• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Callanetics egzersizleri yapanlar buraya

Evet canım :( Çok yemiyorum. Mesela bazı şeyler iyice alışkanlık oldu bende. Hamur işiyle aram yok, tuz kullanmam, genelde çavdar ekmeği yiyorum. Bunlar tamam da basenin en büyük dostu şeker zaten :( Şekeri tamamen çıkarmamız lazım :(
Aynen benimde aram yok hamur işiyle.ekmek bile yemem zoraki kahvaltıda 1-2 dilim etimek yerim.basen değilde benim mide kısmımı seviyo şeker hemen göbiş ve mide beliriyo. Bazen çok sıkı kural uygulayıp sadece haftada 1 kez tatlı yiyiyorum bazen de kurallardan bunalıp ipin ucunu kaçırıyorum. Ama biliyorum ne kadar zararlı olduğunu.önemli olan nefsimize hakim olmak ;)
Öpüldün violetttcim...her tatlı yediğimde aklıma geliceksin vicdan yapıp az yiycem emin ol ;)

kızlar dun ıtıbarıyle callan a basladım. ılk ızlenımler:
zaten pılates yaptıgım için cok zorlanmadım, ancak calısan bolgeleri hıssettım, etkili olacak kesın.. sadece ,pelvıs çemberı hareketıydı sanırım, onu yapınca herkesle bırlıkte ben de vaaaoooaaavv dedım yordu:) yanmaları hıssettım , doğru yaptıgımı hıssedınce de daha bı heveslendım. hareketler her gecen gun oturacak yapıldıkca... kısaca cok ıse yarayacagını dusunuyorum. vesıle olan herkese tesekkurler.:52::52::52::52:

ertesı gun ızlenımlerı: sabah kollarımda ve sırt bolgemde agrıyla uyandım. pılateste kol egzersızlerı var fAKAT kolumun tamamen farklı bolgelerı calısmıs. sevındırıcı ,ama yorgun hıssedıyorum yıne de oyuzden bugun hıcbırsey yapmaıdım sadece yuruyus yaptım. bıde karın egzersızlerı yaparken boynumu uzun sure yukarıda tutmakta zorlandım . bu konuda onerısı olan var mı bugun ozellıkle boyun kaslarım tutulmus gıbı.

ertesı gun ızlenımlerı: sabah kollarımda ve sırt bolgemde agrıyla uyandım. pılateste kol egzersızlerı var fAKAT kolumun tamamen farklı bolgelerı calısmıs. sevındırıcı ,ama yorgun hıssedıyorum yıne de oyuzden bugun hıcbırsey yapmaıdım sadece yuruyus yaptım. bıde karın egzersızlerı yaparken boynumu uzun sure yukarıda tutmakta zorlandım . bu konuda onerısı olan var mı bugun ozellıkle boyun kaslarım tutulmus gıbı.

İlk günler ağrı olması çok normal. Bugün de yapsaydın iyi olurdu çünkü yaptıkça ağrı azalıyor. 4 güne bir şey kalmaz. Boynunu tek elinle destekleyebilirsin hareketi çok bozmadan.

canım, yeni başlayanlarda boyunda ağrı normal onlara boynu elle desteklemeyi öneriyoruz ama pilates yapan birinde fazla ağrı beklemem açıkcası.
boyun açısından pilatesteki karın hareketlerinden daha yorucu değildir, mesela hundered yaparkende bu kadar süre boyun yukarda kalıyor onu yaparken ağrı yoksa bunu yaparkende olmamalı, öne doğru kıvrılırken boynunu uzatmış, çektirmiş olabilir misin? başlangıç pozisyonunu aldıktan sonra boynunu, omuzları sıkmadan sadece göğüs altı- pubik arasındaki kasları kullanarak kendini öne kıvırmalısın(ilk zamanlar sadece mide üstü yanar sonra orta en son alt karın yanar incelmede bu sırayla olur)
ilk başta kaslar zayıf olduğu için yapmak zor tabii, sırt ve göğüs kaslarınıda fazlasıyla kullanırsın ama boyun ve kalçayı işe karıştırmamak lazım.

