- 1 Eylül 2010
- 11.645
- 22.260
Akpden önce de kötü bir tablo olmasi suanki durumumuzu duzeltiyor mu? Daha kotuye gitmemizi engelliyor mu? Bildiğin uçuruma koşar adım gidiyoruz bunun öncesi sonrası mı kalmis Allah aşkına? Vaktim oldukca pazarlari yakinimdaki sehitlige gidiyorum. Bir gidin ya bir gidin bakin insanlar ne halde. Cok sinirleniyorum cok
Siz önce size sorduğum sorulara cevap verin,ondan sonra başkaları hakkında yorum yapın bence.Su konuda bile 40 sey yazmışsın bir tanesini secmis ona da cevap verememis. Neydek biz de onca senelik anli sanli Türk tarihinde bu doneme denk gelmisiz.
Bakın ben yukarıda neden akp ye oy verdiğimi açıkladım, şuan yaptığınız yorumlar tekrar aynı açıklamaları yapmamı gerektirecek şeyler ve yine konu kilise geliyor, işide geliyor tecavüzlere geliyor. Bu konuda sizden farklı düşünmem mümkün değil ama tekrar yazayım bu problem sadece Türkiye nin değil bütün bir coğrafya nın problemi ve akp başımızda olduğu için değil,bir başkası da olsa yaşayacaktık.böyle düşünmem üzülmediğim,önemsemediğim,eleştirmediğim anlamına gelmiyor. Ve burada yaptığımız şey fikir alışverişi hatırlatırım, eğer suçlu aramaksa niyetiniz yanlış bir bakış açınız var olaylara demektir.Daha once de yazdim yine yazayim.. hayir akp den once mukemmel degildi, ama ben elimi kolumu sallaya sallaya Kilis e gidiordum.. taksime.ciktigimda ailemle helallesmem gerekmiyordu.. bak filozof sunu anlatamiyoruz bence, git gide kotuye giden bir tablo var ortada.. bunun oncesi sonrasi yok.. akp den sonra ortada dogu diye bir yer kalmadiginda sanirim hala doksanlardaki basortu yasagi gelecek onumuze.. ben secmedim akp yi filozof, o yuzden secenler olarak haksizlik yaptiklarinda sizin sesiniz ciksin bari.. aman reisimin bir bildigi var demeyin mesela.. ha diyorsanizda birileri cahil dediginde alevlenmeyin.. insanlar ana babalarina karsi geliyor yeri geldiginde.. bu kadar koru korune baglilik sence de fazla degil mi?
Siz önce size sorduğum sorulara cevap verin,ondan sonra başkaları hakkında yorum yapın bence.
Hangi sorular pardon? KaçırmışımSiz önce size sorduğum sorulara cevap verin,ondan sonra başkaları hakkında yorum yapın bence.
Sana demedim ki,alıntıladığım arkadaş başka bir konuda sorduğum sorulara cevap vermemişti, görmüşken hatırlatmak istedim.hangisine vermedim, vermediysem görmemişimdir filozof.. tekrar alıntılarsan seve seve veririm..
Benim salladığımı iddia etmiştiniz, unuttunuz sanırım.Hangi sorular pardon? Kaçırmışım
Bakın ben yukarıda neden akp ye oy verdiğimi açıkladım, şuan yaptığınız yorumlar tekrar aynı açıklamaları yapmamı gerektirecek şeyler ve yine konu kilise geliyor, işide geliyor tecavüzlere geliyor. Bu konuda sizden farklı düşünmem mümkün değil ama tekrar yazayım bu problem sadece Türkiye nin değil bütün bir coğrafya nın problemi ve akp başımızda olduğu için değil,bir başkası da olsa yaşayacaktık.böyle düşünmem üzülmediğim,önemsemediğim,eleştirmediğim anlamına gelmiyor. Ve burada yaptığımız şey fikir alışverişi hatırlatırım, eğer suçlu aramaksa niyetiniz yanlış bir bakış açınız var olaylara demektir.
