- 31 Ağustos 2009
- 1.038
- 7
-
- Konu Sahibi sekerdelisi
sıcaklığı bilmem ama balkonumda panjur var. Memnun değilim. Kullanımı, temizliği çok zor. Hemen hemen her ay bi yeri arızalanıyor. Güneş için çadır yapıp kullanabilirsiniz, hem karanlık olmaz hem sıcak olmaz. Ama eksilerini artışarını iyi hesaplayın.
Arkadaslar merhaba evim güney batı cephe ve fransız balkon bu yüzden yazın acayıp sıcak oluyor. Bunu önlemek için panjur düşündüm ama daha önce hiç panjur kullanmadım günes eve gidiği zaman panjuru kapatsam karanlıkta oturulmaz. Cam balkon yaptıralım dedik o da mercek görevi görüp evi daha da ısıtırsa yagmurdan kacarken doluya tutulmus olacagız. Sıcaklık sorunu olup da cam balkon yada panjur yaptıran var mı? Memnun musunuz? Yada hangisi daha mantıklı?
Bir de cam balkonda karar kılarsak aynalı yada siyah cam yaptırmayı düşünüyorum. Evi karartır mı?
Arkadaslar merhaba evim güney batı cephe ve fransız balkon bu yüzden yazın acayıp sıcak oluyor. Bunu önlemek için panjur düşündüm ama daha önce hiç panjur kullanmadım günes eve gidiği zaman panjuru kapatsam karanlıkta oturulmaz. Cam balkon yaptıralım dedik o da mercek görevi görüp evi daha da ısıtırsa yagmurdan kacarken doluya tutulmus olacagız. Sıcaklık sorunu olup da cam balkon yada panjur yaptıran var mı? Memnun musunuz? Yada hangisi daha mantıklı?
Bir de cam balkonda karar kılarsak aynalı yada siyah cam yaptırmayı düşünüyorum. Evi karartır mı?
canım temizlik problem olmayacaksa tabi ki cam balkon.sıcaklık için de stor kullanman avantaj sağlayacaktır
iphone 'den kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
ben olsam katlamali cam balkon yaptirirdim, aynali degil de siyah tercih ederdim. Panjur kullanimini oldum olasi sevmemisimdir zaten.
günesi tamamen engelleyen storlar var onlardan olabilir ama stor yerine aynalı yada renkli cam düşünüyorum
panjur güneşi engelliyor ..
Istediğiniz zamanda açabilirsiniz ..
çok güneş gören evlere harika ..
panjuru pek seven yok sanırım. Iyi oldu burda sordugum. Siyah evi karanlık yapar mı tek aklıma takılan bu
hıımmmm bunu öğrendiğim iyi oldudışarıdan hoş görünüyor ama benim evim aynalı camdı evin içi karanlık kalmıştı.renkli cam daha da karanlık yapar
iphone 'den kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
yapmaz canım. Siyah cam güneşin ısısını güzel engelliyor. Bir de güneşi engelleyen perdeler var kalın değişik bir dokuması oluyor. Bilemedim şimdi adını. O kumaştan stor yaptırsan rahat edersin.
siz kullanıyor musunuz?
yorumunuza cok sevindim hatta fikirimi sabitlememde cok faydalı ama bir arkadasımız da kararttıgını söylemiş sıyah camın kafam karıstı simdi
yorumunuza cok sevindim hatta fikirimi sabitlememde cok faydalı ama bir arkadasımız da kararttıgını söylemiş sıyah camın kafam karıstı simdi
daha önce güney cephesine bakan bir evde oturuyordum. Mutfağımın camını genişletince siyah cam kullanalım çok güneş alır demişlerdi. Ben de öyle kullandım. Ama hiç karanlık olmadı. Zaten bütün gün güneş ışınlarını dik alan bir yerse siyah cam olunca normal ev gibi oluyodu :))
benim dediğim siyah cam da - siyah mıydı bilmiyorum ya- kopkoyu bir şey değildi. Içerden şöyle bakınca diğer camlardan çok farklı durmuyordu benimki. Güneş ışınlarını kırıyordu sadece.bir de dışarıdan içersi hiç gözükmüyordu.
benim annemin evinde mutfak panjurlu .. Günes gidince hep acardım ben
Komple eve panjura karsıyım .. Kendi evimde cok günes görmedigi icin yaptırmadım ..
cok yardımcı oldunuz gercekten tesekkür ederim
kapatınca karanlık oluyor işte değil mi? Sanırım cam balkon olacak kararım