:30 Almer

KOCAELİ:
•16 Şubat Pazar 15:00 Sabri Yalım Parkı
KONYA:
•16 Şubat Pazar 16:00 Zafer Meydanı

MERSİN:

•16 Şubat Pazar 12:00 Forum Boyner Önü
MUĞLA:
•12 Şubat Çarşamba 17:00 Ortaca Belediye Meydanı
•15 Şubat Cumartesi 13:00 Bodrum Belediye Meydanı

TEKİRDAĞ:
•16 Şubat Pazar 14:00 Tuğlalı Park
TRABZON:
•16 Şubat Pazar 13:00 Meydan Parkı

DİYARBAKIR-ELAZIĞ-MALATYA (Ortak Eylem):
•16 Şubat Pazar 12:00 Malatya Emekliler Parkı (eski belediye binası)

. KARABÜK : 16 Şubat Pazar, 13:00 Hürriyet Caddesi Belediye Binası önü

1619554_10203366813790195_1126873242_n.jpg
BASIN AÇIKLAMASI ..Görsel Sn.Ömer Aydın'ın..

BASINA VE KAMUOYUNA
Değerli Basın Mensupları, Eskişehir'de bir cani, evinde ki bir kediyi bıçaklayarak işkence ile öldürmüştür. Ayrıca bu cani, hayvanın bağırsakları dışarıda olarak evin içinde dolaşmasını zevkle seyretmiş ve videoya da aldırmıştır. Bu cani katil hiç bir ceza almadan serbest bırakılmıştır.
Bu gün burada ve Türkiye'nin dört bir yanında merhamet ve vicdan taşıyan binlerce kişi bu vahşeti kınamak ve tek ses olarak "Kedi Katili Serbest. NİÇİN" diye sormak için bir araya geldi.
Evet, bir katil nasıl serbest kalır? Çünkü, hayvana işkence vahşet, tıpkı yere tükürmek veya yasak yerde sigara içmek gibi basit eylemlerle aynı çizgide değerlendirilmiş ve "kabahat" olarak görülmüştür. Dolayısı ile hakim veya savcı vicdanen istese de hayvanlara işkence uygulayanlara ceza verememektedir. Oysa hayvan öldürmekle insan öldürmek arası sadece bir adımdır. Bütün katillerin ve toplum düşmanlarının mazisinde hayvanlara yapılan işkence vardır. Caniler, katiller öldürmeyi hayvanları öldürerek öğrenmişlerdir. Bu gerçekler ışığında TBMM den somut bir talebimiz var.
Hayvana işkence yapan, vahşet uygulayan, onun yaşam hakkını gasp eden kişiler hapisle cezalandırılsın. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu yaptırımları "kabahatler" kapsamından çıkarılıp, "Türk Ceza Kanunu" kapsamına alınsın.
Bu kediyi vahşice öldüren katil, mutlaka adalet önüne çıkartılmalı, yargılanmalı ve ceza almalıdır. Adalet, mazlumun hakkını koruduğu sürece Adalettir. Biz katiller serbest kalmamalı diyoruz.
Biz, hayvanlar için yaşam hakkı istiyoruz.
Biz hayvanlar için de adalet istiyoruz
TBMM ye sesleniyoruz. Katillere geçit vermeyin Bu gün bir hayvanı öldüren kişinin, yarın bir insanı da öldüreceğini unutmayın diyoruz. Bir canlıyı işkence yaparak öldüren katilleri aramızda serbestçe dolaşırken görmek istemiyoruz.
Biz, Belediye bakımevlerinde hayvanların aç susuz ve hastalıkla gelen ölümlere mahkum edilmesine karşıyız.
Biz, Hayvanlarımızın sokaklardan toplanıp adına "doğal yaşam alanı" denilen ölüm kamplarına doldurulmasına kesinlikle karşıyız.
Biz Türkiye'de ki hayvan hakları savunucuları, hayvanlara vahşet ve işkence uygulayanların "kabahatler kanunu" çerçevesinde sadece idari para cezası ile cezalandırılmasına karşıyız.
Biz yaygınlaşan hayvana karşı şiddet olaylarına devlet kurumlarının seyirci kalmasına karşıyız.
Biz, hayvan katillerini hapse sokacak değişikliği ısrarla yapmayan TBMM’ni hayvana karşı vahşeti TCK ya alınması için TBMM yi tekrar uyarıyoruz.
ESKİŞEHİR HAYVAN HAKLARI SAVUNUCULARI

Eskişehir İl Orman Müdürlüğü'ne yapmış olduğumuz şikayetimiz sonucunda, 5199 sayılı Kanunu'nun Yasak Müdahaleler başlığını taşıyan 8.maddesinin b fıkrasında yer alan "hayvanların yaşadıkları sürece,tıbbi amaçlar dışında organ ve veya dokularının tümü ya da bir bölümü çıkarılıp alınamaz veya tahrip edilmez",hükmü gereğince M.Can.AKSOY hakkında 1.756 TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.
Peki bu yeterli mi?Elbetteki HAYIR!!! Mevcut yasalar ve yaptırımlar karşında maalesef şimdilik yapılabileceklerden bir tanesi de bu.
Savcılığa yapmış olduğumuz şikayet nedeniyle soruşturma halen devam etmekte.
Bilginize sunulur...

Alıntı:Eskişehir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu

Son düzenleme:
Back