CAM Seramik Fırın Alıp CANınızdan Olmayın!

ben de ayni dertten muzdarip yardim edin ya benim ocagin üstü katilasmis leke doldu

bir de benim evde mutfak hazir duruyordu ben secmedim bu ocagi yani verilen her zararla birlikte evden cikarken kol gibi fatura cikaracaklar bize üffff

bende böyle alacaktım Allahtan gordum bu yazıyı.. zaten temizlik takıntım var deliririm..:S

bende böyle alacaktım Allahtan gordum bu yazıyı.. zaten temizlik takıntım var deliririm..:S

Bu topiği açarken amacım tam olarak buydu sevgili Sinoplu..
Gözün aydın, büyük bir dertten kurtardın..

O dediğin takıntı bende de var.. Son aldığım ocağın da fotosunu koymuştum.. Ona da bir bak aklında bulunsun.. O kadar çok memnunum ki.. Silmesen de lekeyi göstermiyor.. Tabii bizim gibi takıntılılar yine de siliyor.. sempatiksalakcinni

hımmm bende bu ocaktan almayı düşünüyordum. Şimdi kafam karıştı :çok üzgünüm:
hatta vestelin bu siyah cam görünümlü buzdolabıda vardı onuda almak istemiştim.. Hepsinden vazgeçesim geldi şimdi ,.:gitme:

Ben de bu bolumde konu acmistim cam ocak hakkinda ciziliyor mu? temizlemesi nasil? vs vs sordum cvb olumlu gelince bu ocakta karar kildim.
Yine uzun zamandir kullanmis, ve hala kullanan bir tanidimi arayarak fikrini aldim kesinlikle tafsiye etti.
bende uygun bir fiyata aldim. oyle uygun bir fiyata geldiki memnun olmassam odedim miktarara acimam hiç olmassa. ama yorumlara bakinca korktum dogrusu.
ocagim takilmadi için su an kullanamiyorum. takilsin zamanla kullandikca gorecem ins...

benimde ocağımın fırın kapağı butipti. ve illalah ettim....
sildiğin bezin bile izi kalıyor yaa. düşünebiliyormusunuzkötükedihüso
oysa bende ilk etapta ayna gibi görünümüne hayran kalıpta almıştım:bbo:
seni çoook iyi anlıyorum püsküütüm. allah bileklerine güç kuvvet versin canım:1hug:

benimde ocağımın fırın kapağı butipti. ve illalah ettim....
sildiğin bezin bile izi kalıyor yaa. düşünebiliyormusunuzkötükedihüso
oysa bende ilk etapta ayna gibi görünümüne hayran kalıpta almıştım:bbo:
seni çoook iyi anlıyorum püsküütüm. allah bileklerine güç kuvvet versin canım:1hug:

Yok yok dorişkom... Çoktan kurtuldum bu ocaktan.. Artık evde yeni bir ocağım var.. Ne iz belli ediyor ne kir.. Frankenin toz granit desenli serisi.. :lepi: keşke ilk başta onu alsaymışım..
Sana kolay gelsin dorişkom.. Seninki neyseki kapak.. en azından tepeden yağan tozu göstermez.. yerimseniben

Nihayet cam ocagimi kullamaya basladim hanimlar. inanin çok memnunum. sizlerin yazdigi gibi bir sorunla karsilamadim su ana kadar belki kullandikca sikayet edebilirmiyim onuda bilmiyorum ama su an çok ama çok memnun kaldigimi belirtmeden gecemiycem.
ocagimin resmini koyuyorum...

Nihayet cam ocagimi kullamaya basladim hanimlar. inanin çok memnunum. sizlerin yazdigi gibi bir sorunla karsilamadim su ana kadar belki kullandikca sikayet edebilirmiyim onuda bilmiyorum ama su an çok ama çok memnun kaldigimi belirtmeden gecemiycem.
ocagimin resmini koyuyorum...

Güle güle kullan.. İnşallah sorun çıkmadan keyifle kullanırsın sevgili Mntha :nazar:

arkadaşlar bende de var resmini eklerim fankey marka 5 gözlüsü ve bana inanılmaz kolay geliyor temizliği
bir süngerle köpüklüyorum hiç ovmadan arkasından da kağıt havlu ile kurluyorum pırıl pırıl parlıyor
acaba camın malzemesinden mi kaynaklandı sizin sorun...

arkadaşlar bende de var resmini eklerim fankey marka 5 gözlüsü ve bana inanılmaz kolay geliyor temizliği
bir süngerle köpüklüyorum hiç ovmadan arkasından da kağıt havlu ile kurluyorum pırıl pırıl parlıyor
acaba camın malzemesinden mi kaynaklandı sizin sorun...

