- 11 Aralık 2018
- 40.435
- 251.203
- 598
- Konu Sahibi sedeflidondurma
Lekeli kıyafet olunca deterjanını çok koyuyorum ama yine de lekeleri çıkaemıyor.
Leke çıkarmak için çok deterjan koymak yerine leke çıkarıcı kullanın ve 60 derecede yıkayın.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Lekeli kıyafet olunca deterjanını çok koyuyorum ama yine de lekeleri çıkaemıyor.
Arap sabunu da olur ama sivi olanindan kullanmaniz lazim. Digeri leke birakir. Ben kendi yaptiklarimdan memnunum,birsuru benzer tarif var hepsi de ayni sonucu veriyorArap sabunu kullanıyorlarmış bulaşık makinası için. Denediniz mi güzel yıkıyor mu ya da sizin evde yaptıklarınjz iyi yıkıyor mu?
Lekeleri nasıl çıkarıyorsunuz. Bebeğimin lekeli kıyafetleri 2 3 gün yıkanmayıp kurursa çıkmıyor bir daha. Anca dom..tos ile çıkarabildim. Siz neler yapıyorsunuz.1) Sitenin çamaşır yıkama manyağı olarak şöyle cevaplayayım: Günlük çamaşırları (koyu renk ve bir kez giyilmiş olmak şartı ile) 30 derecede (ter ve kir durumuna göre) 30/60 dak programda yıkıyorum. Beyazları 40 derecede 1s45d'lık programda yıkıyorum. İç çamaşırı, havlular, nevresimler mutlaka 40 derece ekonomik prg'da 4 saat çalışıyor. Bütün programlara ekstra durulama özelliğini ekliyorum. Sıvı deterjan kullanıyorum. Renklilere de , beyazlara da...
2)Deterjan kalıntısı bildiğim kadarı ile deterjan bayat ise oluyor. SKT'nin geçmediğinden eminseniz makinenin deterjan gözüne değil de makinenin tabanına koyabilirsiniz. İlk su alışta deterjanı yumuşatır o durumda. Ben bulaşıkları genelde sudan geçirip koyuyorum makineye. Çok kalabalık isek ve makine bir seferde açılacaksa o zaman sadece peçete ile sıyırıp önce duş programını açıyorum, sonra normal programda yıkıyorum. Ben bulaşıkları hep 50derecelik programda yıkarım.
3)Ben de aynı şekilde belediyeye veriyorum. Onlar dağıtıyorlar.
Not: Tüm temizlik maddelerini turmepa ya da frosch kullanıyorum. Bulaşık makinesi parlatıcısı olarak sirke kullanıyorum. Domestos ve çamaşır suyu sadece banyolara... Geri kalan her şey ya bitkisel ya da sirke.
Lekelere genelde anında müdahale edilmez ise zor çıkıyor... Bir de ben fark ettim ki direk ön yıkamalı 60derece üstüne atılınca iyice sabitleniyor lekeBir de şu lekeli çamasırlara çözüm bulamadım. Kaynattım çıkmadı bulaşık deterjanı koyup beklettin çıkmadı. Makineye top şeklinde folyo koydum çıkması. En son dom..tos koyup beklettim anca öyle çıktı. Bu zorlu lekeler çıkmayınca çıkmıyor mu ypksa ben mi yöntemini bilmiyorum ?
parlatıcıyı en son aldığı için galiba parlatıcıyı durlamıyor diye duymuştum. Bunun hakkında bilginiz var mı?Arap sabunu da olur ama sivi olanindan kullanmaniz lazim. Digeri leke birakir. Ben kendi yaptiklarimdan memnunum,birsuru benzer tarif var hepsi de ayni sonucu veriyor
Amanın sakın bebişin kıyafetlere olmaz domestos falan.Lekeleri nasıl çıkarıyorsunuz. Bebeğimin lekeli kıyafetleri 2 3 gün yıkanmayıp kurursa çıkmıyor bir daha. Anca dom..tos ile çıkarabildim. Siz neler yapıyorsunuz.
Çok saolun valla işime yarar inşallah bunları bilmiyordum. Jel mi kullanıyorsunuz bu deterjanları. Ben hwpsi aynı aman diye omo ariel kasmıyorum persil tursil falan alıyordum.Lekelere genelde anında müdahale edilmez ise zor çıkıyor... Bir de ben fark ettim ki direk ön yıkamalı derece ve üstüne atılınca iyice sabitleniyor leke
O yüzden be önce 30-40 derecede kısa programda bi yıkıyorum sonra uzun programda tekrar yıkıyorum..
Beyazlarda Ariel candır. Omo'yu beyazlarda sevemiyorum. Renklilerde Omo kullanıyorum. (gerçi deterjan fiyatları da uçtu, evdeki stok bitince ne olacak bilemem )
Bu arada 16 yaşındaki kızımın çamaşırlarını da frosch ile yıkıyorum. Hem deterjan hem yumuşatıcı.
