Cambridge diyeti

4mevsim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2007
178
74
Merhaba arkadaslar,
Aranizda Cambridge Diyeti yapan var mi?Turkce sayfalarda yeterli bilgi bulamadim bu diyet hakkinda ama 6 basamakli bir diyet bu:
1/basamak sole soruce deniyor ve 12 haftaya kadar gunde 3 tane cambridge tozunu suya karistirip iciyorsunuz. baska hic bir sey yemiyorsunuz,icinde tum mineral ve vitaminler var. Gunluk aldiginiz kalori 440-555 arasidir.
2.Basamak: 3 kere cambridge tozu ve bir ogunde ekstra protein yiyorsunuz 810 kaloriye denk gelecek
3.Basamak:2 kere cambridge tozu sabah protein agirlikli kahvalti ve aksam icin 400 kalorilik bir yemek toplam 1000 kalori olacak
4.Basamak: 2 kere cambridge diyet tozu sabah 150 kalori oglen 300 kalorilik yemek aksam 370 kalorilik yemek toplam 1200 kalori olacak
5.Basamak: 1 Cambirdge diyet tozu, sabah 300kalorilik oglen 350 kalorilik aksam 350 kalorilik yemek ve tatli veya meyva toplam 1500 kalori olmali hepsi
6.Basamak: artik hedefinize ulastiniz bundan sonra gunluk alacaginiz kalori boy ve kilonuze gore ayarlanacak yani bazal metabolizmaniz degerlendirilecek. Ortalama 2200 kalori civarind abeslenmeniz gerekecek.

Gercekte sabahlari 161cm boyundayim gel gelelim aksam uzerleri 159 a kadar dusebiliyorum:))) Hayatim cesitli diyetler ile gecti, bunlarin icind ene etkilisi Almased diyeti idi fakat tadina katlanamadigim icin, Cambridge diyetine terfi etmis bulunmaktayim. Cambridge diyeti ile haftada 2kg civari veriyorsunuz. Almased diyeti cok garip bir diyettir,bir bakmisisniz bir haftada 7 kilo gitmis ,coook hizli kilo verirdip coook hizli geri kilo aldiran bir diyettir. Bir de tadi cok kotudur. Bu iki diyet de yemek yemiyorsunuz onun yerine tozlar var suya karistirip iciyorsunuz. Cambridge diyetinde hic sac dokulmesi yasamadim ancak Almased diyeti saclarimi mahvetmisti.

Gelelim konuya, 4 hafta once cambridge diyetini yapmaya basladim ve 76.5 kilodan 65 kiloya dustum. su anda antibiyotik kullandigim icin ve ramazan oldugu icin ara verdim gibi bir sey. Bakalim elimdne geldigince yapmaya calisacagim planim 55 kiloya dusmek. Ben hayatim boyunca 76 li kilolara cikmamistim, bu benim icin ilk oldu cunku kotu sonuclanan bir hamilelik yasadim. ilk hamileligimde 9.ayimda bile bu kiloaya cikmamistim. Sorusu olanlara yardimci olmaya calisirim tabii ki.. Bu diyetler Turkiye de var mi bilmiyorum ama yine de yardimci olmak icin calisirim.

Ramazan nedeniyle cok kacamak yaptim, birde sigarayi biraktim:KK43: hergun bir avuc cerez yiyorum ama diyetimide yapmaya calisiyorum, hic spor yapmiyorum cunku gunde 20 saat orucluyum:KK43: bugun tartildim ve 63 kiloya dusmusum insallah ameliyata kadar 10 kilo daha veririm:))) Yuz geridme yaptirmak istiyorum, zayiflayinca malum yuz sarkiyor,bu yuzden olabilecegim en dusuk kiloda ameliyata girmek istiyorum ama onca kiloyu sanirim ameliyata kadar veremem ,neys ene verisem kardir...

X