• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Camları kolay silme ve toz tutmama yollari...

Çamaşır Suyu ile silinen camlar da hemen kirlenmiyor yapmur suyu akıyor güzel oluyor bize gelen temizlikçiden öğrendim onu da tavsiye ederim..

eski temizlikçimiz de bulaşık deterjanı ile siliyordu o da fena olmuyordu..

Ben herşeyle silebiliyorum pırıl pırıl olur herzaman camlarım. Yani silme tekniğiyle ilgili var galiba. Bulaşık deterjanı çok iyi temizler boşuna camlar için pahalı ürünler kullanmayın önce bulaşık deterjanı olan kovadaki suyla ıslattığınuz bezle camı silin, bunun için eşinizin eski atletleri çok iyi işinizi görür sonrada gazete kağıdıyla kurulayın ne hav izi kalır ne başka birşey hemde uğraşmazsınız. Yalnız benim salondaki yemek masam siyah cam ve kalın bir cam. Siliyorum güzel ama microfiber bezlerle sonuç alamadım cam sille siliyorum güzel oluyor ama çok bastırarak kurulamam gerekiyor hemen iz kalıyor bir de cam çok çabuk kuruyor ben kurulayana kadar bazı yerler anında kuruyor iz kalıyor bir tek ona sinir oluyorum.

Ben herşeyle silebiliyorum pırıl pırıl olur herzaman camlarım. Yani silme tekniğiyle ilgili var galiba. Bulaşık deterjanı çok iyi temizler boşuna camlar için pahalı ürünler kullanmayın önce bulaşık deterjanı olan kovadaki suyla ıslattığınuz bezle camı silin, bunun için eşinizin eski atletleri çok iyi işinizi görür sonrada gazete kağıdıyla kurulayın ne hav izi kalır ne başka birşey hemde uğraşmazsınız. Yalnız benim salondaki yemek masam siyah cam ve kalın bir cam. Siliyorum güzel ama microfiber bezlerle sonuç alamadım cam sille siliyorum güzel oluyor ama çok bastırarak kurulamam gerekiyor hemen iz kalıyor bir de cam çok çabuk kuruyor ben kurulayana kadar bazı yerler anında kuruyor iz kalıyor bir tek ona sinir oluyorum.

peki camın çerçevelerinde yani beyaz pimapen çerçevelerinide gazeteyle kurulayınca iz kalmıyormu. pimapenler simsiyah olmaz mı :44::44::44:

ben camlarımı gazete kağıyla kurulamayı denemiştim ama baktım beyaz pimapenlerde siyah lekeler oluşturuyor hemen bıraktım eski usul kurulama beziyle devam ettim

peki camın çerçevelerinde yani beyaz pimapen çerçevelerinide gazeteyle kurulayınca iz kalmıyormu. pimapenler simsiyah olmaz mı :44::44::44:

pimapenleri gazeteyle silmiyorum tabi ki canım.. Sadece camlar için söylemiştim. Pimapenleri cifle siliyorum ve temizlik bezi ve duru su ile de siliyorum.

ben çamaşır suyu katıp siliyorumm

Ama bir komşum vardı o da yüzey temizleyici katıyordu suya öyle siliyordu..

Yumuşatıcı hiç denmedim olmas yaa bence..

bugün yumuşatıcı koyarak sildim ama iz bıraktı ya ben mi beceremedim acaba? baktım uzun sürüyor suyu döktüm, yumuşatıcı olmadan daha çabuk bitti

Ya Bu Yumuşatici Olayi Doğru Değil çünkü Camlarda Iz Birakiyo Ben Daha önceden Denemiştim Hiç Bir Yararini Göremedim

kesinlikle katılıyorum ilk olarak temizlendiğini düşünebilirsiniz ama dil buğulanmalar olur bence iki tane mikrofiber bezizniz olsun pimapenleri için birini cifleyin silin durulamaya bile gerek kalmıyor birisinide camlarını silersiniz tertemiz olur hee bide suya bulaşık deterjanı koyar fıslatır silerseniz yağmur yağdığında dışarıdaki camlar ıslanacağından sizin deterjanlı suyunuz devreye girer vecamlarınızın tozu da alınır ben hep öle yapıyorum önce deterjanlı suyu fıslatıyorum soınrada mikroyla siliyorum tertemiz oluyo çok büyük kolaylık:52:

arkadaşlar her duyduğunuza inanmayın.

