• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışma hayatıma karışan Kayınvalide

baby80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
139
50
98
Merhaba Kızlar,
Ben 4 senelik evliyim. Kv çok övünen biri, benim çocuklarım, malım mülküm vs. diye Kızı zaten karun kadar zengin bir adamla evli jet set sosyete bir hayatları var.Yok evlenirken arabası ile evlenmiş kızı yani biz araba aldık evlenirken ona diyor. . Senin kızın evleneli 20 sene olmuş altında şu anda 250 bin TL`lik arabası var onu bana laf diye söylüyor. Bende evlenirken tüm üstüme düşen vazifelerimi yaptım. Fazlasıyla, onların altında kalack bir dururmum yok. Arabamla gelin gelmedim ama :)
Birde eşim tembelin teki alışmış rahata zamanında. İşi kendi işi istediği gibi gidip geliyor. Benim gibi sabahın 7 sinde kalkıp akşamın 8`inde gelmiyor eve.geliyor. Bana gelince çalışta çalış. Ki ben zaten çalışmayı seven biriyim ama ağtıma gidiyor yani sen kimsin de bana karışıyorsun. Bir ara evlendiğimde bir dönem iş değiştridim. O dönem iş aradı nerdeyse benim için. Utanmasa gidip iş yerlerine başvuru yapcaktı. 70 Yaşında kadın. Sormuyor yani sen çalışmak istiyor musun vs diye. Kendi evde oturan kızıyla 7/24 sokakta gezsin.Damat parasını yesin. Hergün avm, cadde yemekler kahveler. Hep kızı veriyor. Versin ona bir şey dediğimiz yokta benim eşim anneme yapsa kıskançlığından ölür.Ki eşimde zaten yapmaz.

Hamileyim bana işte sizin iş yerinde hamilelik izini ne kadar oluyor diyor. Benim aldığım para bakıcı parasına bile yetmez. Eşimde o kadar para bakıcı için ekstradan veremez. O kadar bir kazancımız yok.KV O kadar güveniyor ki anneme baktıracağıma. Hiç laf etmiyorum yutuyorum ama bu kadarıda fazla değil mi yani?Eşim de ayrı pasif anne sen ne karışıyorsun demiyor. Bıktım valla. Sanane len dememek için kendimi zor tutuyorum. Bu kadar kibarlık yapıyorum. Sessiz kalıyorum, yaranamıyorum. Bu kv`ler çok acımasız.

keşke konunu BDV ye açsaydın, açıkcası iş hayatına nasıl karıştığını anlamadım az para kazanmanı mı eleştiriyor, evde oturmak isteğini mi
kızı zenginmiş gezer tozar ona bişey diyemezsin, malesef çocuğunada bakmak zorunda değil
sen işi bırakıp çocuğuna mı bakmak istiyorsun, bence özelde çalışıyorsan bunu yapabilirsin, annene kayınvalidene minnet etçeğine, madem maaşın bakıcı parasına yetmicek en mantıklısı bu gibi
laf sokma olayına gelirsek bence her defasında biraz sert bi şekilde cevabını verirsen bir daha cesaret edemez

keşke konunu BDV ye açsaydın, açıkcası iş hayatına nasıl karıştığını anlamadım az para kazanmanı mı eleştiriyor, evde oturmak isteğini mi
kızı zenginmiş gezer tozar ona bişey diyemezsin, malesef çocuğunada bakmak zorunda değil
sen işi bırakıp çocuğuna mı bakmak istiyorsun, bence özelde çalışıyorsan bunu yapabilirsin, annene kayınvalidene minnet etçeğine, madem maaşın bakıcı parasına yetmicek en mantıklısı bu gibi
laf sokma olayına gelirsek bence her defasında biraz sert bi şekilde cevabını verirsen bir daha cesaret edemez
Merhaba, siz benim bazı yazdıklarımı yanlış anlamışsınız. Gezemez tozamaz demedim zaten. Ayrıcada kayınvalideme çocuk baktırmak istediğimi de hangi yazımdan çıkardınız. Çok farklı anlaşılıyor bazı şeyler. Neyse yinede tesekkürler.

senin kaynana çalis diye zorluyomus benimkide kadin calisamaz haramdir çalistigi diye beni eve hapis etmeye çalisti.
esin ne diyor çalis yada çalisma diye ?
ev islerinde falan yardimci oluyorsa belki biraz o yardimci olabilir bebeginize bakmaya. ne de olsa kendi is yeriymis

