Camasirlardaki Rutubet Kokusu Iliskimi Bitirecek

Amin, sizdenden inşaallah.

Zaten rutubetli evde yaşıyorsanız bu kokular normal ki.. Sağlıkla ilgili sorunlar bile yaşanıyor.

İnşaallah bol güneşli eviniz olur. :)

Rutubet makineleri var ama çok pahalı.. En iyisi tablet.

Birde küçük filelere konularn pirinçler dolaplara, köşelere konuluyor..Bu işe yarıyor mu hiç bilgim yok ama yazayım dedim..

Tableti, ütüyü, kokuları yaparsanız az da olsa önüne geçerisiniz.

Sevgilinizin yanına gittiğinizde sormayın kokuyu, o söylesede geçiştirin, bir daha söylerse kızın, ezilmeyin. :1:

sadece disarda bulusuyor olsak inan kendimi kuru temizlemeciye veririm de bende kalmasi gerekiyor arada... Soylemesi iyi kotu tartisilir da ben kendim de rahatsiz oluyorum artik bir koku probleminin onune gecemedik.

Bir ara bende de oluyordu, çamaşır makinasının deterjan gözünü çıkarıp en ince ayrıntısına kadar eski bir diş fırçası ile fırçalayıp bulaşık maiknasında yıkadım ve geçti. Orada birikinti yapan deterjan ve yumuşatıcı kalıntıları neden oluyor o kokuya. Bir de çamaşırı kuruduktan sonra hemen topla, ipte kalınca deterjan kokusu uçuyor.

çok haklısın arkadaşım bende üç-dört ayda bir yaparım simsiyah oluyo çıkınca iç kısımlarını da güzelce temizliyorum Annem söylemişti bana da kendi makinemi alınca

Canım dolabını kokla eğer çamaşırlardansa dolaptan da koku gelecek zaten anlarsın.
Çıkar çamaşırları at yıka hepsini çünkü dolaptaki diğer kıyafetlere de sinmiştir rutubet kokusu.
Kaloriferleri yüksek ayarda açmanı öneririm.En etkili yöntem bu olacak.Sana biraz masraflı olacak belki ama bu sorunun üstesinden gelmenin yolu bunlar maalesef.
Ben eski evimde çamaşırı yıkayıp içeri asıyodum,kaloriferi gece yakmıyoduk.Sabah odaya bi geliyodum felaket kokular.
Özellikle renkliler boyasından mıdır nedir fena oluyo kurumayınca.Atıp yeniden yıkıyodum valla.
Çamaşırların kuruma ortamı önemli zaten senin kurutma makinen varmış.
Ben de kesinlikle yumoşun pembe olanlarını öneriyorum.Sıklamen çiçekli olanından.
Hırkamı 2. giyişim elimi sürdükçe mis gibi kokular yayılıyor.
Bekletmeden kurut çamaşırlarını dolabını da güzelce sil onları yerleştir bak bişey kalmicak.
Evi de marc cif falan onlarla güzelce sildin mi problem çözülür heralde.

canim ev rutubetli ise yapicak cok bisey yok gibimi geliyo :50:
yapicak biseyde varsa kizlar yardimci olr insallah
evini bol bol havalandir canim bide giydigin kiyafetleride havalandir belki biraz faydasi olur

canim bendede bu problem vardi yanilmiyorsam sendekide aynisi
makinandan geliyo o koku
bos sekilde makinani en yüksek derecede bol camasir suyuyla ( 2 3 bardak kadar) calistir
benim makinadaki ve tabi camasirdaki kolkular gecti canim
makinanin kapaginida acik tutu canim ici islak kalmasin kurusun

evet benim makinadanda geliyo o koku çok entresan çamaşırların hepsindede yok çamaşırları asarken koklaya koklaya bir hal oluyorum bende deneyeyim bakalım faydası olcakmı:13:

canım cok tesekkur ederim, bunu deneyecegim hemen, ama aklıma takılan birsey var, makinadan geliyorsa koku, çamasırların hepsinde olması gerekmez mi, cok var, ama hepsi degil yine de..

