• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çamaşır ayırmayı beceremiyorum

-Siyah ve koyular
-Ara renkler (sarı pembe açık renkliler)
-Beyazlar
-Bebek kıyafetleri

2 haftada bi böyle yıkıyorum ben.. böyle ayırmayı dene

50 de yıkıyorum ve tursil kullanma çamaşırların arasına tablet kullan yumuşatıcıyıda unutma mis gbi olur :KK36:

Ben de kesinlikle sizin dediğiniz gibi yaparım hem rengine hem de kumaşın cinsine göre ayırır ve uygun programda yıkarım.kıyafetlerim kolay kolay yıpranmaz ve renkler solmaz.kimisi koyu renk ve açık renk ayırmak yeterler demiş ama ben katılmıyorum.kırmızılı yeşilli bir kıyafeti mavili siyahlılarla atınca rengi bozuluyor.
hayatimdaki bir kere o hatayi yaptim renklilerin hepsini beraber yikadim içinde kirmizi vardi, eşimin açık mavi gömleği mor olmuş :oha: bi daha tövbe

Beyazlarla asla renkli birşey atmam.
Renklileride kendi içlerinde ayırırım. Koyu renkleri ayrı yıkarım,açık renkleri ayri.
Kotlarıda ayri yıkarım renklilerle atmam.
Çarşaf nevresim tarzı şeyleride ayri yıkarım.
Deterjan konusunda ekstra dikkat ettiğim tek şey,kısa programda birşey yıkayacaksam yada koyu renklileri yıkayacaksam muhakkak sıvı deterjan kullanırım,toz deterjan erimiyor koyu renklerde leke bırakabiliyor.

ben sadece iç çamaşırlarını ayırırım yıkarken. onları 90 la yıkıyorum. kalan herşeyi tek seferde teperim makinaya. 2 tane renk mendili atar deterjanı dayarım. ve mutlaka kosla koyarım. mis gibi çıkar. şimdiye kadar bir tek renk faciası yaşadım. ondada eşimin siyah atleti tüm beyazları boyamıştı 90 la yıkanınca :/

Back
X