burdada insanlar salak diğil kararsız sadece korkuyorlar geziyi hatırla ankara garı saldırısında ölenleri hatırla burda dışarıya çıkıp protesto yapanların demokrasilerdeki gibi değerlendirilmesini beklemek yanlış olurBen avrupada yasiyorum ve yasadigim bir ülkede sagci bir hükümet kuruldu. Bu hükümet tipki akp gibi zenginleri kayirmaya calisti, halk'in haklarini almaya calisti ve halk ne yapiyor biliyormusun? Yarin cok büyük bir protesto olacak mesela, gelecek aylarda tekrarlancak. Hükümetteki iktidar partisinin oylari düsmüs, halbuki cok yüksek oy orani ile secilmislerdi.
Halk salak degil burda. Vergilerinin hesabini sorarlar. Sen koskaca basbakansin, her moku yiyebilirsin demiyorlar. Biz koskoca halkiz, bize ne yapiyorsunuz diyorlar. Adamlar haklarini zor ile almislardi yüz yil önce ve hic verme niyetine degiller artik.
Iste fark burda. Halk herseyi kendine reva görüyor. Gecekondu mahalesinde yasar, aksarayi alkislar, arabasi yok ama diyanet bakanin 1 milyon dollarlik arabasini alkislar. Hep onlari kendilerinden üstün görürler. Hayir efem, degiller. Halk bi kendi gücünü bilse, haklarini bilseler. Iste din ile magazin ile unutuluyorlar, birilerin oglu gemicikler alirken, birilerin esi magza kapatirken, dügün yapilip yollar kapatlirken.
yeni dünya düzenlerini başka halkların ezilmesi üzerine kurdular çünkü ortadoğuda nekadar kan akarsa o kadar silah satacaklar, ortadoğu ne kadar fakirse onlar o kadar zengin,kendi yeraltı kaynaklarını kullanamayan insanlar, ölen insanlar hep İngiltere'yi zengin ediyor, farkında değilsin sanırım. Tüketmek üzerine bir düzen kurdular evet ama cidden kaynaklar tükeniyor, bak savaş bataklığı yaptığı yerdeki insanlar yavaş yavaş kendi başlarına bela olmaya başladı. Nereye kadar bu düzen devam edecek, elbet sonu gelir bu kadar tepeden bakmasınlar dedim, Osmanlıda yaptı aynı şeyi zamanında, kendini çok üstün gördü geleceği kestiremedi, tarih tekerrür eder.Evet ya, Türkiye gibi degil ki. Halbuki bomba üstüne bombaya alismak varken. Kendileri 1000 koruma ile dolasirken, halk'a avm'ye gitmesini söylemek varken, sonra yine bomba oldumu sehit denilmesi ve üstü kapqtilmasi varken...
Avrupa ne yapiyor? Derhal arastirma komisyonu kuruyor, bombacilari cidden yakalamak istiyor ve yakaliyor da, yeni yasalar cikarmaya calisiyorlar vatandas ölmesin diye.
Bu avrupalilarda cidden bisey bilmiyor la, canlari ne kiymetliymis be. Patlasin bombalar nolcak..
burdada insanlar salak diğil kararsız sadece korkuyorlar geziyi hatırla ankara garı saldırısında ölenleri hatırla burda dışarıya çıkıp protesto yapanların demokrasilerdeki gibi değerlendirilmesini beklemek yanlış olur
akp seçmeni psikolojisi akp giderse ülke yıkılır dahada daraltırsak erdoğan giderse yıkılır onun için birçok usulsüzlükleri bizden iyi bildikleri halde susup göz yumuyorlarProtesto etmek isteyen korkuyor evet ama akp secmeni korkmuyor. Onca yolsuzluklardan, ölümlerden, gemiciklerden sonra halen oy aliyorlar. Halen körü köründe baglaniyorlar. Yasadigim ülkede mesela bu protesto bu iktidara oy veren kisilerdende geliyor, sadece muhalefetten degil.
