Canakkale Peynir Helvası

TATLI LADY

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2007
31
0
çanakkaleli arkadaşlar.çanakkalenin meşhur peynir helvasına bayılıyorum.çanakkalenin en meşhur peynir helvası nereden alınır.yada evde kendim de yapabilirmiyim.orada yapılan kadar güzel olmasada hiç olmazsa kendimi avuturum.ben izmirde oturuyorum oraya gelmem herzaman sözkonusu olamaz ama günün birinde yolum düşerse peynir helvasını en güzel nerden alabilirim.sevgiler.

ay ben çanakkaleli değilim ama ben de o tatlıya bayılıyorum ya...oraya tatile gittiğimde tesadüfen yemiştim...bir de 2 çeşidi vardı çiğ ve pişmiş olarak...2 si de güzeldi ama pişmiş olanı daha çok sevmiştim..of valla duyunca canım çekti şimdi :)

bide tarifini bulabilsek.ama oranınki gibi olmaz.çanakkaleliler çok şanslı.

Peynir Helvası (Çanakkale)

1 kg. koyun sütünden yapılmış peynir
200 gr. irmik
3 adet yumurta sarısı
1.5 kg. şeker
200 gr. peynir

Peynir, irmik ve yumurta sarıları bir tencerede karıştırılarak hafif hararetli ateşte eritilir. Piştikten sonra 200 gr. peynir daha eklenerek biraz daha ateş üzerinde tutulur. Soğuyunca üzerine toz şeker konup karıştırılır. tepsiye dökülerek fırına verilir.

ben çanakkaleliyim
burda biga diye bir ilçesi var biganın peynir helvası meşhur olur...şimdi nerden alabileceğinize dair mekan adı söylesem reklama kaçar ama:

tatlı lady.. ne zaman canın isterse sööle ben sana yollarım burdan

bişey diicem peynir helvasını ewde yapmak çok zor yapımı çok zor olan bir helva...kıvamını tutturmak çok zor oluyor bildiğim kadarıyla..yine de denerseniz belki başarabilirsiniz::)

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar peynirhelvasi.tr.cx adresinden kargoyla teslim günlük taze peynir helvası satışı yapılıyor hem de Çanakkale'nin en güzel peynir helvası satılıyor benden söylemesi

Çanakalede Feribota durağına çok yakın olan meşhur Hüsmenoğulları enfes güzel yapıyorlar.2 çeşit var biri fırınlanmış diğeri höşmerim halinde.Hersene yazlığa giderken muhakkak üstü dondurmalı yerim.Tabiki muhakkak paketde yaptırır sevdiklerimede götürürüm.

mrb burda bildiğim kadarı ile babalık en meşhur peynir hevacısı ama biz kadir usta diye bir helvacı var oradan yiyoruz...

Hanımlar bende bayılırım bu lezzete Ramazanda da ne gider ama, daha iki gün önce çanakkale de yedim dondurmalı Peynir Helvası harikaydı.

Kızlar ben bu lezzete bayılıyorum ya, Pzartesi günü istanbul yolunda giderkene Malkara ve Tekirdağ peynir helvalarını ayrı ayrı yedim bunlarda harika. Fakat orada sadee sade peynir helvaları var çanakkale peynir helvası fırınlanmışıyla fark atıyor sanırım... İnternette şöyle bir site var buradan .... peynir helvası satın alan varmı?Tadı ve fiyatı nasıl sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…