• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışıyorum, diyet yapmak istiyorum ama işyerinde ne yiyeceğim diyenler

guz_1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
3.236
864
123
Sizlerde ben gibi çalışan ve artık saglıklı yasama gecıs yapmak ısteyenlerdenmısınız?, pizzalar, hamburgerler, lahmacunlar, pideler artık sadece bırkac ayda bır yedıgım seylerden olsun dıyenlerdenmısınız? Bu duncenıze ragmen saat 12 i vurdugunda sızden bunlardanmı yardım ıstıyorsunuz? Ve yedıklten sonra pişmanlık içinde dahadamı gerılıyorsunuz? Sizlerden bendensınız o zaman.

Gelin öğlen yemeklerimizi planlayalım. Neler yediğimizi bu sorunla nasıl başa çıktıgımızı yazarak saglıklı beslenme konusunda destek olalım.

Önce ben başlıyorum o zaman . Umarım katılım fazla olur. Çunku ben bu sorundan bıktım. Desteklerınızle bu sorundan hepimizin kurtulacagını umuyorum.

***** ışyerinde yenebilecek en saglıklı besın bence sımıt peynır ayran uclusu. karbonhıdrat, yağ, protein ve kalsiyum bir arada. Ama insan sureklı yıyınce bıktırıyo tabı.

***** Sulu yemek yapan yerlerde yapılan sebze yemeklerı. Lakın sebze sevmeyenler için tabı bu secenek olmaktan cıkıyor. Ben ıspanagı cok sevmeme ragmen hıc bır lokantada duzgun yıkanmadıgı ıcın bu secenekten pek faydalanamıyorum. Lokantalardakı kuru nohut vs gıbı yemeklerın ıcıne eger cok luks bı yer degılse et pahalı oldugu ıcın lezzet vermesı ııcn atılan o iç yaglar hem mıdemı bozuyo hemde bosa fazladan kalori alıyorum. zaten bır sure sonra mıde kabul etmıyor.

******** En güzel yemek evden getırılen yemektır diye düşünüyorum. Lakın evden gelıen yemekler soguk yenecek seyler .ASIL KONUMUZ BELKIDE BU OLMALI.ışyerinde sağlıklı beslenmek ıcın evden neler getrebılırız.

1. Taze fasulye bunun ıcın ıdeal sebze. sogukta mukemmel bır sekıde yenıyo ve rahatsız etmıyo sıvı yag ıle yapılınca
2.Yogurtlu ıspanak - sogukken daha bıle guzel oluyo
3. Salata gıbı seylerı ben yemekten saymıyorum cunku oglen salata yıyınce aksam abartıyorum. Aksam yememek ıcın oglen yemek tadında ır sey ler tercıh edıyorum
4.Bizim oralarda tursu kavurması var . tursuları soganla kavurup yıyorsunuz bız cok sevıyoruz oglenlerı ıs yerınde mukemmel gıdıyo.
5. plav yanında kucuk kucuk dogranmıs tavuk parcalırda ısyeronde ıı bır secenek oluyo . tavugun yagsız kısmından yapıldıgı ıcın soguk olunca donma yapmıyo ve afıyetle yenıyo.
6. yazın karpuz peynır ıkılısı.
7. bezelye tanelerı ıle yapılan bı yemeklerde cok sulu yapılmassa ıdare edyo gunu

Şimdılık aklıma gelenler bunlar .Süreklı aynı seylerı yıyınc eınsan bıkıyo tabı yardımlarınızla bu lısteyı buyutmek ve aynı sorunu yasayan ınsanlar olarak bırbırımıze destek olup bızlere dayatılan o yağ dolu yemeklerı yemekten kurtulalım.

listemızi burdan takip edelim burdan degısıklık yapalım bı yerde dursun değilmi

PROTEıN SEÇENEKLERı

ton balığı
tavuk sıs
peyaz peynir+ sımıt
haslanmıs yumurta +sımıt
evde hazırlanmıs kofteler
evde hazırlanmıs balık
haşlanmış nohutlu cacık
evde hazırlanmıs bezelyelı tavuk sote

