Calismak mi ? Evde oturup cocuk buyutmek mi ? Lutfen yardim kafayi yicem

Merhaba kizlar 7 aylik kizim var ocak ayinda ucretsizim bitiyo aslinda calismak istiyorum ama kafam cok karisik birincisi calisirsam kizima kayinvalidem bakicak ayni binada oturuyoruz ama dogdugu gunden beri hic bakmaya istekli degil herkes kendi cocuguna baksin diyor,hicbir faydasini gormedim hastaneye giderken bike kizimi birakamiyorum heryere kizimla gidiyoruz 5 dk geliyor seviyor al sunu der gider evine o yuzden kizima iyi bakilacagi konusunda ciddi tereddutlerim var ikincisi calisirsam kizima daha iyi bir hayat sunabilirim maddi acidan ama calismasamda onun yaninda olmak icin ucuncusu buralarda kaynanamlardan baska kimsem yok hic arkadasim yok cok bunaldm evde curudum resmen psikolojik acidan cok bunaldim dorduncusu maasim cok yuksek degil ama tek maasada zorlanuyorim ve calisma saatlerim cok uzun ve ben ilk bebegimi 10 aylikken kaybettim cok hastaydi o yuzden bu bebegim hasta olucak diye aklim cikiyor onumuzde kara kis hastalik donemi cok titiz bakiyorum yemesi icmesi herseyi cok duzenli kayinvalidem benim gibi bakabilir mi sizce ? Aslinda annemde ara ara gelebilir ama sehir disinda kafam cok karisik kizlar yaaa ne yapmaliyim benim gibi olan varmi aranizda kizima kiyamiyorum calisip ona daha guzel bi hayat sunmak mi ?gene onun icin calismayip onun yaninda olmak mi?
canım zor bir durum Allah yardımcın olsun inşallah en dogru kararı verirsin şartlarını en iyi sen biliyorsun tabi,iş nasıl bir iş memurluk ise ücretsiz izin hakkını mutlaka kulanmalısın sonuna kadar bence ,yeni yasalarla okul çagına kadar yarımgün çalışma hakıda getirikdi buda güzel bir uygulama ama özel sektörse ve işe dönmediginde konumunu kaybedeceksen o zaman düşünürdüm çalışmayı heralde ben olsam

benim kuzenimde 10 ay ücretsiz izine çikmişti sonra kv ben bakamam deyince işi birakti..
çocukk 1,5 yaşinda. bakacak insan olmayinca kendi bakiyo işini gücünü aramiyor.
halam işi birakcakmiş o zaman kuzen gircek işe.

kadın bakmak istemiyor olabilir. ben bu görüşe karşıyım. şimdi benim annem 3 çocuk büyütmüş. ben bi tane yapıcam bi de onu mu büyütcek. anne diye her çocuğa annelik yapacak diye bi şart yok. kimseye bel bağlamamalısınız. bakıcı da bi alternatif. ama maddi olarak saçma bi paradoks oluyorsa çalışmayın madem.

bence çalışma ilk bebeğini de kaybetmişsin, kendin dilediğin gibi büyüt bebeğini. Ben çalışan anneyim ve çok yoruldum. Bir an önce ev kredimizin bitip kızımla vakit geçirmek istiyorum.

Esınızın massı yetmeyecek durumdaysa calısın.
Ama maası ıyıyse evde kızınıza bakın derım, uc yasından sonra da krese verırsınız her ıkı ıhtımalle de.

En iyisi tabikide bi annenin cocuguna kendi bakmasi ama maddi olanak el vermiyosa ne olacak bakiciyi bi alternetif olarak bile gormuyorum calisip bakiciya para vereceksem oturur kendim bakarim ucretskz iznimin bitmesine 1 ay kaldi uzatamassam baslamak zorundayim kv diyorum ki anne kahvaltida ne vericen bu cocuga ben ne bileyim diyor anne diyorum gel gostereyim diyorum corbasini zaten ben yapip birakicam ama taze hemen yapilip yedirilmesi gereken seyleri o yapicak sonucta anne diyorum bakican mi bak bunlari konusmamiz lazim 1 ay sonra isbasi diyorum kayinpeder bakariz diyor bundan ses cikmiyor oyle bi gonulsuz ki anlatamam kafayi yicem cok mutsuzum olmek istiyorum

En iyisi tabikide bi annenin cocuguna kendi bakmasi ama maddi olanak el vermiyosa ne olacak bakiciyi bi alternetif olarak bile gormuyorum calisip bakiciya para vereceksem oturur kendim bakarim ucretskz iznimin bitmesine 1 ay kaldi uzatamassam baslamak zorundayim kv diyorum ki anne kahvaltida ne vericen bu cocuga ben ne bileyim diyor anne diyorum gel gostereyim diyorum corbasini zaten ben yapip birakicam ama taze hemen yapilip yedirilmesi gereken seyleri o yapicak sonucta anne diyorum bakican mi bak bunlari konusmamiz lazim 1 ay sonra isbasi diyorum kayinpeder bakariz diyor bundan ses cikmiyor oyle bi gonulsuz ki anlatamam kafayi yicem cok mutsuzum olmek istiyorum
Kadın bakmak istemiyor belli bakıtmayın aklınız evde kalır ki kalacakta kahvaltısı ile ilgilenmek istemeyen bir kayınvalide var ya akşama kadar aç kalırsa ne olacak güzel bakacağını düşünmüyorum yazmış olduğunuz mesajdan sonra.

karar senin ama ben kendi yapacagimi soyleyim 8 aylik benim kizim da mart da ucretsizim bitiyor. donmeyecegim ise. kendim buyutucem Yaradan izin verirse...

kv bakacak gibi durmuyor ama.
memurmusun?
işe mecburen başlayacaksan bakıcı da istemiyorsan ne yapacaksın bu kv ile?
yemek konusu çok mühim sonuçta.
yaparım ederim de demiyor.