Merhaba, siz benim bazı yazdıklarımı yanlış anlamışsınız. Gezemez tozamaz demedim zaten. Ayrıcada kayınvalideme çocuk baktırmak istediğimi de hangi yazımdan çıkardınız. Çok farklı anlaşılıyor bazı şeyler. Neyse yinede tesekkürler.

kv anneme baktırcağımdan o kadar eminki dediğin için öyle anladım valla bu kadar sinirlenmene gerek yok okuduğuma göre yorum yapıyorum

kv anneme baktırcağımdan o kadar eminki dediğin için öyle anladım valla bu kadar sinirlenmene gerek yok okuduğuma göre yorum yapıyorum
KV O kadar güveniyor ki anneme baktıracağıma. Sinirlenmiyorum ama yazdığım aynen böyle.... Teşekkürler.

KV O kadar güveniyor ki anneme baktıracağıma. Sinirlenmiyorum ama yazdığım aynen böyle.... Teşekkürler.
KV zate bakmaz. Ağır bir kadın yaşı var. Hareket etmekte zorlanır, tembel. Annem bakar ama kolay değil oda 60 yaşında tüm hayatı benim bebeğim olacak. Ben zaten çalışmayı seviyorum benim çalışma hayatım 10 senedir var yeni değil yani. Sadece demek istediğim şey karışması yada laf sokması bence hoş değil. Beni geçindirende o değil. Birde bu kadar çalıştırma hastasıysa kızı neden hiç çalışmamış ona da kızım çalış dese inanırım .... Derdi aman oğluna yük olmayalım başka bir şey değil.Yani iki yüzlülük hoş değil. İnsana batıyor. Dertleşmek istedim sadece. Kızmak sinirlenmek diye bir şey yok. Yanlış ifade ettiysem özür dilerim.

Kibarlık yapma direk geç karşısına SANA NE de yoksa çok başın ağrır
Keşke ama hep içten sinirleniyorum. Ama geçen gün eşime söyledim annen birdaha karışırsa ben artık lafımı sakınmıcam dedim. Hiç bir şey demedi. Oda farkında annesinim üstüne vazife olmayan laflarına bence.Sesini çıkarmadığına göre.

Keşke ama hep içten sinirleniyorum. Ama geçen gün eşime söyledim annen birdaha karışırsa ben artık lafımı sakınmıcam dedim. Hiç bir şey demedi. Oda farkında annesinim üstüne vazife olmayan laflarına bence.Sesini çıkarmadığına göre.

Ver cevabını bi daha aklında olur. Gelinleri sindirdikçe söz sahibi olduklarını sanıyor kv ler

senin kaynana çalis diye zorluyomus benimkide kadin calisamaz haramdir çalistigi diye beni eve hapis etmeye çalisti.
esin ne diyor çalis yada çalisma diye ?
ev islerinde falan yardimci oluyorsa belki biraz o yardimci olabilir bebeginize bakmaya. ne de olsa kendi is yeriymis
Çalışma denmesi yada çalış denmeside yanlış. İnsanlar kendi kararlarını kendi verebilrler. Senin durumunda bu devirde çok kötüymüş. Saçma. Eşim ev işlerinde falan yardımcı değil. Ben temizlik yemek herşeyi bugüne kadar kendim yaptım ve yapıyorum.Hem çalış hemde gık demeden yapıyorum. Zaten titiz biriyim. Eşim çocuk olduktan sonra çalışma sen bak diyorda ben alıştım paramı kazanmaya birde güvenemiyorum. Bakarım der sonra off pofff çok harcıyosun falan der hiç çekemem . Çünkü mutfak masrafını ben karşıladığım için herşeyin gökten zembille indiğini sandıgı için. İki kere mutfak masrafı verse şok olur gibime geliyor. Zaten bana bugüne kadar hiç para vermiş değil. Bir şeye ihtiyacın var mı diye sormadı bile....

diğer konudaki cevaplarını da okudum da madem böyle öğrenci işi takılacaktiniz niye evlenip hamile kaldınız evlenip başını ağrıtmana gerek yoktu eminim kendi evinde daha rahattın

diğer konudaki cevaplarını da okudum da madem böyle öğrenci işi takılacaktiniz niye evlenip hamile kaldınız evlenip başını ağrıtmana gerek yoktu eminim kendi evinde daha rahattın
Öğrenci işi takılacağımı bilerek evlendim dediğimi hatırlamıyorum?? Kimse kimseye yorum yapmak zorunda değil. Kavun , karpuz veya bakkaldan sebze meyve almıyoruz, önceden bazı şeyleri bilsek başımıza bir sürü olumsuz sey gelmez. Dertleşmek istemek insanlara olumsuz yorum yapmak değildir. Zaten ben kendim yeterince eleştiri yapmışım, derletleşmek başka şeydir.Hamile kaldım kürtaj olayım mı demedim. Niye evlenip hamile kaldınız ne alaka?