Türkiyede yapilan burda yapilsa, yemin ile o hükümet daha 1 gün duramadi ve iktidar hiz ile oy kaybederdi.
yeni dünya düzenlerini başka halkların ezilmesi üzerine kurdular çünkü ortadoğuda nekadar kan akarsa o kadar silah satacaklar, ortadoğu ne kadar fakirse onlar o kadar zengin,kendi yeraltı kaynaklarını kullanamayan insanlar, ölen insanlar hep İngiltere'yi zengin ediyor, farkında değilsin sanırım. Tüketmek üzerine bir düzen kurdular evet ama cidden kaynaklar tükeniyor, bak savaş bataklığı yaptığı yerdeki insanlar yavaş yavaş kendi başlarına bela olmaya başladı. Nereye kadar bu düzen devam edecek, elbet sonu gelir bu kadar tepeden bakmasınlar dedim, Osmanlıda yaptı aynı şeyi zamanında, kendini çok üstün gördü geleceği kestiremedi, tarih tekerrür eder.
yeni dünya düzenlerini başka halkların ezilmesi üzerine kurdular çünkü ortadoğuda nekadar kan akarsa o kadar silah satacaklar, ortadoğu ne kadar fakirse onlar o kadar zengin,kendi yeraltı kaynaklarını kullanamayan insanlar, ölen insanlar hep İngiltere'yi zengin ediyor, farkında değilsin sanırım. Tüketmek üzerine bir düzen kurdular evet ama cidden kaynaklar tükeniyor, bak savaş bataklığı yaptığı yerdeki insanlar yavaş yavaş kendi başlarına bela olmaya başladı. Nereye kadar bu düzen devam edecek, elbet sonu gelir bu kadar tepeden bakmasınlar dedim, Osmanlıda yaptı aynı şeyi zamanında, kendini çok üstün gördü geleceği kestiremedi, tarih tekerrür eder.
Halk dediğin büyük çoğunluğu, hayattan fazla beklentisi olmayan, bu kısmı küçümsemek adına söylemiyorum öyle olabilmeyi canı gönülden isterim. Çok bilerek değil daha çok sağduyusu ile hareket eder.daha önce bunları bile göremediyse demekki, şimdi yapılanlar hoşlarına gidiyor. Şu halk meselesini ben anlamıyorum, halk halk diyorsunuz da halkın isteği tercihi belli, işinize gelince hakimiyet halkındır deyip, işinize gelince halk cahil anlamıyor demiyceksiniz öyleyse. Dediğiniz gibi kaliteli,eğitimli kitleye kalsın yönetim deyin, bitsin. O zaman mevcut sistemi, seçme seçilme hakkını da sorgulayın. Ama lütfen halk anlamıyor, cahil filan demeyin, çok ayıp.İyi de kapitalist ve emperyalist düzene boyun eğmek var, berbat düzeni kabul edip aslında böylesi çok güzel demek var, bir de gücünü fark edip aaaa yeter siz kimsiniz, biz halkız, çoğunluğuz, size boyun eğmeyiz demek var.
Halk neyi hak ederse öyle yaşar. Demek ki bu düzen bu şekilde iken, aynı düzen devam etsin diye, aynı tip, aynı kafada adamları yıllarca başa geçiriyorsak halk memnundur. Suçu emperyalizme, kapitalizme atmak yanlış. Evet en baş suçlu emperyalist ve sömürü düzeni ama bunu alt etmek de halkın elinde. Tarih sömürenlerin, sömürülenler tarafından egale edildiği olaylar ve ülkelerle dolu. Avrupa da sömürülürken, sömüren olmuştur mesela.
Amaaa ülkede millet hala üç kuruşa tavsa, sosyal haklar bakımdan sömürülürken duble yola tavsa, bir dolu vergi ödeyip, bu kendine iş garantisi, işsizlik maaşı, çocuk yardımı, sosyal yardımlar olarak dönmek yerine Ağaoğlu gibi garip zenginler çıkarmaya gidiyorsa ve hala halk okulda dağıtılan tabletle övünüyorsa, boşuna kapitalist/emperyalist düzene laf etmeyelim. Halk bu düzeni kendisi tercih ediyor. Yolsuzluğa, rüşvete, adam kayırmaya normal bakıyor. Ağaoğlu gibi adamların belgelerle foyası çıkmasına rağmen, bu ülkede uçuk paralar kazanırken vergi ödememek adına yurt dışında şirketler kurduğu netken hala dehşetengiz prim yapıyorlarsa suç Ağaoğlu'nun değil bu adamları tepemize çıkaranların ve bu tepemize çıkaranlara oy verenlerindir. Belediyeler bu gibi adamlara toprakları peşkeş çekiyor ve ultra zenginlere ultra paralarla rezidansalar yapsın diye halk arazisini yok paraya satıyor, ormanları kestiriyor sonra bunun adına şehirleşme deniyor, modernleşme deniyor.
Yahu baştaki adam köprümüzü kıskanıyorlar diye bir garip muhabbet yaparken bu adamları başa geçiren halktan bence çok fazla şey beklememek gerekir.