Maddi imkanlariniz sizi calismaya zorluyor mu bu cok onemli bir ayrinti
Soyle dusunun o sizin cocugunuz sorumluluk tamamen sizde kayinvalideniz ya da anneniz bakmak istemezse bunda hicbir gariplik yok
Inanin evde cocuk bakmak gercekten cok zor ve sorumluluk isteyen birsey buyuk konusmayayim bende annane yada babaanne olsam istemem hadi istedim kimsenin kurallarina uyamam ben 1.5 yas itibariyle kendi cocuguma bakarken cok zorlanmaya basladim ki ev islerine yardimci var yasli insanlarda hakli
Bakici tutmak bir alternatif fakat tabiki buda imkan gerektiren bisey bakici ya da kres size uymuyorsa babaanne gonullu degil ama bu para da lazimsa gercekten zor bir durum Allah yardimciniz olsun

Bence biraz daha sabredin şu an bebeğin size en ihtiyacı olan zaman güvenli bağlanma dönemi. Evde sıkılıyorsanız kendinize bir hobi edinin, çoçuğunuza oyunlar bulun oyun oynayin gelişimi icin cok önemli. Kvalideye bırakmayın kimse ona sizden daha iyi bakamaz. Biraz daha büyüdüğünde kreşe yollar siz de çalısmaya başlarsınız az daha sabır

Bence biraz daha sabredin şu an bebeğin size en ihtiyacı olan zaman güvenli bağlanma dönemi. Evde sıkılıyorsanız kendinize bir hobi edinin, çoçuğunuza oyunlar bulun oyun oynayin gelişimi icin cok önemli. Kvalideye bırakmayın kimse ona sizden daha iyi bakamaz. Biraz daha büyüdüğünde kreşe yollar siz de çalısmaya başlarsınız az daha sabır
Cok haklisiniz kesinlikle

kayınvalideniz bakmak zorunda değil, bakmak da istemiyormuş kadına gel kahvaltısı öğreteyim mamasını öğreteyim dedikçe daha sinirine gidiyor bile olabilirsiniz. kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil, boşuna üstüne gitmeyin.
bakıcıya para verince size maaştan da bir şey kalmıyorsa
annenizin gelmesi de hiç mümkün değilse- ki anne de bakmak zorunda değil
o zaman yapacak bir şey yok siz bakacaksınız en azından 20 aylık olana kadar filan siz bakın. çalışmayın. sonra başlasanız bir 6 ay kadar da anneniz ve kayınvalideniz idare edebilirse sonra kreşe verirsiniz. ki kreş de az masraflı değil ya neyse.
çocuk büyütmek kolay iş değil. k.validem bakmıyor diye ölmek istiyorum filan, bunlar çok yanlış düşünceler.

Merhaba kizlar 7 aylik kizim var ocak ayinda ucretsizim bitiyo aslinda calismak istiyorum ama kafam cok karisik birincisi calisirsam kizima kayinvalidem bakicak ayni binada oturuyoruz ama dogdugu gunden beri hic bakmaya istekli degil herkes kendi cocuguna baksin diyor,hicbir faydasini gormedim hastaneye giderken bike kizimi birakamiyorum heryere kizimla gidiyoruz 5 dk geliyor seviyor al sunu der gider evine o yuzden kizima iyi bakilacagi konusunda ciddi tereddutlerim var ikincisi calisirsam kizima daha iyi bir hayat sunabilirim maddi acidan ama calismasamda onun yaninda olmak icin ucuncusu buralarda kaynanamlardan baska kimsem yok hic arkadasim yok cok bunaldm evde curudum resmen psikolojik acidan cok bunaldim dorduncusu maasim cok yuksek degil ama tek maasada zorlanuyorim ve calisma saatlerim cok uzun ve ben ilk bebegimi 10 aylikken kaybettim cok hastaydi o yuzden bu bebegim hasta olucak diye aklim cikiyor onumuzde kara kis hastalik donemi cok titiz bakiyorum yemesi icmesi herseyi cok duzenli kayinvalidem benim gibi bakabilir mi sizce ? Aslinda annemde ara ara gelebilir ama sehir disinda kafam cok karisik kizlar yaaa ne yapmaliyim benim gibi olan varmi aranizda kizima kiyamiyorum calisip ona daha guzel bi hayat sunmak mi ?gene onun icin calismayip onun yaninda olmak mi?

çalışırsanız maddi olarak daha iyi bir hayat sunarsınız ama manevi olarak hayatı bundan daha kötü olur bence. kuzenim annesiz büyüdü annesi hep işlerdeydi. ihtiyaçları da olduğundan değil kadın sosyalliği seviyor. kuzenime acayip iyi bir hayat sundular tatiller gezmeler bol para harcamalar ama kız mutsuz ve annesinin yaptığı bir tabak yemeğe muhtaç manevi olarak. ilgi eksikliği hissediyor ve hırsını para harcayarak çıkarıyor.

maddi olarak düşünmeyin sadece çocuk mevzusunu. biraz harcamalarınızı kısıp geçinebiliyorsanız, yani çalışmaya mecbur değilseniz kendiniz bakın. kayınvalideniz de bakmayı istemiyormuş çocuğa bir de yük muamelesi yapar eder. psikolojisi bozulur çocuğun

X