- 11 Aralık 2018
- 40.435
- 251.190
- 598
- Konu Sahibi pembeumutyildizi
-
Tavuk için cam kullanıyorum ben. Herşey için ayrı tahtam varTek kirlenen elim ve makas oluyor. Oteki turlu tahta da kirleniyor. Üstelik plastikse de ahşapsa da %100 temiz oldugunu düşünmüyorum. Sebze dogradiktan sonra bile %100 hijyen sağlanamıyor onlarda diye düşünüyorum.
Nereden aldin internetten mi? Cam birkac gündür sayikladigim bir sey. Ama kirilmasi korkutucu. Memnun musun?Tavuk için cam kullanıyorum ben. Herşey için ayrı tahtam vartavuk tahtası, et tahtası, sebze tahtası, ekmek tahtası bi de küçük soğan tahtası
Bernardodan almıştım 100 yıl önceNereden aldin internetten mi? Cam birkac gündür sayikladigim bir sey. Ama kirilmasi korkutucu. Memnun musun?
Oğlum kırmıştı benimkini öyle bin parçaya ayrılmadıNereden aldin internetten mi? Cam birkac gündür sayikladigim bir sey. Ama kirilmasi korkutucu. Memnun musun?
Ince cam mı? Ağırlığı elden düşecek şekilde mi?Oğlum kırmıştı benimkini öyle bin parçaya ayrılmadı
Biraz arastirayim en iyisi. Ne ahsap icine siniyor ne plastik. En iyisi cam olacak.Bernardodan almıştım 100 yıl önce
Elinden çok sert düşürmediğin sürece kırılacak bişey değil. Oldukça kalın ve ağır. Kırılırsa da sanırım araba camı gibi kırılır ama emin de değilim, tamamen his.
Kalın buzlu cam gibiInce cam mı? Ağırlığı elden düşecek şekilde mi?
Süt kutuları varya hani beyaz kalın karton gibi, onları atmayıp altını üstünü kesip kağıt gibi açıp iç yüzeylerini tavuk, ciğer gibi şeyleri doğramak için kullanabilirsiniz, bir kullanımlık işin bitince at çöpe….Biraz arastirayim en iyisi. Ne ahsap icine siniyor ne plastik. En iyisi cam olacak.
Tavuk-mantar ikilisinden zehirlenen bir ahbabım karaciğer yetmezliğine girdi, yoğun bakımda kalan saatlerini sayarken organ nakliyle hayata döndü, 6ay yoğun bakımda yattıNe bu pimpiriklilik alaskina ya. Bir hafta duran yemekleri yioruz yeri gelio. Hele ki disarda yenilenlerden asla emin olunamaz. Yüksek ısıda ısıtın bisey olmaz. Nerde gorulmus tavuk yiip ölen. En fazla ishal olursunuz. Komik komik şeyler yapmayın. O kadar pimpirikli olursaniz bagisikliginiz düşer kafaya taktiginiz her sey fiziken sizi o tavuktan daha cok yorar ve etkiler. Uyuz insanlar daha cok hasta olur.
Nerde gorulmus tavuk yiip ölen.
Su bile zehirliyorken salmonellayı bu kadar küçümsemek çok tuhaf geldi. Üstelik temkinli olmamız "uyuz"luk değil. Çok bayağı bir tanım olmuş.En fazla ishal olursunuz. Komik komik şeyler yapmayın. O kadar pimpirikli olursaniz bagisikliginiz düşer kafaya taktiginiz her sey fiziken sizi o tavuktan daha cok yorar ve etkiler. Uyuz insanlar daha cok hasta olur.
Kirk yılın başı denk gelen şeyler bunlar. Dün gece dünyanın yarısı tavuk ısıtıp yemiş uyumustur.Buzluktan çıkan tavuk ile yapılan keşkek facia getirdi! 2 kişi öldü, anne ve kızı yoğun bakımda
İstanbul Başakşehir'de bir çocuk annesi kadın daha önce kullandığı ve buzluktan çıkardığı tavukla keşkek yapıp annesiyle halasını iftara çağırdı. Yemek sonrası fenalaşan hala ile anne yaşamını yitirdi. Keşkeği yapan kadın ile bir buçuk yaşındaki kızının tedavisi devam ediyor.www.sondakika.com
Su bile zehirliyorken salmonellayı bu kadar küçümsemek çok tuhaf geldi. Üstelik temkinli olmamız "uyuz"luk değil. Çok bayağı bir tanım olmuş.
