- 28 Şubat 2008
- 1.121
- 1.229
Yine bir tartışma başlayacak ama içiniz rahat olsun :) siz temiz, pak bir insansınız :) Evdeki taytla markete mi gidilir :)
Çorap da keza öyle... Ayakkabıya girdi mi bir kez kullanmak bana da daha hijyen geliyor. İç çamaşırı ve atlet de her gün değişir bence de. Ne o öyle pis pis mi giyeceğiz (imkanı olmayanları tenzih ediyorum, imkanı olanlar üzerinden yorum yapıyorum :) )
Bunun pislikle ya da temiz pak olmakla bir ilgisi yok aslında. Başka biri "çok pasaklıyım bana bir akıl verin." deseydi de optimum ölçüde bir şeyler söylerdik. Her şeyi koyverin gitsin demiyoruz zaten ama belliki bu takıntıLorentz 'i rahatsız edecek boyuta ulaşmış. Bu obsesyon durumu daha ciddi boyutlara ulaşmadan önlem almak gerekir çünkü okb dediğimiz şey aslında günlük yaşamda dilimize pelesenk olmuş anlamının çok dışında, insanın yaşam kalitesini muazzam ölçüde düşürebilen, hayatı zindan eden, zamanlamanın önem teşkil ettiği ve asla ihmal edilmemesi gereken bir psikolojik problem.
Bunun pislikle ya da temiz pak olmakla bir ilgisi yok aslında. Başka biri "çok pasaklıyım bana bir akıl verin." deseydi de optimum ölçüde bir şeyler söylerdik. Her şeyi koyverin gitsin demiyoruz zaten ama belliki bu takıntıLorentz 'i rahatsız edecek boyuta ulaşmış. Bu obsesyon durumu daha ciddi boyutlara ulaşmadan önlem almak gerekir çünkü okb dediğimiz şey aslında günlük yaşamda dilimize pelesenk olmuş anlamının çok dışında, insanın yaşam kalitesini muazzam ölçüde düşürebilen, hayatı zindan eden, zamanlamanın önem teşkil ettiği ve asla ihmal edilmemesi gereken bir psikolojik problem.
kesinlikle günlük hayatımda büyük engellere yol açan bir durum. Düzenli olarak yardımcım geldiği zamanlarda o katlayıp yerlestiriyordu ama bu sefer de evin diğer isleri yarim kalıyordu. Halledeceğim ama bu sorunu en yakin zamanda inşallah . En azından farkındayım çok bunaldim
Kurutma makinesi yerine bence siz kendinizi frenlemeye çalışın bu şekilde yaşamanız sizin için çok zor olsa gerek. Kendinizle savaşın bugün sadece bir kere ya da 2 defa iç çamaşırımı değiştirecem ya da bugün giyindiğim pantolonu yarında giyinecem taytı gelince tekrar giyinecem diye kendinizi şartlandırın yaptığınızın yanlış olduğunun farkında olursanız azaltırsınız benim yakın bir arkadaşımda aynı durumdaydı dr a gitti ancak dr bundan kendi isteğinle vazgeçmezsen ben birşey yapamam demiş ya da ilaç kullanacaksın. Siz inatla üstüne giderseniz normale dönebilirsiniz. İnanın bende titiz biriyimdir ama sizin şu durumunuz çok cidditamam bi araştırıp almaya karar vereceğim. Ne kadar sürede kurutur ki çamaşırı. Bence de iş yükümü büyük oranda azaltır kurutma makinesi.
Haftada 6 makineyi iki ayda çıkarırım benArkadaşlar evde iki kişiyiz : eşim ve ben. Ve haftada 6 makine çamaşır yıkıyorum. Artik yıkamaktan asmaktan katlamaktan yerleştirmekten ben biktim eşim de utu yapmaktan bıktı. Bana yol gösterin.
Her gün pijama takimi degistiriyorum. Giydiğim bir kazağı 1 saat bile giysem bir daha giyemiyorum. Günde 4 kere iç çamaşırı degistiriyorum. Öyle ki eğer bir hafta çamaşır yıkamasam temiz iç çamaşırım olmuyor mağdur oluyorum.
Pantalonumu günlük değiştiririm. Sonra evde genelde tayt giyiyorum. Eğer dışarı çıkacak olsam o tayti sepete atıp yeni bir tayt giymek zorunda kalıyorum.
