Çalışmalıyım? Çalışmamalıyım?

fzebru

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2013
695
23
48
34
İstanbul
Herkese merhaba.. Derdim var köşesine yazıyorum, dert değil çok şükür ama bi beyin fırtınası yapmak istiyorum tecrübeli bayanlara..
10 yıllık sınıf öğretmeniyim. 2 sene ara vermişliğim var. Yıllarca oğlumu en az 3 yaşına kadar büyütme hevesi içindeyken, işler rast gitmedi ve oğlum 14 aylıkken işe başladım. Okulumun kreşi vardı, hergün beraber gittik geldik. Yorgunluklar pişmanlıklar vs vs..

2. Bebek oldu, hamileliğim çok çok zor geçti. Hem iş hayatı, hem 3,5 yaşında oğlum, hem zor bir hamilelik. Haliyle çok yıprandım. Okulum çok ısrar etmesine rağmen bu sene çalışmıyorum. Kızım 6 aylık. Önümüzdeki sene çalışıp çalışmamaya karar veremiyorum. Istemiyorum. Çünkü okulum çok yoğun özel olduğundan. Hamileyken ev almak kısmet oldu. İşsizlik maaşı almama rağmen zorlanıyoruz ödemelerde. Iki çocuk artı ev ödemesi.. Aslında seçeneklerin şunlar:

1. Önümüzdeki sene çalışmayacağım. Kıt kanaat geçinicez. Oğlumda çalıştım kızımda çalışmıyorum vicdanı yapıcam

2. Çalışıcam, maddi olarak çocuklarımıza karşı daha rahat olucaz. Çocuklara memleketten kayınvalidemler gelecek, kayınpederimle hiç anlaşamıyoruz, sürekli gergin oluyorum onunla aynı ortamdayken. Herşeyde ama herşeye karışıyor. Sırf çocuklarım babannesiyle olacak diye katlanıcam..kayınvalidem şahane bakar biliyorum. annem kayınvalidem kadar uzun kalamıcak. Dönüşümlü bakılacak. Daha rahat bi özel okula başvurucam..

3. Eski okulum beni hemen gitsem alıcak ama mesaisi çok fazla. Kreşi var. Çocuklar yanımda olacak. Ama onlarla işe gitmenin zorluğu çok yıpratıcı. Kör kütük hastayken bile evden çıkarmak zorunda kalıyosun. Senden daha zor kopuyorlar. Küçük çocuk ve kreş ortamı sürekli hastalık demek. Evimizde kimse olmayacak. Kayınpeder gerginliğimde :)) bu 3 seçenek arasında gidip geliyorum.

Kararsızım, kararsızım, kararsızım:26: eşim 3 maddeden hangisini seçersem seçeyim, benim yanımda. Kararı ben vericem yani

Ne yap ne et çalış derim, kaynananı eve getirme, çocuklar zamanla alışır
Arada annen gelsin biraz destek olsun yeter.
Bence tabi ki :)

Madem borcunuz var ve zirlaniyorsunuz,calisin bence,seneye kadar bir kac yere basvurup,mesaisi kosturmacasi en az yeri bulup secmeye calisin.heleki guzel bir mesleginiz ve cocuklara bakaniniz varken calismak en iyisi.tabi sin kaarar sizin,ben calismasamda geciniriz,iyi yasariz diyorsaniz o baska tabi....

işe daha sonra geri donmeyi dusunuyor musunuz?
eger oyle ise fiziksel ve duygusal olarak hangisinin size daha iyi gelecegini dusunuyorsanız onu yapın,
donme sürenizi belirsiz koyuyorsanız çalışmamanın sizi sosyal acıdan da etkileyecegini ve bunun cocuklara yansıyacagını da dusunun...

Tatlim bence sen calismamaya karar vermissin de destek arıyorsun gibi hissettim. Zar zor da olsa kredini odeyip geçirebiliorsan calisma bence. Ki çalışırsan kv kp de gelcekmis ki bu senin aile duzeninin bozulması demek. 2 bebikin var ve kucukler biraz buyumelerini bekleyebilirsin bence. Ki anladigim kadariyla öğretmensin. Belki özel ders falan vererek aile butcene destek olabilir, hemde bebeklerine bakabilirsin. Ayrica 6aylik bebek kres icin cok küçük diilmi banami öle geldi:-(

İşe dönmek istiyorum ama dediğiniz gibi evde durdukça direk müge anlıya bağlarım diyede korkuyorum bide eşimin çok çevresi var ve çok sosyal. Evde durdukça ona takarım diyorum bi yandan. :26:

Hay ağzını öpiim derler ya aynen öyle yazmışsın kızım 13 aylık falan olucak çalışmaya başladığımda. Özel ders tecrübem var zaten. Ama bulunduğum civarlarda bulamadım hala kısmet ama maaşlı işe benzemiyo oda..