İshal oluruz evet o da su kaybina sebep olup öldürür. Haşlanmış patates, muz, probiyotik kullanarak evde tedavi edilecek bir ishal şekli değil. Başına gelen bilir.
Sağlığımızı ilgilendiren konularda kişisel deneyimlere dayanarak bir otoriteymiş gibi yorum yapilmasini dogru bulmuyorum.
Sizin başınıza gelmemesi, tavuğun ısıtılmasını güvenli yapmıyor.
Mesele tavuğun tarihi değil. Tavuğun kendisi. Yıkanması, tavuğa temas edip elleri yikamadan bakterileri yaymak, iyi pişmemesi, pişmiş tavuğun ısısı düştükçe bakteri üretmesi...
Siz nerde yasiyonuz allah askina? Disarda yediginiz yemekler cok mu saglikli.İnsanların salmonelladan haberi yok heralde. Tavuk pişirmeyi sevmem hiç o ben. Çünkü işkence. Tavuğu yıkadığım kabı, doğradığım kesme tahtasını, bıçağı, tezgahı, lavaboyu iki saat dezenfekte ediyorum ben çapraz bulaş ihtimaline karşı.
Tavuğun yıkanmaması gerektiğini de biliyorum ama o aşamaya geçemedim henüz
Herseyi abartmayi çok seven insanlar var maalesef. Bayagi bisey dedim zannediyorlar kendilerini.Kirk yılın başı denk gelen şeyler bunlar. Dün gece dünyanın yarısı tavuk ısıtıp yemiş uyumustur.
Onun kabı ayrı bunun bıçağı ayri yok tezgahin arkasina bakteri sicramistir yeni tezgah yaptırdım falan fesman kaşık düşmanligina ne lüzum var :)
Siz de haklısınız, birileri ölecek ki doğacaklara yer açılacak,birileri zehirlenecek ki doktorlar işlerini yapsın ilaç firmaları da kazansın, aldığımız nefes içtiğimiz su tükenmek üzereyken böyle bilimsel şeylere sağlığımıza dikkat etmemiz çok yanlış haklısınız dünyada zehirlenmeden yaşayabilenlere yer açmalıyız değil mi, 10liralık kesme bloğu 10 liralık deterjana para vereceğimize alırız iki kilo tavuk saça sıvaya doğrar ısıtır ısıtır yeriz kalan sağlar bizimdir, bizim mantığımız sizinki kadar gelişememiş tüh yaKirk yılın başı denk gelen şeyler bunlar. Dün gece dünyanın yarısı tavuk ısıtıp yemiş uyumustur.
Onun kabı ayrı bunun bıçağı ayri yok tezgahin arkasina bakteri sicramistir yeni tezgah yaptırdım falan fesman kaşık düşmanligina ne lüzum var :)
Kim dedi dışarıda yediğimizi? Kim dedi dışarıda yenenlerin sağlıklı olduğunu? Böyle birşey mi savunduk?Siz nerde yasiyonuz allah askina? Disarda yediginiz yemekler cok mu saglikli.
Hic annelerinizin yemeklerini yemediniz herhalde.
KudrAlobar
Nasil dezenfekte ediyosun anlatirmisin. Bulasikli tabaklar makine diye bisey var orada yikaniyor zaten . Kimyasalla mi dezenfekte ediyorsun o cok mu saglikli mesela?
Disaridakinin hijyeninden emin degiliz diye evdekini de mi baştan savma yapalim?Siz nerde yasiyonuz allah askina? Disarda yediginiz yemekler cok mu saglikli.
KudrAlobar
Nasil dezenfekte ediyosun anlatirmisin. Bulasikli tabaklar makine diye bisey var orada yikaniyor zaten . Kimyasalla mi dezenfekte ediyorsun o cok mu saglikli mesela?
Dünya saglik örgütünün, sağlık bakanlığının, doktorların önerilerini yazdık diye abarttik mı oldu?Herseyi abartmayi çok seven insanlar var maalesef. Bayagi bisey dedim zannediyorlar kendilerini.
Dışarda tavuk yemiyorum. Dışardan çok fazla bir şey yemiyorum zaten. Sizin annelerinizi bilmem benim annem de benim gibi. Ondan öğrendim.Siz nerde yasiyonuz allah askina? Disarda yediginiz yemekler cok mu saglikli.
KudrAlobar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?