Çorap konusunda da takıntılıyım. Eğer ayakkabının içine girdiyse corabim o kesin kirli sepetine girer. Her gün banyo yapıyorum atletimi de her gün değiştiririm. Bazen kokluyorum kiyafetlerimi ter kokuyorsam bilinçli şekilde degistiriyorum kazagimi falan. Sonra her hafta nevresim takımı koltuk örtüsü yıkıyorum. Onlar zaten bi makine oluyor. Bi de havlu sorunum var. Günlük iki havlu giriyor sepete. Biri eşimin havlusu diğeri benim havlum.
Sizce ben nerde hata yapıyorum ? Normal mi yani 2 kişi için haftalık 6 makine. Bazen çamaşırlarla uğraşacak enerjim olmuyor bi bakmışım bütün gardrobu giymiş kirletmisim. Oturup aglayasim geliyor artik. Hic evim kitap gibi kalmayacak mi benim
Bi de işe giderken giydiğim kıyafet , evde giydiğim , komşuya giderken giydiğim hep farklı oluyor. Ben nasıl bir yöntem uygulamalıyım.
Mesela evde tayt giyiyorum ya, onunla markete gidemem. Mecbur çıkarıp eşofman giyiyorum. Sonra o da ayrı dağınıklık yapıyor.
Eşim konusunda bi şikayetim yok. O sadece günde 3 çorap değiştirir. bir tsortu bir kazağı vardır. Bir de pantalonu vardır. onları askıya asar giyeceği zaman giyer gider. Bazen askıdan alıp onları da sepete atiyorum kirli diye. Ama iki gün giyilmez ki bi tişört diyorum. Boyle dağ gibi çamaşırım var şuan. Başında gözü yaşlı bekliyorum.
Bende titizim 2 kişiyiz 3-4 arası makine çalışır bizdeArkadaşlar evde iki kişiyiz : eşim ve ben. Ve haftada 6 makine çamaşır yıkıyorum. Artik yıkamaktan asmaktan katlamaktan yerleştirmekten ben biktim eşim de utu yapmaktan bıktı. Bana yol gösterin.
Her gün pijama takimi degistiriyorum. Giydiğim bir kazağı 1 saat bile giysem bir daha giyemiyorum. Günde 4 kere iç çamaşırı degistiriyorum. Öyle ki eğer bir hafta çamaşır yıkamasam temiz iç çamaşırım olmuyor mağdur oluyorum.
Pantalonumu günlük değiştiririm. Sonra evde genelde tayt giyiyorum. Eğer dışarı çıkacak olsam o tayti sepete atıp yeni bir tayt giymek zorunda kalıyorum.
Çorap konusunda da takıntılıyım. Eğer ayakkabının içine girdiyse corabim o kesin kirli sepetine girer. Her gün banyo yapıyorum atletimi de her gün değiştiririm. Bazen kokluyorum kiyafetlerimi ter kokuyorsam bilinçli şekilde degistiriyorum kazagimi falan. Sonra her hafta nevresim takımı koltuk örtüsü yıkıyorum. Onlar zaten bi makine oluyor. Bi de havlu sorunum var. Günlük iki havlu giriyor sepete. Biri eşimin havlusu diğeri benim havlum.
Sizce ben nerde hata yapıyorum ? Normal mi yani 2 kişi için haftalık 6 makine. Bazen çamaşırlarla uğraşacak enerjim olmuyor bi bakmışım bütün gardrobu giymiş kirletmisim. Oturup aglayasim geliyor artik. Hic evim kitap gibi kalmayacak mi benim
Bi de işe giderken giydiğim kıyafet , evde giydiğim , komşuya giderken giydiğim hep farklı oluyor. Ben nasıl bir yöntem uygulamalıyım.
Mesela evde tayt giyiyorum ya, onunla markete gidemem. Mecbur çıkarıp eşofman giyiyorum. Sonra o da ayrı dağınıklık yapıyor.
Eşim konusunda bi şikayetim yok. O sadece günde 3 çorap değiştirir. bir tsortu bir kazağı vardır. Bir de pantalonu vardır. onları askıya asar giyeceği zaman giyer gider. Bazen askıdan alıp onları da sepete atiyorum kirli diye. Ama iki gün giyilmez ki bi tişört diyorum. Boyle dağ gibi çamaşırım var şuan. Başında gözü yaşlı bekliyorum.
inanın sürekli kendimi kokluyorum. Leş gibi kirli hissediyorum kendimi. Ama temiz kokan bir çamaşır tişört beni çok mutlu ediyor.
Bu kadar pimpirikliğe iki havlu az geldi bana.Arkadaşlar evde iki kişiyiz : eşim ve ben. Ve haftada 6 makine çamaşır yıkıyorum. Artik yıkamaktan asmaktan katlamaktan yerleştirmekten ben biktim eşim de utu yapmaktan bıktı. Bana yol gösterin.