kızlar bende aranıza yeni katıldım yazılarınızı okuyunca başlamaya karar vermiştim iyikide başlamışım.bugün onuncuyu yaptım hemen herkes inceldiğimi farketti pantolonum bollaştı göğsümün altı boşaldı bu kadar çabuk etki etmesi inanılmaz gerçekten,hepinize çook teşekkür ediyorum

kızlar bende aranıza yeni katıldım yazılarınızı okuyunca başlamaya karar vermiştim iyikide başlamışım.bugün onuncuyu yaptım hemen herkes inceldiğimi farketti pantolonum bollaştı göğsümün altı boşaldı bu kadar çabuk etki etmesi inanılmaz gerçekten,hepinize çook teşekkür ediyorum

Armamıza hoşgeldin ;)
etkiyi görmen mükemmel.ben 5. günden itibaren değişimi hissetmiştim. darısı yapmayanların başına...

Arkadaşlar diyet yapmayıp callanı uygulayan var mı acaba?

çoğumuz diyet yapmadan callana devam ediyoruz.ben diyetten çok callandan fayda gördüm açıkcası. ne zaman diyet yapsam bi süre sonra ipin ucunu kaçırabiliyorum ama en azından bu diyetler sayesinde sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirdim.

o yüzden mesela şu an tatlı yeme konusu dışında kendime yasak getirmiyorum.
diyetsiz yaparsan sıkılaşma mutlaka olur ama kilo vermek için ya kardiyo bir sporla destekle yada cardio callanetics yaparak hem kardiyo sporunu hemde sıkılaşma ve esnekleşme işine yarayan callanı bi arada yapmış olursun ;) nacizane tavsiyem budur ;)

İlk günler ağrı olması çok normal. Bugün de yapsaydın iyi olurdu çünkü yaptıkça ağrı azalıyor. 4 güne bir şey kalmaz. Boynunu tek elinle destekleyebilirsin hareketi çok bozmadan.

busean arkadaşıma katılıyorum..ben ilk gün sonrası bacaklarımın çok acıdığını hissetmiştim..2-3 güne geçer ağrıların.hamlıktan zaten onlar, vücut alışınca ağrının a'sı bile olmıycak..

insallh bugun baslıyorum akalım ne kadar sürede etkisini göreceğim hazirana kadar yapsam aralıksız nasıl bir etki görürüm 40 bedenim 36a düşermiyim dersiniz eski halime bir dönsem diyette yapıcam diyet demeyelim sağlıklı besleneceğim bakalım neler olcak

insallh bugun baslıyorum akalım ne kadar sürede etkisini göreceğim hazirana kadar yapsam aralıksız nasıl bir etki görürüm 40 bedenim 36a düşermiyim dersiniz eski halime bir dönsem diyette yapıcam diyet demeyelim sağlıklı besleneceğim bakalım neler olcak

Neden olmasın her şey senin elinde :) Hazirana 2-3 var. Her gün düzenli yapsan taş gibi olursun :) Ben 2 ayda 5 cm incelttiğimi tekrar söyliyim de gaza gel biraz :9: Diyet de yaparsan müthiş olur.

neden olmasın her şey senin elinde :) hazirana 2-3 var. Her gün düzenli yapsan taş gibi olursun :) ben 2 ayda 5 cm incelttiğimi tekrar söyliyim de gaza gel biraz :9: Diyet de yaparsan müthiş olur.