bu arada konu sahibi arkadasım kusura bakma araya girmiş oldum, sebebi farklı da olsa aynı sorunu yasıyoruz, ayrı konu acmaya gerek yok diye dusundum.. sana tavsiye veremiyorum ben, kelin ilacı olsa hesabı.. insaAllah sen de kurtulursun bu dertten.. gerekiyosa arkadasına bu mesajları okut, yani aynı seyden bahsediyosak zaten ter kokusu olmadıgı cok acık, bariz nem, kuf kokusu bu..

ayni seyden bahsediyoruz canim camasirlari makinede unutunca olan kokudan iste. Curuk rutubet nem...

Eviniz rutubetliyse o kokunun çıkması çok zor.Ama tüm çamaşırlarınızı kurutma makinasının refresh bölümünde 10 dakika havalandırabilirsiniz,o koku çıkar.Bir de asla sabun,sabun tozu kullanmayın çamaşırlarınızda sonrasında feci kokuyor ya da ben sevmiyorum.Annemlerin evi rutubetliydi,tüm evde ağır bir koku vardı.Başka ev aldılar taşındılar.Eşyalarla birlikte kokuda geldi onlarla :1:Kokunun çıkması için üzerinden bir mevsim geçmesi gerekiyor.

Canım dolabını kokla eğer çamaşırlardansa dolaptan da koku gelecek zaten anlarsın.
Çıkar çamaşırları at yıka hepsini çünkü dolaptaki diğer kıyafetlere de sinmiştir rutubet kokusu.
Kaloriferleri yüksek ayarda açmanı öneririm.En etkili yöntem bu olacak.Sana biraz masraflı olacak belki ama bu sorunun üstesinden gelmenin yolu bunlar maalesef.
Ben eski evimde çamaşırı yıkayıp içeri asıyodum,kaloriferi gece yakmıyoduk.Sabah odaya bi geliyodum felaket kokular.
Özellikle renkliler boyasından mıdır nedir fena oluyo kurumayınca.Atıp yeniden yıkıyodum valla.
Çamaşırların kuruma ortamı önemli zaten senin kurutma makinen varmış.
Ben de kesinlikle yumoşun pembe olanlarını öneriyorum.Sıklamen çiçekli olanından.
Hırkamı 2. giyişim elimi sürdükçe mis gibi kokular yayılıyor.
Bekletmeden kurut çamaşırlarını dolabını da güzelce sil onları yerleştir bak bişey kalmicak.
Evi de marc cif falan onlarla güzelce sildin mi problem çözülür heralde.

yumos pembeye bir oy daha :)

dolabi bastan basa yikamak da masrafli olucak ama baska sansim yok gibi :(

ya petegini acmadigim odadaki kanepem baya yesil siyah kuf tuttu, resmen daha pahali bi eve tasinsam ayni seye gelecek kombiyle beraber...

Ne zor allahim ogrenci olmak.

canım cok tesekkur ederim, bunu deneyecegim hemen, ama aklıma takılan birsey var, makinadan geliyorsa koku, çamasırların hepsinde olması gerekmez mi, cok var, ama hepsi degil yine de..

bu arada konu sahibi arkadasım kusura bakma araya girmiş oldum, sebebi farklı da olsa aynı sorunu yasıyoruz, ayrı konu acmaya gerek yok diye dusundum.. sana tavsiye veremiyorum ben, kelin ilacı olsa hesabı.. insaAllah sen de kurtulursun bu dertten.. gerekiyosa arkadasına bu mesajları okut, yani aynı seyden bahsediyosak zaten ter kokusu olmadıgı cok acık, bariz nem, kuf kokusu bu..

