Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası çalışmıyorum kızım 2yaşında sizce kreşe vermelimiyim?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

betay

herşey OKYANUS için
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2009
131
0
96
İzmir
yalnız büyüyen bir çocuk dışarıda çocukları görünce mutluluktan çıldıran hemen yanlarına sokulan ama hala tam anlamıyla konuşamayan ve altına yapan bir çocuk ona yetemiyorum ve bu duruma çok üzülüyorum kreş için erkenmi ezilirmi diye düşünüyorum lütfen bana yardımcı olun?:bbo:

çalışmıyorsan şuan için gerek yok bence
bir daha kızın bu yaşta olmayacak ve bu günleri bir daha yaşamayacaksınız
bence tadını çıkar ..

bende taraftar değilim vermeye ama o çocuklarla daha mutlu buradada fazla çevremiz yok ne yapmalıyım bilemiyorum

Merhaba, benim de 3,5 yşında kızım var ve çok yalnız. Küçüklüğünden beri nerde çocuk görse yanına koşup sevmek istiyor. Onu evde tutmakla acaba kötülük mü yaptım diye düşünüyorum bu seneye kadar.Bu eylülde kreşe vericez inşallah iyi olur. Başka çocuklarla aynı ortamda bulunmasını, oyunlar oynamasını istiyorum, buna ihtiyacı var çünkü.Benim bildiğim 2 yaşından sonra çocukların yuvaya verilmesinin faydalı olduğu. Aslında zor bir karar, deneyip görmek lazım..

benim de 18 aylık bi kızım var ve çok araştırdım.Ama şu anda okuduklarım çocuğun enerjisine göre karar verin diyor,çok enerjik bi çocuksa orada daha iyi enerjisini atıp deşaj olabileceği için 2 yaşında verin diyor,iyi bir yıuvada verilen drama dersleri gelecekte iş hayatına etki ediyormuş,müzik ve dans dersleri disiplini öğrenmesini ,oyunlar diğer çocuklar hızlı sosyalleşmesini sağlıyormuş.Konuşmayı tam beceremese de kelime olarak daha çabuk kelime öğrenmeye başlayacak kreşte.Ben de çalışmıyorum,ama 2 yaşından 3 yaşına kadar haftada 3 gün yarım ,sonrasında 5 gün tam zamanlı göndericem.Sağlığı açısındanda mikroplarla daha önce tanışıp bağışıklık kazanacak.Ben derim ki iyi bi yer bulup kaydını yaptırın gelişimine inanamaycaksınız..kuzunuza sağlıklı günler..

Bence 3 yaş kreş yaşıdır. Bu yaştan önce seçme şansı olanlar için pek uygun değil gibi geliyor bana. Zaten çevrenizdeki kreşlere bakarsanız genelde 3 yaş ve sonrası çocukları alırlar. Ama yaşıtları ile bir arada olmaları konusunda da çok haklısınız , oyun gruplarına bakın derim. Artık birçok kreş oyun grupları kuruyor , mesela haftada iki gün ikişer saatlık programlar var çocular için çok faydalı oluyor.

Benim oğlumda 3,5 yaşına geldi , haftaya başlıyor kreşe. Oyun grubuna başlatana kadar çok zorlanmıştım , sonrası rahat oldu.

Kolay gelsin size :)

canım bence kreşe vermelisn çünkü orda çocuklar paylaşmayı arkadaşlığı beraber oynamayı öğreniyor bir yandan da gelişimi için öğretilenler var.. ama tabi çocuğuna en iyi eğitimi vereceğin yeri seçmelisin iyice bir araştır yoksa sadece 2 3 oyun oynıycak diye senin kokundan ayırma yavrunu derim ben..

çalışmıyorsan verme sen öğret eğitim setleri var beraber keyifli vakitler geçirebilirsin 5 yaşına doğru ver bence

valla okadar kararsızımki anlatamam cvp yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim bi yanda çocukları onların olduğu ortamlara bayılan bir çocuk biryandan zaten 4yaş eğitimine başladığında arkası gelmeyen yıllarca eğitim hayatı olacak tam eğitim alması değil amacım sosyalleşmesi açıkcası mutlu olması benimle beraber sabahtan akşama kadar evde oturup sıkılmasını istemiyorum ve çok üzülüyorum televizyonu bile sıkılarak izliyo onun bide battaniyesi var onuda kucağına alıp saatlerce koklaması çok canımı sıkıyo oyuncaklarıylada öle yalandan 10 bilemedin 20dk oynar ofya bilemiyorum

gorumcemim 2 cocugu var.biri 3 yasinda,biri de 2.ikisi de krese gidiyor.krese gittiklerinen bu yana cok seyler ogrendiler,akillandilar,sosyallesdiler.hatta 2 yasinda olan dogru duzgun konusamazdi,simdi bulbul gibi sakiyor:))) benim de cocugum olursa iki yasindan sonra krese yolluycam.

Son düzenleme:
benimde küçük oğlum 25 aylık. 2 hafta sonra önce oyun grubuna verecegim. 2-3 saat gibi yuvada kalacak sadece oyun amaçlı. 2 haftada okula uyum sağlayıp sağlamayacağı anlaşılırmış Kreşin sahibi öyle söyledi. ben eğer mutlu görünüyorsa 5 yarım gün gibi devam ettireceğim.eğer mutsuzsa evde bakıcı tutacağım. çalımaya başlayacağım çünkü.

tamamen oğluma kaldı yani kreş mi ev mi durumu.

büyük oğlumu 2 yaşında göndermiştim. ilk 1-2 sene çok iyi geldi. çok gelişti ama daha sonra okuldan sıkılıp evde kalmak istedi. şu an 4. sınıfa başlayacak hala evine çok meraklıdır. erken yuva tecrübesinden dolayı mı bilemiyorum artık.

bence sende önce oyun grubu deneyip sonra daha uzun saat verebilirsin.yumuşak bir geçiş olur.

teşekkür ederim leyla01 ve kurtuluş oyun gurupları araştırıyım hayırlısı olsun artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…