Ben kesinlikle 3. Seçeneği seçmenizi öneririm çocuklarınız kreşe ve siz işe devam etmiş olursunuz,çocukların hastalık vs durumunda da bu ekstra günler için part time bir bakıcıyla anlaşabilirsiniz bu sorunda bu şekilde çözüm bulmuş olur yada anneniz yakınsa bu günler için anneniz yardımcı olabilir ,kv ve kp yi asla bu işe bulaştırmayın derim huzurunuz için ,sevgiler......

Valla hem çalışıp hem bebeğine bakan anneleri tebrik ediyorum saygi duyuyorum ama ben bebeklerin anneleriyle büyümelri taraftariyim.esin çalışıyorsa az ekmegim ohh diyebiliyorsan az cokda katkin olabilecekse ozel dersle falan bebeklerinle ilgilen bence. Şu zamanda anneannelerinin babannelerinin çocuklari olan ufakliklar görüyorum üzülüyorum. Elbette zorunsa olanlar oluyordur anliyorum ama cocuklar ananelerine anne diyor v ve bu beni o kadar üzüyor ki... sabah uyku tulumuyla ananeye babaneye gelen ufakliklar tum gunu gecirip aksamda evlrine gidiyor ve iki anneye iki yaşama iki karaktere sahip oluyorlar. Bi tarafta uysal olan çocuk eve gidince seytan oluyor ve o yasta ufakliklara bu kadar Dengesizlik fazla bence...

İyi bir mesleğiniz var öncelikle.ama çocuklar için kv,kp katlanılmaz.bence küçük bebeğiniz kreş dönemine gelinceye kadar ara verebilirsiz çalışmaya.çalışmaya başladığınızda büyük çocuğunuz okula,küçüğü kreşe siz de işinize dönersiniz.bence bu daha makul tabi maddi anlamda çok büyük sıkıntı çekmeyecekseniz.

Haklısın neolurbirsabah.birde Biz eşimle 10 senedir gurbetteyiz. Alışmışız her kararı sadece kendi 4 duvarımız arasında vermeye. Aileler gelince durum farklılaşıyor. Market alışverişine bile karışır kayınpederim. Kullandığım deterjana, fazla yanan ampule, evi süpürüş şeklime kayınvalideme göre babamın huyu o aslında bizi çok seviyo. Inanamıyorum buna ben. Oğluma koyduğumuz kurallara kayınvalidem sürekli çocuk o daha ne anlıcak kuraldan şekliyle yaklaşır. Kayınpeder oğluma kızar ki ben onu haklı gördüm bu zamana kadar annesi olarak sesimi çıkarmam ve deden haklı derim oğluma ama kayınvalidem herkesin içinde kayınpederimi azarlar oğluma kızdı diye kayınvalideminde bu yanlışı var. Oğlumu odasına çekerim konuşmak için. İçinin yağları eriyormuş çok üzülüyormuş. Görende dayaktan öldürüyorum sancak o derece morali bozuluyor.. İşte bunlar aklıma geldikçe, azıcık aşım kaygısız başım diyorum.

Son düzenleme:
İşe dönmek istiyorum ama dediğiniz gibi evde durdukça direk müge anlıya bağlarım diyede korkuyorum bide eşimin çok çevresi var ve çok sosyal. Evde durdukça ona takarım diyorum bi yandan. :26:

benim oglum kızım vs olmadıgı icin duygularınızı tam olarak anlayamam ama annemden ornek verebilirim...
calıstıgı paranın buyuk bir bolumunu bakıcı ve temizlikcilere verirdi. bu sayede eve geldiginde bizimle daha fazla ilgilenecek vakti oluyordu, kaldı ki onun calıstıgı vakitler ben de okulda kreste oluyordum. gece biz yattıktan sonra kendi mesleki veya ozel islerini halleder gec yatardı. cok az uyurdu -ist kadar buyuk sehirde yasamadıgımız halde- sabah 5gibi uyanır bizim icin hazırlık yapar sonra da işe giderdi. cok bakımlıydı. cok sosyaldi. ne sevgi eksikligi cektik ne de bakıcılar elinde hor gorulen ezilen cocuklar olduk. uykusuz yorgun ve koşuşturmaca içinde olmak onun tercihiydi cunku evde kalsa yapamazdı, mutsuz olurdu sanırım. ve o zaman bizim icin fedakarlık yapmıs olacagı halde bu kadar mutlu edebilir miydi emin degilim...

ben boyle gordugum icin eger ki bir kadının fiziksel/biyolojik olarak gucu yetiyorsa her zaman calısmasından yanayım.
birikim elbette onemli ama zaten kazandıgım paradan elimde cok az bir miktar kalacak bosuna calısmayayım seklinde bir cumledeki gibi onceligin maddi degil duygusal tatmin olması gerektigini dusunuyorum.

