Cahil deyin halka tamam da seçimlerde oyları bu halk veriyor, cumhuriyet bu demek, e ne olacak o zaman sen söyle? Bakın dış siyaset domino taşı gibidir,yani çevremizdeki olaylar, savaşlar bizi doğrudan etkiliyor. Tarihte bir devlet yıkılır, o yıkıldığı için öbürü yıkılır, bu vakalar çok. Şimdi sen cidden bizi akp değilde başka bir parti yönetseydi ki kendi vekillerini yönetemeyen partilerden bahsediyorum, ortadoğuda haritalar yeniden çizilirken ve bizim ülkemizde kapsayacak bir devletin kurulması için uğraşılırken oluşacak tabloyla daha iyi baş edebileceğini düşünüyor musun? Ya da sınırlarımızda olan savaşlardan ötürü oluşan mülteci akınıyla başedebileceğini ki Avrupa sınır olmamasına rağmen başedemiyor. Neye dayanarak daha iyi olacağını öngörüyorsun, belki de daha beter olacaktı halimiz. Biz türkiyeyi ki dünyanın ortasında bir ülkeyiz, pis bir coğrafya, ayırıp herşeyden sadece kendi kendimize karar verebiliyormuşuz gibi düşünebilir miyiz sence. Bu bölgede adam gibi ülke mi kaldı, hepsi bölündü, parçalandı evet zor bir dönem geçiriyoruz ama bir gemiyle karşıya geçmeye çalışıyoruz ve kaptanımıza güvenmek zorundayız. Yaşananlardan rahatsızız, çözüm ne? AKP gitsin yerine yenisi gelsin, daha iyi olacağını düşünüyorsan sana saygı duyuyorum ama ben öyle düşünmüyorum.
Evet, o zaman yanlış yere yükleniyoruz, siyasiler düzelince toplum düzelmez. Toplum düzelirse siyasiler de düzelir. Toplumu da geçtim olaya fert bazında bakmak lazım,birey düzelirse toplum düzelir. Hep söylediğim şeydir,insanlar enerjilerini olumsuz giden şeylere söverek harcamak yerine, kendi çevrelerinde hatta kendilerinde fark yaratmaya çalışmalı. Burada herkes farklı düşündüğü için birbirine düşman olmuşken, toplumun düzelme şansı nedir sence?
Yani fikir alışverişi oluyorsa, mutlu olurum şahsen.Toplum bilinçlenirse içinden daha iyi yöneten siyasiler çıkarır ve başa geçirir. Alternatifini kendi yaratır. Mevcut olana boyun eğmek zorunda kalmaz. Şu an da başta olan hiç bir parti lideri seçmenini tatmin etmiyor ama alternatif yok diye oy veriyoruz. Alternatifsizliğin sorumlusu da halk.
Ama burada kimse kimseye düşman değil, burada fikir alışverişi yapıyoruz, toplumun çoğu susarken bu tür platformların olması gerek.
Batıda zamanında az mezhep savaşları yapmadı, o zamanda buralar güvenliydi. Belli noktalara gelmek sancılı olur. Toplumlar birbirlerini etkiler, yaşanan bazı şeyleri sadece bir siyasi partiye indirgeyip o giderse herşey düzelecek gibi algılamak, _zamanında Abdülhamit giderse herşey düzelecek demiştik mesela o gittiğinde gelenler, ülkeyi daha beter hale getirip kayıplara karıştı 1.dünya savaşından sonra_ (dış politikadan bahsediyorum) çok yüzeysel bir bakış açısı, ve bende bunu güvenli bulmuyorum. Çünkü sonrası hakkında fikri yok çoğunun akp gitsin de elbet daha iyi olur diye düşünüyorlar.dün tam yarım sayfa kendime göre çözüm yazdım, ne değişti filozof? şimdi ben sana yarım sayfa çözüm yazsam ne değişecek? mesele ne biliyor musun, mesele halkın her şeye "he" demesi.. eldeki malzeme buysa zaten ne yaparsan yap, neyi seçersen seç aynı sonucu alırsın.. kaptanıma güvenmiyorum çünkü beni karaya falan çıkartmayacak buna adım gibi eminim.. sadece bir kesim karaya çıkacaklarına inanıyorlar, biz de onların inancına bel bağlayıp körlemeye gidiyoruz.. neden böyle düşünüyorum biliyor musun filozof? geminin dibi su alıyor, ama herkes "lütfen bize bunlarla gelmeyin aaa" diyorlar.. işte bu bu insanların inançlarıyla o geminin içindeyiz, muhtemelen de beraber batacağız..