Evet benim de içime sinmiyor zaten. 2 saat 6ü derecede bir de domestosun kalıntısı kalmasın diye ugrasıyorum.Amanın sakın bebişin kıyafetlere olmaz domestos falan.
2-3 gün kurumasın üstünde leke, hemen kısa programda çeviriver öylesine de olsa...
Sakın sakın domestos çamaşırlara asla....
Parlatici durulanmayan bir madde zaten. Bardagin tabagin uzerine yapisip parlaklik veriyor. Ben asla kullanmiyorum cok zararli. Yemeklerle beraber yiyoruz o maddeyi cok igrenc bence. Siz de kullanmayin kansere davetiye resmenparlatıcıyı en son aldığı için galiba parlatıcıyı durlamıyor diye duymuştum. Bunun hakkında bilginiz var mı?
Hepsi jel. Tursil hiç kullanmadım ama persil ve perwoll denemişliğim var koyu renklerde (siyah kutu). Bence başarılı. Sanırım ben de bundan sonra siyahlar için onlara geçeceğim. Bizim eve deterjan fabrikatörü olsa batar, o dereceÇok saolun valla işime yarar inşallah bunları bilmiyordum. Jel mi kullanıyorsunuz bu deterjanları. Ben hwpsi aynı aman diye omo ariel kasmıyorum persil tursil falan alıyordum.
Evet ben de kullanmama kararı almıştım ama eşim benden habersiz parlatıcı ışığı yanıyor diye koymuş. Bitinceye kadar mecbur kullancaz artık. Çabuk da bitmiyor meretParlatici durulanmayan bir madde zaten. Bardagin tabagin uzerine yapisip parlaklik veriyor. Ben asla kullanmiyorum cok zararli. Yemeklerle beraber yiyoruz o maddeyi cok igrenc bence. Siz de kullanmayin kansere davetiye resmen
Hemen elinde bi çitileyiver, yeter ki leke kurumasın.2 önlük kirleniyor gün içinde onlar için de hadi makina çalıstırmayayım diyorum ama olmadı elimde yıkayacağım artık bazen yıkıyorum da zaten ama her zaman olmuyo arada kaçıyor
1) Sitenin çamaşır yıkama manyağı olarak şöyle cevaplayayım: Günlük çamaşırları (koyu renk ve bir kez giyilmiş olmak şartı ile) 30 derecede (ter ve kir durumuna göre) 30/60 dak programda yıkıyorum. Beyazları 40 derecede 1s45d'lık programda yıkıyorum. İç çamaşırı, havlular, nevresimler mutlaka 40 derece ekonomik prg'da 4 saat çalışıyor. Bütün programlara ekstra durulama özelliğini ekliyorum. Sıvı deterjan kullanıyorum. Renklilere de , beyazlara da...
2)Deterjan kalıntısı bildiğim kadarı ile deterjan bayat ise oluyor. SKT'nin geçmediğinden eminseniz makinenin deterjan gözüne değil de makinenin tabanına koyabilirsiniz. İlk su alışta deterjanı yumuşatır o durumda. Ben bulaşıkları genelde sudan geçirip koyuyorum makineye. Çok kalabalık isek ve makine bir seferde açılacaksa o zaman sadece peçete ile sıyırıp önce duş programını açıyorum, sonra normal programda yıkıyorum. Ben bulaşıkları hep 50derecelik programda yıkarım.
3)Ben de aynı şekilde belediyeye veriyorum. Onlar dağıtıyorlar.
Not: Tüm temizlik maddelerini turmepa ya da frosch kullanıyorum. Bulaşık makinesi parlatıcısı olarak sirke kullanıyorum. Domestos ve çamaşır suyu sadece banyolara... Geri kalan her şey ya bitkisel ya da sirke.
Makinenin icindekine tamam artik yapacak bir sey yok da,paketin kalani icin neden mecbursunuz bitinceye kadar kullanmaya? Yer silme suyuna ekleyin,cam silme suyuna ekleyin,dusakabin varsa onu silin. Her yeri parlatir iste ne guzel. Tabaginizi parlatmasin baska yerleri parlatsin. Hem hic bir yerde toz da tutmayan aslinda guzel bir madde yemedigimiz surece tabiiEvet ben de kullanmama kararı almıştım ama eşim benden habersiz parlatıcı ışığı yanıyor diye koymuş. Bitinceye kadar mecbur kullancaz artık. Çabuk da bitmiyor meret
Ben kaç derece yazmışım ki?Minik bir tavsiye verebilir miyim size?
Nevresimlerde yaşayan maytlar baytlar yani mini minnoş canlılar 60 derece üzerinde ölüyor sadece, o yüzden nevresimleri ve hijyen için havluları 60-70 derecede yıkamanızı tavsiye ederim. Koyu renkler çabuk soluyor sıcak suyu görünce gerçi.
Ben kaç derece yazmışım ki?
60 derece 4 saatlik program olmalı idi.
Ve mutlaka kurutma makinesinde kururlar.
Gene de tavsiye için teşekkürler. Psipisikopatım ben zaten mite'lar bite'lar