Çamaşırların Güzel Kokması Sorunu

• Konu Sahibi Konu Sahibi noram
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba arkadaşlar,

Burda o kadar dert varken bu komik kaçabilir, biliyorum ama cidden ben de derman kalmadı. Size sorayım dedim. Aklınıza gelebilecek bütün yumuşatıcı deterjan markalarını ve denyebildiğim kadar çeşidini, sıvı ve toz kombinleriyle değişik değişik denedim ama yok. Mis gibi kokmuyor çamaşırlarım:KK12:Sabun rendeyip bile koydum, bildiğiniz beyaz kalıp sabun ama yok. Var mı sizin böyle püf noktalarınız?:KK76:

Yumuşatıcılar son yıkama suyuna ekleniyor ve bir daha durulanmıyor. Yani bir bakıma yıkadığınız bir kıyafetiniz ne kadar parfüm kokuyorsa, teninizde o kadar kimyasal taşıyorsunuz.

Ben tam tersi yumuşatıcı gözüne elma sirkesi koyuyorum. Hem deterjan kalıntılarını temizlemeye yardımcı oluyor, hem de biraz yumuşatıyor. Kokusu da olmuyor, ıslakken çok az varsa da çamaşırlar kuruyunca geçiyor. Hatta buna rağmen hala deterjan koktuğu zaman acaba ekstra durulama mı yaptırsaydım, niye kimyasal kokuyorlar diye düşünüyorum.

Süpersiniz. İnşallah bu 2 nokta yeterli olur. :super:

İnternette bakındım biraz yok su filtresi, hortumu, pompasııı....pff, o kadarını beceremem ya.
Bende tek basima yapmiyorum esim yardim ediyor yada kayinvalidem

Bendeki sorunda şu: yikiyorum kiyafetleri ciksrirken cok güzel kokuyor kuruduktan sonra kokmuyor. Yani yaşken mis gibi kurudumu o kokudan eser yok.. cok sükür kötü de kokmuyor ondan cook sorun etmiyorum.

Makıneye fazla çamaşır atınca yumoş kokusundan eser kalmıyo daha bi kötü koku oluyor. Ne az nede çok çamaşır atıyorum mis gibi kokuyor. Makine yarım saat döndükten sonra beklemeye alıyorum akşama kadar,sonra çalıştırıyorum tertemiz oluyor.beyazlara ek olarak çamaşır sodası toz olanlardan döküyorum kar gibi oluyor:KK31:

Merhaba arkadaşlar,

Burda o kadar dert varken bu komik kaçabilir, biliyorum ama cidden ben de derman kalmadı. Size sorayım dedim. Aklınıza gelebilecek bütün yumuşatıcı deterjan markalarını ve denyebildiğim kadar çeşidini, sıvı ve toz kombinleriyle değişik değişik denedim ama yok. Mis gibi kokmuyor çamaşırlarım:KK12:Sabun rendeyip bile koydum, bildiğiniz beyaz kalıp sabun ama yok. Var mı sizin böyle püf noktalarınız?:KK76:

vernel in gül bahçesini kullanıyorum (konsantre).bir de yanında çamaşır spreyi oluyo onu da katlayınca dolaba boca ediyorum.mis gibi kokuyo.

Balkonda kurutuyorsan çamaşırları çok bekletme. İçeride kurutsan bile kokusu uçuyor. Ben beyazlılar için alo renkliler için Persil kullanıyorum. Yumuşatıcı içinde yumoşun konstresini kullanıyorum morlu siyahlı şisesi var adı aklımda yok. Ama dediğim gibi bekletme çamaşırı.

Daha once kac defa yazdim bilmiom ezberlemis olabilirsiniz:))) bence attigin kiyafet cesitine derecesine deterjana bagli.. soyleki..

beyazlar ve acik renklere toz deterjan kullanirim.. ic camasir beyaz tshirt filan 90 a atarim yumusatici yerine sirke!
Acik renkler 40 a atarim gene yumusatici yerine sirke!

Koyu renkleri sivi deterjanla yikarim 30 ya da 40 dereceye atarim. Arada sirke bazen yumusatici koyarim. Disarda kuruturum genelde yazli kisli.. cok daha guzel kokuyolar.. deterjan kokusu kalmasi ztn hosuma gitmiyo..tabii herkesin evi musait degil havasi temiz degil disari asmak icin.. temiz hava varsa guzel oluyo..

