• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Can Dündar'ın mahkemede yaptığı savunmanın tam metni

Gazeteci olmak, dokunulmazlık zırhı değil. Gazeteciler daha dikkatli olmalılar bence.
Mit tırları ifşaası bence de ülkeye ihanettir. MİT bu ister silah taşır ister meyve. Onu sorgulayacak değilim ben halktan biriyim sadece. ki, Mit yani, devletin en gizli işlerini yürüten istihbarat topluluğu! Mahallenin muhtarı değil yani..

Şöyle bir senaryo düşünün bakalım, normal mi mit tırlarının durdurulması yada ifşa edilmesi

senaryo :
Newyork'da, NY polis teşkilatı, FBI'ın tırlarını araçlarını durdurup, FBI'ı tutukluyor yada engelliyor.

film'lerde bile olsa, insana garip geliyor ve bu işte bir bit yeniği vardır diyesi geliyor insanın.
herkes tutturmuş bir ülke menfaati ülke menfaati.
menfaatten anladığınız nedir.
Benim için ülke menfaati ülkemin kendi içinde ve komşularıyla barış halinde olmasıdır.
Sizin menfaat dediğiniz şey savaştan nemalanmak ise ister meyve ister silah taşır dersiniz.

Bu neye benziyor biliyor musunuz?
Kadın eve para gelmesine bakar,kocası ister eroin satsın ,ister kadın ticareti yapsın .Eve para gelsin de .

Yere batsın öyle menfaat

bence bu gazeteciler tutuksuz yargılanmalı zaten bence davanın sonucunda suçsuz çıkacaklar çünkü tır iddiasını ilk ortaya atanlar bu gazeteciler değildi, yani ortada bi sır varsa ifşa edenler bunlar değil

genel olarak dusuncelerını yorumlarını sevdıgım ve begendıgım bırı oldugunuz ıcın yorumuma bunuda dahıl ederek
yapıyorum bu sebeple benı yanlıs anlamanızı asla ıstemem :)
eger halk herseyı bılmelıyse; mit herseyı desıfre etmelı...
jandarma karakolda tum bılgıler halka acılmalı...
:)
o tırda o sılahın belkı olması gerekıyordu belkı ayrıntıları 1 kısının bıle bılmesı kotu sebeplere sonuc olacaktı :) fransa da amerıkada ıngıltere de neden hersey gızlı kalıyor kımse sorgulamıyor nıye bunlar ortaya cıkarılmaya calısılmıyor da bıze mahsus bılemedım :)
halk herseyı bılemeyecegı gıbı bılmemelı de
hem halkın hem devletın hemde ılerleyen yonetımın guvenlıgı acısından
guvenlık bunu gerektırır
acıklanması desıfre edılmesı gereken seyler devletı denetlemesı ıcın gorevlendırılmıs kısıler tarafından yapılsın ve yayınlansın
boyle vatandasın elıne dılıne dustumu bılgıler sonuc bu oluyor... bu bılgılerı kımın ne sekılde ne nıyetle kullanacagını bılemeyız

Sen ciddimisin? Biraz ironik olacak fakat hicmi gazete okumuyorsun, tarih bilmiyorsun? Watergate, deep throat hicmi bilmiyorsun? Wikileaks? Downing street memo?? Amerikada the daily show denilen sey vardir, yilllaaardir Amerikada kötü giden seyleri "satire" denilen anlatim sekli ile anlatiliyor.

Can dündar altini cizerim siradan bir operasyonu medyaya yansitmadi. Illegal, yasa disi yapilan seyleri kaleme aldi. Ki gazetecilik tam budur. Halki bilgilendirmektir, yalana karsi savas acmaktir.

Gerce insanlarin tepkisi sadece hayranliktan degil. Artik gazetecelik bu ülkede yandas medya olmaktan ibaret oldu. Neticede bir 16 yasindaki cocuk sirf Erdogan'a karsi geldigi icin hapis cezasi yedi. Bir gazeteci isini yapiyor diye mahkemelik oldu. Kim su durumda daha Erdogan'a kritik verir? Yok canim, ülkece Erdogani övmeye devam, magazincilik olmus gazetecilige devam... :KK14:

kısaca gazetecilik böyle bir meslektir. kimi cevvaldir korkmaz. gözü kara. kimi de, 3 maymunu oynamayı sever.
kimileri de birilerinin verdiği metinleri kendi yazısı diye yayınlar,heee aynı haberi bir kaç kişi aynı anda yayınlasa da sorun yoktur.

Sen ciddimisin? Biraz ironik olacak fakat hicmi gazete okumuyorsun, tarih bilmiyorsun? Watergate, deep throat hicmi bilmiyorsun? Wikileaks? Downing street memo?? Amerikada the daily show denilen sey vardir, yilllaaardir Amerikada kötü giden seyleri "satire" denilen anlatim sekli ile anlatiliyor.

