bi de iş için kendini çok paralamak da yoruyor insanı
ilk iş deneyimimde hem hevesim olduğu için hemde deneyim kazanmak için kendimden çok verdim
ofisten eve gelince bi de evdeki bilgisayarı açar çalışırdım
hafta sonları bazen ofise gider çalışırdım
meğer beni buna iten asıl şey bana fazla yük bindirmeleri ve benim de yükün altında ezilip kendimi yetersiz hissetmemmiş
yani suç işverendeydi ama ben o dönem sorun bende sanıyordum
1 sene dolmadan burn out gibi bişi oldum ve strese bağlı sağlık sorunlarım olmaya başladı
bi de kendimi paralıyor olmam kimsenin umurunda değildi kimse ne kadar çabaladığımı görmüyordu
aslaa ama asla yaranamıyordum karşılığını alamıyordum
işi de aşırı sahiplenmiştim ki bu çok gereksiz babanın firması bile olsa o kadar sahiplenmeye gerek yok
sonra bi gün kapının önüne konuldum senden verim alamıyoruz eskisi gibi bi de artık çok mutsuzsun denilerek
e tabi alamaz kimse çünkü 5 kişinin yapması gereken işi sadece ben sırtlanıyordum ve eziliyordum artık
kısa bi süre sonra şuan çalıştığım yerde başladım ve kendime bi söz verdim
burayı asla önceki yer gibi gereksiz sahiplenme moduna girmeyeceğim . her işin bi gün sonu gelecek
burada da ilk 1 sene çok toy olduğum için kendimi ispatlama çabasıyla ve fazla iş yükü ile geçti
sonra bişeyler yoluna girdi iş yüküm hafifledi falan derken sistem daha rahat oturdu
önceki yerde hep kovulmaktan korkuyordum başıma da gelmişti, o iş yerimden çıkarılmıştım
burada psikolojik olarak bu işten çıkarılma korkumu yenmeyi başardım . ve bu psikoloji ile çok daha verimli ve başarılıyım
işi aşırı sahiplenmemek işi düzgün yapmamak anlamına gelmiyor
işimi tabi ki sahiplenip en iyi haliyle yapıyorum gayret ediyorum
ancak duygusal anlamda aşırı bağlı değilim . bugün var yarın yok
bi de kaç sene oldu artık şey kafasındayım yani, çıkarırlarsa da tazminat öderler bende gider başka iş bulurum üstelik +100 bin lira fazladan para olur cebimde kafasındayım
duygusal yükleri attığımdan beri çook daha rahatım
bi işyeri senin işine gelmiyorsa oradan çıkmaktan , daha iyi alternatiflere yönelmekten korkma
ben o ilk iş yerimde çok toy olduğum için buradan başka yerde çalışamam kimse beni kabul etmez kafası vardı
çok şükür çoktan aştım bu da duygusal bi yüktü mesela