SEBZE SEÇENEKLERı

ıspanak cesıtlerı
bezelye
taze fasulye
cesıtlı tursuların soganla kavrulmuş cesıtlerı
salata cesıtlerı
brokolı salatası
rendelenmıs havuc salataası -yogurtlu
haşlanış yeşil mercimek ve yeşil soğan kıvırcık nar ekşisi salata
ıspanak salatası haşlanmış mısırlı
kereviz salatası
semiz otundan yapılan het turlu yemek

KARBONHIDRAT AGIRLIKLI SECENEKLER

patates puresı+ yogurt
fırında dılım kızartılmıs patates
sımıt peynır ayran uclusu
kepeklı tost
burgur pilavı+ yogurt
mercimek köftesi
patates salatası
domates yada peynırlı makarna
bardak hazır çorbalar

Son düzenleme:
valla ben şuan diyetteyim spor da yapmaya çalışıyorum ..sabah evde kahvaltı yapıp çıkıyorum ..işyerinde 10 gibi bir meyve yiyorum ..1230 gibi öğle yemeği ..öğle yemeğinde salatayı çok sevdiğim için salata yiyorum ya da çorba içiyorum ... saat 2 gibi bir meyve daha saat 4 gibi kepekli bisküvi ... bol bol su içiyorum ..günde 2 litre ...ve de 3 bardak yeşil çay ...öğelnleri sıcak değilse yürüyorum yarım saat orta tempoda ...15 günde 3 kilo verdim şimdilik ..inş böyle devam eder ...

valla ben şuan diyetteyim spor da yapmaya çalışıyorum ..sabah evde kahvaltı yapıp çıkıyorum ..işyerinde 10 gibi bir meyve yiyorum ..1230 gibi öğle yemeği ..öğle yemeğinde salatayı çok sevdiğim için salata yiyorum ya da çorba içiyorum ... saat 2 gibi bir meyve daha saat 4 gibi kepekli bisküvi ... bol bol su içiyorum ..günde 2 litre ...ve de 3 bardak yeşil çay ...öğelnleri sıcak değilse yürüyorum yarım saat orta tempoda ...15 günde 3 kilo verdim şimdilik ..inş böyle devam eder ...

hosgeldın canım 15 gunde 3 kılo gayet guzel bence. oglen yemeklerı calısalar ıcın cok sorun oluyo. oglen salata ve corba yıynce proteın almaıs oluyorsun ve bır yanı eksık kalıyor ınsanın ve hergun aynı sey yenmıyo en azından ben yıyemıyorum. sanırım cok yemek secıyorum. Bırde asıl onemlısı proteın ve sebzeyı olculu aldınmı verdıgın kıloyu gerı almıyorusn . ben bır donem dıyetısyen le 10 kılo verdım hersey duzenlıydı ve o kıloları hıc gerı almadım. Kendım bılınsızce yaptıgım tum dıyetlerde kılo verdım ama bır sure sonra o kıloları aldım. Kılo vermek zor lakın korumak daha zor. Bu yuzden artık onemlı olan saglık benım ıcın proteın karbonhıdrat ve kalsıyum olsun bır gun ıcınde ıstıyorum ama secenek cok olmadıgı ıcın bıkıyo ınsan.

bazen dusunuyorumda ıs yerıne hanı su balkonlarda jel yakıtla yanana cay sogumasın dıye kullanılan bır ısıtıcı var. jelı dokuyorsun kutuya hafıf yanıyo evden getırsem ıs yerınde ısıtabılıcegım seylermı getırsem dıye. artık neler dusunur oldum ya :kedi:

Geçen yaz diyetisyenim verdiği, iş yerine uygun, alternatif öğle yemeklerimi yazayım ben de..

----Kepekli tost ekmeği arasına,(ya da normal ufak tost ekmeği) az yağlı peynir domates, salatalık+ayran...
----Ufak simit+ayran
----2 ince dilim kepekli ekmek arası 3 adet köfte+ ayran

Geçen yaz diyetisyenim verdiği, iş yerine uygun, alternatif öğle yemeklerimi yazayım ben de..

