Çalışmak,çocuk ve kreş.. çalışan anneler bakabilir mi ?

Medusan

Were all mad here
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
1.804
802
648
Merhaba 3 bucuk yasinda cocugum var ailemden farkli bir sehirde yasiyorum 1bucuk saat kadar uzaklikta. Oturdugum sehirde hic yakinim yok artik calisma istegim de had safhada surekli is basvurulari yapiyorum bugun buyuk bir firma is gorusmesi icin aradi hem sevindim hem tedirgin oldum. Is gorusmem olumlu gecti diyelim nasil bu sureci atlaticam kres bulmam lazim hadi buldum cocugumun alismasi lazim. Cocugum sosyal bir cocuk belki de cok zorlanmayacak ama ilk gunler biraz yaninda 1 saat 2 saat bekletiyorlar diye biliyorum. Ben gorusecegim sirkete halihazirda bir cocugum oldugunu krese vermem gerektigini soyledigimde olumsuz bir izlenim mi birakicam ondan da korkuyorum. Nasil bir yol izlemeliyim calisanlar bu sureclerden gecenler ozellikle yardimci olursa sevinirim. Strese girdim ilk gunden

Çocuğum yok ama anasinif öğretmeniyim çocuğunuz uyumlu bir cocuksa yanında beklemenize gerek kalmaz merak etmeyin Ben ve çalışma arkadaşlarım uyum sağlayan cocuklarimizin annelerinin gidebileceğini söylüyoruz sizin de küçük yaş grubu değil kreş yerine bir anaokuluna da verebilirsiniz icinde küçük yaş sınıfı olan Nasıl bir iş ki bu çocuğunuzun olması sorun teşkil etsin

Cevabınız için teşekkür ederim çocuğumun olması tabi ki sorun teşkil etmez ama daha hic kres arayisina bile girmemisim baslamamisiz biraz gec kalmisim gibi kadinlar genelde ise baslamadan krese alistirip o sureci o sekilde atlatiyor ama ben calistigim yere yakin kres bakmak istedigim icin ise baslamadan kres bakmadim simdi karsi tarafa bunu soylemek korkutucu geliyor ya da ben gozumde buyutuyorum.

Bi de o yönü var hiç düşünmedim ama annem 1bucuk saat uzaklikta en kotu ondan arada destek alirim ara ara esim ben bir sekilde atlatiriz diye dusunuyorum ama tabiki nasil olur bilemem bu durumda olan binlerce de insan vardir eminim herkes mi aileden destek alıyor benim durumumda olan vardır elbet diye dusundugum icin merak ediyorum

Eşinizle ayrımısınız?

Oğlum tam 2 yaşındayken kreşe verdim.alisma sürecinde babası musaitti o götürdü.gayet de kolay alıştı çocuklar anneden daha zor ayrılıyor zaten.zamanlar herşey oturur..calismak çok önemli bu zamanda

Merhaba benim oglum da 4 yasinda gecen yil kres bu yil anaokulu surecine basladik. Benim de benzer sekilde cok kolay ulasacagim bir aile destegim yoktu. Biraz ben biraz esim cabalayarak (hastalik, erken alma vs) ilk yili atlattik. Benim tavsiyem ev -iş- kreş ucgeniniz kisa mesafelerde olsun (evden ciktim oglumu okula biraktim ise gectim 20dk bende) Etrafinizda gordugunuz kres / anaokulu varsa yada esinizden dostunuzdan komsunuzdan duydugujuz yerler varsa oradan baslayabilirsiniz arastirmaya. İse de sadece 3,5 yasinda cocugunuz oldugunu bu sene krese baslayacagini soyleyebilirsiniz. Yok daha aramadim da hastalansa kim alcak da bunlari malzeme etmesinler. İnsallah isteginiz gibi bir yerle anlasirsiniz. Kolayliklar dilerim.

Ilk evdeyken cocugu krese verseniz alisana kdr siz hemen yanina gidebilesiniz yarim gun deneyin is bulunca tam güne gecirin kreşi .iş süreciniz olur illaki calisacam diyorsaniz cocugun önden krese gitmesi sizinde is aramaniz baana daha mantikli geliyor