Cocuklarin camasirlarida cocuklar icin ayri deterjanla yikiyorum..yumusatici olmadan sirkeyle

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

Yumuşatıcı çamaşırların rengini soldurduğu için, sadece havlulara kullanıyorum, sert olmadın diye..
onun dışında bingonun renkli ve beyaz sıvı deterjanını kullanıyorum ve çamaşırları dışarı asmıyorum..
Katlayıp aylar sonra tekrar giydiğim kıyafetler bile mis gibi kokuyor :)

Nasıl bi alakası var bilmiyorum ama çamaşırlarımı 800 devirde sıktırırken benimkiler de kokmuyordu. Şimdi 600-400 devirde sıktırıyorum mis gibi kokuyor.

Deterjan gözü , deterjan kalıntılarıyla öyle bir hal alıyor ki , içerdiği kimyasallardan mıdır nedir bilmiyorum , yikamadikca kalıp gibi yapışıyor kapağa ve inanılmaz pis kokuyor.

Her türlü temizlikte fazla deterjan kullanmak temizlik değildir. Evin mis gibi kokması o evin temiz olduğunu göstermez.
Aksine sanki kamufle edilmiş TV gibi gelir bana deterjan kokulu ev.

Çamaşırlar için de yumuşatıcı koksa ne kokmasa ne ? Zaten o gün giydiğin kıyafet akşama kokuyor.

Boşuna kimyasal solunum ve boşuna tene işliyor terledikce v.s

...

Kusura bakmayın konunuzu görünce yazmak istedim.

Bu arada makinenin içi her defasında bir miktar su bırakır . Bu su biriktikçe kokar , kirlenir . Tüylerin v.s atıldığı alt sağ kutu var onun da temizlenmesi gerekiyor ve deterjan gözünün sık yıkanması.

Ben perwol kullanıyorum 1 ay da kalsa o koku çıkmıyor çamaşırların üstünden. Ben bunu deterjanı yanlış kullanmaya bağlıyorum.
Sıvı deterjanı direk toz deterjan bölümüne dökmeyeceksiniz mesela. Sıvı deterjan için ekstra parça var onu yerleştirip dökeceksiniz/ ama sizin makinenin yoksa da makina ilk kısa su alımında değil de ikinci su alımında sıvı deterjanı dökeceksiniz.
Böylece çok da güzel temiz kokacak.

Sanırım makinayı çok dolduruyorum ben, şimdi dikkat edeyim bakayım.
Bir komsumda ayni sorun vardi. Sonra anlasildi onun makinasi yumusaticiyi detrjanla birlikte alıyormuş. Belki sizinki de oyle birseydir.

Yumusaticiyi son durulamadan önce koymanız, Sabah disariya asmaniz akşam ipten almanız durumunda çok güzel kokacaktir .

Ben perwol kullanıyorum 1 ay da kalsa o koku çıkmıyor çamaşırların üstünden. Ben bunu deterjanı yanlış kullanmaya bağlıyorum.
Sıvı deterjanı direk toz deterjan bölümüne dökmeyeceksiniz mesela. Sıvı deterjan için ekstra parça var onu yerleştirip dökeceksiniz/ ama sizin makinenin yoksa da makina ilk kısa su alımında değil de ikinci su alımında sıvı deterjanı dökeceksiniz.
Böylece çok da güzel temiz kokacak.
Perwoll siyah harika kokuyor gerçekten

Merhaba arkadaşlar,

Ben bebek yumuşatıcısı kullanıyorum. Hem mis gb kokuyor hem de yumuşacık oluyor kıyafetlerimiz çarşaflarımız havlularimi

Arielin kapsul detarjani var muhtesem bisey 1 hafta kokusu cikmiyor ustunden en iyi yumusatici halt etsin

Evde çamaşırlıkta kurutuyorum. Yani ondan değil.

Ev çok mu havasız kalıyor ya da yoğun bir koku falan mı var?
Yani bu kadar şey deneyip istediğiniz sonucu alamamanız tuhaf..
Makineden çıktığında da güzel kokmuyorsa belki makineyi temizlemeniz gerekiyordur.
Ben o reklamlardaki kalıcı parfüm kokusuna inanmıyorum. Dolabın içine koku koyarsan güzel kokar ancak..

Ben geçen gün kazanın içine bulaşık makinesi tableti atıp yumuşatıcı gözüne de beyaz sirke döküp boş çalıştırdım. 5 senede ilk defa yaptım artık ayda 1 yapacağım..

Hangi yumuşatıcıyı kullanırsam kullanayım çamaşırlarım mis gibi kokuyor.
Makine biter bitmez seriyorum, balkonum olmadığı için boş odama asıp penceresini açıyorum, gündüz serdiysem kapıyı da açıp güzelce havalanmalarını sağlıyorum. Dışarıya(camın dışına aparatla) astığım zaman kokmuyor, sizde öyle yapıyorsanız o yüzden kokmuyor olabilir..

Back
X