----Kepekli tost ekmeği arasına,(ya da normal ufak tost ekmeği) az yağlı peynir domates, salatalık+ayran...
----Ufak simit+ayran
----2 ince dilim kepekli ekmek arası 3 adet köfte+ ayran

hosgeldın
kofte soguk yoyebılen ıcın gercekten ıs yerınde mukemmel gercekten. dısarda yapılan koftelerın cogunu kuyrul yagında kızartıyorlar ve cok can sıkıcı bu durum. evde hazırlayıp gelınce hem saglıklı hem besleyıcı .ozellılle sporla dıyetını destekleyenlerın proteyını eksık etmemelerı gerekıyorç

hosgeldın canım 15 gunde 3 kılo gayet guzel bence. oglen yemeklerı calısalar ıcın cok sorun oluyo. oglen salata ve corba yıynce proteın almaıs oluyorsun ve bır yanı eksık kalıyor ınsanın ve hergun aynı sey yenmıyo en azından ben yıyemıyorum. sanırım cok yemek secıyorum. Bırde asıl onemlısı proteın ve sebzeyı olculu aldınmı verdıgın kıloyu gerı almıyorusn . ben bır donem dıyetısyen le 10 kılo verdım hersey duzenlıydı ve o kıloları hıc gerı almadım. Kendım bılınsızce yaptıgım tum dıyetlerde kılo verdım ama bır sure sonra o kıloları aldım. Kılo vermek zor lakın korumak daha zor. Bu yuzden artık onemlı olan saglık benım ıcın proteın karbonhıdrat ve kalsıyum olsun bır gun ıcınde ıstıyorum ama secenek cok olmadıgı ıcın bıkıyo ınsan.

haklısın ama benim metabolizmam çok hızlı ..daha önce de 15 günde 12 kilo vermiştim ..o kiloları da hiç almadım ...salata olayına gelince ne yapayım ço kseviyorum ...bir gün çoban slata bir gün mevsim salata yiyorum ...sebze yemekleri dışında etle aram ii değil ...sebze yemeği de işyerinde yemekhanede var ama aşırı yağlı o yüzden yiyemiyorum tek çarem çorba salata ..ben meyveyi çok yiyen bir insanım ..o benim vitamin ihtiyacımı karşılıyor sanırım ...ben doğum kontrol hapından aldım kiloları ..yoksa mesela normal zamanda aşırı abur cubur yememe rağmen kilo almıyorum ... bir gün aç kalsam hemen kilo veriyorum ..2 günde 2 kilo verdiğimi bilirim ..o yüzden bu durum sadece bana özgü anlayacağın ..ara ara diyet yaptığım oldu ..o kiloları geri almadım hiç ...çünkü zaten benim vucudum sebzeyle beslenmeye alışık ...aslında en iisi bence işyerinde meyve ihtiyacını karşılamak ..akşam da 6 dan sonra hiçbir şey yememek ...ben zaten akşam 6dan sonra yemeyerek zayıflıyorum ..akşam işten çıkınca evde aperatif bir şeyler yiyorum ondan sonra yemeyi kesiyorum ..kiloları korumak için de diyet sonrasında gün içinde abartmadan yiyip akşam 6 dan sonra yemezsen o kilolarını koruyabiliyorsun ...

hosgeldın
kofte soguk yoyebılen ıcın gercekten ıs yerınde mukemmel gercekten. dısarda yapılan koftelerın cogunu kuyrul yagında kızartıyorlar ve cok can sıkıcı bu durum. evde hazırlayıp gelınce hem saglıklı hem besleyıcı .ozellılle sporla dıyetını destekleyenlerın proteyını eksık etmemelerı gerekıyorç

evet bence de köfte ofsaytt ..ama mesela tavuk şiş en ideal yenebilecek şey bence .. hem tavuk hem de yağsız oluyor ...

