• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dusunenk

Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2023
267
67
18
30
Merhaba arkadaşlar,

1 yıl önce vajinal candida teşhisim vardı. kısa süreli ilaçlardan sonra candida için 6 aylık ilaç kullandım. Geçti. Şu an tedaviyi bitireli 3 ay oldu. Ama bende başka belirtiler var şu an. Genzimden gelen ağır ve keskin bir koku var. Candida kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Vücudumda (gözümde, yüzümde, çenemde, kollarımda, ellerimde) kaşıntılarım var. Dermatolojiye gittiğimde candida ile kaşıntıları ilişkilendirmiyorlar.

beslenmeme şu an çok dikkat ediyorum. böyle belirtiler gösteren ve sonrasında bu candidayı yenen arkadaşlar var mı? varsa tecrübelerini bekliyorum.

iyi bir doktor önerisi de alabilirim.

Merhaba arkadaşlar,

1 yıl önce vajinal candida teşhisim vardı. kısa süreli ilaçlardan sonra candida için 6 aylık ilaç kullandım. Geçti. Şu an tedaviyi bitireli 3 ay oldu. Ama bende başka belirtiler var şu an. Genzimden gelen ağır ve keskin bir koku var. Candida kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Vücudumda (gözümde, yüzümde, çenemde, kollarımda, ellerimde) kaşıntılarım var. Dermatolojiye gittiğimde candida ile kaşıntıları ilişkilendirmiyorlar.

beslenmeme şu an çok dikkat ediyorum. böyle belirtiler gösteren ve sonrasında bu candidayı yenen arkadaşlar var mı? varsa tecrübelerini bekliyorum.

Ben de aynı dertten muzdaribim bence de candida kesinlikle kaşıntı döküntü ve egzama yapıyor. Mide ve bağırsak şikayetleri yapıyor. Vajinadan gitse de bağırsaklarımizda yaşamaya devam ettiğini düşünüyorum

Ben de aynı dertten muzdaribim bence de candida kesinlikle kaşıntı döküntü ve egzama yapıyor. Mide ve bağırsak şikayetleri yapıyor. Vajinadan gitse de bağırsaklarımizda yaşamaya devam ettiğini düşünüyorum

peki sizde böyle genizden gelen bir ağız kokusu var mı? bende böyle tatlı, ekmek, pilav, meyve vb. yediğimde böyle yakıcı bir koku ve tat alıyorum ağzımdan

benimde böyle maalesef.

kaşıntılarım oluyor ve ağız kokusu hissediyorum. her doktora gittiğimde söylüyorum ama kimse aa evet candida dan olabilir gelin teşhis edelim vs demiyor ben anlamadım. candida hastası olan çoğu kişide buna benzer belirtiler varken doktorlar neden bağlantıyı kurmuyor. bizde en azından şüphelenmemiş olurduk.

siz doktora gittiniz mi peki

6 ay boyunca aldigin ilaclarin yan etkisi olabilirmi, cok uzun súre cunkú

ondan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. candida da uzun süre tekrarlayan bir rahatsızlık olduğu için uzun süreli ilaçlarda evet karaciğerde toksik etki yapabiliyormuş ama bendeki böyle şekerli, hamurişi, ekmek, bulgur, meyve..vb. yediğim şeylerde kaşıntılarımın arttığını ve genzimden keskin, acımsı bir koku geldiğini hissediyorum.

Merhaba arkadaşlar,

Merhaba 6 aylık tedavinizde ne gibi bir tedavi uygulandı hangi doktora gittiniz? Lazeri bile denedim kurtulamadım

benimde böyle maalesef.

kaşıntılarım oluyor ve ağız kokusu hissediyorum. her doktora gittiğimde söylüyorum ama kimse aa evet candida dan olabilir gelin teşhis edelim vs demiyor ben anlamadım. candida hastası olan çoğu kişide buna benzer belirtiler varken doktorlar neden bağlantıyı kurmuyor. bizde en azından şüphelenmemiş olurduk.

siz doktora gittiniz mi peki
Defalarca kez gittim hem de ama kurtulamadim. Aynen hiç kimse candida demiyor. Hatta doktorlar kultur bile yapmıyor. Hep aynı ilaçlar aynı tedavi ama şikayetler geçmiyor galiba bunu gecirebilmenin tek yolu beslenmeyi değiştirmek

Back