Olabilir.. Marka farklılığı, kullanılan malzeme farklılığı etkiliyor olabilir sevgili deryainci..
Benimki Siemens di.. Neyseki kurtuldum kendisinden.. :roflol:
Kuzenim de Bosch marka almış.. O da şimdi dört dönüyor sinirinden..
Belki marka farklılığı, belki takıntılı olup olmamak vs.. yerimseniben
Fankey markayı hiç duymadım.. Franke olmasın?

ay süper anlatmışsın :1: harika başlık,
aslında herkes böyle fikir alışverişinde bulunsa ne güzel olurdu
benimde gözüm bu ocaklardaydı, sayende vazgeçtim, teşekkür ederim
:1:

ay süper anlatmışsın :1: harika başlık,
aslında herkes böyle fikir alışverişinde bulunsa ne güzel olurdu
benimde gözüm bu ocaklardaydı, sayende vazgeçtim, teşekkür ederim
:1:

Keşke.. Ben de güya almadan önce internette bakınmıştım ama bir tane bile şikayet görmedim.. Sonra da olan oldu zaten.. :roflol:

Gözün aydın.. a.s. yerimseniben

Cam seramik fırın almayı düşünen üyelerimiz lütfen bir kez daha düşünsün!
Görünüşüne aldanıp aldım ve başıma neler geldi lütfen okuyun..

Kullanılmadığı halde kirlenen, kullanıldığı zaman da temizlemek için ort. 10 dakika ayrılması gereken CAM SERAMİK
Fırının fotoğraflı hikayesini buyrun okuyun.. yerimseniben

Ocağı temizlediniz..Ne yemek yaptınız, ne de yemek ısıttınız.
Ocak pasif durumda olmasına rağmen aradan bir uyku süresi geçtiğinde görünümü bu..

Merak ettiniz değil mi? Kendi halindeyken bu kadar kirlenen bir ocak
acaba iki çeşit yemek pişirildikten sonra ne hale geliyor? İşte bu hale geliyor:

İşin asıl can alıcı kısım..
Bu hale gelmiş bir ocak nasıl temizlenir?
Önce ıslak bezle silinip kaba toz alınır.
Daha sonra sadece bu ürünler için üretilmiş sıvı krem temizlik malzemesi ocağa yayılır.

Temizleyici malzeme, nemli bez vasıtası ile ocağa yayılır.

Birinci mikro fiber bezle silinir.

Ancak bu yeterli değildir.. Çünkü bu kez de ocağın üzerinde silme hareketinden kaynaklanan izler mevcuttur.

Ve son aşamada.. Kalan dalga izleri de ikinci mikrofiber bezle silinir.

....ve artık CAM SERAMİK ocağınız yeniden kullanıma, pardon yeniden kirlenmeye hazırdır.

Yazının anafikri : Ben ettim, siz etmeyin! yerimseniben

Açıklama : Cam seramik ocakların kullanım talimatında okuduğuma ve daha sonra yetkili servisinden de telefonla onay aldığıma göre; mutlaka her kullanımdan sonra temizlenmesi gerekiyor. Çünkü ocağın malzemesi nedeniyle, mevcut pislik bir sonraki pişirme ile katılaşıyor ve ocağa yapışıyor. Püskürtmeli bir malzeme kullanamıyorsunuz. Temizlik için sadece önerilen kremi kullanmak zorundasınız. Ayrıca sert bir süngerle ovalamanız da yasak! Cam ya! Arkadaşın karizması çiziliyor.

