• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Çam Terebentin Yağı kullananlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi renkahenk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
kızlarrrrrrrr terebentinin saçıma gerçekten acayip faydası oldu ancak belirli bir süre sonra saçıma etki etmemeye başladı. (yaklaşık 1 yıla yakın kullandım şampuana katıp) sanırım antbiyotiğe vs. karşı nasıl vücut bağışıklık kazanıyor, ilaca yanıt vermiyorsa. şaç deriside aynı şekilde terebentine karşı belli bir süre sonra tepkisiz kalıyor. bende öyle oldu.. 8-9 ay kullanmadım. 3 gün önce tekrar kullanmaya başladım...hayırlısı... fiyatı kimi yerde 3,5 YTL, kimi yerde 5 YTL ama sadece şampuana katacaksan 1 şişeyi tüketmek nerdeyse 1 yılı buluyor. gamyoncuiremsu :lepi:

Son düzenleme:
a.s.Merhaba arkadaşlar KK ye yeni katıldım.Benim saçlarım fazla dökülmüyo ama koparak dökülme dedikleri varya işte ondan oluyor bir kaç aydır.Nedeninin gitmek zorunda kaldığım düğünler için saçıma yoğun işlem yapılmasından olabileceğini düşündüm.kafamçokkarıştı.Her ay boya yapıyorum beyazlarım da var çünkübenneyaptımki Neyse:..ben saçıma 1 yıldır hint yağı ve badem yağı uyguluyorum.ayrıca kaşlarım ve kirpiklerime de.Daha bu yıl minik minik saçlarımın çıktığını farkettim önlerde.Ben saçımın ince telli olmasından şikayetçim.Gür ve saç çıkmasını isityorum.Forum çok yararlı olmuş bence harikasınız kızlar :içelim:
Şimdi bu çam terebentini::kahve:
1) Dökülmeyi engelliyor
2) İki şekilde kullanabilirz ama saç diplerine masaj daha iyi sonuç veriyor
3) Hergün çamterebenti koymuş olduğumuz şampuanı kullanırsak yağlanabiliyor
4) Bazı saç tipleri için hızlı uzama sağlıyor
5) Aktar ve eczanelerde bulabiliyoruz
Forumun başından bu yana özetlemek gerekirse bu yağ harika.Yalnız bir sorum var benim saçlarım seyrek ve ince olduğu için aralar açık.Acaba bu açıklıklar da saç çıkartırmı?fisfisfis
seyrekliği için yılan yagı deneyebilirsin kellik sorunu olan insanlar da bile saç çıkarıyormuş eşimin arkadaşında etkili olmuş ayrıca sacın uazamasın da da etkili imiş,ben de aldım yeni.. saç diplerine sürülecekmiş sadece ve3 saat bekletilecekmiş ...sengözlerimebaksanab

çamtebentini biliyorum...kullanmadım ama kullanan arkadaşlarım var,saçları zayıftı iyi geliyor kızlar,gerçekten.. :jeyyar:

Bana da arkadaşlarım tavsiye etmişti geçen sene kullandım, şampuana döktüm uzun süre o şekilde kullandım bi faydası olmadı. Sonra badem yağıyla karıştırıp maske yaptım kızlar saçlarım O KADAR iğrenç oldu ki anlatamam uzun süre toparlayamadım!!! yolunmuş gibi kazık oldu saçlarım.. Bence öyle kafanıza göre yağ sürmeyin, hele karıştırma işleri çok tehlikeli bence bir yağ diğeriyle uymayabiliyor ve kötü sonuçlara sebep oluyor dikkatli olun...

ya arkadaşlar bide bnm saçım aşırı derecede yağlı,hafif dalgalı ve ince telli.çamterabentini kullanrsam yağlanmaya karşı nası bı etkisi olur yanı azaltablrmı(kurutuyomuşya) ya da yağ olduğu için daha da mı yağlandırır??alıcam ama bu yağ problemı yuzunden tereddütteyim...

bizim burdaki aktardada 3 ytl hemn gidip almak istiyorum
faydası nı mı gordunuz zararını mı açıkca olarak??