evet eğer bugün, batıda ki gibi her olumsuzluğu, yolsuzluğa, haksızlığa sesimizi çıkartan bir millet olsaydık bugün akp gitsin yerine xyz gelsin onlar daha iyi derdik kaldı ki demezdik zaten birini indirir diğerini çıkartırdık.. ama bizde particilik = din.. düşünsene akp ye oy vermeyenler kafir dediler, bir kişide çıkıp "ne diyor bu" demedi.. bizim istediğimiz halkın biraz uyanması artık, geminin dibi su alıyor diyoruz.. yarın ikiye bölünecek ama korkarım bir kesim "biz yarısıyla da karaya gideriz" diyecek..
Batıda zamanında az mezhep savaşları yapmadı, o zamanda buralar güvenliydi. Belli noktalara gelmek sancılı olur. Toplumlar birbirlerini etkiler, yaşanan bazı şeyleri sadece bir siyasi partiye indirgeyip o giderse herşey düzelecek gibi algılamak, _zamanında Abdülhamit giderse herşey düzelecek demiştik mesela o gittiğinde gelenler, ülkeyi daha beter hale getirip kayıplara karıştı 1.dünya savaşından sonra_ (dış politikadan bahsediyorum) çok yüzeysel bir bakış açısı, ve bende bunu güvenli bulmuyorum. Çünkü sonrası hakkında fikri yok çoğunun akp gitsin de elbet daha iyi olur diye düşünüyorlar.
Tecavüzü yapan halk, kimin ayılmasını bekliyorsun? Akp geldi diye mi tecavüz oluyor, herşeyi neden bir siyasi partiye bağlıyorsun. Bak az önce söyledik siyasiler değişince toplum düzelmez, toplum düzelirse iyi yönetiliriz. Başımızdaki yönetici adaylarına bak,hangisi tüy diker gelse sence?Batıyı falan geçtim, Hindistanı ele alalım.. Müslüman, Hindular ve Hristiyanlarla 1940 lı yıllara kadar ciddi savaşlar geçirdiler.. şimdi oraya gittiğin zaman çok küçük bir azınlık harici kimse kimseyle kavgalı değil.. Adamların ülkesi dünyanın mühendis nüfusunu karşılıyor, yetmiyor uzaya füze gönderip kendi silahlarını yapıyorlar.. peki biz neredeyiz? ülkede ciddi bir iç savaş var, her an bir yerde bomba patlama ihtimali var.. bunu artık haber yapma gereği bile duymayan bir basın var.. Siz karaya çıkacağınıza inandığınız için her gün geminin su alan bölgesinde boğulan onlarca insan var.. ve bizi yönetenler "o bu değil de ne güzel bir dümen var gemide ha, bu batıyoruz diyenler hep bu dümeni kıskananlar" türünden bir açıklama yapıyor.. işin komiği halkta "evet evet manyak bir dümen bu ya" diye onaylıyor..
benim derdim akp nin gitmesi değil ki.. ister gitsin ister gitmesin, zaten gitmesi için bir çabam olsa son 2-3 seçimde oy kullanırdım.. benim derdim allah rizası için halkın biraz ayılması.. evet bu gemi su alıyor, tecavüzler yaşanıyor, açlık, kredi borçlarını falan söylemiyorum bile her şeyden önce can güvenliğimiz yok.. yönetim halkın sesinin çıktığı doğrultuda değişir ya da kendini düzeltir.. bak Kilis aylardır bağırıyor kim duyuyor sesini filozof?
Tecavüzü yapan halk, kimin ayılmasını bekliyorsun? Akp geldi diye mi tecavüz oluyor, herşeyi neden bir siyasi partiye bağlıyorsun. Bak az önce söyledik siyasiler değişince toplum düzelmez, toplum düzelirse iyi yönetiliriz. Başımızdaki yönetici adaylarına bak,hangisi tüy diker gelse sence?
