Bu bölümde açılan haber kaynaklı ama içeriğinde dini ögeler barındıran konularda ayetlere hadislere girmeden dini genel olarak ele alan yorum yapabilirsiniz, ve evet site kuralları gereği polemik, hakaret, tartışma yasak olduğundan site kurallarına uygun yazmalıyız
yanılmıyorsam Tokatta 1. katı aşevi, 2.katı cemevi,3. katı cami olan bi yapı var zaten.
böyle bir şey yapılmış olsa bile bi ilk olmaz.
halk olarak Aleviler ve Sünniler arasında bir sürtüşme var mı ki?
ben hiç rastlamadım.
umarım olmuyodur hiçbir yerde
Bu yaptıkları icraati de dinler arası diyaloğa eklerler şimdi sanki Alevilik ayrı din gibi, inanış gibi...
Türkiyede bile yaşamayan, Türkiyede herhangi bir yetkisi metkisi rütbesi bulunmayan bi adam kim oluyorda bunlara karar veriyor anlamış değilim, diyanet işleri başkanı falan olsa anlarım, Türkiyede herhangi bir caminin imamı olsa yine anlarım
Alevilik Sünnilik nedir ya hu?
bu iki terimin kullanılması bile geriyor beni.
hayır Allah'ın ayırmadığını sen nasıl ayırıyorsun?
Allahın ayırmadığı derken?
meyra ramazan ayında tv de gösterdiler. ben ordan izledim.cami mi? yoksa mescit mi? bahsettiğiniz yer?
ikisi arasında fark var???
meyra ramazan ayında tv de gösterdiler. ben ordan izledim.
cami demişlerdi. minaresi de vardı diye hatırlıyorum.
Allah insanları ayırmıyor ayrı ayrı isimler takmıyor
yazdığımda ne anlaşılamadı?
tamam, teşekkür ederim....
çok şey anlaşılamadı......
neye göre söylüyorsun ki sen bunu???
umarım yanılırsın:)
Şer güçler hep var,bazen de gerçekten çook güçlüler ama samimane gayret edenleri de unutmamak ve desteklemek gerek.
Gece ve gündüzün birbirini kovalaması gibi bazen biri galip geliyor bazen diğeri.
Ayrım maddeleri kadar çok ki neredeyse kendmizden başka kimseyi beğenmeyeceğiz.
açık-kapalı,faşist-komünist,nurcu-cemaatçi,gezici-mısırcı ...
Bu arada hocaefendi 3.köprünün ismi tartışmalarında da verilen ismi yanlış bulmuştu.Bu kadar Alevinin meseleye tepki vermesi de rahatsızlığının boşa olmadığını göstermiş oldu.
Konu yine Alevi-Sünni tartışmasına dönmesin.Konu bambaşka çünkü...
şükür ortada tartışma yok zaten, demekki hep burada bişeyler patlıyorsa burada çözülmesi gereken bişeyler var demekki......
demekki dikkat bu noktaya bence....
bişey sordum ama arada kaynadı galiba :26:
neyi neye göre söylüyorum ya?
siz neyi anlamadınız anlayamadım ki ben. insanları ayırmayın demenin neyini anlamadınız?
Alevilik Sünnilik nedir ya hu?
bu iki terimin kullanılması bile geriyor beni.
hayır Allah'ın ayırmadığını sen nasıl ayırıyorsun?
aslında anlamayan ben değilim, sizsiniz?
o zaman tekrarlayım bi daha.....
aşağıya kopyaladığım mesajınızdaki yazdığınız dini terimleri neye göre belirliyorsunuz siz? bunu demek istedim?????
Allah tabiki kulları arasında ayrım yapmaz, mutlak adildir çünkü şüphesiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?