Halk dediğin büyük çoğunluğu, hayattan fazla beklentisi olmayan, bu kısmı küçümsemek adına söylemiyorum öyle olabilmeyi canı gönülden isterim. Çok bilerek değil daha çok sağduyusu ile hareket eder.daha önce bunları bile göremediyse demekki, şimdi yapılanlar hoşlarına gidiyor. Şu halk meselesini ben anlamıyorum, halk halk diyorsunuz da halkın isteği tercihi belli, işinize gelince hakimiyet halkındır deyip, işinize gelince halk cahil anlamıyor demiyceksiniz öyleyse. Dediğiniz gibi kaliteli,eğitimli kitleye kalsın yönetim deyin, bitsin. O zaman mevcut sistemi, seçme seçilme hakkını da sorgulayın. Ama lütfen halk anlamıyor, cahil filan demeyin, çok ayıp.
Evet endüstri gelişti avrupada, adamlar sanayi devrimini yaptı malları satacak pazar arıyor işte, sürekli bizleri tüketime teşvik edip köle haline getiriyor. Yeni Dünya düzeni madde üzerine, tüketme üzerine kuruldu bunu da Avrupa yaptı. Ama Avrupa dahil insanlar sıkılmaya başladı evlerini barklarını satıp dağ başına yerleşmeye başladılar.kendi ürettiklerini yiyip, teknolojiyi hayatlarından çıkarmaya başladı. Bu düzen de elbet son bulacak diyorum genel bir çıkarım yapıyorum sense olayı hükümete getirip Kilis diyosun işid diyosun, ne dememi bekliyosun, bunlar hoş şeyler değil tabiki. Ama konuyla ya da benim bahsettiğim şeylerle ilgisi yok, yani şurada kimle yazışsam konuyu getirip işide ve kilise bağlıyor sonunda, bizde bu ülkede yaşıyoruz ve rahatsız oluyoruz elbette daha dün gece evimin dibinde Suriyeli'ler gasp etmiş birilerini feci bir kavga çıktı. Ülkede mevcut kötü giden şeyleri birilerinin üzerine yıkmaktan vazgeçin, çözüm öneriniz ne?Ona bakilirsa tüm imparatorlar öyle yada böyle yikildi. Roma imparatorundan tut, Napoleonun kurdugu..
Ki avrupa evet gecmis yüzyillarda afrikadan calip cirptilar. Ama simdiki durum sadece petroldan ibaret degil. Avrupa endüstrinin, ilim ve bilim üzerine kurulu. Senin dedigin daha cok suudi arabistan ve katar gibi yerlere aittir. Onlarin ekonomik modeli tüm petrol üzerine kurulu. Halk fakir, ama zenginler petrol sayesinde ne yapacaklarini sasirmislar, ondan dolayidir Türkiyeyide parsel parsel aliyorlar. :) Ve evet petrol bittiginde o zaman bu ülkelerdede senligi gör :)
Avrupanin ekonomik modeli petrol üzerine kurulu degil ama. Dedigim gibi endüstri ve ilim ve bilim cok önemlidir. Ancak konu bu bile degildi. Konu avrupanin kendi halkina verdigi degeri, yönetim sekliydi.
Türkiye nasil yönetiliyor bu arda? Halkin ezilmesini, ölümleri sorun ediyorsan en cok Türkiyenin yönetim sekline karsi gelmen lazim degilmi? Türkiyede kendine tepeden bakiyor. Köprüleri kiskaniliyor, nasadan ilerilermis...
Peki ne oluyor? Milyonlarca Süriyileler ile beraber isidcilar ülkeye girdi. Kilis halki ölüyor. Gencecik askerler ölüyor. Hükümet ne yapiyor? Calip cirpmadigi paralari yok. Protesto oldugunda halki öldürüyorlar. Halk'in sosyal haklari yok denilcek kadar az, kadin hakki hic yok, tecavüz neredeyse serbest. Halki ezebildigi kadar eziyorlar....
Eger Osmanli örnegi vereceksen, avrupaya degil, Türkiyeye vermen lazim...
Yazdıkların bu kapıya çıkmıyor mu,altta demişsin halktan bişey beklememek lazım diye,daha önceki yorumunda da yönetim eğitimli haklarının farkında azınlığa kalsın temennisinde bulunmuşsun.Halk dediğin büyük çoğunluğu, hayattan fazla beklentisi olmayan, bu kısmı küçümsemek adına söylemiyorum öyle olabilmeyi canı gönülden isterim. Çok bilerek değil daha çok sağduyusu ile hareket eder.daha önce bunları bile göremediyse demekki, şimdi yapılanlar hoşlarına gidiyor. Şu halk meselesini ben anlamıyorum, halk halk diyorsunuz da halkın isteği tercihi belli, işinize gelince hakimiyet halkındır deyip, işinize gelince halk cahil anlamıyor demiyceksiniz öyleyse. Dediğiniz gibi kaliteli,eğitimli kitleye kalsın yönetim deyin, bitsin. O zaman mevcut sistemi, seçme seçilme hakkını da sorgulayın. Ama lütfen halk anlamıyor, cahil filan demeyin, çok ayıp.
