Camasirlardaki Rutubet Kokusu Iliskimi Bitirecek

çamaşırlar ıslak olarak bekliyorsa kokar. kurutabileceğiniz kadar yıkamak bir çözüm olabilir. makinenin işi biter bitmez, çamaşırlar asılmalı. yoksa hakikaten kokar.

yüksek derecede, yeterli deterjanla ve uzun programda yıkanan çamaşırlar 3 gün bile beklese kokmaz. ama düşük ısıdakiler kokar. yüksek dereceden kastım 80-90. beyazlar ve çarşaf türevi şeyleri bu şekilde yıkayabilirsin.

rutubetli evler zaten kokar. ama kokunun en önemli sebebi bence çamaşırların düşük ısıda ve az deterjanla yıkanması. bu konudan ben de sıkıntı çekmiştim. ben persilin pembe renkli sıvı deterjanını kullanıyorum. düşük ısıda kısa programda yıkamam gereken çamaşırları iki kez yıkatıyorum. yani makinenin işi bitince bi kere daha çalıştırıyorum mecburen. deterjanı da iki kapak koyuyorum. bingonun konsantre pembe yumuşatıcısı çok güzel kokuyor. çamaşırlar makineden çıkar çıkmaz hemen kurut. bekletirsen yine kokar. evini sürekli havalandır. sabah işe giderken camlarını açık bırak. gardrobunun kapaklarını açık bırak.
yatağını haftada 2 kere ters çevir, havalandır. mutfak dolaplarının kapaklarını da yatarken açık bırak, sabah kalkınca kapatırsın. gardrop için olan kokulardan al, rutubet için olan tabletlerden al. eğer kanepe ve baza altlarında çamaşırların varsa, onları sürekli havalandır. mümkünse çamaşırlarını oralarda değil de gardrobunda sakla. güneşli havalarda yatak yorganını (kullanmadıkların da dahil) havalandır.

kesin çözüm o evden taşınman. yoksa bu yazdıklarımı düzenli olarak yapabilmen çok zor. kötü kokan bir şeyi ütülemek hiç bir şeye yaramaz, yine kötü kokar. erkek arkadaşın gelene kadar, her yeri havalandırıp temizle, kıyafetlerini yıkayıp kurut.

haklisin canim kesin cozum tasinmak.
Disarisi buz gibi lapa lapa kar var :) ken havalandirmak falan cok zor...

Bir de evin bir odasinda petegi aciyorum ev sibirya gibi soguk.

Nem, soguk, valla kendim yakinda curudum kizlar yardiiim diye duyuru acabilirim.

Neyse makina temizlenecek, dolap bosaltilacak, camasirlar yikanacak, her yer silinecek ve kombi acilacak arti sabun tablet pirinc her yere konacak.
Unuttgum kalmadi herhalde :)

Makinede yüksek ısıda yıkayarak bu koku çıkmaz,sonuçta o evde dolapta bekleyecek eşyalar.Öğrencilik zor tabi ama biraz daha fazla ücret verip başka eve çıkamazmısın acaba?Sonuçta sadece koku sorun değil ki,bu senin sağlığınıda tehlikeye sokar.Eminim yorganların,çarşafların nemliir,kıyafetlerinde.Mutfakta yiyeceklerin rutubetten çabuk bozulur.
canim onu ben baska arkadasa söyledim onun evinde rutubet yok camasirlarinda koku var bende de vardi......:34:
çalıştırdım bile, yarım şişeyi boca ettim. insaAllah işe yarar. dusuk ısıda yıkadıgım siyah camasırlarda daha cok gibi haklısın, ama ben havlularımı hep 60 derecede yıkarım, kokuyu ilk havluda farketmiştik..

