- 9 Eylül 2007
- 21.429
- 66.507
- 1.123
Cahil deyin halka tamam da seçimlerde oyları bu halk veriyor, cumhuriyet bu demek, e ne olacak o zaman sen söyle? Bakın dış siyaset domino taşı gibidir,yani çevremizdeki olaylar, savaşlar bizi doğrudan etkiliyor. Tarihte bir devlet yıkılır, o yıkıldığı için öbürü yıkılır, bu vakalar çok. Şimdi sen cidden bizi akp değilde başka bir parti yönetseydi ki kendi vekillerini yönetemeyen partilerden bahsediyorum, ortadoğuda haritalar yeniden çizilirken ve bizim ülkemizde kapsayacak bir devletin kurulması için uğraşılırken oluşacak tabloyla daha iyi baş edebileceğini düşünüyor musun? Ya da sınırlarımızda olan savaşlardan ötürü oluşan mülteci akınıyla başedebileceğini ki Avrupa sınır olmamasına rağmen başedemiyor. Neye dayanarak daha iyi olacağını öngörüyorsun, belki de daha beter olacaktı halimiz. Biz türkiyeyi ki dünyanın ortasında bir ülkeyiz, pis bir coğrafya, ayırıp herşeyden sadece kendi kendimize karar verebiliyormuşuz gibi düşünebilir miyiz sence. Bu bölgede adam gibi ülke mi kaldı, hepsi bölündü, parçalandı evet zor bir dönem geçiriyoruz ama bir gemiyle karşıya geçmeye çalışıyoruz ve kaptanımıza güvenmek zorundayız. Yaşananlardan rahatsızız, çözüm ne? AKP gitsin yerine yenisi gelsin, daha iyi olacağını düşünüyorsan sana saygı duyuyorum ama ben öyle düşünmüyorum.
dün tam yarım sayfa kendime göre çözüm yazdım, ne değişti filozof? şimdi ben sana yarım sayfa çözüm yazsam ne değişecek? mesele ne biliyor musun, mesele halkın her şeye "he" demesi.. eldeki malzeme buysa zaten ne yaparsan yap, neyi seçersen seç aynı sonucu alırsın.. kaptanıma güvenmiyorum çünkü beni karaya falan çıkartmayacak buna adım gibi eminim.. sadece bir kesim karaya çıkacaklarına inanıyorlar, biz de onların inancına bel bağlayıp körlemeye gidiyoruz.. neden böyle düşünüyorum biliyor musun filozof? geminin dibi su alıyor, ama herkes "lütfen bize bunlarla gelmeyin aaa" diyorlar.. işte bu bu insanların inançlarıyla o geminin içindeyiz, muhtemelen de beraber batacağız..
evet eğer bugün, batıda ki gibi her olumsuzluğu, yolsuzluğa, haksızlığa sesimizi çıkartan bir millet olsaydık bugün akp gitsin yerine xyz gelsin onlar daha iyi derdik kaldı ki demezdik zaten birini indirir diğerini çıkartırdık.. ama bizde particilik = din.. düşünsene akp ye oy vermeyenler kafir dediler, bir kişide çıkıp "ne diyor bu" demedi.. bizim istediğimiz halkın biraz uyanması artık, geminin dibi su alıyor diyoruz.. yarın ikiye bölünecek ama korkarım bir kesim "biz yarısıyla da karaya gideriz" diyecek..