Ben yeni basladim yani 2 hafta önce, baya baya iyi geldi,
son dönemler saclarim baya dökülyüordu, yani yerler sac icinde yatak sac icinde, sasiyordum artik.
Bunu denedim hemen faydasini gösterdi.
Bence denemeye deger.

bugun aldım benim aktarım dediki 400 ml ye bütün şişeyi dökün dedi 750 ml se (aile boyu) 2 bütün şişyi dökün dedi öyle daha faydası var az dökerseniz etki bulamassınız dedi??
benim aldıgım şişe 20cc sizinki?

200 ml'lik şampuana bir kapak katarak kullanmaya başladım ben ki daha siftah yapmadım :)
Diplerine sürmüyorum, şişenin üstünde ne yazıyorsa o, şampuana koy diyor :)

benimkinde şampuana koy fln yazmıo hiç bişey yazmıo
sadece %100 katkısız çam terebentin esansı yazıyor yani..??

kızlar yağ bakımlarını temiz saça mı uyguluosunuz? benm saçlarım çok kuru olduğu için çok sık yıkamıyorum 3-4günde bir.. yıkanmadan hemen önce de saçlrım aıcık yağlanmış oluo o zaman yapsam fayda eder mi

sizi bilmem ama benim herzamn atların o tüyleri hoşuma gitmiştir pasparlak olurlar ve de kalın. işte atlara da bazen bu camterebntinden sürüp masaj yapıyorlarmış güçlensin kılları diye. ve bence sonuç da alıyor olmalılar.cünkü gercekten cok parlak kılları oluyor atların.

sizi bilmem ama benim herzamn atların o tüyleri hoşuma gitmiştir pasparlak olurlar ve de kalın. işte atlara da bazen bu camterebntinden sürüp masaj yapıyorlarmış güçlensin kılları diye. ve bence sonuç da alıyor olmalılar.cünkü gercekten cok parlak kılları oluyor atların.

canım bızde atlar gibi kımyasallara maruz kalmasak surekli kozmetıklerle bu kadar ugraşmasak ve surekli organık seyler yesek bızlerınde saçları oyle olur. ama çok uğraşıyoruz at yelesınden çok aslan yelesi gıbı oluyor bızım saçlarımız.hatta mısır puskulu:)

kızlar yağ bakımlarını temiz saça mı uyguluosunuz? benm saçlarım çok kuru olduğu için çok sık yıkamıyorum 3-4günde bir.. yıkanmadan hemen önce de saçlrım aıcık yağlanmış oluo o zaman yapsam fayda eder mi[/QU

saçını ıslat ve nemli saça uygula bakım yaglarını. kırlı deyıp yıkarsan ardından tekrar yıka derken saçın iyıce kurur.

canım bızde atlar gibi kımyasallara maruz kalmasak surekli kozmetıklerle bu kadar ugraşmasak ve surekli organık seyler yesek bızlerınde saçları oyle olur. ama çok uğraşıyoruz at yelesınden çok aslan yelesi gıbı oluyor bızım saçlarımız.hatta mısır puskulu:)

hehe haklısın atların nasıl beslendiğini düşünürsek=)cok güzel hayvanlar atlar.
iş çamterebentinde bitmiyor olsa gerek=)

Bence tüm sise cam bir sampuana kesinlikle fazla gelir, vede cok sulandirir, nasil sampuan gibi kullanacaksin ki ozaman sivi ellinden kayar gider, ve sampuan hemen biter:)) ve aktarda sayende para kazanir, üzerinde yazan 1-2 kapak 250ml sampuana, bencede yeterli geliyor.

Bana aktar direkt sacina surme beyazlatir demisti bazi arkadaslarda sacina uyguluyormus hangisi dogru acaba :uhm:

bende aldım sonunda şu terabenitini:)eminönünden aldım,50 ml lik bi şişe 4ytl markası karden arifoğlu bulamadım:(200 ml bi şampuana 1 kapak karıştırdım yarın deniycem bakalım nasıl olacak:)))

Back