bence oglen yemeklerı ana ogun olmalı. bı yerde duymustum kıbrısta bız nası aksam yemeklerını yogun yıyorsak onlarda oglen ole yyorlarmıs en guzelı aslında ogşen alman gereken beslınlerı alıp aksam sadece meyve salata corba vs lerle sekerını dengede tutmalı. ama nerde bızım turk mılletı aksam corba ana yemek arkasından pılav ve bırde hemen ardından tatlı yemeden doydugumuzu anlamıyoruz malesef alsanaalsanasmile

haklısın ama benim metabolizmam çok hızlı ..daha önce de 15 günde 12 kilo vermiştim ..o kiloları da hiç almadım ...salata olayına gelince ne yapayım ço kseviyorum ...bir gün çoban slata bir gün mevsim salata yiyorum ...sebze yemekleri dışında etle aram ii değil ...sebze yemeği de işyerinde yemekhanede var ama aşırı yağlı o yüzden yiyemiyorum tek çarem çorba salata ..ben meyveyi çok yiyen bir insanım ..o benim vitamin ihtiyacımı karşılıyor sanırım ...ben doğum kontrol hapından aldım kiloları ..yoksa mesela normal zamanda aşırı abur cubur yememe rağmen kilo almıyorum ... bir gün aç kalsam hemen kilo veriyorum ..2 günde 2 kilo verdiğimi bilirim ..o yüzden bu durum sadece bana özgü anlayacağın ..ara ara diyet yaptığım oldu ..o kiloları geri almadım hiç ...çünkü zaten benim vucudum sebzeyle beslenmeye alışık ...aslında en iisi bence işyerinde meyve ihtiyacını karşılamak ..akşam da 6 dan sonra hiçbir şey yememek ...ben zaten akşam 6dan sonra yemeyerek zayıflıyorum ..akşam işten çıkınca evde aperatif bir şeyler yiyorum ondan sonra yemeyi kesiyorum ..kiloları korumak için de diyet sonrasında gün içinde abartmadan yiyip akşam 6 dan sonra yemezsen o kilolarını koruyabiliyorsun ...

ne mutlu sana ne kadar sanslısın. keske bende salatayı sevebılsem .yasın kac bılmıyorum ger 25 ustundeyse ve hala rahat verebılıyorsan super gercekten. ama altındaysan dıkkat et bende 18 yasımda cok yer almaz alsamda hemen verırıdım yas 27 oldu artık sanırım bır seyler degısmeye basldı hıssedıyorum bunu . hemen fazla yedıgımın bedenıme yapıstıgını. sanırım yaslanıyorum artık kaydirigubbakcemile3

evet bence de köfte ofsaytt ..ama mesela tavuk şiş en ideal yenebilecek şey bence .. hem tavuk hem de yağsız oluyor ...

kofte dısardan alınınca eve ofsayt ama evden getorebılene guzel . tavuk sıste guzel bı secenek. ıcıne bısı katamıyorlar ısteselerde.bırde evde yapılan tavuk koftesı var sogukta guzel ıdıyo bılmem denedınızmı harıka oluyo tavuk koftesı

bence oglen yemeklerı ana ogun olmalı. bı yerde duymustum kıbrısta bız nası aksam yemeklerını yogun yıyorsak onlarda oglen ole yyorlarmıs en guzelı aslında ogşen alman gereken beslınlerı alıp aksam sadece meyve salata corba vs lerle sekerını dengede tutmalı. ama nerde bızım turk mılletı aksam corba ana yemek arkasından pılav ve bırde hemen ardından tatlı yemeden doydugumuzu anlamıyoruz malesef alsanaalsanasmile

evet kesinlikle çok doğru ..biz o yüzden kilo alıyoruz ..gün içinde yenenler kilo yapmıyor ..akşam 6dan sonra yenilenler ve akşam yemeği kilo yapıyor ..akşamı hafif geçirirsen kilo almaz kilonu sabitlersin ..ben en büyük kanıtıyım işte ..6 dan sonra ağzıma bir şey sokmuyorum ...ve eşimle beraber başladık diyete ..o 93 kilo ..ve o da 3,5 kilo verdi 15 günde ..hem de o öğeln tavuk şiş ,külbastı v.s. yiyor yanında çorba içiyor ..ama akşam çok hafif yiyoruz ..

