Canakkale///17

Ben 15 yıldır okuldaki 18 Mart törenlerinde değişmez görevliyim. Sergiler açarım, aşure keşkek günleri düzenlerim, mümkün olduğunca ses getirecek programlar hazırlarım.
Dün de bir tiyatro gösterimiz vardı, izleyenler hüngür hüngür ağladı.
Çanakkale'de değilim ama burada da elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum.
Bu konularda hassas olunması gereken bir dönemdeyiz malum.
İnşallah bir 18 Mart'ı da Gelibolu'da anmak nasip olur.

ezınem saol bebemmm...

anuşka ablamm ne güzell keşke bızde sneın gıbı yararlı şeylerde bulunabılsek tebrık edıyorum ablacım ınşalah emeklı olduğunda çanakkalede hep beraber kutlarız 18 martıı.

Bızde kısmetse yarın gideceğiz Gelibolu'ya çok heyecanlıyım.Şehitlikleri ziyaret ettikten sonra vaktimiz kalırsa Çanakkale'ye geçeriz, nereleri gezmemizi nerde yemek yememizi tavsiye edersiniz.Sevgiler

Bızde kısmetse yarın gideceğiz Gelibolu'ya çok heyecanlıyım.Şehitlikleri ziyaret ettikten sonra vaktimiz kalırsa Çanakkale'ye geçeriz, nereleri gezmemizi nerde yemek yememizi tavsiye edersiniz.Sevgiler

Ben bir Gelibolulu olarak tabii ki şehitliklerden sonra Gelibolu'yu gezmeni öneriyorum canım.zemuszemus

Çanakkale'de de Aynalı Çarşı var, Nusrat Mayın Gemisi var, Deniz Müzesi var, kale var...

ne diyim medarı iftiharımızsın maşalah...

ne dimek canım..nöbetçi olmasam devamını da çeker koyardım...fener alayı ve havaii fişekleri göremedim ona yanarım..

arkadaşlar bana bi yol gösterin nolur..bikaç ay önce akrabamıza getirmişlerdi..bi dilim koydular tabağıma..ilk defa yedim ve bayıldım..bütün kutuyu yedim....PEYNıR HELVASIIIIIIII!!!delikafadulden

şehrinizin bu tadına aşık oldum ben..muhteşem yumuşacık ağızda eriyo........cokacimcoook
aylardır resmen aşeriyorum(hamile diilim sadece aşırı canım isttiyo:asigim:)ama çanakkalede tanıdığım kimse yok..gittigidiyor.com da olsa hemen alcam kargoyla ama yok..:çok üzgünüm:

canım çanakkale merkesde değilimm ama sen adresını gönder bana en kısa zamanda alıp gönderım sanaa ne olacakk ..ben kendım hiç yemedımmm sevmem oldum olasııı...sanırım senın yedığin fırınlanmışıı eşimde çok sever bayıla bayıla yerr gerçekten dıyorum adresını ver çanakkaleye ılk gıttığim gun alıp gönderıcemm sanaa bır gunde bişi olmaz kargoda..

Taze peynirle sen de evde yapabilirsin canım. Ya internetten bak tarifine ya da ben anlatayım.opuyorumnanaktan

günaydın güzel çanakkalemin güzel hatunlarıııı :)

yaa sen nası bişisin yaaa opuyorumnanaktan okuyunca türk olduğum için bikere daha mutlu oldum.herhalde başka milletlerde kolay kolay bulunmaz böyle karşılıksız yardım meleği insanlar..:1hug:
cnm ben sana özelden msj atiim,sana zahmet olmazsa ben hesabına gönderirim nekadar tutuyosa,sen bana kargolarsın olurmu a.s.