Can dündar altini cizerim siradan bir operasyonu medyaya yansitmadi. Illegal, yasa disi yapilan seyleri kaleme aldi. Ki gazetecilik tam budur. Halki bilgilendirmektir, yalana karsi savas acmaktir.

Gerce insanlarin tepkisi sadece hayranliktan degil. Artik gazetecelik bu ülkede yandas medya olmaktan ibaret oldu. Neticede bir 16 yasindaki cocuk sirf Erdogan'a karsi geldigi icin hapis cezasi yedi. Bir gazeteci isini yapiyor diye mahkemelik oldu. Kim su durumda daha Erdogan'a kritik verir? Yok canim, ülkece Erdogani övmeye devam, magazincilik olmus gazetecilige devam... :KK14:
yok ben hıc gazete okumuyorum ;kıtap bıle okumuyorum ,okumamıslıgın onde gıdenıyım ...Kara cahıl bı ınsanım ,ufkumu aydınlattıgınız ıcın cok tesekkur ederım.
burda her dusunceye saygı dıyen ınsanlara baktım da soyle...
saygının dıbıne vurulmus.
bu konuyla alakalı butun yorumlarımı okumama ragmen demek ıstedıgımı anlamadıysanız bu konuda anlasabılecegımızı sanmam, anlamadıgım seye saygı duymayı tercıh ederım hıc mı gazete okumuyorsun tarıh bılmıyorsun seklınde bı cıkıs yerıne...
ben kımseye boyle yazmadıkca bana boyle yazılmasını gercekden anlamıyorum...
ıyı gunler.

doğru

Can Dündar gazetede sayfalarca silahlar ışide gidiyordu diye yayin yapan mahkemeye gelince nereye gittiğini bilmiyordum diye çark eden bir insan evladı.

İşin bir de yerel mahkeme kismi var. Bakalım ordan ne karar çıkacak

Aksine halk her şeyi bilmeli. Halk devletin tüm politikasını tüm şeffaflığıyla görmeli ki, kime neye oy verdiğini bilsin.

Halkı cahil bırakma çabası Avrupa'da 1400lerde matbaanın icadı ve kitapların bollaşmasıyla bitti. Türkiye'de ne zaman bitecek ki acaba?

Haber almak hakkımız ve özgürlüğümüz, koyun değil insanız.

Kaleme, düşünceye, ağıza yasak, zincir olmaz. İfade özgürlüğü anayasa ile korunur. İfade edilen şey yalan veya iftiraysa bunun cezası da mahkemede kesilir. Can Dündar'ın haberinde iftira yok. Tırlar gün gibi basıldı işte. Yapılan savunma da iftira yalan değil, altı üstü silah yeaaaa ne olacak şeklinde dikkatle okursanız.

Evet haklısınız. Ben de mesela MİT'in toplantilarina katilmak istiyorum çünkü dünya güzel kafam güzel.

Can Dündar gazetede sayfalarca silahlar ışide gidiyordu diye yayin yapan mahkemeye gelince nereye gittiğini bilmiyordum diye çark eden bir insan evladı.

İşin bir de yerel mahkeme kismi var. Bakalım ordan ne karar çıkacak

bu ülkede herkes çark ediyor en üst düzey yöneticiler bile.bir gazeteci kendisinin ve çocuklarının geleceğinden korkup çark etmiş,gayet normal çünkü her şey bir kişinin elinde artık.osmanlı da bile böyle değildi.

boşuna korku imparatorluğu demiyoruz. adamlarda napsın. tabiki çark edecek. kolaydı oralarda müebbet yemek haksız yere. o kadar cesurr sanki bunu yazanda
neyse..:KK14:

haklılar bu dünyada her zaman kazanır.
bizde adalet geç tecelli ediyor gerçi,
balyoz ve ergenekondan yargılananlar tahliye edilse ne olur ,beraat etseler ne olur.
kimisi kahrından intihar etti ,kimisi kansere yakalandı .
sahte delillerle yıllarca içerden çıkartılmadılar.

devlet milyonlarca lira tazminat ödemek zorunda kaldı .
gezi parkında bir kaldırım taşının hesabını yapanların hiç sesi çıkmıyor nedense..

neyse sabırlıyız ,gelecekten hala umutluyuz ,bize de bu yakışır .

bizde adalet geç tecelli ediyor gerçi,
balyoz ve ergenekondan yargılananlar tahliye edilse ne olur ,beraat etseler ne olur.
kimisi kahrından intihar etti ,kimisi kansere yakalandı .
sahte delillerle yıllarca içerden çıkartılmadılar.

devlet milyonlarca lira tazminat ödemek zorunda kaldı .
gezi parkında bir kaldırım taşının hesabını yapanların hiç sesi çıkmıyor nedense..

neyse sabırlıyız ,gelecekten hala umutluyuz ,bize de bu yakışır .
bunların bedeli bir gün ödenir. o mazlumların ahıda çıkar. Allahın adaletine güveniyorum ben

Back