Canan Karatay'ın ekmek iddialarına cevap verildi

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.001
448
Kocaeli
"Ekmek yemeyin" önerisiyle çok tartışılan Prof. Dr. Canan Karatay'ın ekmek yediği iddia edilen görüntüler sosyal medyada çok ses getirince, Karatay'ın editörü açıklama yapmak durumunda kaldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Yaşam Boyu Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Semineri' kapsamında şehre giden Prof. Dr. Canan Karatay'ın ekmek yerken çekilmiş olan görüntüleri sosyal medyada renkli yorumlara sebep olmuştu.

Hürriyet'te yer verilen habere göre, fotoğrafın sosyal medyada büyük ses getirmesi üzerine Canan Karatay'ın editörü, ünlü profesörün ekmek değil lahmacun yediğini söyleyerek, Karatay'ın ekmek hakkında söylediği "bağımlılık yapar, yemeyin" ifadelerinin arkasında durduğunu ifade etti.

Lahmacunda zaten hamurdan yapilmiyor :) afiyet olsun gotur hamur islerini canan hanim

Ekmek yemeyin derken unun işlenmiş olduğunu katkı maddeleri ve glutenin zararları olduğunu ve eskisi gibi doğal buğdaydan, katkısız bulabilirseniz yemenizde sakınca olmadığını söylüyor.. Karbonhidratın fazlası şeker ve yağa dönüşüyor. Şekerin zararları da artık herkesçe biliniyor, kanser hücrelerini bile şekerin beslediğini artık biliyoruz..
Orada nal gibi görünüyor lahmacun olduğu, ( gerçi o lahmacun unu doğalmı, onu teyit etmişmi bilinmez) kaldı ki yan taraftaki şu facebook yorumlarını okuyunca, bunlar dinlemeyen, anlamayan ve algısı düşük insanlar diye düşündürüyor..

çünkü artık capslerle yaşıyoruz canım, kimsenin okumaya ya da dinlemeye tahammülü zamanı(!) yok
zaten hoca ilk çıktığından beri pizza değil lahmacun diyor mesela
gerçi ilk çıktığı zamanlar şimdi dedikleri arasında farklarda yok değil
geçen bi kanala "grain brain" miydi "wheat belly" o kitaplardan biriyle çıktı yani ilk çıktığı zamana göre daha katı buğday konusunda...

bu biraz maria antoinette in ekmek bulamıyorsanınz pasta yiyin diyen ki pasta aslında makarnaydı.
sözünü hatırlattı. canan hanm ekmek undan yapılıyor okey peki lahmacun neden acaba. ha sanırım proteinden et dışında bir şey yok onda değilmi:)
eve ekmek asla girmez ama lahmacunu götürürüm. oldu oda kabul:)

Ekmek hamurunda maya var.Lahmacun hamurunda yok.Kitabinda deginiyor zaten kendisi de buna.Valla ekmek ve seker disinda porsiyon sinirlamasi olmadan diledigince tabak tabak yemek yenen baska bir diyet alternatifi varsa buyursun ciksin karsisina hocanin.
Bana 4 kasik suyundan arinmis yagsiz yemekle gelmesin hic bir diyetisten.Yillarca yagsiz yiyin yagsiz yiyin dendi durdu.Zayiflayacagiz,saglikli olacagiz diye vucudu yagsiz biraktik.Pko'nun bile tetikleyicilerinden biri omega eksikligiymis.

yani mayasız olan herşey yenebiliyormu. börek mayasız pohaça,mayasız dürüm ekmeği . yufkalı herşey. o zaman yapalım bunu :) un yasak diye biliyordum değilse yapılabilir bu diyet

Mesele işlenmemiş un bul, ekmek yap ye meselesi.. Maya konusunu bilmiyorum ama ekşi maya kendimiz üretebiliyoruz zaten, mayasız ekmek olmaz..
Hatta Türkiyede bir tek doğal buğday Kastamonuda varmış, malum dünyada açlığı bitiricez deyip, buğdayın genetiğini bozdular..
Canan hoca uzun süredir bunu anlatmaya çalışıyor..

yani mayasız olan herşey yenebiliyormu. börek mayasız pohaça,mayasız dürüm ekmeği . yufkalı herşey. o zaman yapalım bunu :) un yasak diye biliyordum değilse yapılabilir bu diyet

Yok oky,haftada bir kez yenebiliyor.Kiyma biber domates maydonoz var ustunde ve tas catlasin 1 ceviz buyuklugundedir bunun hamuru.Yaninda bol yesillik ve g.i degerini dusuren ayranla yiyebilirsiniz diyor.Bu da diyet yaparken al sana ödül.Yiyeceksen hamur en sagliklisini ye diyor.Valla ben hic affetmiyodum yiyodum Aramiz yumurtadan bozuldu bizim.Her gun yumurtaya malesef tahammulum yok.Ondan ayirdik yollari hocamizla :)

ben çok severim lahmacunu. hele ıspanaklı böreği. neyse arada yeniyormuş. güzelll:)

herkes anlamak istediği gibi bakıyor resme , hep böyle değilmiyiz

ben çok sevetim lahmacunu. hele ıspanaklı böreği. neyse arada yeniyormuş. güzelll:)

Benim hassas noktam lokma.Malum anavatanindayiz lokmanin.Izmirde serbetli yiyoduk ama bu taraf serbetsiz yapiyor ve hemen hergun yollarda lokma dokuluyor hayır yapiliyor.Kese kagidina dolduruyolar yeni kizarmis.Aman allahim yemege doyamiyor insan :)

insanlar zaman zaman dilediği şeyleri yiyebilmeli abartmak şartıyla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…