bide tarif verebilcek arkadaşada çok teşekkür ederim ama ben bu helvayı sizin şehrinizden tattıktan sonra ne başka bi yerden aldığım nede benim yaptığım kesmez beni :kedi:

eh helvayı bulduğuna göre ben de tarifini veriiim..biraz zahmetli gerçi ama...
PEYNİR HELVASI YA DA HÖŞMERİM(ÇANAKKALE USULÜ)
MALZEMELER:
-1 kg tuzsuz peynir
-1 yumurta
-1 kg şeker(4 bardak,daha az şekerli olsun derseniz 3 bardak ta olabilirmiş)
-1 bardak irmik
-2 yemek kaşığı un
-1 çay kaşığı karbonat
-1 paket vanilya
YAPILIŞI:
öncelikle tuzsuz peynirimizi bir kabın içinde elimizle iyice eziyoruz.sonra peynire,un ve şekerimizin 4 -5 yemek kaşığını iyice yediriyoruz.sonrasında içine yumurtamızı ve karbonatımızı da ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz.güzelce karıştığına emin olduktan sonra,malzemelerimizi tenceremize alıp kısık ateşte taaaaaaaa ki bütün malzemeler, tamamen eriyip ,süt haline gelene kadar ,yani takriben 1 saat kadar, hiç durmadan, tahta bir kaşığın tersi ile ile eze eze karıştırıyoruz..özellikle peynirden topak parçalar kalmaması püf nokta bu aşamada yani...bundan sonra irmiği ilave ediyor ve bir 1/2 saat kadar da bu şekilde karıştırarak pişirmeye devam....veeee en son şekeri ve vanilyayı ilave ediyoruz. artık ateşin altını da açabiliriz....böylece muhallebi kıvamına gelen helvamızı (şekerin erimiş olduğunu gördüğümüzde ) servise hazırrrrrrrr
resmi de şööyle bi şey olucak sevgili arkadaşlarım....

eh helvayı bulduğuna göre ben de tarifini veriiim..biraz zahmetli gerçi ama...
PEYNİR HELVASI YA DA HÖŞMERİM(ÇANAKKALE USULÜ)
MALZEMELER:
-1 kg tuzsuz peynir
-1 yumurta
-1 kg şeker(4 bardak,daha az şekerli olsun derseniz 3 bardak ta olabilirmiş)
-1 bardak irmik
-2 yemek kaşığı un
-1 çay kaşığı karbonat
-1 paket vanilya
YAPILIŞI:
öncelikle tuzsuz peynirimizi bir kabın içinde elimizle iyice eziyoruz.sonra peynire,un ve şekerimizin 4 -5 yemek kaşığını iyice yediriyoruz.sonrasında içine yumurtamızı ve karbonatımızı da ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz.güzelce karıştığına emin olduktan sonra,malzemelerimizi tenceremize alıp kısık ateşte taaaaaaaa ki bütün malzemeler, tamamen eriyip ,süt haline gelene kadar ,yani takriben 1 saat kadar, hiç durmadan, tahta bir kaşığın tersi ile ile eze eze karıştırıyoruz..özellikle peynirden topak parçalar kalmaması püf nokta bu aşamada yani...bundan sonra irmiği ilave ediyor ve bir 1/2 saat kadar da bu şekilde karıştırarak pişirmeye devam....veeee en son şekeri ve vanilyayı ilave ediyoruz. artık ateşin altını da açabiliriz....böylece muhallebi kıvamına gelen helvamızı (şekerin erimiş olduğunu gördüğümüzde ) servise hazırrrrrrrr
resmi de şööyle bi şey olucak sevgili arkadaşlarım....
internetten alıntı..

ilgilenirsen topikte bu
http://www.kadinlarkulubu.com/mutfak-puf-noktalari/273805-iyi-sonuc-ovgu-aldigimiz-tarifleri-puf-noktalari-beraber-paylasalim.html

canım ne demek yaa ...fırınlanmış peynır helvan saat 15.30 itibarı ile yola çıkmış bulunuyor şekerım efıyetle yeee opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
bu arada hesap numarası falan istememm ..eğer beğenırde yıne istersen ozaman belkıı olabılerrr :jeyyar::jeyyar: ..

ayy inanmıyoruuuuuuuuuuuuuuummmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!:sm_cool: cokacimcoook
bitanesin sen rose um benim çok saol..a.s.
BUARADA SANA OKADAR DİL DÖKTÜM,ÇILDIRTMA BENİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ!!! klava: HESAP NONU GÖNDER BANA HEMEN !!!klava: :1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…