burda birisi ütüme yumuşatıcı koyuyorum ütüm mis gibi buhar veriyor yazmıştı.

bi arkadaşımı zdenemiş ve ütüsnün paslandığını pişman olduğunu yazmıştı.

yine biri bulaşık makinasına arap sabunu koyduğunu yazmıştı.

ve yine maalesef okuyup denyen kişi makinadan arap sabunundan mahvolduğunu yazmıştı.

üstelik servis çağırsa kendi hatası.yani olurolma herşey itibar etmemek lazım.

Ben marketten satın aldığım cam silme suları var renkli renkli onlarla siliyorum temizleniyor dahasıylada uğraşamam kolay olsun temizlensin yeter.

Camlar kahve rengi çerçeveliyse sirkeli sulu bezle tozunu alıp ve bi gazete yardımıyla silmek kurulamak bildiğim en doğru yöntem yok pimapense cifle kenarlarını geçip yine sirkeli suyla silmek kuru başka bi bezle kurulamak en güzeli..yumuşatıcı bulaşık det. Fasa fiso bence iz yapar.bulanıklaştırr...

Camlar kahve rengi çerçeveliyse sirkeli sulu bezle tozunu alıp ve bi gazete yardımıyla silmek kurulamak bildiğim en doğru yöntem yok pimapense cifle kenarlarını geçip yine sirkeli suyla silmek kuru başka bi bezle kurulamak en güzeli..yumuşatıcı bulaşık det. Fasa fiso bence iz yapar.bulanıklaştırr...

bu dedıgınız sırke bıldıgımız mutfakta kullandıgımız sırke degılmı ? Birde temızlık sırkesı demiş biri o nedır nerde satılır ? elma sırkesı aynı parlaklıgı verırmıki ? Ay ne becerıksız kızmışş diyeceksınız belkı ama yenı evın camları sıldık harıta gıbı kaldılar o kadarda ugrastık. Bez alıcaz guzel bir marka camsılın ıcıne sırke koysak olurmuki ?

bu dedıgınız sırke bıldıgımız mutfakta kullandıgımız sırke degılmı ? Birde temızlık sırkesı demiş biri o nedır nerde satılır ? elma sırkesı aynı parlaklıgı verırmıki ? Ay ne becerıksız kızmışş diyeceksınız belkı ama yenı evın camları sıldık harıta gıbı kaldılar o kadarda ugrastık. Bez alıcaz guzel bir marka camsılın ıcıne sırke koysak olurmuki ?

bildiğimiz mutfakta kullandığımız sirke:) camsil le yaparsanız zaten o kadar leke kalmaması lazım. sorun büyük ihtimalle silme bezinizden kaynaklı. güzel bi marka beze falan da gerek yok arkadaşım. ben mesela hep eski bir gömleğimi kullanırım ve hiiiç iz bırakmaz. ya da siz gazete kullanın. camsille birlikte gazete kullanırsanız gayet güzel parlar.

Yer temizliği yaparken suyuma biraz yumuşatıcı katarım güzel koksun die ama camları hiç denemedim :44::44::44: leke bırakmaz mı_?
bence cam temizliğinde en güzeli duru su + loc :34::34::34:

yumuşatıcıyı ilk ddefa duydum bende herşeyi denedim nerdeyse ama bildigimiz yagçözler varya ondan memnun kaldım tertemizz oldu

şaşırdıım:53:

Bende cam silerken sıcak suyun içine biraz sıvı bulaşık deterjanı ve elma sirkesi koyuyorum sonra havlu bezle kuruluyorum tertemiz oluyo lekede kalmıyo tavsiye ederim şiddetle :46:

Back
X