Akp anayasayı değiştirmedi, tecavüz, gasp bunlar mevcut kanunlardı.idam da zaten kaldırılmıştı Apo asılmasın diye,daha önceden. Evet bencede yeni anayasa şart.ciddi mi söylüyorsun şaka mı yapıyorsun Filozof? Amerika 300 milyon nüfus, tecavüz, darp, gasp olmuyor mu? sen hiç duydun mu Obama geldi tecavüz arttı diyeni? Hayır! neden? kanunlar var.. orada "bir kere olan bir olay" diye geçiştirmiyorlar.. ömür boyu hapis, idam cezaları var.. başımızdakileri değiştiremediğin gibi insanları da değiştiremezsin Filozof.. Ama uygulanan kanun koyarsın.. kravat, tahrik indirimi vermezsin.. ve evet şunu söyleyebilirim ki bu kanunsuzluk sayesinde akp döneminde daha da arttı bu olaylar..
Akp anayasayı değiştirmedi, tecavüz, gasp bunlar mevcut kanunlardı.idam da zaten kaldırılmıştı Apo asılmasın diye,daha önceden. Evet bencede yeni anayasa şart.
Ayy yazdiginiz her kelimeye katiliyorum o kadar dogru soylemissiniz ki tamda ulkeyi net bir sekilde tarif etmissiniz .. Hele zipla olagina bayildim :))Bütün hayatı boyunca okuduğu 2 kitabı 3 etmeyen yurdum insanı cahil lafına çok alınıyor ilginçtir.. cahil demeyelim, okumayan ya da eğitimsiz diyelim çok farketmez (buradaki eğitim okul değil, kişisel gelişim)
mesela hep önümüze Suriyelileri, işidi ya da Kilis'i koyuyorsunuz demişsin filozof.. sorun da bu.. bunu koyan bir biz varız, çünkü seçimi yapan halkın umurunda bile değil ne işit ne de Kilis.. kusura bakma "bakanlar kurulu, mit bizden iyi düşünür" diyen bir halk var karşımızda.. bunu benimsemiş, kabul etmiş.. yarın bir gün halkın seçtiği herhangi bir yönetici "ya bu kadar toprak bize fazla baş edemiyoruz yarısını verelim" dese gıkı çıkmayacak bir kesim var farkında değilsin ama.. bunun örneğini Kilis, Antep üzerinde görüyoruz zaten.. özetle seçtikleri zıpla dese sorgulamadan "kaç metre yukarıya" diyecek bir toplum içinde bulunmak istemeyenler kapağı dışarı atmaya çalışanlar.. yoksa biz de farkındayız halkın seçiminin ne olduğunun.. ha halkın seçiminin üzerine konuşalım demişsin ya, ne desek hakaret gibi gelecek o yüzden ne diyelim ki?
Bak konumuzun bunlarla hiç ilgisi yoktu,ben hükümetin herşeyini savunmadığımı her fırsatta dile getiriyorum zaten. Bu ülkede yaşayan her vatandaş gibi bende tecavüzlerden terörden vs..rahatsız oluyorum, hükümeti de yeri gelince eleştiriyorum. Ama farkımız şu, ben nefret etmiyorum, doğru gördüklerim de var yanlışlarda, herşeyi doğru görmek ne kadar tehlikeli ise herşeyi yanlış görmekte o kadar tehlikeli. Benim tek rahatsız olduğum şey şu,bu ülke akp den önce mükemmeldi, akp giderse yine mükemmel olacak düşüncesi. Hayır, önceden de mükemmel değildi, giderse de mükemmel olmayacak. Buna göre değerlendiriyorum olayları. Herkes oy verdiği partinin yaptığı herşeyi savunabilir mi allahaşkına? Ben Tayyip Erdoğana bir kesimin kurtarıcı, başka bir kesimin diktatör, daha ileri gidip yezit gibi anlamlar yüklemesini yanlış buluyorum. Bazı şeyler ister tesadüf de ister kader irademiz dışında gelişir. Tayyip Erdoğan da öyle, bir dönem baskılanan bir isim, halkın hassas olduğu konularda bir dönem mağdur olmuş bir kesimden geliyor, biraz zeki, biraz gözükara,tüm olumsuzlukları lehine çevirmeyi başardı, halk da destekleyince geldiğimiz nokta bu.yahu canları isteyince torba yasa diye cart diye kanun çıkaranlar mı tecavüz kanunu çıkaramıyor :) her şey mevcut kanunlarla mı idare ediliyor.. bir olaya nefsi müdafaa denilirken, benzer olaya nasıl ömür boyu veriliyor o zaman.. bakanınız resmen kurumu zedelememek için münferit olay demeye getirdi, bütün milletvekilleri de tebrik etmek için sıraya girdi.. şimdi bu kadını ve tebrik edenleri görevden almak için de kanun mu gerekiyor mesela.. cidden bir sakatlık görmüyor musunuz ben anlamıyorum yahu.. değişim değişim diyoruz ya, bak saatlerdir sakatlıkları gösteriyorum sana Filozof, hala savunma derdindesin..
