- 24 Kasım 2013
- 70.441
- 53.834
- 698
- Konu Sahibi NasilYarDiyeyim
Yüksek ısıda mı yıkadınız acaba ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
çamaşır yikarken çoook katagori yapıyorum benMerhaba herkese bu konuyu nereye açabilirim hiç fikrim yok. Biraz görülsün de nerde yanlış yapıyorum ogreniyim istedim. Çamaşır makinem iyi güzel hoş marka bişey. Deterjanım da sıvı deterjan. renklilere de aynı şeyi kullanıyorum beyazlara da. Son bir iki aydır bazı kıyafetlerin rengi evrim geçiriyor resmen. En sonuncusu az önce geldi başıma. Sarı penye ustlugum artık yeşil. Leke gibi de değil tümden ton farki olmadan yeşil. Renklilerle hassas yıkamaya atmıştım. Bir kaç gün önce de beyaz üzeri çok renkli desenli bir bluzumu renklilerle atmıştım o da çok ilginç bir renk alarak çıktı karşıma. Sorun nerede?
Bacim nettin sen :) utanmasan demek tek tek yikiycan herseyi :))Konuyu birazdan baştan sona okuyacağım sanırım :)
Neredeyse her şeyi ayrı ayrı yıkıyorum.
Kotları ayrı, gömlekleri ayrı, siyah penyeler ayrı, beyazlar ayrı, renkliler ayrı, kumaş pantolonlar ayrı, ipek-şifon-eşarp-şal tek tek vs...
Tek seferde 4-5 parçayı geçmiyor beyaz iç çamaşırları ve havlular hariç :)
Hatta daha da abartıyorum, kotlardan sonra açık renk veya beyaz yıkamıyorum.
Nolur nolmaz, durulama suyu vs bir şeyinden renk alır diye :)
Neyse konuyu okuyayım da belki ev ekonomisine katkı olur :))
Hep merak etmisimdir onlar ise yariyomu diye :) bi kez aldim kullanmaya cesaret edemedim :)Beyazları, siyahları ayrı yıkarım
Geri kalan renklileride renk koruyucu mendille atarım
Renkler karışmıyor
Ben de kesinlikle sizin dediğiniz gibi yaparım hem rengine hem de kumaşın cinsine göre ayırır ve uygun programda yıkarım.kıyafetlerim kolay kolay yıpranmaz ve renkler solmaz.kimisi koyu renk ve açık renk ayırmak yeterler demiş ama ben katılmıyorum.kırmızılı yeşilli bir kıyafeti mavili siyahlılarla atınca rengi bozuluyor.çamaşır yikarken çoook katagori yapıyorum ben
siyahlar-lacivertler ( siyahlar icin özel sivi deyerjanla)
beyaz pamuklular (beyazlar icin en pahali toz deyerjanla)
açık renkliler-asla koyu ton olmaz (tursil toz)
renkiler (tursil toz)
hassaslar (sıvı deterjan kumaş korumali vs cinsten)
yünlüler (sıvı deterjan kumaş korumali vs cinsten)
bu kadar çok bölüp ayri ayri yıkadigım icin mecbur biriktirip yıkıyorum. çocuk yok 2-3 günde bir çamaşır yikiyorum işte. dışarı giydiğim kiyafeleri cok cok kirli olmadıkça hep hassasta yikarim, lekesi varsa leke çıkarıcı döker yine hassasta yikarim. bu şekilde tüm kiyafetlerim yeni gibi
Bir de ayri atmayi dene bakalimMerhaba herkese bu konuyu nereye açabilirim hiç fikrim yok. Biraz görülsün de nerde yanlış yapıyorum ogreniyim istedim. Çamaşır makinem iyi güzel hoş marka bişey. Deterjanım da sıvı deterjan. renklilere de aynı şeyi kullanıyorum beyazlara da. Son bir iki aydır bazı kıyafetlerin rengi evrim geçiriyor resmen. En sonuncusu az önce geldi başıma. Sarı penye ustlugum artık yeşil. Leke gibi de değil tümden ton farki olmadan yeşil. Renklilerle hassas yıkamaya atmıştım. Bir kaç gün önce de beyaz üzeri çok renkli desenli bir bluzumu renklilerle atmıştım o da çok ilginç bir renk alarak çıktı karşıma. Sorun nerede?
Beyazlara ariel 40 derece. Renklilere siyah perwoll kullanirim 30 derece. Renklilerim hic solmaz bile.Merhaba herkese bu konuyu nereye açabilirim hiç fikrim yok. Biraz görülsün de nerde yanlış yapıyorum ogreniyim istedim. Çamaşır makinem iyi güzel hoş marka bişey. Deterjanım da sıvı deterjan. renklilere de aynı şeyi kullanıyorum beyazlara da. Son bir iki aydır bazı kıyafetlerin rengi evrim geçiriyor resmen. En sonuncusu az önce geldi başıma. Sarı penye ustlugum artık yeşil. Leke gibi de değil tümden ton farki olmadan yeşil. Renklilerle hassas yıkamaya atmıştım. Bir kaç gün önce de beyaz üzeri çok renkli desenli bir bluzumu renklilerle atmıştım o da çok ilginç bir renk alarak çıktı karşıma. Sorun nerede?
Konuyu birazdan baştan sona okuyacağım sanırım :)
Neredeyse her şeyi ayrı ayrı yıkıyorum.
Kotları ayrı, gömlekleri ayrı, siyah penyeler ayrı, beyazlar ayrı, renkliler ayrı, kumaş pantolonlar ayrı, ipek-şifon-eşarp-şal tek tek vs...
Tek seferde 4-5 parçayı geçmiyor beyaz iç çamaşırları ve havlular hariç :)
Hatta daha da abartıyorum, kotlardan sonra açık renk veya beyaz yıkamıyorum.
Nolur nolmaz, durulama suyu vs bir şeyinden renk alır diye :)
Neyse konuyu okuyayım da belki ev ekonomisine katkı olur :))
Hep merak etmisimdir onlar ise yariyomu diye :) bi kez aldim kullanmaya cesaret edemedim :)