- 28 Mart 2020
- 21.318
- En iyi cevaplar
- 1
- 64.700
- 548
- Konu Sahibi pembeumutyildizi
-
Ben çocukkenden beri annem patatesli yemeği 2. Güne birakmazdi. Bunu oradan biliyorum. Tavuk konusunu da mastercheften öğrendim. Mehmet Şef ya da Somer Şef söylemişti.Yab kim diyor bunları ısıtılması iyi değildir ama zehirleme ihtimali çok çok düşük ihtimal sürekli tavuk yeriz
Buzluk kaynakları pratiklik için çok önemli. Kıymayı, eti kavurup porsiyonlara bölüp atıyorum ben de. Acayip süre kısaltıyor yemek yaparken. Soğanları evin beyine doğratıp yine porsiyonlayıp yallah buzluğa. Soğan doğrama derdi de bitiyor böylece. Sarımsakları yine evin beyine soydurup cam kavanozla dolaba koyuyorum 1 ay dayanıyor çok rahat. Köfte zaten vazgeçilmezi buzluğun. Bi de sulu köfte için minnaklarını da yapıyorum. Kuru baklagilleri toptan haşlayıp porsiyonlayıp koyuyorum. Bir de salata malzemelerini alır almaz yıkayıp kurutup tupper’a koyuyorum hepsini. Salata yaparken de iki günlük yapıp yarısı yağını limonunu koymadan yine tupperla dolaba atıyorum. Hazır salata oluyor.Ben yemekleri genellikle 2 gün idare edecek şekilde yapıyorum ve sofradan kalkar kalkmaz ertesi günün yemeğini pişiriyorum o arada gerekirse eşim sofrayı topluyor. Hafta içi uğraştıran yemekler yapmıyorum. Soğan salça ya allah. Etli yemek konusunu da sotelediğim etleri buzluğa tıkarak hallediyorum. İstediğim yemeğin içine atıyorum pişirirken bitti gitti.
yemegi genelde ben yaparim, eger makarna gibi basit bir seyse esim yapar. ben yemek yapiyorsam esim cocuklara ders calistirir, ya da onlarla oyun oynar. genelde birimiz cocuklari okuldan alir, digeri de eve gidip yemege baslar. is bolumu tabi ki oluyor ama yemek menusune ben karar veririm.Hanımlar sizde çalışıyorsunuz , eşinizde çalışıp eve para getiriyor
Ama neden yemek yapmak " çalışan kadının sorunu " sadece ?
Ben çalışmıyorum ev hanımıyım
Ev işi ve yemegi yapmak bile bazen bana yorucu geliyor
Sizleri düşünemiyorum
Allah yardımcınız olsun
walla ben birakiyorum. hatta evde taze yemek yoksa once kucuklere onceki gunden kalan yemegi yediriyorum. yoksa beklerken abur cubur istiyorlar, iyi beslenemiyorlar.Ben çocukkenden beri annem patatesli yemeği 2. Güne birakmazdi. Bunu oradan biliyorum. Tavuk konusunu da mastercheften öğrendim. Mehmet Şef ya da Somer Şef söylemişti.
Çok çok düşük ihtimal dahi olsa riske atmaya değmez. Zehirlenmek çok korkunç bir şey. Bunu 1 kez yaşayan o düşük ihtimali de önemsiyor. Yaşamayan da onemsemeli aslinda.
Herkesin kendi bilecegi iş. Kendi sağlığı, kendi hayatı. Ben bildiklerimi söylerim. Artan tavuk yemeğinizi zorla çöpe atacak halim yok.walla ben birakiyorum. hatta evde taze yemek yoksa once kucuklere onceki gunden kalan yemegi yediriyorum. yoksa beklerken abur cubur istiyorlar, iyi beslenemiyorlar.
Aman diyeyim tavukta risk almayın, etlerin market ya da kasapta bekleme sürelerini bilmiyoruz, bazen tavukları dondurdukları da oluyor o yüzden tek seferlik pişirip tüketecek şekilde ayarlıyorum, bir kez başımıza geldi çok feci bir şey tavuk zehirlenmesi ondan beri buzluğa bile atmıyorum.Evet tek kişilik olunca her gün yemek yapacak halim yok. Tad o kadarda gitmiyor ki. Pişip, hemen tüketilmezse, buzdolaba konulur zaten. Tavuğu pişirip 1 saat bile dişarda birakirsan tabiki tehlikeli. Et hemen buzdolaba girmeli.
Nette biraz baktimda evet tavuk tehlikeli olabilir ancak iyi pişirip, çok iyi isittiğinda sorun olmaz diyorlar.
Felaket tellalı olmak istemem ama özellikle çocuklara yedirilmemesi gerekiyor kalmış yemeklerin. Bünyeleri daha zayıf olduğu için daha çabuk ve daha ağır zehirleniyorlar. En yakın arkadaşını 7 yaşında gıda zehirlenmesinden kaybeden biri olarak yazıyorum bunu.walla ben birakiyorum. hatta evde taze yemek yoksa once kucuklere onceki gunden kalan yemegi yediriyorum. yoksa beklerken abur cubur istiyorlar, iyi beslenemiyorlar.
Çünkü erkekler kadınlar kadar pratik değil mutfakta maalesef. Benim eşim çok beceriklidir, çok lezzetli de yemek yapar ama işten gelip yemek yapıp önümüze koymasını beklersek açlıktan ölür o yemeği saat 10’da falan yerizHanımlar sizde çalışıyorsunuz , eşinizde çalışıp eve para getiriyor
Ama neden yemek yapmak " çalışan kadının sorunu " sadece ?
Ben çalışmıyorum ev hanımıyım
Ev işi ve yemegi yapmak bile bazen bana yorucu geliyor
Sizleri düşünemiyorum
Allah yardımcınız olsun
Şimdiye kadar şanslıymıyşınız demek :)Bu saydigin yemekleri en kotu ihtimalle 20 ve daha fazlasi yildir 2.günde yiyoruz, işitip isitip ta yiyoruz.sukur zehirlenmedik.
Aslında oglen yeseniz aksama cok ac olmayacağınız için istedignis saatte yapar yerdinis ya da atıstırmalık yapar yerdiniz zaman kaybı ı ve ugrastırcı olmazdı .tabi dışardan yemeyi sevmiyorsanız bilemem öBu konu yeme alışkanlıklarınıza ve çalışma saatlerinize göre değişir ama ben kendi adıma yoğun olduğum haftaiçi geceden 2 günlük yapıyorum yemekleri.Genelde 2 çeşit yeterli oluyor.
Öğlen eşim de ben de yemek yemediğimiz için, çok aç bir şekilde geliyoruz, yaptığım hazır yemeklerden yiyebileceğimiz kadarını ısıtıp yiyoruz. İşten gelip yemek yapmak hiç bana göre değil. Bazen canım uzun saatler uğraşıp yemek yapmak istemiyor, o zaman makarna, buzluktan mantı, bazen de çay demleyip kahvaltı türü hazırlıyorum.
Hafta sonu balığa mutlaka yer vermeye çalışıyorum. Diğer günleri de sebze, et, bakliyat gibi gruplandırıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?