canim inanilir gibi degil ama öyle ben 40 ° de yada 60° de camasir atinca koku yok ama 30° attigim siyah camasirlarim cok kötü kokuyodu sinir oluyodum okadarki artik makinami degistirmeyi düsünüyordum
neyse bende böyle arastirirken yine burda biryerlerde okumustum uyguladim ve hic koku kalmadi :34:

tekrar söylüyorum sendeki sorunda aynisimi bilmiyorum ama öyle görünüyo :44:
ama dene derim bir zarari olmaz 60 ° yada 95° de bol domestosla calistir :34:

Makinede yüksek ısıda yıkayarak bu koku çıkmaz,sonuçta o evde dolapta bekleyecek eşyalar.Öğrencilik zor tabi ama biraz daha fazla ücret verip başka eve çıkamazmısın acaba?Sonuçta sadece koku sorun değil ki,bu senin sağlığınıda tehlikeye sokar.Eminim yorganların,çarşafların nemliir,kıyafetlerinde.Mutfakta yiyeceklerin rutubetten çabuk bozulur.

canim inanilir gibi degil ama öyle ben 40 ° de yada 60° de camasir atinca koku yok ama 30° attigim siyah camasirlarim cok kötü kokuyodu sinir oluyodum okadarki artik makinami degistirmeyi düsünüyordum
neyse bende böyle arastirirken yine burda biryerlerde okumustum uyguladim ve hic koku kalmadi :34:

tekrar söylüyorum sendeki sorunda aynisimi bilmiyorum ama öyle görünüyo :44:
ama dene derim bir zarari olmaz 60 ° yada 95° de bol domestosla calistir :34:

çalıştırdım bile, yarım şişeyi boca ettim. insaAllah işe yarar. dusuk ısıda yıkadıgım siyah camasırlarda daha cok gibi haklısın, ama ben havlularımı hep 60 derecede yıkarım, kokuyu ilk havluda farketmiştik..

neyse deniyorum şimdi bunu.. bi de makinan bosken makinadan koku geliyor muydu, ben de oyle bir durum yok, kapak da genellikle açık olur. en basta ben , hani bir makina camasır yıkıyorum hepsini birden asacak yer yok, legende beklerken koku olustu diye dusunmustum, ancak defalarca yıkamama ragmen koku cıkmıyor.

benim evde rutubet yok zaten yıkadıgım çamaşırların bir kısmında oluyo kimisi mis gibi kokuyo kimisi iğren mesela beyazları yakıdıgımda mis gibi deterejan kokuyo ama renklilerin bi kısmı kötü kokuyo servis çagırdım makinaya makinanın bişeyi yok dediler alttaki bekleyen su varya her yıkamamda orayı boşaltıyorum çok bekledimi o suda pis kokuyo çok doldurmakla alakalı degildir heralde

evet benim makinadanda geliyo o koku çok entresan çamaşırların hepsindede yok çamaşırları asarken koklaya koklaya bir hal oluyorum bende deneyeyim bakalım faydası olcakmı:13:

aynı ben.. biri beni gorse uzaktan camasır asarken napıyo bu kadın dicek, asarken , toplarken, utulerken, takıntı oldu artık habire kokluyorum tinerci gibi :27:

Çamaşır suyu makineyi bozar, bunu tekrar tekrar yapmayınız derim..
Birde şimdi yaptıysanız bunu mutlaka ilk attığınız çamaşırlar beyaz olmalı.

Sizin sorununuz evin rutubetli olması, bunlar bir iki günlük çözümler olur.
Dolabınız bile küf olmuş demenize göre.

yumos pembeye bir oy daha :)

dolabi bastan basa yikamak da masrafli olucak ama baska sansim yok gibi :(

ya petegini acmadigim odadaki kanepem baya yesil siyah kuf tuttu, resmen daha pahali bi eve tasinsam ayni seye gelecek kombiyle beraber...

Ne zor allahim ogrenci olmak.

