• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmak zorunda olan arkadaşlar.. Çocuğunuzu ne zaman kreşe verdiniz ??

tugbayhan

Hoşgeldin Mehmet Ali'm.. [ 2.9.16 ] ~ 12:30 ~
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2016
2.349
6.299
108
32
Merhaba arkadaşlar
Benim maddi durumum cok iyi degil hamileyim ve esim anca evi döndürüyor. Benimde doğumdan sonra çalışmam lazım. Çocuğuma bakacak kimsemiz de yok yanımızda. Kayinvalide ile kayinpeder ayri. Benim annem babam farkli sehirde. Cocuguma bir muddet bakıp istemeyerekte olsa krese vermem lazim. Siz olsanız ne zaman verirdiniz yada ne zaman verdiniz ?? İlla kreş degil bakici tutamam ama alternatif bir yolu varmidir benim aklima gelmeyen. Bi akil verin size zahmet :)

Ben çalışmıyorum ama çocuğumun ruhsal, fiziksel ve sosyal gelişimi için en doğrusu nedir diye çok araştırdım. Çocuklarda 6 yaşına kadar öğrenme çok çok önemli. Ve yaşadığı ya da yaptığı şeyler kişiliğinin önemli kısmını oluşturuyor. Ben çocuğumun sosyal gelişimi için araştırmalarım neticesinde 3 yaşında vermeyi uygun gördüm. Hiç de pişman değilim. Anne sevgisi ve ilgisi tabi ki önemli ama anneye de bağımlı olmasını istemedim. Şimdi çocuğum 6 yaşına yakın ve hemen hemen tüm ihtiyaçlarını kendisi karşılayabiliyor. Paylaşmayı, grup oyunlarını, arkadaşlarıyla toplum içinde ortak hareket etmeyi, saygıyı, bireysel ihtiyaçlarını gidermeyi öğrendi. Dersler de çok önemli. Çok güzel etkinlikler yaptı, çok güzel bilgiler edindi. İngilizceyi ortalama bir okulun ortaokul seviyesinde biliyor. Daha aklıma gelmeyen kazanımları oldu. Yani olaya sadece çocuğa baktırmak olarak bakmıyorum ben. Onun ihtiyaçları ve gelişimi için en güzelini yapmaya gayret ediyorum. Senin çalışman gerekiyorsa bebek bakım evleri var ama açıkçası ben ne derece güvenilir bulunur bilmiyorum. Ağzı var dili yok bebeklerin neticede. İyi muameleyi de kötü muameleyi de ayırt edemezsin. Gerçekten güvenmen gerek vereceğin yere. Eğer bebekken vermen gerekmiyorsa 3 yaşa kadar bekle derim. Zaten çoğu kreş 36 aylıktan önce almıyor

İste ben cocugum yurusun azcikda dile gelsin oyle calismayi dusunuyorum canim gene 2 seneyi bulur bu yani kundak bebesiyken vermem emanet edemem guvenemem. Cok beklemeyi de dusunmuyorum hemen vermeyide anlicagin 1bucuk yas 2 yas gibi durumuna gore konusmasina yurumesine gore ayarlamayi dusunuyorum sence normalmi 1bucuk ve 2yas illa 3mu olmali

İlle de 3 olacak diye bir şart yok tabi ki. Sen kendi durumuna göre ayarla. Ben çocuk için en ideal yaşı söyledim. Onun gelişimi için, psikolojisi için en ideal yaş 3 imiş. Araştırmalarıma göre yani. Ama senin durumun daha erken vermeyi gerektiriyorsa verirsin tabi ki. Alan yerler var.

Anladim canim sagolasin bilgilendirme icin :KK19:

Yedi ayliktan iki yasina kadar bakici bakti, iki yasinda krese verdim. Bakici kresin yerini tutmuyor. İki yasina kadar konusamayan oglum masallah iki yasinda krese basladiktan sonra birden dili acildi cok sukur. Her konuda kres bakicidan daha iyi bence. Bakicinin iyisini bulmak mesele zaten. Kaprisini cekecegime ben de yol verdim gitti. kresler de iki yasindan once almiyor. Sosyal iletisimi guclendi, el becerisi guclendi, tuvalet aliskanligi cok kolay kazandi, vs. bakici ile bunlar zor oluyor. Ama kreste cok sık hastalaniyor bu da bi gercek. Hastaliklarinin biri bitti biri basladi kis boyunca.

Suan üç bucuk yasina yaklasiyor hala ayni kreste. Bir bucuk yildir gidiyor

çalışmak zorundaysan 2 yaş ideal bence kreş için. evde olsan 3 yaşı bekle derdim ama 3 sene çalışmamak maddi olarak zor olur belki.yürür konuşmaya başlar zaten cocuklar o yaşta sosyalleşmek istiyo. hem öğrenir hem eğlenir. hiç takma hele bi sağlıcakla dogsun.

Yedi ayliktan iki yasina kadar bakici bakti, iki yasinda krese verdim. Bakici kresin yerini tutmuyor. İki yasina kadar konusamayan oglum masallah iki yasinda krese basladiktan sonra birden dili acildi cok sukur. Her konuda kres bakicidan daha iyi bence. Bakicinin iyisini bulmak mesele zaten. Kaprisini cekecegime ben de yol verdim gitti. kresler de iki yasindan once almiyor. Sosyal iletisimi guclendi, el becerisi guclendi, tuvalet aliskanligi cok kolay kazandi, vs. bakici ile bunlar zor oluyor. Ama kreste cok sık hastalaniyor bu da bi gercek. Hastaliklarinin biri bitti biri basladi kis boyunca.

Suan üç bucuk yasina yaklasiyor hala ayni kreste. Bir bucuk yildir gidiyor
Evet haklısınız çok sık hastalanıyor kreşte. Benim kızım da 1 yıl boyunca her hafta hastaydı. Sonra seyrekleşmeye başladı. Şimdi çok nadir hastalanıyor şükür.

Arkadaşlar bişey sorucam. Bende ileride bebişim büyüsün çalışmayı düşünüyorum. Kismet olursa 2-3 yaş arası kreşe vermek istiyorum ( bebişimden nasıl ayrı duracağımı şimdiden düşünmüyor değilim:110:). Sorum şu ki siz çocuklarınızı devlet kreşine mi verdiniz ya özel kreşe mi? Devlette nasıl bakıyorlar acaba bilginiz varmı?

Ben özel kreşe verdim. Aslında devlet mi özel mi diye düşünmedim, bulunduğum semtte en iyisi hangisi diye araştırdım, yorumlar aldım. Gidip tek tek kreşlerle görüştüm, içime en çok sinene verdim çocuğumu. Devlet kreşleri ile ilgili bir bilgim yok. Ama genel olarak özel kurumlarda ilgi, alaka, derslerdeki verimlilik, etkinlikler daha iyi gibime geliyor

Ben özel kreşe verdim. Aslında devlet mi özel mi diye düşünmedim, bulunduğum semtte en iyisi hangisi diye araştırdım, yorumlar aldım. Gidip tek tek kreşlerle görüştüm, içime en çok sinene verdim çocuğumu. Devlet kreşleri ile ilgili bir bilgim yok. Ama genel olarak özel kurumlarda ilgi, alaka, derslerdeki verimlilik, etkinlikler daha iyi gibime geliyor
Bende sizin gibi düşünüyorum. O günler bir gelsin de ona göre karar veririz inşallah. Teşekkür ederim cevabınız için. Hayırlı Ramazanlar.

Back
X