Yazdıkların bu kapıya çıkmıyor mu,altta demişsin halktan bişey beklememek lazım diye,daha önceki yorumunda da yönetim eğitimli haklarının farkında azınlığa kalsın temennisinde bulunmuşsun.
Olabilir yanlış anlamış olabilirim. Ama şuradaki yorumları az biraz okuyun, avrupada halk akıllı,buradakiler köprüye şuna buna tav vs. Dediğim kapıya çıkan yorum çok, mesele sizin halka cahil demeniz ya da dememeniz de değil aslında, ülkede durum bu,halkın eğilimi, tercihi ortada, bir söz söyleyecekse bunun üzerine söylenmeli demek istedim.Eğitimli halk mı dedim, eğitime önem veren halk mı? Ayrıca orada bir seçmen kitlesine laf etmedim bile, bana Avrupa'ya koş diyecek olan, Arap sevdalılarına dedim. AKP'ye oy verip eğitime değer veren, Arap sevici olamayan da vardır elbet di mi?
Halktan bir şey beklememek demek cahil mi demek? Bu kişiye oy veren halk, tabiiki köprüye, yola önem verir demek istedim. Cahille ne alakası var Allah aşkına ya??? Neden sakız gibi lafları kafanıza göre çarpıtıyorsunuz, demediğim şeyi bana mal ediyorsunuz.
Ya okuduğunuzu net anlayın, ya da ön yargılarınızdan sıyrılın, her hükümet konusunda seçmene cahil dediler anlayışından vazgeçin yahu? Ben AKP seçmenine cahil demedim, demem de, gayet de akıllı ve işini bilen bir güruh var,emin olun farkındayım bunun.................
Olabilir yanlış anlamış olabilirim. Ama şuradaki yorumları az biraz okuyun, avrupada halk akıllı,buradakiler köprüye şuna buna tav vs. Dediğim kapıya çıkan yorum çok, mesele sizin halka cahil demeniz ya da dememeniz de değil aslında, ülkede durum bu,halkın eğilimi, tercihi ortada, bir söz söyleyecekse bunun üzerine söylenmeli demek istedim.
Olabilir yanlış anlamış olabilirim. Ama şuradaki yorumları az biraz okuyun, avrupada halk akıllı,buradakiler köprüye şuna buna tav vs. Dediğim kapıya çıkan yorum çok, mesele sizin halka cahil demeniz ya da dememeniz de değil aslında, ülkede durum bu,halkın eğilimi, tercihi ortada, bir söz söyleyecekse bunun üzerine söylenmeli demek istedim.
Eğitimli halk mı dedim, eğitime önem veren halk mı? Ayrıca orada bir seçmen kitlesine laf etmedim bile, bana Avrupa'ya koş diyecek olan, Arap sevdalılarına dedim. AKP'ye oy verip eğitime değer veren, Arap sevici olamayan da vardır elbet di mi?
Halktan bir şey beklememek demek cahil mi demek? Bu kişiye oy veren halk, tabiiki köprüye, yola önem verir demek istedim. Cahille ne alakası var Allah aşkına ya??? Neden sakız gibi lafları kafanıza göre çarpıtıyorsunuz, demediğim şeyi bana mal ediyorsunuz.
Ya okuduğunuzu net anlayın, ya da ön yargılarınızdan sıyrılın, her hükümet konusunda seçmene cahil dediler anlayışından vazgeçin yahu? Ben AKP seçmenine cahil demedim, demem de, gayet de akıllı ve işini bilen bir güruh var,emin olun farkındayım bunun.................