Öğrenci işi takılacağımı bilerek evlendim dediğimi hatırlamıyorum?? Kimse kimseye yorum yapmak zorunda değil. Kavun , karpuz veya bakkaldan sebze meyve almıyoruz, önceden bazı şeyleri bilsek başımıza bir sürü olumsuz sey gelmez. Dertleşmek istemek insanlara olumsuz yorum yapmak değildir. Zaten ben kendim yeterince eleştiri yapmışım, derletleşmek başka şeydir.Hamile kaldım kürtaj olayım mı demedim. Niye evlenip hamile kaldınız ne alaka?
evet bakkaldan kavun karpuz almıyoruz ama eminim hamile kalana kadar da eşin böyleydi kendini neden sıkıntıya soktun? hadi bunu yaptın çalışan bayansın zaten orada da kendi ayakların üstündesin çık git ailenin yanına göz dağı ver adama çaresiz değilsin ki

evet bakkaldan kavun karpuz almıyoruz ama eminim hamile kalana kadar da eşin böyleydi kendini neden sıkıntıya soktun? hadi bunu yaptın çalışan bayansın zaten orada da kendi ayakların üstündesin çık git ailenin yanına göz dağı ver adama çaresiz değilsin ki

Tabiki caresiz değilim, basar giderim ailem arkamda her zaman çok şükür.

Tabiki caresiz değilim, basar giderim ailem arkamda her zaman çok şükür.
madem öyle eşin bir göz dağını hak ediyor çek git de ki bu ne benim annem bana bu kadar karışmıyor orası bizim evimiz ben bizim için çalışıyorum didiniyorum sen kendin için, madem böyle olacak herkes kendi evinde yaşasın hiç yoktan annenin lafını sözünü duymam de akıllansin biraz

madem öyle eşin bir göz dağını hak ediyor çek git de ki bu ne benim annem bana bu kadar karışmıyor orası bizim evimiz ben bizim için çalışıyorum didiniyorum sen kendin için, madem böyle olacak herkes kendi evinde yaşasın hiç yoktan annenin lafını sözünü duymam de akıllansin biraz
Aynen hepsini dün gaza geldim kavga ettik bir bir söyledim. Hiç sesini çıkartmadı. Dedim annen bana benim çalışıp çalışmayacağıma karar veremez. Sen nie demiyorsun ben eşimin çalışmasını istemiyorum demiyorsun dedim. Öyle mal mal baktı. Sonra dedim ben annemin evişne gidiyorum sıkıldım dedim. Annem isterse çocuğuma bakar istemezse bakmaz zaten ben sadece paradan dolayı değil bakıcıya emanet etmek istemiyorum çocuğumu.İlerde ne olur bilemem tabi. Baktı ben cidden gidiyorum,yalvardı yakardı. Beni bide yemeğe çıkardı. :dondurma:Ama cidden karalıyım böyle bir daha seyler olursa gidicem.Başalarım kocasınada kv. Hayata bir kez geliyoruz. Değer verilmeyecek biri değilim. Sanırsın ki kendileri hint kumaşı.

Aynen hepsini dün gaza geldim kavga ettik bir bir söyledim. Hiç sesini çıkartmadı. Dedim annen bana benim çalışıp çalışmayacağıma karar veremez. Sen nie demiyorsun ben eşimin çalışmasını istemiyorum demiyorsun dedim. Öyle mal mal baktı. Sonra dedim ben annemin evişne gidiyorum sıkıldım dedim. Annem isterse çocuğuma bakar istemezse bakmaz zaten ben sadece paradan dolayı değil bakıcıya emanet etmek istemiyorum çocuğumu.İlerde ne olur bilemem tabi. Baktı ben cidden gidiyorum,yalvardı yakardı. Beni bide yemeğe çıkardı. :dondurma:Ama cidden karalıyım böyle bir daha seyler olursa gidicem.Başalarım kocasınada kv. Hayata bir kez geliyoruz. Değer verilmeyecek biri değilim. Sanırsın ki kendileri hint kumaşı.
oh iyi olmuş ona düzelir inş

Back