neyse deniyorum şimdi bunu.. bi de makinan bosken makinadan koku geliyor muydu, ben de oyle bir durum yok, kapak da genellikle açık olur. en basta ben , hani bir makina camasır yıkıyorum hepsini birden asacak yer yok, legende beklerken koku olustu diye dusunmustum, ancak defalarca yıkamama ragmen koku cıkmıyor.
makinamdada koku oluyordu canim evet son zamanlarda benim havlularimda kokmaya baslamisti ..insallah faydasi olur canim ben faydasini gördüm sükür kokmuyo artik
ha birde altta yazmis arkadas sonra ya beyaz camasilarini at yada bos tekrar calistir onu unuttum :26:

benim evde rutubet yok zaten yıkadıgım çamaşırların bir kısmında oluyo kimisi mis gibi kokuyo kimisi iğren mesela beyazları yakıdıgımda mis gibi deterejan kokuyo ama renklilerin bi kısmı kötü kokuyo servis çagırdım makinaya makinanın bişeyi yok dediler alttaki bekleyen su varya her yıkamamda orayı boşaltıyorum çok bekledimi o suda pis kokuyo çok doldurmakla alakalı degildir heralde
canim benimde öyle idi camasir suyu ile makinani yüksek derecede bos calistir bitince ya beyaz camasir yyada bos tekrar calistir ben faydasini gördüm :34:

Çamaşır suyu makineyi bozar, bunu tekrar tekrar yapmayınız derim..
Birde şimdi yaptıysanız bunu mutlaka ilk attığınız çamaşırlar beyaz olmalı.

Sizin sorununuz evin rutubetli olması, bunlar bir iki günlük çözümler olur.
Dolabınız bile küf olmuş demenize göre.

canim bende duydum bozdugunu ama budurum okadar kötü ki yani bozulursa bozulsun dedim ve yaptim sükür kurtuldum :46:
ben bunu evi rutubet olan arkadasa degil sadece camasirlarinda koku olan arkadasa yazdim baska bir arkadasda soru sordu burda ayyyy ortalik karisti :111: :1:

rutubet kokusunun cözümü yok tek çözüm günes alan bir eve tasınmak
ama sevgilinizin koku için sizden ayrılma eşine gelmeside cok cok ilginç
onun için değil ama kendiniz için cözüm bulun
herseyi erkekler için yapmayın

cnm yukarda dedigim gibi bunun benim ter kokum oldugunu sanmisti daha once o zaman ayrilma sebeplerinden biri olacakti bu neyse ki ayrilmadik ve kokunun benden degil camasirlardan geldigi ve benim camasirlarima has degil benim evde yikanan camasirlara has oldugu ortaya cikti... Yine de sorunu cozmem gerekli sonucta ben ona sarilinca mis gibi deterjan kokusu aliyorum o benden muhtemelen curuk kokusu aliyor dusundukce sinirlerim oynuyor. Kurutma makinesi alinca cozdum saniyordum ama hala devam ediyormus koku. Durum bu iste...

haklisin canim kesin cozum tasinmak.
Disarisi buz gibi lapa lapa kar var :) ken havalandirmak falan cok zor...

Bir de evin bir odasinda petegi aciyorum ev sibirya gibi soguk.

Nem, soguk, valla kendim yakinda curudum kizlar yardiiim diye duyuru acabilirim.

Neyse makina temizlenecek, dolap bosaltilacak, camasirlar yikanacak, her yer silinecek ve kombi acilacak arti sabun tablet pirinc her yere konacak.
Unuttgum kalmadi herhalde :)

Ay kıyamam yaa. Nemli ev diyorsun, petekleri de kapatınca nemin yayılması kaçınılmaz tabi.
En kesin çözüm taşınmak. Bir yolu yok mu? Kokuyu mokuyu salla gitsin de sağlığına dikkat et olur mu?
Öğrencilik halleri bunlar hepimiz yaşadık. Ödülünü alacaksın.

canim bende duydum bozdugunu ama budurum okadar kötü ki yani bozulursa bozulsun dedim ve yaptim sükür kurtuldum :46:
ben bunu evi rutubet olan arkadasa degil sadece camasirlarinda koku olan arkadasa yazdim baska bir arkadasda soru sordu burda ayyyy ortalik karisti :111: :1:

:1: İki sorun olunca böyle oluyor.

