• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çamaşır bulaşık sorunsalı

Makinenin icindekine tamam artik yapacak bir sey yok da,paketin kalani icin neden mecbursunuz bitinceye kadar kullanmaya? Yer silme suyuna ekleyin,cam silme suyuna ekleyin,dusakabin varsa onu silin. Her yeri parlatir iste ne guzel. Tabaginizi parlatmasin baska yerleri parlatsin. Hem hic bir yerde toz da tutmayan aslinda guzel bir madde :KK66: yemedigimiz surece tabii
Camlarda süper valla.
Silikonlu zamazingo ile makine parlatıcısı candır.
Fıfs fıslanır, kağıt havlu ile iki dakikada missssss ;)

30-40 gibi bişi okudum sanki. Neyse okuyan diğer hatunlara tavsiye olmuş oldu.
Şu kurutma makinesi olayına bir ben geçmedim galiba. Çamaşır kurutmak sorun yaratmadığı için erteliyorum ama artık almak lazım sanırım.
Kurutma makinesinde özellikle havlu / nevresim / iç çamaşırı kuruttuktan sonra çıkan o minik toz ve tüyleri görünce; "bir daha aslaaaaa" diyorsunuz.

Makinenin icindekine tamam artik yapacak bir sey yok da,paketin kalani icin neden mecbursunuz bitinceye kadar kullanmaya? Yer silme suyuna ekleyin,cam silme suyuna ekleyin,dusakabin varsa onu silin. Her yeri parlatir iste ne guzel. Tabaginizi parlatmasin baska yerleri parlatsin. Hem hic bir yerde toz da tutmayan aslinda guzel bir madde :KK66: yemedigimiz surece tabii
Makinenin içindeki için dedim. Halıdaki lekelerr için kullandım koyu renk halıda çıktı gibi oluyor ama beyaz halımda denedim sürekli kusuyor lekeyi

çamaşır makinesinde tepeleme doldurmayın çamaşırları ve aşırı deterjan katmayın. katı deterjanla köpük kalıyor ne yazık ki oranı ayarlayamazsam ilave durulama yaptırıyorum ben o köpük sıfırlanana kadar.

ayrıca hipoalerjik sıvı deterjan kullanıyorum ev kıyafetlerim için bikaçtır. hiç köpürmüyor ama yine ilave durulama yaptırıyorum ben. ama hiç kokusuz çıktı ve yumuşacık olmuş kıyafetler çok hoşuma gitti bingo nun var tavsiye ederim bebek var ambalajında.

çamaşır makinesinde tepeleme doldurmayın çamaşırları ve aşırı deterjan katmayın. katı deterjanla köpük kalıyor ne yazık ki oranı ayarlayamazsam ilave durulama yaptırıyorum ben o köpük sıfırlanana kadar.

ayrıca hipoalerjik sıvı deterjan kullanıyorum ev kıyafetlerim için bikaçtır. hiç köpürmüyor ama yine ilave durulama yaptırıyorum ben. ama hiç kokusuz çıktı ve yumuşacık olmuş kıyafetler çok hoşuma gitti bingo nun var tavsiye ederim bebek var ambalajında.
Tesekkürler deneyeceğim.

Ben kaç derece yazmışım ki?
60 derece 4 saatlik program olmalı idi.
Ve mutlaka kurutma makinesinde kururlar.

Gene de tavsiye için teşekkürler. Psipisikopatım ben zaten mite'lar bite'lar :KK70:

Güncelleme: Yakın gözlüğü takmazsam olacağı bu... 40 demişim, şaşkın ben. bunlar hep yaşlılıktan

4 saat çok uzun değil mi yahu. 60 derece kısmı kesinlikle doğru ben uygulamıyorum ama arada yapıyorum sürekli yapsam parçalanırmış gibi geliyor çarşaflar. yatak koruma kılıfını 60ta yıkarım ama orda yuvalanıyorlarmış pisler

ya bi de bu mitelar sivilce yapabilir falan diye okumuştum bi yerlerde. mesela kirpiklere de yerleşiyorlarmış. bazen yüzümde bişey geziyormuş gibi hissediyorum mesela diyorum acaba mite mı? çok sinir bozucu :işsiz:

Sivi deterjan kullanin ve yumusatici kullanmayin, yerine sirke kullanin.
Ve mümkün oldukca az kullanin deterjani. Ekstra su yada ekstra durulama fonksiyonu yokmu makinenin?

Bulasik makinesi icinde aynisi gecerli. Parlatici yerine sirke koyun. Ve gerekirse biri gelsin baksin makineye, kalintilar olmasi normal degil.