ya benimde 4 k kadarfazlam var vermek istiyorum ama iş yerinde olmuyor yaa ve burda hep fast food ve et yemekleri var iskender döner tarzıki hayatta yemem onlardan her gün ne yesem sorunum var:(
ofise alsam dolaba koysam tonbalıklı salata faşan yapsam herkez istiyor bişe alıp koysam yeniyor dolaptan ay bezdim yaa :(
Akşamları eve gittimmi artık yemiyorum ve bol bol su içiyorum bitki çaylarıda içmeye başladım. bakalım nasıl olacak :)sempatiksalakcinni

ben de bu çabuk çorbalara sarmış durumdayım açıktıkça içiyorum pratik oluyo 3 saatte 1 falan akşam sebze yemeği salata. böylece 15 günde 6 kilo verdim. çok yürüyemiyorum sadece 20 dk ev iş arası.

Yazdığım köfteyi ev yapımı olarak yazmıştım, dışardan değil..
------------------
Öğün olayın gelirsek haklısınız..

Sabah kral gibi, öğle prens gibi, akşam da fakir gibi yemek lazım..
Ama bizm kültürümüz malesef akşam yemekleri kral gibidir..
hehehe..

Olay akşam yemeklerinde bitiyor, ben şu an hamileyim ama diyetisyen eşliğinde ilerliyorum beslenme_kilo kontrolü açısından..Kilo vermek amaçlı değil tabii dediğim gibi sağlıklı bir hamilelik açısından.

Hamile olmama rağmen o da, canının çok çektiği birşey olursa akşam değil öğle ye..diyor mutlaka..

evet kesinlikle çok doğru ..biz o yüzden kilo alıyoruz ..gün içinde yenenler kilo yapmıyor ..akşam 6dan sonra yenilenler ve akşam yemeği kilo yapıyor ..akşamı hafif geçirirsen kilo almaz kilonu sabitlersin ..ben en büyük kanıtıyım işte ..6 dan sonra ağzıma bir şey sokmuyorum ...ve eşimle beraber başladık diyete ..o 93 kilo ..ve o da 3,5 kilo verdi 15 günde ..hem de o öğeln tavuk şiş ,külbastı v.s. yiyor yanında çorba içiyor ..ama akşam çok hafif yiyoruz ..

en doğrusunu yapıyorsunuz. benım esım zayıf oldugu ıcın benım asıl sorum sanırım bu . askam onun yemesı lazım. yakıyo bunyesı . bırde gun ıcınde yemıyo unutuyo yemek yemegı kahvaltıla aksam edıyo. bende ona hazırlaken ıstahım cekıyo bende yıyorum . :kedi:

ya benimde 4 k kadarfazlam var vermek istiyorum ama iş yerinde olmuyor yaa ve burda hep fast food ve et yemekleri var iskender döner tarzıki hayatta yemem onlardan her gün ne yesem sorunum var:(
ofise alsam dolaba koysam tonbalıklı salata faşan yapsam herkez istiyor bişe alıp koysam yeniyor dolaptan ay bezdim yaa :(
Akşamları eve gittimmi artık yemiyorum ve bol bol su içiyorum bitki çaylarıda içmeye başladım. bakalım nasıl olacak :)sempatiksalakcinni

4 kılo cok az verırsın bıraz dıkkat etsen. bıtkı caylarına dıkkat et bagırsak tembellı yapıyomus bazıları ama 3-4 kılo vercemm dıye sonrası ıcın sorun cıkmasın. işyerınde cekmecen yokmu ton balıgıda bak ıı bı secenek ıs yerı ııcn cok saglıklı gercekten. kımse gormedı-en at cekmecene oglen vaktı cıkar yı . yada onlarada soyle menu yapın her gun ıcın herkes para verın akısverıs yapıp oglen beraber tuketın. kılon azken vermek kolay onlemını erkenden almak ıcın ardaslarına durr demelısın alsanaalsanasmile

o zaman dolaba değil çekmecene koy ...aslında kepekli ekmeğe sandviç yap getir ben öyle de yapıp getiriyorum ...

ben de bu çabuk çorbalara sarmış durumdayım açıktıkça içiyorum pratik oluyo 3 saatte 1 falan akşam sebze yemeği salata. böylece 15 günde 6 kilo verdim. çok yürüyemiyorum sadece 20 dk ev iş arası.

ii vermişsin .maaşallah.ben de aslında düşündüm hazır çorbayı da ...katkı maddesi var diye içinde içesim gelmiyor ...kalorisi düşük ama kaloriyi düşünürken katkı maddesinden daha kötü olur diye düşünüyorum ..dün hatta markette baktım alayım dedim vazgeçtim..