Makine bitince kapağını kapatmayıp, kurumasını beklemek gerekiyor sanırım rutubetlenmemesi için değil mi ?

simdi tel acip camasir makinesi ile alakali olabilecegini dusundugum icin bende yikamadigin ama benim evde giydigin camasirlarinda da var mi bu koku dedim ve yine kokunun aslinda benden kaynaklanabilecegi hususuna geri donduk. En kotu oldugu yer koltukaltim imis.

Simdi ama nemle ve terle beraber tabii ki camasirlardaki koku siddetleniyordur orda vb diye kendimi savunmaya calisabilirim ancak ama neye yarar.

Simdi konu bir derdim var kosesine uygun hale geldi. Telefonumu kapatip dunya uzerinden yok olmak istiyorum.

dustan cikmiyorum nerdeyse beraberken gunde 2 defa dusa giriyorum ama durum bu...
Kiloluyum evet bir de sonucta cok terliyorum. neyse ben cikamiycam bu isin icinden. Su an hic bir sey yapma hevesim kalmadi.

simdi tel acip camasir makinesi ile alakali olabilecegini dusundugum icin bende yikamadigin ama benim evde giydigin camasirlarinda da var mi bu koku dedim ve yine kokunun aslinda benden kaynaklanabilecegi hususuna geri donduk. En kotu oldugu yer koltukaltim imis.

Simdi ama nemle ve terle beraber tabii ki camasirlardaki koku siddetleniyordur orda vb diye kendimi savunmaya calisabilirim ancak ama neye yarar.

Simdi konu bir derdim var kosesine uygun hale geldi. Telefonumu kapatip dunya uzerinden yok olmak istiyorum.

canım yaaa sevgilinde çok incitici konuşmuş herseyin söylemenin bir yolu yordamı vardır. yazık sana evi degiştirebiliyorsan degiştir degiştiremiyorsan yurt lar var çok konforlu böyle dertlerinde olmaz hem allah yardımcın olsun

canım yaaa sevgilinde çok incitici konuşmuş herseyin söylemenin bir yolu yordamı vardır. yazık sana evi degiştirebiliyorsan degiştir degiştiremiyorsan yurt lar var çok konforlu böyle dertlerinde olmaz hem allah yardımcın olsun

evi de degistiremem
birden vermem gereken kilolari da veremem
zaten butun bunlari yapsam da ten kokum yine degismez

napmaliyim.

evi de degistiremem
birden vermem gereken kilolari da veremem
zaten butun bunlari yapsam da ten kokum yine degismez

napmaliyim.

valla senin elinden bişe gelmiyosa sevgilin yansın derdine hem bi insandan kokuyo yada çirkin yada kilolu vs. konularla ayrılmak günahtır. allah yardımcınız olsun diyorumm

bence en iyisi sevgiliyi değiştirmek. sen kokuyorsun yok koku geliyo diyen bir adamı düşünemiyorum. haklı bile olsa ne kadar rencide edici. insan sevdiği insanı kırar mı boylesi bir konuda.hiç uğraşmayın boyleleriyle

allah yardımcın olsun canım bn bu kokuyu cok ıyı bılıyorum .benımde evımde rütübet vardı .allahım yhaa ne guzel yumuşatıcılar deterjanlar kullanırdım makınamda en yenılerınden daha yenı evlıyım.evın kokusu hemen çamaşırlara nasıl kokuyor ama ben bıle gıyemıyordum .eşimle bırlıkte çamaşırlarımızdan nefret edıyorduk duşunun artık eve gıresımız hıç olmuyordu ev kokuyordu. 1 kış zor yandandık bırde evde dığer evlere gorede pahalı oturuyorz duşunun.kanepelerımın artı kus olmuş sıl sıl yıne oluyordu.sonunda cıktım şimdi bır gorsen çamaşırlarım ne guzel kokuyor eve geldkten sonra hemen çamaşırları kokladım ayy ne guzel kokuyor bır bılsen derın bır ohh cekıp kokladım walla.hakıketende cok kotu kokuyor gecmeyen bılmez adam kendınden şüphe edıyor yhaa.evı temızlerdım ederdım bır tane deterjan kokmazdı.duşunun canım sende bıran once cık derım evden hemde senın sağlığına zararlı benım arkadaşın ananesı oyle evde uzun sure kalmış ve şuanda cekıyor.

