• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çamaşır ayırmayı beceremiyorum

NasilYarDiyeyim

Çok şükür
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2017
6.586
8.549
198
Merhaba herkese bu konuyu nereye açabilirim hiç fikrim yok. Biraz görülsün de nerde yanlış yapıyorum ogreniyim istedim. Çamaşır makinem iyi güzel hoş marka bişey. Deterjanım da sıvı deterjan. renklilere de aynı şeyi kullanıyorum beyazlara da. Son bir iki aydır bazı kıyafetlerin rengi evrim geçiriyor resmen. En sonuncusu az önce geldi başıma. Sarı penye ustlugum artık yeşil. Leke gibi de değil tümden ton farki olmadan yeşil. Renklilerle hassas yıkamaya atmıştım. Bir kaç gün önce de beyaz üzeri çok renkli desenli bir bluzumu renklilerle atmıştım o da çok ilginç bir renk alarak çıktı karşıma. Sorun nerede?

sorun yanlış yapmanızda.
sıvı deterjanı renkliker için kullanın özellikle koyu renklerin solmasını engelliyor.
havluları havlu ile beyazlar için toz deterjan
iç çamaşırları için beyazlar için toz deterjan
açık renkleri asla koyu renkle atmayın.
beyazlsr açık renkler içinde sıvı deterjan var ama ben kullanmadım fikrim yok

Renklileri ayrı yıkıyorum ve ayrı çamaşır deterjanı kullanıyorum.
Açık renklileri ayrı, beyazları ayrı ve koyu renklileri de ayrı atıyorum. Böylece bir sorun yaşamıyorum. Hepsini iç içe atarsanız renkleri solar.

Beyazları ayrı siyahları ve koyu renkleri ayrı renklileri ayrı yıkıyorum ben. 3'ünü de perwolün uygun deterjanıyla yıkıyorum. Renklileri yıkıyorken özellikle kırmızı ya da ilk kez aldığım birşey varsa domol'un renk ayırıcı mendillerinden atıyorum makineye. Koyu renklileri ve beyazları kendi haline bırakıyorum.

Son düzenleme:
Açık renklileri ayrı yıkamakta fayda var beyazları yüksek derece yıkadıgımız için kazaklar penyeler vs pert olabilir.
Ben renklilere sıvı renkliler için olanını beyazlarda toz deterjan kullanırım.

Merhaba herkese bu konuyu nereye açabilirim hiç fikrim yok. Biraz görülsün de nerde yanlış yapıyorum ogreniyim istedim. Çamaşır makinem iyi güzel hoş marka bişey. Deterjanım da sıvı deterjan. renklilere de aynı şeyi kullanıyorum beyazlara da. Son bir iki aydır bazı kıyafetlerin rengi evrim geçiriyor resmen. En sonuncusu az önce geldi başıma. Sarı penye ustlugum artık yeşil. Leke gibi de değil tümden ton farki olmadan yeşil. Renklilerle hassas yıkamaya atmıştım. Bir kaç gün önce de beyaz üzeri çok renkli desenli bir bluzumu renklilerle atmıştım o da çok ilginç bir renk alarak çıktı karşıma. Sorun nerede?
Bende keske bilsem dün bende beyazlari atmistim ama çıkınca maviyelesmisler sorun ne hep ayni oluyor beyazlar artik renga renk bizm evde esimde surekli bu konu için tartışıyor:110:

Beyaz üzeri renkli bir kıyafeti renklilerle atarsanız beyazı renk alır.öyle bir kıyafeti üzerindekiler boya vermeyecekse beyazlarla ya da çok açık renklilerle atabilirsiniz

Sarı kıyafetinizi attığınızda çamaşırların içinde renk veren mavili bir kıyafet vardır.ben renklerine göre gruplandırırım beyazlar açık renkliler koyular onları da kendi içinde kırmızılılar mavililer gibi ve renkliler için sıvı deterjan kullanırım renkleri hiç karışmadan solmadan uzun süre kullanırım

Renk ayirici mendil kullanmayi denediniz mi?
Ben siyahlari, sadece beyazlari, acik renklileri ayri ayri yikiyorum, deterjanlari da ayri.
acik renklilere 2tane renk ayirici mendil kullaniyorum, boyle sorun yasamiyorum.
Hayır denemedim iki üç günde bir makine çalıştırıyorum her seferinde heralde atmam gerekcek pahalı bir şey mi? İşe yarıyor mu bir de?

Sarı kıyafetinizi attığınızda çamaşırların içinde renk veren mavili bir kıyafet vardır.ben renklerine göre gruplandırırım beyazlar açık renkliler koyular onları da kendi içinde kırmızılılar mavililer gibi ve renkliler için sıvı deterjan kullanırım renkleri hiç karışmadan solmadan uzun süre kullanırım
Ay renge göre ayarlarsam yani maviyle mavi kırmızıyla kırmızı üç ay makine calistiramam... İki kişiyiz evde :110:

ben oyle acik renkli koyu renkli ayri yikamam ona zaten ne deterjan dayanir ne makine:)
ben uce bolerim beyazlar renkliler siyahlar.cok koyuysa siyahlarla yikarim,daha aciksa rengi renklilerle,beyaz uzeri renkliyse beyazlarla
ayrica renkliler ve beyazlar icin ayri ayri deterjan kullanmalisin

Bir şeyin renk verip vermediğini anlamak için yeni aldığımda suya tutuyorum renk verirse onu ayrı yikamaliyim.Ama genel olarak beyazlar,acikrenk hassas,koyu renk hassas diye çamaşırı 3 e ayırıyorum.

Biz ailecek bordo, gri, siyah çok giyiyoruz. Bordo ve siyahları bir, grileri ayrı, havluları ayrı, beyazları ayrı, çok açık renkleri ayrı, birbirine yakın renklileri ayrı yıkıyorum. Sarının renk verdiğini hiç görmedim. Lacivert ve kırmızı çok korkunç.

Bence yeni aldığınız her şeyi önce elinizde yada kısa devirde tek başına yıkayın. Beyazlar ve renkliler içinde ayrı deterjan kullanın.

Hayır denemedim iki üç günde bir makine çalıştırıyorum her seferinde heralde atmam gerekcek pahalı bir şey mi? İşe yarıyor mu bir de?
Ben domol kullaniyorum, bir pakette 24adet var 8-10tl fiyati.
Indirim zamanlarinda 4-5kutu aliyorum, benim cok isime yariyor.
1tane de kullanilabilir, ben isimi garantiye almak icin 2tane kullaniyorum.

Ben bu konuda cinnet geciriyorum.Esimle benimkileri koyu renkliler, beyazlar ve acik renkliler diye ayri ayiriyorum.Cocuklarin bebek deterjaniyla yikandigi icin koyu renkliler, beyazlar ve acik renkliler diye ayiriyorum. Makineyi doldurmadigi icin baya bekliyor.Bir de uzerinde kirmizili siyahli beyazli bir kac kiyafet var,onlar hangi kategoriye giriyor bilmedigim icin kisa programda tek basina yikiyorum. Off yazarken yoruldum, icler acisi halimi sen dusun:KK43:

Back
X