- 20 Ocak 2010
- 46.001
- 163.749
- 1.123
- 43
- Konu Sahibi pembeumutyildizi
-
Tam diyordum ki bi ben mi böyle yapiyorum kimsenin haberi yok bide sen yazmıssın neyse kiÇorba, sulu yemek yaparken çok yapın.
Pişer pişmez kavanozlayın, kapak tutsun.
Mis gibi hazır yemek.
Çorbayı hep yaparım böyle.
Annem kavurmayı da böyle kavanozlar, o da çok pratik oluyor.
Yemeğe kat, yanına pilav yap.
Rende havuç, doğranmış yeşillik tupper kaplarda hiç bozuluyormuş, denemek istiyorum aslında.
Salata yapmak çok zor, yememektense vitamin kaybı olursa olsun, önceden hazırlanabilir.
Yab kim diyor bunları ısıtılması iyi değildir ama zehirleme ihtimali çok çok düşük ihtimal sürekli tavuk yerizTavuk ve patatesli bir yemek ısıtıldığında zehirleyebilir. Her ikisi de ısıtılmaya uygun degil.
Hep isitip yedik..ertesi günde yedik..şükür birşey olmadı..Ispanak tekrar ısıtılmaz zararlıdır
Evli ve çalışan kadın olmak bu ülkede kölelik gibi zaten. Eş vicdanlıysa bir tık kolaylaşıyor. Biz çoğu şeyi beraber yaparız ama eve geç gelme durumum yoksa yemeği ben yaparım. Çünkü eşim yemek yaparken yanına çırak arıyor,o öyle yapınca da bana cinnet geliyorHanımlar sizde çalışıyorsunuz , eşinizde çalışıp eve para getiriyor
Ama neden yemek yapmak " çalışan kadının sorunu " sadece ?
Ben çalışmıyorum ev hanımıyım
Ev işi ve yemegi yapmak bile bazen bana yorucu geliyor
Sizleri düşünemiyorum
Allah yardımcınız olsun
Rondodan geçirip buzluk poşetine yassı bir şekilde yerleştiriyorum. buzluğa koyuyorum ben. İhtiyacım oldukça kırıp kırıp atıyorum tencereyeya sogani nasil yapıyorsunuz? digerlerini biz de yapıyoruz evde çok da pratik oluyor ama soğanı denedik bir kere, hava almaz kap olmasina ragmen hem dolap koktu hem de icinde koyduğumuz kaptan kokusu bir sure cikmadi, hatta sonra leblebi koymuşum ayni kaba soğan tadında leblebi yedik :) sonra biraz kavurup koymaya başladım ama o da pek görüntülü ve kullanım olarak hoşuma gitmedi sanki durdukça pörsüyor gibi yaglanıyor gibi geldi. siz nasıl yapıyorsunuz soğanı?
buzluk mantikliymiiss teşekkürler :) sebzeler de buzluna mi yoksa normal buzdolabına miRondodan geçirip buzluk poşetine yassı bir şekilde yerleştiriyorum. buzluğa koyuyorum ben. İhtiyacım oldukça kırıp kırıp atıyorum tencereye
Benimkiler hep buzluktadır. Bazıları şoklama bazıları çiğden, közleme ya da kızartma. Sebzesine göre değişiyorbuzluk mantikliymiiss teşekkürler :) sebzeler de buzluna mi yoksa normal buzdolabına mi
Bu saydigin yemekleri en kotu ihtimalle 20 ve daha fazlasi yildir 2.günde yiyoruz, işitip isitip ta yiyoruz.sukur zehirlenmedik.Tavuk mantar ıspanak yumurta gibi yemekler çok çabuk bakteri üretirler. Dolaba koyduğunuz zamanla alakası yoktur. Tekrar ısıya maruz kalırsa da iyice tehlikeli olup zehirleyebilirler.
Yoksa gidin taze fasulyeyi koyun 3 gün sonra zehirlenmezsiniz.
Yemeğin cinsiyle alakalı bir durum.
ya sogani nasil yapıyorsunuz? digerlerini biz de yapıyoruz evde çok da pratik oluyor ama soğanı denedik bir kere, hava almaz kap olmasina ragmen hem dolap koktu hem de icinde koyduğumuz kaptan kokusu bir sure cikmadi, hatta sonra leblebi koymuşum ayni kaba soğan tadında leblebi yedik :) sonra biraz kavurup koymaya başladım ama o da pek görüntülü ve kullanım olarak hoşuma gitmedi sanki durdukça pörsüyor gibi yaglanıyor gibi geldi. siz nasıl yapıyorsunuz soğanı?
tesekkür ederim :)Soğan buzluğa, ben poşette atıyorum. %100 yeni doğranmış soğan performansı vermiyor ama donukken tencereye atıyorum pişince fark kalmıyor.
Riske atmaya değmez diye düşünüyorum. 1 kişi iseniz 1 paket makarnanin 4'te biri size yeterli gelecektir. Tavuğu da ona gore bölebilirsiniz. 1 parça göğüsün yarısı yeterli olur. Çok yapip isitip riske girmek yerine tavuklu yemekleri az yapmak en iyisi.Evet tek kişilik olunca her gün yemek yapacak halim yok. Tad o kadarda gitmiyor ki. Pişip, hemen tüketilmezse, buzdolaba konulur zaten. Tavuğu pişirip 1 saat bile dişarda birakirsan tabiki tehlikeli. Et hemen buzdolaba girmeli.
Nette biraz baktimda evet tavuk tehlikeli olabilir ancak iyi pişirip, çok iyi isittiğinda sorun olmaz diyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?