Ve ayda bir camasir makinesini sadece sirke ile 90 derecede bos calistirin.

4 saat çok uzun değil mi yahu. 60 derece kısmı kesinlikle doğru ben uygulamıyorum ama arada yapıyorum sürekli yapsam parçalanırmış gibi geliyor çarşaflar. yatak koruma kılıfını 60ta yıkarım ama orda yuvalanıyorlarmış pisler

ya bi de bu mitelar sivilce yapabilir falan diye okumuştum bi yerlerde. mesela kirpiklere de yerleşiyorlarmış. bazen yüzümde bişey geziyormuş gibi hissediyorum mesela diyorum acaba mite mı? çok sinir bozucu :işsiz:
ekonomik olduğu için 4 saat , normalinde 2,5 saat sanırım 60 derece..

İŞte sırf o yüzden kurutma makinesine atıyorum onları... Kahrolsun hain mitelar bitelar..

Makinenin içindeki için dedim. Halıdaki lekelerr için kullandım koyu renk halıda çıktı gibi oluyor ama beyaz halımda denedim sürekli kusuyor lekeyi
Halilari kendiniz silmeyin yahu caniniza yazik. Ya yollayin hali yikamaciya,garantili tum lekeleri cikarabiliyorlar neredeyse. Ya da esiniz silsin ;) guc kuvvet ister o is

• Beğen
Reactions: csi
benim makinamda hotpoint sivi deterjana gectim cok guzel temizliyor.bulasikta benimde sorunum var bulundugum.ilcenin suyi asiri kirecli ve butun bulasiklarimi kirli cikariyor lekeli

Benim de siyah çamaşırlarım oyle oluyordu , üstünde beyaz beyaz deterjan kalıyordu. Sıvı deterjan geçtim şimdi çok iyi . Hiç öyle bir sorun kalmadı. Renkliler için Ar... Sıvı deterjan , siyahlar için Pe.... siyahlar için sıvı deterjanı , beyazlar için de toz deterjan kullanıyorum canim.

Camasie makinası: ya cok deterjan koyuyorsun yada makinayı cok dolduruyorsun. Siviya gecmene gerek yok, deterjanı azaltman yeter. Makinan kac kiloluk?
Bulaşık makinası:tablet koysan?

Makine öttü bu arada, ben gideyim de şunları kurutmaya atıp geleyim.
Bitmiyordu, bu evin çamaşır sirkülasyonu bitmiyordu :D

ekonomik olduğu için 4 saat , normalinde 2,5 saat sanırım 60 derece..

İŞte sırf o yüzden kurutma makinesine atıyorum onları... Kahrolsun hain mitelar bitelar..

bu kurutma makinesini anneme aldırtamadım bi ben. yok havalanması lazım çamaşırın güneş görmesi lazım balkonda diye diretiyor sanki güneş var panjur kapalı :halay: kendi evime alacağım inş.

bikaç merak ettiğim şey var. mesela koku oluyor mu sıcak çıkınca kötü bir koku vs? bir de kıyafetleri eskitiyor mu ben özellikle dışarı kıyafetlerimde böyle tiftiklenmesine eskimesine uyuzumdur ters yüz yapıp yıkatırım narinse poşette yıkatırım mesela kurutma makinesi eskitir gibime geldi kıyafetlerin yarısını asmak zorunda kalacaksam da almak mantıklı gelmiyor ondan :63:

Merhaba hanımlar. Direk konuya gireceğim. Benim sorunum şu şekilde :
1) çamaşır makinesini mesela çamaşırlar hafif kirli 1,5 saatte yıkattırıyorum. Çıkarıp bakıyorum deterjan kalıntısı kalmış yine bir yarım saat de durulama yaptırıyorum. İçim rahat etmiyor çünkü .Hele bebeğimin kıyafetlerini yıkatırken mutlaka yaptırıyorum. Makinemin markasından olabilir mi. Hot..int markası çok lahalı iyi birşey değildi. Ya da toz deterjan kullanıyorum sıvıya geçersem bu sorundan kurtulabilirmiyim? Kaç saatte nasıl neyle yıkarsınız çamasırlarınızı yazabilirmisiniz.
2) bulaşık makinasındaki problenim daha da feci. Bildiğin deterjan kalıntılı çıkıyor tabaklar. Bir 10 dakika daha fazladan makinayı çalıstırıyorum. Kapatıyorum bu sefer iöinde su kalmış oluyor. Bir sonraki yıkamaya 10 dakikası eksik yani kaldıgı yerden başlamış oluyor. İyice ayarını da bozacağım böyle yapmaya devam edersem. Ama 1 saat de boş deterjasız çalıştırsam eşim isyanlarda elektirik su fazla geliyor diye haklı tabi ama ben de haklıyım. Sorun parlatıcıda mı onu koymasam temiz çıkar mı tabaklarım?
3) ben vermek istediğim kıyafetlerimi giyim bağış kutusuna veriyorum.verecek insan aramaya kalkmaktansa kolayıma geliyor. Bu konuda bilgisi olan var mı bunlar gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor mu her belediye kendisi mi ulaştırıyor. Biraz uzun oldu ama okuyup cevap veren herkese şimdiden tesekkürler
Ben camasirlari uzun uzun yuksek derecelerde yıkanmasını doğru bulmuyorum kiyafetlerimiz de aşırı lekeli degil. Cikmayaxagini düşündüğüm bir leke olduğunda sivi leke çıkarıcı dokuyorum üzerine kirli sepetine oyle atıyorum. Renklileri kır ve leke durumlarına gore 30 veya 40 dereceden fazlasına atmiyorum zaman olatakta yine çamasirlarin durumlarına göre 30- 40- 50 dk olarak değişiyor. Beyazları 60 derecede 1 saat yikiyorum . Ayrica asla cok deterjan koymuyorum
Bulaşık makinasina gelirsek makinem gayet iyi finish kullaniyodum basta ama hep şu damlasi lekeleri vardi makineden saniyodum fairye geçince onlarda gitti .
Kiyafetlerimi ben genelde kendi aileme veririm aktabalarima çünku çok temiz kullanırım giyilmicek durumda olmazlar ya da köye gönderirim. Nadir de olsa ben de giyim kutularına atıyorum . Zaten giyilemicek durumda olanlari ki onları kimseye veremem dogru olmaz etik degil kesinlikle . Onlari toz bezi vs yapiyorum

bu kurutma makinesini anneme aldırtamadım bi ben. yok havalanması lazım çamaşırın güneş görmesi lazım balkonda diye diretiyor sanki güneş var panjur kapalı :halay: kendi evime alacağım inş.

bikaç merak ettiğim şey var. mesela koku oluyor mu sıcak çıkınca kötü bir koku vs? bir de kıyafetleri eskitiyor mu ben özellikle dışarı kıyafetlerimde böyle tiftiklenmesine eskimesine uyuzumdur ters yüz yapıp yıkatırım narinse poşette yıkatırım mesela kurutma makinesi eskitir gibime geldi kıyafetlerin yarısını asmak zorunda kalacaksam da almak mantıklı gelmiyor ondan :63:
Mis gibi koku oluyor tam tersi ve daha kalıcı oluyor koku.
Tüm çamaşırları kendi kumaşına uygun kurutursan hiç sorun olmuyor.
Vallahi yıpransa benimkiler yıpranırdı. 5 senedir full time kurutmadalar.

polar ve yünlülere sadece son uygulama yaptırıyorum 8 dakika pofuduk pofuduk oluyorlar.
Gerisi de kumaşa, cinse, kullanıma göre programlanıyor.
25 prog falan var sanırım.

Bir de şu lekeli çamasırlara çözüm bulamadım. Kaynattım çıkmadı bulaşık deterjanı koyup beklettin çıkmadı. Makineye top şeklinde folyo koydum çıkması. En son dom..tos koyup beklettim anca öyle çıktı. Bu zorlu lekeler çıkmayınca çıkmıyor mu ypksa ben mi yöntemini bilmiyorum ?
Ben lekeli camasirlari yikama gunune kadar lekenin uzerine sivi leke cikariçı döküp bekletiyorum. Bekletiyorum derken deterjani sürüp kivirip sepete atıyorum hiç leke derdim yok

Kıyafetlerin çocuğu zaten atamıyorsun. Narin gömlekler vs. Atilmaz kurutmaya. Hepsi küçücük cikar.
Aslinda cok pratik. Kotlar, havlular, nevresimler, yastik, yorgan, perdeler, kışlık ceketler vs. Kurutuluyor rahatlikla. Cashmir, ipek vs. Atılmıyor icine

Bulaşık makinesini genelde ekonomik programda çalıştırıp uçü bir arada tablet kullanıyorum. Tablet paketinin kilidini iyi kapatmazsam ve bu nedenle hava alirsa tablet erimiyor ve kalıntı bırakıyor. Buna dikkat ettigimden beri hiç kalıntı sorunu yaşamadım .

Çamaşır makinesinde toz deterjan kullaniyorum bazen bol bol da kullanırım hiç deterjan kalıntı sorunu yaşamadım. Makinem bosch çok memnunum tavsiye ederim.

Back