Ben de 7 yıl kaldım çok 4 yıl kalanlar gördüm affedersiniz geldikleri gibi gittiler.Zaten siz de meseleyi kalmak olarak anlamışsınız.Kaç kitap okudunız?Kaç saat üzerinde düşündünüz?Kaç kere acaba objektif miyim,önyargılı yaklaşıyor olabilir miyim dediniz?Kaç sorunuzun cevabını buldunuz?Kaç kere birbilen aradınız?Kaç kere o bilenden daha iyisini aradınız?Bilfiil içinde bulundunuz?
vikiyi beğenmediyseniz kanaat önderi denen şeyi şöyle açıklayayım.Hani Efendimiz'den sonra peygamber gelmeyecek ya.Ama her 100 yılda bir müceddid gelip dinde yenilemeler yapacak,Efendimizin hadisi ile.En basitinden böyle anlayabilirsiniz.Ayrıca toplumlara ve devletlere yön veren bilgeler her millette mevcuttur.
Ne yapalım?Efendimiz İslam'ın ilanından kaç yıl sonra müşriklerle savaştı biliyor musunuz?Şu an herhangi bir savaşta İsrail'in karşısında ne kadar şansımız var?Daha kendi üretimimiz bir uçağımız,bilgisayarımız,cep telefonumuz yok.Nereye dayılanıyoruz?
Ya yahudiler kendiliğinden lanetli iseler Müslüman olan yahudilere,Efendimizin onlarla ticaret yapmasına,önünden geçen yahudi cenazesine için ayağa kalkmasına,Medine'de beraber yaşamasına,sözlerine güvenip barış anlaşması yapmasına ne diyorsunuz?Belki millet olarak sütü bozuklarının yüzdesi yüksektir.Ama Kur'an okurken her yahudi ve hristiyan dediğinde sıfatları üstümüzden atmayalım.Belki oayetlerde kendi adımıza çıkaracağımız şeyler vardır.Yoksa bu kitap o kadar ayeti sırf onları lanetleyeyim diye barındırmıyor.Mesela o yahudiler gibi "dönek olma",o hristiyanlar gibi "hakikate gözünü kapama".Ayrıca Kur'an'da en çok münafıklara sonra müşriklere sonra yahudilere en az hristiyanlara gazab edilir.
İkinci olarak Hz.Ebu bekir' nispet edilen meşhur sözde şöyle söylenir:Allah'ım bedenimi o kadar büyüt ki cehennemi kaplasın ve oraya başka kimse girmesin..AyrıcaAllah'ın vaad ettiğiyle hareket edersek o kadar büyük hizmeti yapabilen adama cennetin sözüçoook önceden verilmiş olur.O sözde h.efendi zamana vurgu yapıyor,o gün o anda olarak söylüyor.Çok kullandığı bir tabir olduğu için başka yerlerde defaatle açıklamasını ve cennet hakkındaki beyanlarını görebilirsiniz.
Hem videoda söylediklerinde yanlış birşey yok.Zinanın,içkinin hükmünü mü kaldırmış?Oradan örnek vermişsiniz.
(Bu arada kesitlele sunulan örnekler ve başkasının ağzında beyanlar delil sayılmaz)
Sizden üniversitede hocalardan duydum demiştiniz sanırım..Hangi üniden kaç tane ne kadar nitelikte hocadan?
Size attığım Efendi linki nişanyan sözlüğe aitti.
Cihat artık fikirlerle yapılıyorsa he buradaha orda niçin önemli?
Orası ev değil vakıf.Büyük olması gayet gerekli.Lüks içinde yaşadığına dair dedikodu bundan öte gitmezken,aksine dair onlarca şahit gördük,işittik.
Gırtlaklamak derken
ilahi...
Siyasetten uzak kalmak derken sss demesin almışsınız.Her kesimden takip edilip fikirleri beklenen biri olarak o da yorumlarını yapıyor,yapacak.Siyaset araç olarak kullanılabilir tabi.Ama istese parti kurup,başına geçip,iktidar olabilecek desteğe sahipken yapmıyor olması uzak duruşun alasıdır.Sözü geçen olaylar siyasi olay mı sadece?şaşırıyorum..7 den 70 e herkesin gündelik hayatını içine alan ve içine alındığı konulardan bahsediyorsunuz.
Sen de cennete gidebilirsin bilior musun?Ben de.Cehenneme de gidebilirsin.Ben de...
Kişisel bilgisayarın ve hesapların da cia tarafından analiz ediliyor..Ama napsınlar bizi..
Son cümleleriniz ise tamamen iftiradır..
Bunu diyen Üstad,demokrat parti için 1950 lerde bilfiil oy topluyor..
:)Eski ve yeni ayrımı siyasetten değil Üstad'ın bakış açısını ve dine hizmet tarzının değişmesinden.
Sizler de son nefesine ve bu kadar tepkiye rağmen hizmet etmesine şahit olmuş oluyorsunuz.
Ya bu adam abd ye çalışsa orada işi ne
çok basit bir örnekle,mesela apo yakalandığında ecevit baş tacı olmuştu.h.efendinin de türkiyeye gelmesi bugün kimsenin işine yaramaz akpden başka.
ya da oy mu kaybettirir acaba:)
hem