Calismak mi ? Evde oturup cocuk buyutmek mi ? Lutfen yardim kafayi yicem

takvim86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2012
415
42
Merhaba kizlar 7 aylik kizim var ocak ayinda ucretsizim bitiyo aslinda calismak istiyorum ama kafam cok karisik birincisi calisirsam kizima kayinvalidem bakicak ayni binada oturuyoruz ama dogdugu gunden beri hic bakmaya istekli degil herkes kendi cocuguna baksin diyor,hicbir faydasini gormedim hastaneye giderken bike kizimi birakamiyorum heryere kizimla gidiyoruz 5 dk geliyor seviyor al sunu der gider evine o yuzden kizima iyi bakilacagi konusunda ciddi tereddutlerim var ikincisi calisirsam kizima daha iyi bir hayat sunabilirim maddi acidan ama calismasamda onun yaninda olmak icin ucuncusu buralarda kaynanamlardan baska kimsem yok hic arkadasim yok cok bunaldm evde curudum resmen psikolojik acidan cok bunaldim dorduncusu maasim cok yuksek degil ama tek maasada zorlanuyorim ve calisma saatlerim cok uzun ve ben ilk bebegimi 10 aylikken kaybettim cok hastaydi o yuzden bu bebegim hasta olucak diye aklim cikiyor onumuzde kara kis hastalik donemi cok titiz bakiyorum yemesi icmesi herseyi cok duzenli kayinvalidem benim gibi bakabilir mi sizce ? Aslinda annemde ara ara gelebilir ama sehir disinda kafam cok karisik kizlar yaaa ne yapmaliyim benim gibi olan varmi aranizda kizima kiyamiyorum calisip ona daha guzel bi hayat sunmak mi ?gene onun icin calismayip onun yaninda olmak mi?

Merhaba kizlar 7 aylik kizim var ocak ayinda ucretsizim bitiyo aslinda calismak istiyorum ama kafam cok karisik birincisi calisirsam kizima kayinvalidem bakicak ayni binada oturuyoruz ama dogdugu gunden beri hic bakmaya istekli degil herkes kendi cocuguna baksin diyor,hicbir faydasini gormedim hastaneye giderken bike kizimi birakamiyorum heryere kizimla gidiyoruz 5 dk geliyor seviyor al sunu der gider evine o yuzden kizima iyi bakilacagi konusunda ciddi tereddutlerim var ikincisi calisirsam kizima daha iyi bir hayat sunabilirim maddi acidan ama calismasamda onun yaninda olmak icin ucuncusu buralarda kaynanamlardan baska kimsem yok hic arkadasim yok cok bunaldm evde curudum resmen psikolojik acidan cok bunaldim dorduncusu maasim cok yuksek degil ama tek maasada zorlanuyorim ve calisma saatlerim cok uzun ve ben ilk bebegimi 10 aylikken kaybettim cok hastaydi o yuzden bu bebegim hasta olucak diye aklim cikiyor onumuzde kara kis hastalik donemi cok titiz bakiyorum yemesi icmesi herseyi cok duzenli kayinvalidem benim gibi bakabilir mi sizce ? Aslinda annemde ara ara gelebilir ama sehir disinda kafam cok karisik kizlar yaaa ne yapmaliyim benim gibi olan varmi aranizda kizima kiyamiyorum calisip ona daha guzel bi hayat sunmak mi ?gene onun icin calismayip onun yaninda olmak mi?
Eğer siz gider gitmez ardınızdan ağlamayan bir bebekse bakıcı ya da aileden biri bakabilir. Ben kadının her daim çalışmasından yanayım. İllaki evin ekonomik ihtiyacı için değil, hem sosyallik, hem temiz hava, hem de çevre edinme adına faydalı buluyorum. Ekonomik getirisi ve iş hayatı zorlukları hariç. Çocuğunda sorunsuz bir çocuksa bırakıp çalış bence.

İhtiyacınız varsa çalışın derim
Kv şimdi bakmaz zaten siz varsınız ,iş başa Düştümü gözü gibi bakacaktır DİYE DÜŞÜNÜYORUM

Benim gelinim de 10 aylık bebeğini kaybetse ve ikinci bebeğine bakmamı istese bakmam. Allah korusun bir şey olur diye korkarım.
Ben kadının çalışması taraftarıyım ama durum sizde farklı. Ya bakıcı tutacaksınız yada işe gitmeyip çocuğunuza bakacaksınız. Zor iş vesselam. Allah kolaylık versin.