------------------

hehehe..

Olay akşam yemeklerinde bitiyor, ben şu an hamileyim ama diyetisyen eşliğinde ilerliyorum beslenme_kilo kontrolü açısından..Kilo vermek amaçlı değil tabii dediğim gibi sağlıklı bir hamilelik açısından.

Hamile olmama rağmen o da, canının çok çektiği birşey olursa akşam değil öğle ye..diyor mutlaka..

çok haklısın ..ben de inş. hamilelikte sağlıklı beslenmek için diyetisyene gitmeyi düşünüyorum ..hamilelikte her bulduğunu yiyip 20-30 kilo almak istemiyorum ..bebeğimi en sağlıklı biçimde besleyip kendim de sağlıklı beslenerek kilo kontrolü yapmak istiyorum inş.

Bu konuda bende çok muzdaribim.
Sabah ve akşam yürüyüş yapıyorum en yarım saat - 45 dk. arasında değişiyo.
Ama yemek kartlarımız olduğu için ve yakınlarda düzgün sulu yemek yapan bi yer olmadığı için kebap türü yemek zorunda kalıyoruz, tabi benim etle aram iyi olmadığı için onuda yemiyorum.
Sabahları 2 poaça bazen sandviç alıyorum, öğlende bisküviyle geçiştiriyorum ama çok dengesiz besleniyorum.
Sadece akşamları düzgün bir yemek yiyebiliyorum, onuda fazla kaçırıyorum malesef :((

4 kılo cok az verırsın bıraz dıkkat etsen. bıtkı caylarına dıkkat et bagırsak tembellı yapıyomus bazıları ama 3-4 kılo vercemm dıye sonrası ıcın sorun cıkmasın. işyerınde cekmecen yokmu ton balıgıda bak ıı bı secenek ıs yerı ııcn cok saglıklı gercekten. kımse gormedı-en at cekmecene oglen vaktı cıkar yı . yada onlarada soyle menu yapın her gun ıcın herkes para verın akısverıs yapıp oglen beraber tuketın. kılon azken vermek kolay onlemını erkenden almak ıcın ardaslarına durr demelısın alsanaalsanasmile

bitki çayı ben sadece yeşil çay içiyorum ..o da günde 2 bardak işyerinde ..içebilirsem akşam evde bir bardak ...onun dışında bitki çayı içmiyorum ...ton balıklı sandviçi ben de düşündüm ..ii fikir hem sağlıklı hem hafif ...

15 gunde 6 kılo mukemmel . gerı almassak gercekten cok ıı . cunku ben ne kadar hızlı versem o hızla gerı alıyorum. bı ara 10 gunde 5 kılo verdim. sonra sıgarayaı da bırakınca ufff fazlasıyla o kılolar gerı geldı . netsekı sımdı verdım. son 3 ayda 9 kılo verdım 6 kılom kaldı onuda verırsem cok mutlu olacagım

------------------

hehehe..

kız hamıleyken canının cektıgını ye dıyıp agzına bısıler tıkıyolarmı. bızımkıler sureklı onu yı bunu yı dıye gelırler ınsanın ustune . bı rahat vermezler. yemesse bıde kuserler. yaptıgımızı yımedı begenmedı dıye kaydirigubbakcemile3

allahtan benim iş yerim rahat mutfağımız falan var ve genelimiz bayan ben çoğunlukla evden zeytinyağlı yapıp getiriyorum arada makarna haşlıyorum makarna salatası gibi yiyorum. çabuk çorbalar doğru katkı maddeli ama nelerde yok ki katkı maddesi sigaradan daha mı zararlı diyorum kalorisi de çok düşük tok da tutuyo beni. bi de yağsız mısır patlatıyorum mikrodalgada yağlı kağıtta. o da bastırıyo açlığımı akşam atıştırmalarında iyi oluyo.

Back
X