İsimle alakasi yok. Gen ve yetistirme neyse odur. Ailede 3 kisinjn ismi ayni . Hatta ikisinin soyisimleride ayni, yakin akrabalar ama tamamen farklilar. Hayat gorusu zevkleri huylari bile farkli. Bu kadar yakin akraba olupta isim soyisim ayni olurdu.Zaten senle genelde dikkat ediyorum tercihimiz tutuyor canim kerem ilk dusnudgumz isimdi hataa kura yaptik kizmiz keremi cekmisti sonra esim isinnamdim deyince vazgcetik .. kerem ismi de baya konuluyor artik poyraz daha havali ve hos duruyor kerem e gore .. ama genelde poyraz anneler i sakin koyma cok yarmaz teror estryo diyorlar kafam karsti iyice
Annem poyrazida begeniyordu. Hatta onun begendigi Aras ti. Sagdan soldan mudehale ediyorlarya. Bir iki kisi birsey deyince kararini degistiriyor. Hocalardanda iyi biliyorlar. Keremi uslami acidan dolYi istiyor. Kerem kuranda gecmiyor. Kuranda gecmeyen farsca arapca ismini niye koyayim. Kuranda olur bi nebze tamam yada kendi istegiyle bana bu olsun dese kabul edecektim. Dunden bugune baskasi yuzunden fikir degistirdigi icin beklemedeyiz yine. . Kuranda illa arapca isim koyun denmiyor. Line arapca koyuluyor hirma fidesi . Defne melisada allah in yarattigi bitki hurma fidesi gibi. Defnenin melisanin arapcasi olsa onu koyarlardi eminim. Line ismi degneye gore daha mi sevap. Boyle dusunuyorlar. Diger isimlerde Allahin yarattigi denizi ruzgari dagi tasi. İyi olmasi icin arapcami olmasi lazim. Kerem i begeniyoruz zaten oglumun adina esdeger degil sadece o yuzden tereddutteyiz. Ayni konsept degiller. Ayni olsalar koyardim.
Kura cektirmeyi bende dusundum. Esim ilerde kucuk olan sorun yapar kurayla oldu diye yada iş olsun diye soylenebilir. İsmi sevsede abisini kiskanir belki diye cektirtmedi.