Evet biliyorum.
Ayrıca
efendi Ek olarak kültürlerde bilge kişilere efendi,üstad yaygın kullanılan iki sözcüktür.
İlk cümlenizde yargılı yaklaşmışsınız ama umarım alttaki cümleler esas kastınızdır.Zira sizi diğer topiklerde görüyorum çoğunlukla provakatör olmayan bir yapınız olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca 2.sayfada kendimce bir miktar açıklama yapmıştım.
Aklından ve tecrübelerinden faydalandığımız kimselerin vasfı,yetkisi ve aynası bizzat kendileri ve işleridir.Mevlana ya da Yunus okurken,ıpod dinleyip,çamaşır yıkarken sormadığımız soruları bu kişlere sormayıçok masumgörmüyorum.Şahsınıza algılamayın,akımlardan hepimiz nasipleniriz.
İnşaallah olmuyordur ama konu açılsa maalesef gerginliker oluyor.Bizim mahallede alevi komşular dillendirmekten çekinirleridi.
Zaten olmasa dahi bazı şeytanlar oldurmaya çalışıyorlar,sorun o.
Konu aleviliğin hakkaniyeti tartışması değil.
Sevdiğiniz insanlardan güzel sözlerle bahsetmeniz bu mevzu dışında kınanacak birşey değildir sanıyorum.
Kanaat önderi şu demektir kısaca
Kanaat önderi - Vikipedi O kadar tarikate girdim deyip bu kavramdan haberdar olmamanızı garipsedim.İsmen çağrışım yapmasa da anlamını çıkarabilirdiniz.Yanlış anlamayın şunu merak ediyorum ben de.Bir sürü tarikata girdim çıktım derken ne kast edilir?Yani ne kadar bulunulmuştur?("yeteri kadar" falan gibi cevapları merak ediyor değilim.)
Ayrımlar ad-soyad gibi doğaldır.Ayrımlara iy-kötü gibi anlamlar yüklemek yanlış.Ama bir konuda haklısın,insanoğlu o sınırı korumayı beceremiyor.Bir adım sonra game of thrones..