Çamaşır bulaşık sorunsalı

Bir de şu lekeli çamasırlara çözüm bulamadım. Kaynattım çıkmadı bulaşık deterjanı koyup beklettin çıkmadı. Makineye top şeklinde folyo koydum çıkması. En son dom..tos koyup beklettim anca öyle çıktı. Bu zorlu lekeler çıkmayınca çıkmıyor mu ypksa ben mi yöntemini bilmiyorum ?

Arap sabunu kullanıyorlarmış bulaşık makinası için. Denediniz mi güzel yıkıyor mu ya da sizin evde yaptıklarınjz iyi yıkıyor mu?
Arap sabunu da olur ama sivi olanindan kullanmaniz lazim. Digeri leke birakir. Ben kendi yaptiklarimdan memnunum,birsuru benzer tarif var hepsi de ayni sonucu veriyor

Lekeleri nasıl çıkarıyorsunuz. Bebeğimin lekeli kıyafetleri 2 3 gün yıkanmayıp kurursa çıkmıyor bir daha. Anca dom..tos ile çıkarabildim. Siz neler yapıyorsunuz.

Lekelere genelde anında müdahale edilmez ise zor çıkıyor... Bir de ben fark ettim ki direk ön yıkamalı 60derece üstüne atılınca iyice sabitleniyor leke

O yüzden be önce 30-40 derecede kısa programda bi yıkıyorum sonra uzun programda tekrar yıkıyorum..

Beyazlarda Ariel candır. Omo'yu beyazlarda sevemiyorum. Renklilerde Omo kullanıyorum. (gerçi deterjan fiyatları da uçtu, evdeki stok bitince ne olacak bilemem )

Bu arada 16 yaşındaki kızımın çamaşırlarını da frosch ile yıkıyorum. Hem deterjan hem yumuşatıcı.

Arap sabunu da olur ama sivi olanindan kullanmaniz lazim. Digeri leke birakir. Ben kendi yaptiklarimdan memnunum,birsuru benzer tarif var hepsi de ayni sonucu veriyor
parlatıcıyı en son aldığı için galiba parlatıcıyı durlamıyor diye duymuştum. Bunun hakkında bilginiz var mı?

Lekeleri nasıl çıkarıyorsunuz. Bebeğimin lekeli kıyafetleri 2 3 gün yıkanmayıp kurursa çıkmıyor bir daha. Anca dom..tos ile çıkarabildim. Siz neler yapıyorsunuz.
Amanın sakın bebişin kıyafetlere olmaz domestos falan.
2-3 gün kurumasın üstünde leke, hemen kısa programda çeviriver öylesine de olsa...
Sakın sakın domestos çamaşırlara asla....

Çok saolun valla işime yarar inşallah bunları bilmiyordum. Jel mi kullanıyorsunuz bu deterjanları. Ben hwpsi aynı aman diye omo ariel kasmıyorum persil tursil falan alıyordum.

Reactions: csi
Amanın sakın bebişin kıyafetlere olmaz domestos falan.
2-3 gün kurumasın üstünde leke, hemen kısa programda çeviriver öylesine de olsa...
Sakın sakın domestos çamaşırlara asla....
Evet benim de içime sinmiyor zaten. 2 saat 6ü derecede bir de domestosun kalıntısı kalmasın diye ugrasıyorum.

2 önlük kirleniyor gün içinde onlar için de hadi makina çalıstırmayayım diyorum ama olmadı elimde yıkayacağım artık bazen yıkıyorum da zaten ama her zaman olmuyo arada kaçıyor

parlatıcıyı en son aldığı için galiba parlatıcıyı durlamıyor diye duymuştum. Bunun hakkında bilginiz var mı?
Parlatici durulanmayan bir madde zaten. Bardagin tabagin uzerine yapisip parlaklik veriyor. Ben asla kullanmiyorum cok zararli. Yemeklerle beraber yiyoruz o maddeyi cok igrenc bence. Siz de kullanmayin kansere davetiye resmen

Çok saolun valla işime yarar inşallah bunları bilmiyordum. Jel mi kullanıyorsunuz bu deterjanları. Ben hwpsi aynı aman diye omo ariel kasmıyorum persil tursil falan alıyordum.
Hepsi jel. Tursil hiç kullanmadım ama persil ve perwoll denemişliğim var koyu renklerde (siyah kutu). Bence başarılı. Sanırım ben de bundan sonra siyahlar için onlara geçeceğim. Bizim eve deterjan fabrikatörü olsa batar, o derece