Bakıcı olayında da çok kararsızım. Oğlumun bakıcısında denetlenmelerine rağmen birkaç olumsuz şey yaşadım. Ve oğlumun tüm negatifliklerini o kadına bağlayıp yine kendimi suçladım. Kızımı emanet edebileceğim iki kişi var sadece yaşadığım yerde. Biri komşum, şu anda bir yemek firmasında çalışıyor sigortalı iş diye ama çok yorulduğu için bırakmak istiyor. Diğeri oğlumun son bakıcısı, gözüm kapalı teslim ederim ama oda çocuk bakmak istemiyor ve evi bana 1 saat uzaklıkta, onu da ikna edebileceğimi sanmıyorum. Ben mi kendimi zora sokuyorum bilmiyorum ki

Bence en güzeli tekrar çalismak, istedigin bir is yerinde (yani az mesaai saatler ile) ve çoçuklarini krese götürmek.
Cocuklarin hasta oldugunda birakacagin biri yokmu? Baska bir bakici ara? Yada o gün ise gitmeme imkanin varsa onu kullan.

Kres üstelikte çoçuklara çok iyi geliyor, sosyal olmayi, paylasmayi felan ögreniyorlar, yani yalniz çoçuklarina bakmakta ne senin için iyi olur (eve kapanirsin), ne çoçuklarin için, onlarda sonuçta yasitlari ile oynamak isterler.

Kafam hala bi duman.. Bide benim iş hayatım, hep çalışmayı düşünmediğim anlarda çalışmaya mecbur kaldım.. 2 gün üstüste farklı okullardan aradılar görüşme talep ettiler. Şeytan nasıl gıcıklıyo içimi anlatamam. Bu zamana kadar önüme çıkan tüm iş fırsatlarını değerlendirdim. Pişman olduklarım olsada pişman olmadığım çok oldu. Şimdide kısmetimi geri mi çeviriyorum ki diyorum. :44:

Bu akşam eşim bakıcılarla ilgili bi haber izlemiş. Kendi kendine, benim içim çok rahat çocuklarım başkalarıyla değil, anneleriyle demiş. Bunu bana söyleyince bi tuhaf oldum

Cnm aynen senin durumundayım benmde kızm 10aylık. Öğretmenim eşimle dönüşümlü bakıyoruz ama sürekli ders programı değişiyor ve madur kal a ihtimalimiz var. Üstelik ayda 2bin lira kredi borcumuz o kadarıyla pişmanımki ev aldığıma .ocuğum daha önemli. Keşke ücretsiz alabilsem.kv var bKayım diyo ama onada bırakmak onun kültürüyle,konuşma tarzıyla çocuğum yetişsin istemiyorum.üstelik çochğumu çok şjmartıyo. Bende seneye ücretsiz izin almayı düşünüyorum. Eşimin ekdersiylede geçiniriz kıt kanaat diyorum. Ama çok zor olacak bizim için. Allah bütün çalışan annelerin yardımcısı olsun.sen çalışmazsan kredi haricinde elinize nekadar para geçecek?

3. Seçenek dha mantikli geldi bana

3 numarada karar kıldım sanırım ki bir okula iş başvurusunda bulundum. Mesai yoğunluğu çok olmayan, kreşi olan bir okul. Bakalım ne cevap gelecek. Eşim her ne kadar kararı bana bıraksada, bence sen çalışmalısın. O şekilde daha verimli olacaksın diyo. Haftada iki üç gün ev işleri için yardımcı alıcam eğer başlarsam işe. Bu da benim kafamı oldukça rahatlatacak. Hem çocuklarımla zaman geçiricem. Hem öff ev yine dağınık diye ortalarda dolanan bir kurt kadın olmıcam. Bakalım kısmet diyelim artık. Bu başvurduğum okul olmazsa sanırım eski okuluma geri dönücem. Kış aylarında aileleri çağırıcaz çocuklar için.

Annemlede konuştuk. Kızım dedi biz sizin başınızdadıkta naptık dedi. Allah'a emanet büyüdünüz dedi. Ne size bi kitap okuduk, ne aile oyunları oynadık. Ben deli gibi ev topla misafir ağırla, baban uyut artık şu çocukları modundaydık dedi
Zaten annem kendi hayallerini benle yaşıyor. Sanırım çalışmalıyım :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…