Cahil deyin halka tamam da seçimlerde oyları bu halk veriyor, cumhuriyet bu demek, e ne olacak o zaman sen söyle? Bakın dış siyaset domino taşı gibidir,yani çevremizdeki olaylar, savaşlar bizi doğrudan etkiliyor. Tarihte bir devlet yıkılır, o yıkıldığı için öbürü yıkılır, bu vakalar çok. Şimdi sen cidden bizi akp değilde başka bir parti yönetseydi ki kendi vekillerini yönetemeyen partilerden bahsediyorum, ortadoğuda haritalar yeniden çizilirken ve bizim ülkemizde kapsayacak bir devletin kurulması için uğraşılırken oluşacak tabloyla daha iyi baş edebileceğini düşünüyor musun? Ya da sınırlarımızda olan savaşlardan ötürü oluşan mülteci akınıyla başedebileceğini ki Avrupa sınır olmamasına rağmen başedemiyor. Neye dayanarak daha iyi olacağını öngörüyorsun, belki de daha beter olacaktı halimiz. Biz türkiyeyi ki dünyanın ortasında bir ülkeyiz, pis bir coğrafya, ayırıp herşeyden sadece kendi kendimize karar verebiliyormuşuz gibi düşünebilir miyiz sence. Bu bölgede adam gibi ülke mi kaldı, hepsi bölündü, parçalandı evet zor bir dönem geçiriyoruz ama bir gemiyle karşıya geçmeye çalışıyoruz ve kaptanımıza güvenmek zorundayız. Yaşananlardan rahatsızız, çözüm ne? AKP gitsin yerine yenisi gelsin, daha iyi olacağını düşünüyorsan sana saygı duyuyorum ama ben öyle düşünmüyorum.Bütün hayatı boyunca okuduğu 2 kitabı 3 etmeyen yurdum insanı cahil lafına çok alınıyor ilginçtir.. cahil demeyelim, okumayan ya da eğitimsiz diyelim çok farketmez (buradaki eğitim okul değil, kişisel gelişim)
mesela hep önümüze Suriyelileri, işidi ya da Kilis'i koyuyorsunuz demişsin filozof.. sorun da bu.. bunu koyan bir biz varız, çünkü seçimi yapan halkın umurunda bile değil ne işit ne de Kilis.. kusura bakma "bakanlar kurulu, mit bizden iyi düşünür" diyen bir halk var karşımızda.. bunu benimsemiş, kabul etmiş.. yarın bir gün halkın seçtiği herhangi bir yönetici "ya bu kadar toprak bize fazla baş edemiyoruz yarısını verelim" dese gıkı çıkmayacak bir kesim var farkında değilsin ama.. bunun örneğini Kilis, Antep üzerinde görüyoruz zaten.. özetle seçtikleri zıpla dese sorgulamadan "kaç metre yukarıya" diyecek bir toplum içinde bulunmak istemeyenler kapağı dışarı atmaya çalışanlar.. yoksa biz de farkındayız halkın seçiminin ne olduğunun.. ha halkın seçiminin üzerine konuşalım demişsin ya, ne desek hakaret gibi gelecek o yüzden ne diyelim ki?
küfür gibi algılanıyor ama her ülkenin cahil kesimi vardır, bizim de var.. sabahleyin arkadaş tecavüz konusunda imza için bir link eklemiş.. şimdi o rezilliği dibine kadar yaşatan insanlar eğitimli ya da bilinçli mi? bizim millete her haltı söyle aman cahil deme.. gerçekten sosyolog olmak vardı, ciddiyim..
Evet, o zaman yanlış yere yükleniyoruz, siyasiler düzelince toplum düzelmez. Toplum düzelirse siyasiler de düzelir. Toplumu da geçtim olaya fert bazında bakmak lazım,birey düzelirse toplum düzelir. Hep söylediğim şeydir,insanlar enerjilerini olumsuz giden şeylere söverek harcamak yerine, kendi çevrelerinde hatta kendilerinde fark yaratmaya çalışmalı. Burada herkes farklı düşündüğü için birbirine düşman olmuşken, toplumun düzelme şansı nedir sence?Halk cahil değil ama bence bilinçsiz. Üniversite mezunu olsa ne olmasa ne, bilinçsiz işte. A partisi B partisi değil mevzu, CHP'ye oy veren bilinçsiz yok mu, ooo sürüyle.
Bilinçli insan nasıl yönetileceğine karar veren, hakkını arayan, verdiği vergiyi sorgulayabilen, adam kayırana, rüşvet verene kafa tutabilen adamdır. Bilinçli adam trafik de bile kural çiğnemek yerine, ne olursa olsun kurallara uyabilen adamdır. Yani bu örneği niye verdim, trafikte herkes kural çiğnerken, onlara sövüp bir süre sonra amaaan canım ben de çiğneyeyim herkes çiğniyor derse bu adam da düzene uymuştur. Sen, ben, hepimiz düzene uyarsak ne olur, düzen kör topal olsa da boşver der, daha beterine doğru sürükleniriz. Bilinçli adamların sayısı çoğaldıkça ancak refaha ulaşabiliriz. Nice ünv mezunu bilinçsiz varken, ilkokul okumamış bilinçli insan tanıdım.
İşte medeni toplumlarda halk bilinçli, okumuşu, okumamışı hepsinde bir bilinç var. Bilinçleri sayesin de iyi yönetiliyorlar.