Kuzum o zaman gidiyosun markete nivea double effect pudralı olan koltuk altı ter önleyici alıyosun.Pembe olanından :)
Ona da çözüm var.Madem çamaşırdan olmadığını düşünüyo.Koltuk altı diye düşünüyo onu öneririm hem çok güzel bi kokusu var hem de terlemeyi önlüyor(aslında önlemesi iyi değilmiş biliyorum ama olsun yazın çok iyi oluyor)

Ama söylemeden edemicem erkek arkadaşını dövesim geldi sinir oldum.
Sakın bu yüzden depresyona gireyim deme.Beğenmiyosa kendi bilir

valla senin elinden bişe gelmiyosa sevgilin yansın derdine hem bi insandan kokuyo yada çirkin yada kilolu vs. konularla ayrılmak günahtır. allah yardımcınız olsun diyorumm

Çirkinlik ve kilo konusunda katılıyorum sana ama koku konusunda asla..hoş olmayan koku evliliklerde boşanma sebebidir ve en önemli sorundur bence.

kusura bakma ama sevgılın cok kaba
gercekten gıcık oldum .madem cok rahatsız oluyor senden ,senı ıncıltmeden
yansıtmadan ayrılsın .ne bu canım boyle, kokuyorsun kokuyorsun deyıp canını sıkıyor:40:
canım kendın ıcın de bunları yap ;
hergun duş jelınle duşunu al .
hafta da ıkıkere duşta vucut peelıngını yap .ben body shopun scrublarını kullanıyorum .
dustan sonra vucudunda butter kullan.yıne body shop tavsıye ederım .
kıyafetlerıne bıle mıss gıbı koku sıner.
koltuklatı ıcın roll-on kullan (zararlı ama terlemeye karsılık mecbur kullanılıyor)
sonra da kulak arkalarına parfum fıs fıss ohh mıss :) .

Son düzenleme:
Çirkinlik ve kilo konusunda katılıyorum sana ama koku konusunda asla..hoş olmayan koku evliliklerde boşanma sebebidir ve en önemli sorundur bence.

ama bazı insanların teni koka biliyo çareleride yoksa ne yapcaklar baksana kızcagız elinden geleni yapıyomuş günde 2 defa duş alıyorum diyo elden gelen bişe olmazsa diye söyledim ama elbette yıkanmadan kişisel temizlikge önem vermemeden pis olmaktan kaynaklanan bi koku iste durum degişir.o konuda haklısın yani

koku erkek arkadasınızı rahatsız edebilir
kimse kötü kokudan hoslanmaz
ama söyleme tarzı cok çirkin

dustan cikmiyorum nerdeyse beraberken gunde 2 defa dusa giriyorum ama durum bu...
Kiloluyum evet bir de sonucta cok terliyorum. neyse ben cikamiycam bu isin icinden. Su an hic bir sey yapma hevesim kalmadi.

ya canını sıkma tatlım sana tavsiyem benim biraz belki hijyen takıntım var galiba ama benim çamaşırlarım atletlerim kilotlarım hatta sütyenlerim bile ikiye ayırırım eve gelince ev çamaşırlarımı işe yada dışarı çıkarkende dışarısı için ayırdıklarımı giyerim ev kıyafetlerimi asla dışada dışarısı için kullandığım kıyafetlerimi ancak misafir gelince evde giyerim gidincede hemen çıkarırım böylede yapabilirsin ben yıllardır böyleyim çok rahat ediyorum çok alıştım canım bu da bir fikir belki faydası olur ama dediğim lush marka sabunları çekmeçene dolbına her yere yerleştir derim çok faydalı nişanlıyken eşimin getirdiği kıyafetlerdeki kokuları bile yok ettim sende faydasını görürüsün belki birde ben iç çamaşırlarını ütülerim onunda faydası varmıdır bilemedim Canım

acaba camasırlar yıkandıktan sonra uzun sure makınede ıslak ve kapalı halde kalıyolarmı ozaman oyle bır koku olusuyo makıne bıttıgı anda cıkarıp kurutmayı denesen..

Back
X