Ah canım yaa söylesene sevgiline evden oluyo diye niye senden biliyo ki baksana kanepe ne hale gelmiş.
Dua et de sen orda hasta olmayasın,sevgilin şurda kalsın da :)
Vernelin mor rengi de hoşuma gidiyo ama o yumoş kadar kalıcı değil

canım camasır parfumlerı kullanabılırsın .
camasırlarını utuledıkten sonra camasır parfumu sık .
hatta evıne odana koltuklarına perdelerıne gıysı dolabına heryere sık .
mısler gıbı kokar kıyafetlerın .
ayrıca nemlı bır ortamda kurutuyorsan da rutubet yapar

Ah canım yaa söylesene sevgiline evden oluyo diye niye senden biliyo ki baksana kanepe ne hale gelmiş.
Dua et de sen orda hasta olmayasın,sevgilin şurda kalsın da :)
Vernelin mor rengi de hoşuma gidiyo ama o yumoş kadar kalıcı değil

Dedim ama dedi ki eski evinde de vardi koku...
o zaman da kurutma makinem yoktu hos. Ve eski evim simdiki gibi dere yatagi degildi ama bogazdaydi, orasi da nemliydi yani.

Pembe yumos alinacak liste basi.

benim evde rutubet yok zaten yıkadıgım çamaşırların bir kısmında oluyo kimisi mis gibi kokuyo kimisi iğren mesela beyazları yakıdıgımda mis gibi deterejan kokuyo ama renklilerin bi kısmı kötü kokuyo servis çagırdım makinaya makinanın bişeyi yok dediler alttaki bekleyen su varya her yıkamamda orayı boşaltıyorum çok bekledimi o suda pis kokuyo çok doldurmakla alakalı degildir heralde

koku direkt makinayı cok doldurmakla ilgili degil ama benim kurutacak yerim sıkıntı, parti parti kurutuyorum bi kısmı kururken gerisi ıslak olarak bekliyor, belki o yuzden beklemekten dolayı oluyor demek istemiştim.
gerci 2 yıldır boyle yapıyorum koku son 6 aydır filan var belki 1 senedir..

rutubetli evler zaten kokar. ama kokunun en önemli sebebi bence çamaşırların düşük ısıda ve az deterjanla yıkanması. bu konudan ben de sıkıntı çekmiştim. ben persilin pembe renkli sıvı deterjanını kullanıyorum. düşük ısıda kısa programda yıkamam gereken çamaşırları iki kez yıkatıyorum. yani makinenin işi bitince bi kere daha çalıştırıyorum mecburen. deterjanı da iki kapak koyuyorum. bingonun konsantre pembe yumuşatıcısı çok güzel kokuyor. çamaşırlar makineden çıkar çıkmaz hemen kurut. bekletirsen yine kokar. evini sürekli havalandır. sabah işe giderken camlarını açık bırak. gardrobunun kapaklarını açık bırak.
yatağını haftada 2 kere ters çevir, havalandır. mutfak dolaplarının kapaklarını da yatarken açık bırak, sabah kalkınca kapatırsın. gardrop için olan kokulardan al, rutubet için olan tabletlerden al. eğer kanepe ve baza altlarında çamaşırların varsa, onları sürekli havalandır. mümkünse çamaşırlarını oralarda değil de gardrobunda sakla. güneşli havalarda yatak yorganını (kullanmadıkların da dahil) havalandır.

kesin çözüm o evden taşınman. yoksa bu yazdıklarımı düzenli olarak yapabilmen çok zor. kötü kokan bir şeyi ütülemek hiç bir şeye yaramaz, yine kötü kokar. erkek arkadaşın gelene kadar, her yeri havalandırıp temizle, kıyafetlerini yıkayıp kurut.

rutubet kokusunun cözümü yok tek çözüm günes alan bir eve tasınmak
ama sevgilinizin koku için sizden ayrılma eşine gelmeside cok cok ilginç
onun için değil ama kendiniz için cözüm bulun
herseyi erkekler için yapmayın

Back
X