CAM Seramik Fırın Alıp CANınızdan Olmayın!

seaBahAR

Nosce Te İpsum
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2007
15.554
36.070
1.123
Cam seramik fırın almayı düşünen üyelerimiz lütfen bir kez daha düşünsün!
Görünüşüne aldanıp aldım ve başıma neler geldi lütfen okuyun..

Kullanılmadığı halde kirlenen, kullanıldığı zaman da temizlemek için ort. 10 dakika ayrılması gereken CAM SERAMİK
Fırının fotoğraflı hikayesini buyrun okuyun.. yerimseniben

Ocağı temizlediniz..Ne yemek yaptınız, ne de yemek ısıttınız.
Ocak pasif durumda olmasına rağmen aradan bir uyku süresi geçtiğinde görünümü bu..
sl272095wz1.jpg

Merak ettiniz değil mi? Kendi halindeyken bu kadar kirlenen bir ocak
acaba iki çeşit yemek pişirildikten sonra ne hale geliyor? İşte bu hale geliyor:
sl272155mo6.jpg

İşin asıl can alıcı kısım..
Bu hale gelmiş bir ocak nasıl temizlenir?
Önce ıslak bezle silinip kaba toz alınır.
Daha sonra sadece bu ürünler için üretilmiş sıvı krem temizlik malzemesi ocağa yayılır.
sl272157rb4.jpg

Temizleyici malzeme, nemli bez vasıtası ile ocağa yayılır.
sl272159kf4.jpg
sl272166cm5.jpg

Birinci mikro fiber bezle silinir.
sl272160ti4.jpg

Ancak bu yeterli değildir.. Çünkü bu kez de ocağın üzerinde silme hareketinden kaynaklanan izler mevcuttur.
sl272162hu4.jpg

Ve son aşamada.. Kalan dalga izleri de ikinci mikrofiber bezle silinir.
sl272163dp8.jpg

....ve artık CAM SERAMİK ocağınız yeniden kullanıma, pardon yeniden kirlenmeye hazırdır.
sl272167ga0.jpg

Yazının anafikri : Ben ettim, siz etmeyin! yerimseniben

Açıklama : Cam seramik ocakların kullanım talimatında okuduğuma ve daha sonra yetkili servisinden de telefonla onay aldığıma göre; mutlaka her kullanımdan sonra temizlenmesi gerekiyor. Çünkü ocağın malzemesi nedeniyle, mevcut pislik bir sonraki pişirme ile katılaşıyor ve ocağa yapışıyor. Püskürtmeli bir malzeme kullanamıyorsunuz. Temizlik için sadece önerilen kremi kullanmak zorundasınız. Ayrıca sert bir süngerle ovalamanız da yasak! Cam ya! Arkadaşın karizması çiziliyor.

Son düzenleme:
gecmis olsun canim,Allah sana guc kuvvet versinde bol bol temizle artik, ne diyebilirimki bundan sonraa.s.

bu tip eşyaların temizliği çok zor gerçekten bizim işyerinde var parmak değse iz kalıyo...ama görüntü olarak çok dekoratif...

Canım acaba siyah oldugu için lekeler çok belli oluyor olmasın,yani farklı renleride varmı bunların belki farklı renk daha kullanışlı olabilir.

İlk defa bu kadar şikayet duyuyorum bu tarz ocaklardan..Benim bunlardan değil ama kullanan arkadaşlarım var ..

Parmak izi dışında sorun olmaz gibi geliyor bana ama demek ki oluyormuş..

Canım acaba siyah oldugu için lekeler çok belli oluyor olmasın,yani farklı renleride varmı bunların belki farklı renk daha kullanışlı olabilir.
Canım tam siyah değil aslında.. Koyu bir bordo.. siyaha çok yakın..
Bilemiyorum ki.. Başka renk görmedim ben ama haklı olabilirsin.. Eğer varsa başka rengi, alan, deneyen varsa buraya yazar herhalde..
Ben, keşke birilerine sorarak alsaymışım..
Hata yaptım, hatamı da fazlasıyla çekiyorum..
Bari başkası yanmasın! yerimseniben hihoyyyt

İlk defa bu kadar şikayet duyuyorum bu tarz ocaklardan..Benim bunlardan değil ama kullanan arkadaşlarım var ..

Parmak izi dışında sorun olmaz gibi geliyor bana ama demek ki oluyormuş..

Fotoğrafını çekmeyi unuttuğum bir sahne daha var..
Mesela çay demledin, bardağına koymak için çaydanlığı aldın.. altından suyu damlattın..
Sadece bir damla su deyip geçme sakın..şakkıdı
O bir damlacık su orada kızmış camın üzerinde beyaz bir leke bırakaraktan buhar oluyor.. Ve sen sert bir malzeme kullanamayacağın için o yumuşak kremle, yumuşak bezlere ovala babam ovala..
Yani işi olmayan alsın.. Bol bol temizlesin.. :roflol:

şaka bir yana ben de bunlara bakmıştım epeyce, iyiki almamışım, değiştirmek kolay olmuyor alınan şeyleri. gerçi ben de fırınımdan memnun değilim ama...kolay gelsin ne diyeyim.

en güzeli normal beyaz burbo fırınlar diledigin çizliyosun ...ÇİFLİYOSUN

Canım sana bi önerim var silver yağ bezleri var iz bırakmayan onlarda kullanmayı dene benimki seramık deil ama renklii ve iz bırakan cinsten ben o bezden çok memnunum bu ocaklara da rahatlıkla kullanılabilirr... Kolay gelsinn

en güzeli normal beyaz burbo fırınlar diledigin çizliyosun ...ÇİFLİYOSUN

Canım sana bi önerim var silver yağ bezleri var iz bırakmayan onlarda kullanmayı dene benimki seramık deil ama renklii ve iz bırakan cinsten ben o bezden çok memnunum bu ocaklara da rahatlıkla kullanılabilirr... Kolay gelsinn

Çelik malzeme için kullanılan malzemeleri bunlarda kullanamayacağımı söyledi ilgili firmanın yetkili servisi..
Kullanabilecek tek ürün Vitro500 adında sıvı bir krem..
Yine de teşekkürler önerin için.. a.s.
Ah benim gülyüzlü beyaz ocağım aaahh.. Kıymetini bilememişim :roflol: :roflol:

resim var sanırım ama ben göremedim maalesef ya kaldırdınız yada bizim sistem yine nankörlük yaptım resimleri göstermiyorum bazı eklentileri göstermiyor buradaki sistem yasak yanii..ama bu tür ocakların görüntüsü hoş parmak izi dışında sıkıntısı olacagını hiç zannetmiyordum..allah güç kuvvet versin o zman sana..

resim var sanırım ama ben göremedim maalesef ya kaldırdınız yada bizim sistem yine nankörlük yaptım resimleri göstermiyorum bazı eklentileri göstermiyor buradaki sistem yasak yanii..ama bu tür ocakların görüntüsü hoş parmak izi dışında sıkıntısı olacagını hiç zannetmiyordum..allah güç kuvvet versin o zman sana..

Nankör olan sizin sistem değil, benim fırın :roflol:
Sen başka bir yerden giriş yaptığında bak fotoğraflara mavidenizcim..
Yeter ki almayın.. Alacak olanlara da bu konuyu hatırlatın.. Bu amaçla açtım konuyu..

Back
X