bu başlığı görüp incelediğimde çoktaan cam ocağımı sipariş etmiştim ve kelimenin tam anlamıyla ödüm ağzıma geldi:))eyvah dedim ben bununla nasış uğraşcam koca bi ev iş güç 2 çocuk eee yemek yapmaya bile korkar insan bu ocakta ertesi gün aradılar ve ocak fırın davlumbaz setim evime geldiii...günlerce takılmayı bekledi ama tabii içim de içimi yemiyo değil eski ocağım klasik beyaz solo ocak acaba o ocağımı çok mu ararım diye düşündüm eşime de gösterdim resimleri offff dedi senin gibi temizlik takıntılı biri bundan sonraki kalan ömrünü de bu ocağın başında geçirirmi geçirir:))adama gittim ben bu seti komple beyazla değiştirsem olur mu dedim olur ama geç gelir biraz dedi eski ocağımı da servis geldi tüplü hale getirdi garajda kullanırım diye o ümüdim de elden gitti neyse dedim bi cesaret kalsın dedim 1 hafta oldu takıldı kullanıyorum ama asssssssssla korktuğum gib değil dün süt pişirirken taşırdım sildim geçti çay kaynat yemek yap valla bundan daha kolay kullanılan bi başka ocak daha olamaz bim de satılan mikrofiber bezlerden kullanırım ben zaten mutfağımda onun suyunu iyice sıkıp bi siliyorum çok yağlandıysa önce köpüklü süngerle siliyorum sonra mikrofiberle ne öyle özel deterjan ne de kurulama iz miz kalmıyo harika...annemde gri renkte bosch marka ankastre var 2 yıl oldu kullanılalı üzeri çizik dolu sarardı lekeler ne denediysek çıkmıyo ondan sonra bu ocak valla bence korkmayın alın aldığımdan beri firini denemek adına yapmadığım kek çörek bürek kalmadı süper pişiriyo hem çok hızlı hem eşit şekilde pişiyo sadece davlumbazım takılmadı o da bu hafta içinde takılır sanırım haaa en can alıcı kısmı da benim setim ne bosch ne siemens ne arçelik ne de onlar gibi adı var ama kendi bi dünya para olan aslında alman malı ama çinde üretilen sözümona iyi markalardan değil setim mekappa marka ıcf ile aynı fabrikada üretiliyor türkiyede üretiliyor ve türk malı servisi de mükemmel adamlar çok iyi ilgileniyor 3 lü set fiyatı da 1000 tl...arçelik aynı özelliklerde en son 2250,bosch benzer özelliklerde 2800,siemens de 3000 tl fiyat verdi bunu da ek olarak söylemek istedim arkadaşlar...

merhaba,ben ocagin kendi kendine kirlenmis haline sok oldum.Benim de boyle cam firinim var(ustunde demirleri olmayan duz sekilde)hic bir zaman boyle kirlenmedi.Tamam hassas bir ocak,temizlerken ona ozel ilaciyla temizlemek lazim,ben bazen cok kirli degilse detarjanli bezle silip ,kagit havlu ile kuruluyorum,ertesi sabah kalkincada boyle kirlenmis bir firinla karsilasamadim daha sok sukur,cok sasirdim gercekten,belkide camin cinsiyle alakalidir bilemiycem,sizi bu kadar yoruyorsa en iyisimi degistirin bu ocagi....sevgiler..

merhaba,ben ocagin kendi kendine kirlenmis haline sok oldum.Benim de boyle cam firinim var(ustunde demirleri olmayan duz sekilde)hic bir zaman boyle kirlenmedi.Tamam hassas bir ocak,temizlerken ona ozel ilaciyla temizlemek lazim,ben bazen cok kirli degilse detarjanli bezle silip ,kagit havlu ile kuruluyorum,ertesi sabah kalkincada boyle kirlenmis bir firinla karsilasamadim daha sok sukur,cok sasirdim gercekten,belkide camin cinsiyle alakalidir bilemiycem,sizi bu kadar yoruyorsa en iyisimi degistirin bu ocagi....sevgiler..

valla ben kızartma da yaptım yağlandı ama öyle özel deterjanla falan değil bildiğimiz prilli süngerle silip mikrofiber bezle duruladım kurulama falan da yapmadım mis gibi oldu zaten nemli bezle silince kalan nem kendiliğinden hemen kayboluyor ben çok memnun kaldım yani...bence de marka farkı olabilir benimki en ucuzlardan...

valla ben kızartma da yaptım yağlandı ama öyle özel deterjanla falan değil bildiğimiz prilli süngerle silip mikrofiber bezle duruladım kurulama falan da yapmadım mis gibi oldu zaten nemli bezle silince kalan nem kendiliğinden hemen kayboluyor ben çok memnun kaldım yani...bence de marka farkı olabilir benimki en ucuzlardan...

ya benim firinimda en ucuz markadan,kiraci oldugumuz icin ev sahibi taktirdi,yani eve girince mutfak dolaplari ve firini vardi zaten,sizinde dediginiz gibi bazen nemli bir bezle silmek yetiyor,bu sabah ozelleikle dikkat ettim kir toz tutmusmu diye,yok kesinlikle birsey,demmekki camin cinsiyle alaklai bir durum.cok sukur mennunum ben de firinimdan...

aaaaaaaaaaaaaaa şok oldum yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:53::50:
off ya ben bunlardan alıcaktım ama evlnirken:5:offff bu kadar zor mu yani:53:
ne olursa olsun alıcam ben banane :31:

Back
X