Kreşe alışması çocuktan çocuğa değişiyor. Oğlum iki aydan sonra zor alıştı kızım ise iki haftada alıştı ve başladığında henüz 2.5 yaşındaydı. Her gün güle oynaya o küçük cantasini sırtına takip gidiyor kreşe İlk günler yanında bekledim yarım gün tabi. O günlerde çok vicdan azabı cekiyordum aceba çokmu erken başladım ise diye ama çok güzel bir iş firsati çıkmıştı karşıma kaçırmak istemiyordum. Neyseki kızımda cabuk alıştı kreşe. En çok hangi arkadaşını seviyorsun diyorum öğretmenimi diyor başka diyorum yardımcı ablanın ismini söylüyor Hastalık konusuna gelince oğlum kızımdan 9 ay önce başladı ve gerçekten hic hastalanmayan çocuk hep hastalanir oldu. Kızımda onunla beraber hastalandı tabi. Abisinden bağışıklık kazandığı için başladığından beri (3 ay oldu neredeyse) hiç hastalanmadi çok şükür. Hastalandığında destek alabileceğiniz birileri varsa çok iyi olur. İş yeriyle alakalı da şunu soyleyeyim genelde soruyorlar hangi tarihte başlamak istediğini örneğin iki hafta sonra deseniz çocuğunuzun alışması için olmazmi? Bilmiyorum ben şeffaflıktan yanayım ama sizin başvuru yaptığınız şirket nasıl bir şirket bunu anlayışla karşılarmi bunu siz daha iyi tahmin edersiniz tabi.

Kreşe alışmak çocuktan çocuğa değişir meselaben 3 sene gitmişim 3 sene alışamamışım şöyle düşünün herkes çalışıyor herkes kreşe yolluyor . Demek ki normal bir süreç kaygıya gerek yok

Ben de eşimden destek alirim diye dusundum saat olarak o daha musait aslında ama bu konuda daha cok zorlanabilir bana göre.. bi de o surecte ben de cocugumun yaninda olmak isterim ☹ ama evet zor olacaksa muhtemelen ben de o sureci esimle daha cok atlaticam. Ne guzel baslamissiniz bir sekilde ben de yaparım insallah tesekkur ederim cevabiniz icin.

Evet ben de aynı durumdayım ailem uzak bi de annem de yegenime bakiyor tabi is lafa geldiginde hep ise baslayacagim zaman destek oluruz dediler bu zamana kadar hic cesaret edemedim ama artik istiyorum gercekten. Benim icin zor gercekten hic kimseden destek almadan cocugu buyuttum dogal olarak cocugum da anneci oldu biraz ama asiri sosyal o beni bir nebze rahatlatiyor krese de zaten baslatmak istiyordum ama calosmayi da dusundugum icin isime yakin olsun diye hic baslatmadim. Ben de yakin dusunuyorum 1 2 yer de var kafamda insallah hayirlisi olur tavsiyeniz icin tesekkurler

Ben kesinlikle ortyantasyon ile başlamasından yanayım. Aksi taktirde çocuk sudan çıkmış balığa döner. Uyumlu gibi gözükse de kendi içinde sorun yaşamaması mümkün değil. Yorumlarda bir anaokulu öğretmeni bunu nasıl uygun görmüş bilmiyorum. Durumunuz müsaitse önceden kreşe başlatabilirsiniz. İş yerine asla bunu yansıtmayın. Anneniz babanız gelemez mi bu süreçte?

Evet haklisiniz cok goruyorum etrafimda da haftasonu bile krese gitmek isteyen de var 2 aydir gidip hala gitmek istemeyen de :/ insallah benimki cabuk alisan grupta olur biraz anneci bi cocuk ama ona ragmen cok sosyal ve beni cok arayan bir cocuk degil yani arkadaslar her sey onun icin beni bile unutuyor oyle durumda ben de şeffafliktan yanayim zaten soylemek istiyorum bilmeliler. Belki burda da sorarlar ne zaman baslamak istedigimi ama 2 hafta benim icin mukemmel bi zaman ama sirket icin uzun gorunebilir aslina bakarsaniz 1 hafta bile benim isimi gorur sanirim 1 hafta dicem oyle bir durumda

Hiç eşinizden bahsetmemişsiniz, sizin mesai saatlerinize uymazsa, okul eşiniz teslim edebilir. Hatta çocuklar anneleri oldu mu daha çok ağlanıp sızlanıyor, ilk dönem için baba iyi bir seçenek olabilir.
Esimin mesai saatleri sabah 9 aksam 5bucuk evet musait ama cocugum oyle bir durumda beni arayacaktir esim bu konuda yardim etmek istese de o daha cok zorlanabilir ama tabi ki ondan destek alicam. Ben de cocugumun yaninda olmak istiyorum sonucta 3 bucuk yasinda yanimdan hic ayrilmamis butun gunu benle gecmis bir cocuk bi anda hadi krese verip babasi da git destek ol desem cocugum cok zorlanir esim de.

Durumunu anlatirsin, olumsuz olursada olur yani..hic bir profesyonel sirket boyle birseye takilmaz, senin egitimine is tecrubene bakar. Sonucta yalan soyleyecek halin yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…