Çamaşır derdi

Demetrios

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2016
1.066
1.245
38
Böyle dert mi olur diyeceksiniz ama gerçekten merak ediyorum, çalışan bayanlar bebeğiniz varsa onunkiler hariç olmak üzere genelde hafta içi çamaşır makinasını çalıştırıyor musunuz? Sadece bu hafta çalıştırmadım ve bu sabah çamaşır krizi yaşadık. Eşim her sabah duşunu alır, ona göre haftalık çamaşır satın alması haftaiçi çamaşır yıkamaktan daha mantıklı ve ekonomik değil mi? Hoş eşimin ekonomiyle alakası yoktur o sadece üşeniyor gidip almaya. Küçük bir ilçede yaşıyoruz, benim almam da ayıpmış. Bilemedim çok önemsiz bişey için vakit alıyorum ama sizin evlerinizde çamaşır düzeni nedir? Ütüyü zaten hiç sormayın. 10 aylık bebiş, ev, iş yetişemiyorum bu hafta tam saldım işler üstüme üstüme geliyor. Çamaşırdan yola çıkarak bütün ev işkerinde rahatım işime de yetişiyorum diyen biri varsa yardım istiyorum sabah 9 akşam 4 çalışma tempom öğretmenim eve de iş getiriyorum o da var. Çamaşırla başladım genele bağladım ama cidden çok bunaldım. Önerilerinizi bekliyorum

1 haftada sadece haftasonu banada az geldi.
Mesela eve gelince hemen atın o arada yıkansın.siz işinizi gücünüzü yemeğinizi yapın.çıkınca asın gitsin.
Bebişinkileri ayrı yıkayın,ayrı kirli sepeti yapın.

Ütünüz kolay yerde olsun
1-2 parça bile olsa kaldırırken ütüleyip kaldırın.böylece birikmez hemde az bir süre alır.

Perşembe akşamları beyazları, cuma akşamları renklileri yıkıyorum.

Cumartesi günü kurumuş olurlar. Keyfime göre ya ctesi akşam ya da pazar akşam ütümü yapıyorum.

Saldığım zamanlarda da ütü işini kuru temizlemede hallediyorum. gömleği 2,5 tl den ütülüyorlar.

Ev işine yetişemiyorum 2 haftada bir tam gün hizmet kiralıyorum.

Biz hafta 2 makine çamaşır yıkıyoruz. İki kişiyiz ama bu günlük kıyafetler için .Çarşaflar , havlular ve mutfak havluları için biriktir ayrı ayrı yıkamalar yapıyorum.

hafta sonu yıkarım sadece ev halkide bilir hafta içi asla makine çalışmaz zaruri bir durum olmadıkça çünkü daha önce denedim yıkadıysamda çamaşırlar makinada kalıyor çıkarıp kuratamıyorum yetişemiyorum zira.kurutma makinam olmasına rağmen yada orada kuruyor katlayamıyorum bile.

Ayiptan kasti ic camasiri herhalde. Yerinizde olsam, esim camasir almasa ayip falan demeden simdiye kadar coktan gidip almistim. Ben zaten alt ic camasirlarini ayri yikiyorum, 90°C'de. Makina normalde dolmuyor ama gittim bir suru ic camasiri aldim, haftada bir yikiyorum ancak doluyor. Digerleri de makine doldukca.

biz 3 kardeş yaz boyunca tek kalıyoruz 2 miz çalışıyoruz. birisi(erkek) okuyor
haftada 2-3 kere kesin çalışır kesin
bu haftaiçi yağmurlu diye çamaşır makinasini açmadık makina da dolu sepette dolu nevresim falan haftasonları değiştiriyoruz yetişmiyor

Yani, bence bu herkese göre değişir. Çok fazla iç çamaşırınız vardır, makinenin dolması için bekleyebilirsiniz örneğin. Ben Hafta içi çarşamba akşamı mutlaka 2 makine çamaşır atıyorum. Eve geldiğim gibi hemen ilk işim bu oluyor, biz yemek yerken falan ilk makine bitmiş oluyor.Perşembe akşamı da mutlaka ütüleyerek kaldırıyorum. Nevresimlerin değişmesi ve diğer tüm çamaşırları hafta sonu yıkıyorum. Çocukların ve bizim çamaşırları ayrı yıkıyorum, kurutma makinesinde kurutup hemen ütüleyerek kaldırıyorum. Mümkün olduğunca pazar gününe çamaşır ama özellikle ütü bırakmamaya gayret ediyorum.