ayyy insallh yaaa görümcemin karsısına fit cıkmalıyım ahım varr

canım, yeni başlayanlarda boyunda ağrı normal onlara boynu elle desteklemeyi öneriyoruz ama pilates yapan birinde fazla ağrı beklemem açıkcası.
boyun açısından pilatesteki karın hareketlerinden daha yorucu değildir, mesela hundered yaparkende bu kadar süre boyun yukarda kalıyor onu yaparken ağrı yoksa bunu yaparkende olmamalı, öne doğru kıvrılırken boynunu uzatmış, çektirmiş olabilir misin? başlangıç pozisyonunu aldıktan sonra boynunu, omuzları sıkmadan sadece göğüs altı- pubik arasındaki kasları kullanarak kendini öne kıvırmalısın(ilk zamanlar sadece mide üstü yanar sonra orta en son alt karın yanar incelmede bu sırayla olur)
ilk başta kaslar zayıf olduğu için yapmak zor tabii, sırt ve göğüs kaslarınıda fazlasıyla kullanırsın ama boyun ve kalçayı işe karıştırmamak lazım.

once mıdede kı yanmayı hıssettım zaten. hatta kendı kendıme alt karın calısmıyor mu acaba dedım ama soledıgıne gore ılerde calısacak.. ben hundred yaparken de 70 ten sonra boynumu ındırıyorum yerde devam edıyorum yukarda tutamıyorum uzun sure , keza makası yaparken de oyle oyuzden callanı yaparken de boynumu cok tutamadım. yavas yavas daha cok tutabılırm heralde belkı de dedıgın gıbı one fazla geldım.

Neden olmasın her şey senin elinde :) Hazirana 2-3 var. Her gün düzenli yapsan taş gibi olursun :) Ben 2 ayda 5 cm incelttiğimi tekrar söyliyim de gaza gel biraz :9: Diyet de yaparsan müthiş olur.

busean sen 6 gün yapıp birgün mü ara verdin?ara verince daha mı etkili olur , 5 cm heryerinden mi inceldin eminim taş gibi olmuşundur :)

ayyy insallh yaaa görümcemin karsısına fit cıkmalıyım ahım varr

:9::9::9: Hadi bakalım. Düzenli yaparsan istediğin gibi çıkarsın :34:

busean sen 6 gün yapıp birgün mü ara verdin?ara verince daha mı etkili olur , 5 cm heryerinden mi inceldin eminim taş gibi olmuşundur :)

Ona çok dikkat etmiyorum. Bazen 6 günün sonunda ara veriyorum bazen 10-15 değişiyor :) Genelde çok yorgun olduğum gün ara veriyorum. Nasıl rahat hissedersen. Ben ara vermeden daha iyiyim sanki :)

5 cm basenden gitti. 3 cm üst bacak ve kalçadan. Gerçekten taş gibi oldum :) Bacaklarımda özellikle büyük değişim var. Sıkılaşma bacağımdan başladı basene kadar çıktı. Popoya da çıktığında ben tamamım :1:

kızlar sık kullanılanlar bölümüne eklediğim callanetics eğzersizleri bilgisayarım değişince haliyle kayboldu.yeniden ilk başlayanlar için link atsanız,çok makbule geçer.

Arkadaşlar 7/ 10 nuda yaptım :8:
1 hafta olmuş yapmaya başlayalı, inanamıyorum kendime.
İlk kez 2 yıl önce denemiştim callanı, daha tamamlamadan öyle kötü olmuştum ki bırakmıştım. Bir daha da cesaret edip yapamadım. Ta ki 1 hafta öncesine kadar.

Çok istiyordum yapmayı, etkilerini okumuştum pek çok yerde.
Bu kez pes etmedim, yine zorlandım ilk başta 2-3 gün ağrıdı her yerim ama bırakmadım.
:45:

Henüz 1 hafta olmasına rağmen etkilerini hissediyor gibiyim. Benim en sorunlu bölgem göbek çevresi. Şu can simidi dediğimiz yerler özellikle. Şimdi bakıyorumda daha bir derlendi toplandı sanki. :31:

Bundan sonrada devam edeceğim düzenli olarak inşallah. :nazar:

Bu kadar yaptım, 1 haftayı atlattım ya, artık hiç bırakmamam lazım. :10:

Back