Çamaşırların Güzel Kokması Sorunu

• Konu Sahibi Konu Sahibi noram
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bende de bir ara öyle bir sorun vardı, makineyi temizledim geçti. 90 derecede sirke karbonat ve limon tuzuyla yıkama açtım yine eskisi gibi güzel koktu.
Arada bir sirkeyle yıkıyodum ama kısa programda. Bunu yapıcam akşama kesin. Teşekkür ederim çok.

Y...s kumaş spreyi var.gardolabina yerleştirirken camasirlarima sıkıyordum.Deneyebilirsin

Makine nasıl temizlenir? Temizlemek mi gerekiyor?
Asagida sagda (benimkinde öyle) kapak gibi bisey var orasini temizleyebilirsin yada deterjan koydugumuz yeri cikarip arka kisimlarini

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    10,5 KB · Görüntüleme: 188
Aslında her şeyi parfümsüz kullanıyorum, cilt bakım kremlerim de dahil ama deterjan kokusunu inanılmaz seviyorum. Heralde eski zamanlarla, ananem, annemin zamanlarıyla eşleştirmişim. Kokular beni eski zamanlara götürüyor, sanırım ondan.
Valla bana sorarsanız dolaplarınıza lavanta poşetleri falan koyun derim. Hem dezenfektan, hem koku, hem de güzel bir uyku ;)

Renklileri ayır . Çamaşır sepetınde kirlilerini çok uzun tutma . Makinayı hınca hınc doldurma :)
Ön yıkamalı çalıştır çok kirliyse ve hemen asmaya özen göster...
Ben yumuşatıcı olarak eşimin alerjisi oldugu için yumoş hıpoalerjenik kullanıyorum . Deteranımda sıvı deterjan miss gibi kokuyor .
Daha önce makinam eskıydı leşşş gibi kokardı çamaşırlarım . MAkinayı değiştirdim değiştirili maşallah..

Bir gün giyilip kir sepetine atılacak giysiler için bu kadar kimyasal fazla değil mi
Ne gerek var önemli olan sağlık, ya astım hastası yada alerji olursanız

Bende de bir ara öyle bir sorun vardı, makineyi temizledim geçti. 90 derecede sirke karbonat ve limon tuzuyla yıkama açtım yine eskisi gibi güzel koktu.
Nekadar sirke limon tuzu ve karbonat atiyordunuz? Direk makinenin icine mi yoksa deterjan koydugumuz yere mi?

yumusatıcıyı sonradan koyuyorum 600 yada 800 de sıktırıyorum misgişbi kokuyor

Omo sıvı olandan kullanıyorum beyaz için harika kokuyor ..renkli için denemedim.yumos mavi yumuşatıcı o d mis gibi

Persil gulun buyusu deterjan, yumos lilyum mavi renk yumusatici kullaniyorum.

Migrosta 4 yikamalik persil var alip deneyebilirsiniz

Özellikle deterjanı koydugumuz yer leeeş gibi oluyor :kusmuk:
Hadi yaa, ben de son zamanlarda tuhaf bi koku seziyordum :S Bir de organik kokusuz deterjan kullanınca kokuyu bastıracak bişey zaten olmuyor.

Eww, sökeyim bi akşam.

Hala yumusatici kullanan arkadaslar var ya. Ne kadar zararli oldugunu bilmiyorlar herhalde.
Koku cok onemliyse kurutma makinesi alin. Deterjaninizi mumkun oldugu kadar az kullanin. Mis gibi kokar. Ayrica kiyafet cekmecelerinize ve dolaplariniza lavanta torbalari,kalip sabunlar koyun. Daha saglikli. Koku derdine dusup cilt kanseri olma riskini goze almayin su yumusaticilarla

Makinenizi düzenli aralıklarla makine temizleyip ,her yıkamadan sonra makinenin ve deterjan bölümünün kapağını açık bırakın derim.
Ben hep kapatırdım,sonra camaşırlarım kötü kokmaya başladı,açık bırakıyorum ve kesinlikle kötü koku olmuyor.

wiking sensıtıve beyaz olan üzerinde bebek resmi var yıllardır kullanırım herkes sorar:dondurma:

Back
X