ben haftada bi 3 çamaşr makinesi çalıştırıyorum..
Cuma günü başliyorum işten gelince hemen..
cts pazar tatilim var..
önce renkilleri en son beyazlari beyazlari 2,5 saat sürüyo.. o yüzden beyazlari gece çalıştırıyorum:)
evim apartman degildir..müstekil bir evdeyim iki katlı... zemin katta olduğum için balkonum yok.
o yüzden cumartesi günü sabah asiyorum.. akşama kadar kuruyor.. :) sonrasi :temizlik: işte:)
ütü mü:) az ise ütülemem birikiriyom neredeyse 2 haftaya kadar. :dondurma::ıslık:

Böyle dert mi olur diyeceksiniz ama gerçekten merak ediyorum, çalışan bayanlar bebeğiniz varsa onunkiler hariç olmak üzere genelde hafta içi çamaşır makinasını çalıştırıyor musunuz? Sadece bu hafta çalıştırmadım ve bu sabah çamaşır krizi yaşadık. Eşim her sabah duşunu alır, ona göre haftalık çamaşır satın alması haftaiçi çamaşır yıkamaktan daha mantıklı ve ekonomik değil mi? Hoş eşimin ekonomiyle alakası yoktur o sadece üşeniyor gidip almaya. Küçük bir ilçede yaşıyoruz, benim almam da ayıpmış. Bilemedim çok önemsiz bişey için vakit alıyorum ama sizin evlerinizde çamaşır düzeni nedir? Ütüyü zaten hiç sormayın. 10 aylık bebiş, ev, iş yetişemiyorum bu hafta tam saldım işler üstüme üstüme geliyor. Çamaşırdan yola çıkarak bütün ev işkerinde rahatım işime de yetişiyorum diyen biri varsa yardım istiyorum sabah 9 akşam 4 çalışma tempom öğretmenim eve de iş getiriyorum o da var. Çamaşırla başladım genele bağladım ama cidden çok bunaldım. Önerilerinizi bekliyorum
yetecek kadar çamaşır bulundurun bu bir:))
ikincisi de bu kadar çok biriktirmeyin çamaşırı.
ben de ikizler +1 oğlan var.
çamaşırın alası benim evde yani:))
ben yetişiyosam siz de yetişirsiniz.
bebeklerinkileri ve kendimizinkileri ayrı ayrı günlerde yıkarım.
birikti mi çalıştırırım .
genelde bizimkileri perşembe cuma yıkarı.
makine iyice dolacak diye beklemem.yoksa başa çıkılmaz.
haftaiçi bi günü çamaşır günü yapın.
ütüyü de eşin yapsın.

Canım çalışmıyorum ama aktif bi sosyal hayatım var evde de pek durmuyorum :) bir haftada 5-6 kere makine çalıştırıyorum nevresimler,banyoların paspasladı havlular,beyazlar,renkliler,koyu tenkliler. Ve iç çamaşırı hariç herşeyi ütülerim. Ama bide bana sor :)

Canım çalışmıyorum ama aktif bi sosyal hayatım var evde de pek durmuyorum :) bir haftada 5-6 kere makine çalıştırıyorum nevresimler,banyoların paspasladı havlular,beyazlar,renkliler,koyu tenkliler. Ve iç çamaşırı hariç herşeyi ütülerim. Ama bide bana sor :)
İç çamaşırı ütülenmez mi?
Yanlış anlamayın,bilmediğimden soruyorum.
Ben de anneciğimden kalan alışkanlık,asla ütüsüz giyemem...

Biz 2 kişiyiz çocuk yok henüz ve çalışıyoruz. Ben hafta içi eğer birikmişse mutlaka yıkarım. Yatmadan önce de asarım. Ütü sadece pazar günleri toptan yapıyorum. Yaklaşık 1,5 saatimi alıyor. Hafta içi acil giyilmesi gereken birşey varsa ütülüyorum.

sen benım yıkadığım çamaşırları görsen kriz geçirirsin.
bebek yok daha genelde günde 2 defa çalışır 1 defa çalıştığı nadir olur
ben hiç yetişemiyorum ben napiyim.
haftada en az bak en azını söyliyim 7 defadan fazla çalışır arkadaş
bide bunun ütüsü var ben napayım onu söyle :olamaz::olamaz:

X