Noluyor demesini biraktim Sarayda bas köşede ağırlandıdün tam yarım sayfa kendime göre çözüm yazdım, ne değişti filozof? şimdi ben sana yarım sayfa çözüm yazsam ne değişecek? mesele ne biliyor musun, mesele halkın her şeye "he" demesi.. eldeki malzeme buysa zaten ne yaparsan yap, neyi seçersen seç aynı sonucu alırsın.. kaptanıma güvenmiyorum çünkü beni karaya falan çıkartmayacak buna adım gibi eminim.. sadece bir kesim karaya çıkacaklarına inanıyorlar, biz de onların inancına bel bağlayıp körlemeye gidiyoruz.. neden böyle düşünüyorum biliyor musun filozof? geminin dibi su alıyor, ama herkes "lütfen bize bunlarla gelmeyin aaa" diyorlar.. işte bu bu insanların inançlarıyla o geminin içindeyiz, muhtemelen de beraber batacağız..
evet eğer bugün, batıda ki gibi her olumsuzluğu, yolsuzluğa, haksızlığa sesimizi çıkartan bir millet olsaydık bugün akp gitsin yerine xyz gelsin onlar daha iyi derdik kaldı ki demezdik zaten birini indirir diğerini çıkartırdık.. ama bizde particilik = din.. düşünsene akp ye oy vermeyenler kafir dediler, bir kişide çıkıp "ne diyor bu" demedi.. bizim istediğimiz halkın biraz uyanması artık, geminin dibi su alıyor diyoruz.. yarın ikiye bölünecek ama korkarım bir kesim "biz yarısıyla da karaya gideriz" diyecek..
Noluyor demesini biraktim Sarayda bas köşede ağırlandı
Bak konumuzun bunlarla hiç ilgisi yoktu,ben hükümetin herşeyini savunmadığımı her fırsatta dile getiriyorum zaten. Bu ülkede yaşayan her vatandaş gibi bende tecavüzlerden terörden vs..rahatsız oluyorum, hükümeti de yeri gelince eleştiriyorum. Ama farkımız şu, ben nefret etmiyorum, doğru gördüklerim de var yanlışlarda, herşeyi doğru görmek ne kadar tehlikeli ise herşeyi yanlış görmekte o kadar tehlikeli. Benim tek rahatsız olduğum şey şu,bu ülke akp den önce mükemmeldi, akp giderse yine mükemmel olacak düşüncesi. Hayır, önceden de mükemmel değildi, giderse de mükemmel olmayacak. Buna göre değerlendiriyorum olayları. Herkes oy verdiği partinin yaptığı herşeyi savunabilir mi allahaşkına? Ben Tayyip Erdoğana bir kesimin kurtarıcı, başka bir kesimin diktatör, daha ileri gidip yezit gibi anlamlar yüklemesini yanlış buluyorum. Bazı şeyler ister tesadüf de ister kader irademiz dışında gelişir. Tayyip Erdoğan da öyle, bir dönem baskılanan bir isim, halkın hassas olduğu konularda bir dönem mağdur olmuş bir kesimden geliyor, biraz zeki, biraz gözükara,tüm olumsuzlukları lehine çevirmeyi başardı, halk da destekleyince geldiğimiz nokta bu.
Su konuda bile 40 sey yazmışsın bir tanesini secmis ona da cevap verememis. Neydek biz de onca senelik anli sanli Türk tarihinde bu doneme denk gelmisiz.Mesela dikkat et bu kadar zamandir yaziyorum bu konuyu buraya hala ne oluyor demiyor kimse.. demek ki kendilerinin istedigi secilsin diye imanin sartlarina kaynak bile yapilinabilir.. vay vay vay vay..
Su konuda bile 40 sey yazmışsın bir tanesini secmis ona da cevap verememis. Neydek biz de onca senelik anli sanli Türk tarihinde bu doneme denk gelmisiz.