hesap sormak derken neyi kastediyorsun, oy vermemek mi? 7 Haziran da oyların ciddi anlamda düşmesi bir hesap sorma değil miydi? Ama senin gözden kaçırdığın birşey var o da Şu; ülkeyi daha iyi yönetecek bir parti, bir lider yok.bana göre yok.sen oy vermiyorsun, kendince sorumluluktan kurtulmuş oluyorsun. Ama ben meclise baktığımda akp gittiğinde ülkeyi yönetebilecek bir liyakat göremiyorum ve daha kötü olmasından evet korkuyorum. Kendi parti içlerinde bile kendi vekillerine söz geçiremeyen liderler, bu ülkeyi daha kötü bir akıbete sürükler,bence. Ama bütün partiler elini taşın altına koyar, ortak kararlar alınır koalisyon da kurulur, isterim şahsen. Farklı fikirlerin de sesi çıksın, icraatte bulunsun isterim. Şimdi diceksin ki AKP izin vermiyor, mecliste akp dışındakiler çoğunluk ama akp nin istediği yasalar çıkıyor, akp istersen çakallık de ama iyi siyaset yapıyor bu gerçeği görmezden gelemem.senin oy vermiş olman senin hesap sormanı gerektirir filozof.. neyin hesabını sordunuz şimdiye kadar diyorum.. suçlu aramıyorum, bu kabulleniş nereden geliyor onu öğrenmeye çalışıyorum.. Bir başkası başımızda olsa yaşarmıydık bilemeyiz, zira ülkeden toprak giderken sizinki barajlardan bahsediyor kimsenin umurunda değil gidenler diyorum.. daha önce de yazdım tekrar tekrar yazacağım filozof, Esma öldüğü için salya sümük ağlayan birinden bahsediyoruz farkındasın değil mi?
ha diyorsan ki "bütün coğrafya da bu var, elbette biz de Suriye gibi olacağız" onu öğrenmek istiyorum.. çünkü o hale gelmemiz için bir yöneticiye ihtiyacımız yok.. zaten bizim millet kader, fıtrat, taktir kavramlarını hatmetti..
Ulke zaten yonetilmiyor. Basariya ulasmis herhangi bir dis politika soyler misin? Gocmenleri geri alarak vize serbestisi pazarlığı hariç!hesap sormak derken neyi kastediyorsun, oy vermemek mi? 7 Haziran da oyların ciddi anlamda düşmesi bir hesap sorma değil miydi? Ama senin gözden kaçırdığın birşey var o da Şu; ülkeyi daha iyi yönetecek bir parti, bir lider yok.bana göre yok.sen oy vermiyorsun, kendince sorumluluktan kurtulmuş oluyorsun. Ama ben meclise baktığımda akp gittiğinde ülkeyi yönetebilecek bir liyakat göremiyorum ve daha kötü olmasından evet korkuyorum. Kendi parti içlerinde bile kendi vekillerine söz geçiremeyen liderler, bu ülkeyi daha kötü bir akıbete sürükler,bence. Ama bütün partiler elini taşın altına koyar, ortak kararlar alınır koalisyon da kurulur, isterim şahsen. Farklı fikirlerin de sesi çıksın, icraatte bulunsun isterim. Şimdi diceksin ki AKP izin vermiyor, mecliste akp dışındakiler çoğunluk ama akp nin istediği yasalar çıkıyor, akp istersen çakallık de ama iyi siyaset yapıyor bu gerçeği görmezden gelemem.
Teşekkür ederim.philosophy diger konuda yazdim sorularina cevap
hesap sormak derken neyi kastediyorsun, oy vermemek mi? 7 Haziran da oyların ciddi anlamda düşmesi bir hesap sorma değil miydi? Ama senin gözden kaçırdığın birşey var o da Şu; ülkeyi daha iyi yönetecek bir parti, bir lider yok.bana göre yok.sen oy vermiyorsun, kendince sorumluluktan kurtulmuş oluyorsun. Ama ben meclise baktığımda akp gittiğinde ülkeyi yönetebilecek bir liyakat göremiyorum ve daha kötü olmasından evet korkuyorum. Kendi parti içlerinde bile kendi vekillerine söz geçiremeyen liderler, bu ülkeyi daha kötü bir akıbete sürükler,bence. Ama bütün partiler elini taşın altına koyar, ortak kararlar alınır koalisyon da kurulur, isterim şahsen. Farklı fikirlerin de sesi çıksın, icraatte bulunsun isterim. Şimdi diceksin ki AKP izin vermiyor, mecliste akp dışındakiler çoğunluk ama akp nin istediği yasalar çıkıyor, akp istersen çakallık de ama iyi siyaset yapıyor bu gerçeği görmezden gelemem.