Ben de çalışmakla ilgili sorunlar yaşamış biri olarak seni anlayabilirim ama tavsiyem bebeklik döneminde senin bakmandır. Kayınvaliden pek istekli değilse, seve seve de bakmaz ve bebek büyütmekte en önemli şey, karnının doymasından çok sevgiye doyması bence. Bir bebeğin 3 yaşına kadar annesinin birebir ilgisine bihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Ama bu sırada sen, evde kalmaktan kafayı yemiş olacaksın muhtemelen. Çünkü bunaltıcı bir durum ve mutsuz bir anne olarak ne kadar faydalı olabilirsin bebeğine bilemiyorum.

Önce eşin ve sonra kayınvalidenle konuşun. Eğer maaşın bakıcıya yetiyorsa, bakıcı tutarsınız kayınvaliden kontrol eder. Böylece o da yorulmamış olur. Ama en ideali çocuk kreş yaşına gelene kadar annesiyle kalması, fakat bundan sonra ikinci çocuk zamanı gelmiş oluyor. O yüzden bu böyle sürüp gider. İş hayatından koparsın. Kayınvalidenle ortak bir nokta nulursunuz inşallah.

Kvye bırakma. Bakmak istemeyen insanı zorlarsan sonuçları vahim ya da üzücü olabilir. Bakıcıya da maddi olarak gücün yetmiyecekse aldığım bakıcıya gidecekse bence çalışma. Kreş yaşına kadar bekle.3 yaşına kadar anneyle kalsın. Daha çok küçük. Çalışan anneye destek iyi guzel de bunlar anne kucagi bebeği daha. Ayırmak için çok erken.

Şöylede yapabilirsin belli bir yaşa gelene kadar bebeğini kendin büyüt kaynanan sana güven vermiyor 2 ay sonra ben bakamam çık işten de diyebilir Allah yardımcın olsun

Bakıcı bulmak daha mantıklı geliyor. Eşin ne diyor peki calismani istiyor mu. Ben olsam çalışırdım maasimi gereksiz harcamaz biriktirirdim.

Kayınvaliden kocanı nasıl büyütmüş ki bakamıyorsa?

Ben çalışan anneleri destekliyorum, yaşasın çalışan kadınlar.
Kadınlar sosyal hayatta aktif olmalı.

He kv bakmak zorunda mı, tabi ki değil.
İstemiyorsa bakıcı.
Küçücük bebeği bakıcıya bırakıp nasıl çalışsın.bitane bebeğini kaybetmiş zaten.elin kadını ne kadar iyi bakabilir çocuğa.

Bu soruyı boşuna sorduğunu düşünüyorum. Öncelikle kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil, ister babaanne olsun bu kişi isterse anneanne. Kendi çocuklarını okutmuş, büyütmüş evlendirmişler mi? Bundan sonra rahat içinde yaşamak, torunu sadece sevmek için öpüp kucaklamak istiyorsa bu yüzden ona kızamazsınız.
Bakmak istemediğini açıkça da dile getirmiş kayınvaliden, seni maddi olarak çok zorlamayacaksa kendi çocuğuna kendin bakman en iyisi senin şartlarında.

Küçücük bebeği bakıcıya bırakıp nasıl çalışsın.bitane bebeğini kaybetmiş zaten.elin kadını ne kadar iyi bakabilir çocuğa.
Birçok elin kadını bu iş için profesyonel çalışıyor.
Ayrıca birçoğu zaten yıllarca çocuk bakmış ve büyütmüş yaşını başını almış kimseler oluyor. Forumda küçücük bebeğe her gün fitil veren çok anne var, doktor önerisiz. Eminim bunu yapmıyorlardır.

Tek bebeğini kaybettiği kısmını hiç görmemiştim başı sağ olsun.
Ben olsam çalışırım.
Bu ülkenin çalışan kadına ve çocukların da iyi bir geleceğe ihtiyacı var.
Konu sahibi çalışmaya da bilir tabi.
Onun tercihi

Kv niz sevmek için bile 10 dk duruyormuş yanında ben bu kadının bebeğinize bakacağını hiç sanmıyorum. Ve sizde ona güvenip bebeğinizi bırakıp çalışmayın derim . Onlar bize rabbimizin emaneti . Ne bir bakıcıya ne de kv ye teslim edin. Sizden daha iyi kimse bakamaz . Para içinde yüzse ama anne sevgisinden mahrum kalsa kaç yazar ! Güvenle bırakıp çalışabileceğin bir insanın yoksa Sakın çocuğunu bırakıp çalışma.

X