Parlatici durulanmayan bir madde zaten. Bardagin tabagin uzerine yapisip parlaklik veriyor. Ben asla kullanmiyorum cok zararli. Yemeklerle beraber yiyoruz o maddeyi cok igrenc bence. Siz de kullanmayin kansere davetiye resmen
Evet ben de kullanmama kararı almıştım ama eşim benden habersiz parlatıcı ışığı yanıyor diye koymuş. Bitinceye kadar mecbur kullancaz artık. Çabuk da bitmiyor meret

Percil kullaniyorum persil colour toz deterjan, asla sıvı kullanmam tatmin edici gelmiyor
30 derece de asla hiçbirşeyimi yikamam
En az 40, renkliler,kotlar 40
Havlu ve ic çamaşırları,nevresim 60 derecede yıkarım
Benim.makinada gunluk yikama diye bir.program var samsungn 40 derecede 60 derece de 1 saat 15 dak.
Bazen ic.camasirlari ve havlulara tiksintim gelir
2 saat pamuklular programinda kaynatırım
Bulasik makinasina gelince, limon tuzu atmayi denediniz mi?
Parlatiyor da..
Bir de finish kullanmayin çiziyor
Fairy tablet ,parlatıcı haftada 1 ya da 2.limon.tuzu tertemiz olur
Bizim eve ne deterjan dayanıyor ne parlatıcı
Zaten bulasik makinama yikamadan koymam
Esimin "bu tabaklar bardaklar temiz"diye düşünüp dolaplara yerlestirmisligi bile var..
Aklınca iyilik yapmış işte ama ben nasil huylanmistim

Minik bir tavsiye verebilir miyim size?

Nevresimlerde yaşayan maytlar baytlar yani mini minnoş canlılar 60 derece üzerinde ölüyor sadece, o yüzden nevresimleri ve hijyen için havluları 60-70 derecede yıkamanızı tavsiye ederim. Koyu renkler çabuk soluyor sıcak suyu görünce gerçi.

Evet ben de kullanmama kararı almıştım ama eşim benden habersiz parlatıcı ışığı yanıyor diye koymuş. Bitinceye kadar mecbur kullancaz artık. Çabuk da bitmiyor meret
Makinenin icindekine tamam artik yapacak bir sey yok da,paketin kalani icin neden mecbursunuz bitinceye kadar kullanmaya? Yer silme suyuna ekleyin,cam silme suyuna ekleyin,dusakabin varsa onu silin. Her yeri parlatir iste ne guzel. Tabaginizi parlatmasin baska yerleri parlatsin. Hem hic bir yerde toz da tutmayan aslinda guzel bir madde yemedigimiz surece tabii

Deterjan kalıntıları sorunu bende de oluyordu
Şöyle bir şey farkettim
Uzun bir program ayarlamistim renklileri hep onda yıkıyordum
Sonra bu farkettim ki
1.30 saatlik yıkama süresinde uzun aralıklarla az çeviriyor makineyi
Ve kalıntılarda çamaşırların içinde kalıyor
Şimdi hem lekeler için hem deterjan kalıntısı için
Bir uzun program seçtim ekonomik düğmesine basiyorum 2.30 saatten 2 ye düşüyor ve ön yikamali yıkıyorum
Bide toz çamaşır sodası kullanıyorum hem mis kokuyor hemde tertemiz çıkıyor

Ben kaç derece yazmışım ki?
60 derece 4 saatlik program olmalı idi.
Ve mutlaka kurutma makinesinde kururlar.

Gene de tavsiye için teşekkürler. Psipisikopatım ben zaten mite'lar bite'lar

Güncelleme: Yakın gözlüğü takmazsam olacağı bu... 40 demişim, şaşkın ben. bunlar hep yaşlılıktan

Ben kaç derece yazmışım ki?
60 derece 4 saatlik program olmalı idi.
Ve mutlaka kurutma makinesinde kururlar.

Gene de tavsiye için teşekkürler. Psipisikopatım ben zaten mite'lar bite'lar

30-40 gibi bişi okudum sanki. Neyse okuyan diğer hatunlara tavsiye olmuş oldu.
Şu kurutma makinesi olayına bir ben geçmedim galiba. Çamaşır kurutmak sorun yaratmadığı için erteliyorum ama artık almak lazım sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…