Dış politikada çok başarılıyız demedim ben, dış politikada atılan adımlar bütün bir coğrafyadan, dünyadan bağımsız değerlendirilemez dedim.Ulke zaten yonetilmiyor. Basariya ulasmis herhangi bir dis politika soyler misin? Gocmenleri geri alarak vize serbestisi pazarlığı hariç!
Ulke zaten yonetilmiyor. Basariya ulasmis herhangi bir dis politika soyler misin? Gocmenleri geri alarak vize serbestisi pazarlığı hariç!
Siyaset biraz da insanları oyalama değil mi? Akp bu ülkenin insanının genetiğini çok iyi çözmüş, diğerleri hala havanda su dövüyor. Korkarım ki daha iyisi gelene kadar bu tablo pek değişmeyecek hatta,mhp de yavaş yavaş akp ile yakınlaşmaya başladı. Bütün bunların hepsi akp nin suçu değil akp fırsatları değerlendiriyor, koşulsuz akp yi destekleyen halkın suçu olduğu kadar, halka başka tercih bırakmayanlar da suçlu.evet işin aslı ben koalisyon kurulsun isterim.. akp iyi siyaset yapmıyor, akp istediğini yapıyor ben buna siyaset diyemiyorum.. ben tehditle oy istemeye de iyi siyaset diyemiyorum ama neyden korkuyorum biliyor musun filozof? akp sayesinde bir çok kitle milletin bug'ını buldu.. bak bugün hdp "biz gidersek çok kan dökülür" diyor mesela.. tıpkı 7 hazirandan sonra "bir parti 400 milletvekili çıkarsaydı bunlar olmazdı" diyen Erdoğan gibi.. ha şimdi de başkanlık olsaydı bunlar olmazdı diyor, muhtemelen başkan da olacak.. işte ben buna iyi siyaset diyemiyorum.. çünkü başkan değil peygamber de olsa ne içeriye sızan işit'i temizleyecek, ne de daha bir çok canın gitmesine engel olabilecek.. çünkü senin "iyi siyaset" dediğin sadece kendi istediğini yapmaya yönelik siyaset.. senin-benim hayrıma çalışmıyor yani..
Siyaset biraz da insanları oyalama değil mi? Akp bu ülkenin insanının genetiğini çok iyi çözmüş, diğerleri hala havanda su dövüyor. Korkarım ki daha iyisi gelene kadar bu tablo pek değişmeyecek hatta,mhp de yavaş yavaş akp ile yakınlaşmaya başladı. Bütün bunların hepsi akp nin suçu değil akp fırsatları değerlendiriyor, koşulsuz akp yi destekleyen halkın suçu olduğu kadar, halka başka tercih bırakmayanlar da suçlu.
umut fakirin ekmeği demişler, hakkımızda hayırlısı olsun.işte zaten sorun bu, halkın büyük bir kısmı halinden memnun.. ama onların memnun olması iyiye gittiğimizi göstermiyor.. dünde dedim ya "bu toprakların hepsiyle baş edemiyoruz, yarısını verelim" deseler gıkı çıkmayacak bir yüzde var bu ülkede.. aslında yakınlaşan MHP değil, Bahçeli.. o yüzden Erdoğan istemiyor kurultayı.. neyse özetle ülke gidiyor ama halk memnun.. kimse ne işit'i, ne Kilis i duymak istemiyor.. bir gün bizim kapımız çalındığında da çok geç kalınmış olacak ama anladığım kadarıyla "biz orta doğu ülkesiyiz zaten" deyip işin içinden çıkılacak.. umalım da bize de kapılarını açacak birileri olsun Avrupa da..