Çalışan kadına yatılı misafir

seddostk

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2024
27
30
Merhaba, 5 aylık evliyim. Eşim de ben de çalışıyoruz ve gurbetteyiz , eşimin ailesi de benim ailem de farklı farklı şehirlerdeler. Haziran da bulunduğumuz şehre iki aile de misafir olarak tatile gelmek istiyorlar. Tabi ilk evlendiğimizden beri ben de istiyorum ama ilk defa eşimin ailesini tek başıma ağırlayacağım çok heyecanlandım. Kendi annem babam kardeşlerim germiyor beni onlara iki yumurta da kırsam hep hamarat kızım derler :)

Eşimin ailesi ise beni biraz korkutuyor. Onlarla nişanlıyken de sevgiliyken de pek görüşemezdik telefonda da ben konuşamam pek ama onlara karşı hep çok güler yüzlü ve saygılı davrandım şimdiye kadar. Kayınvalidem ve kayınbabam da bana karşı öyleydi ama bu yatılı gelme işi beni çok korkutuyor. Sabah kahvaltı ne hazırlicam ? Sabah benle 6 da kalkmak isterler mi bir de o var ? Kahvaltı hazırlamayıp işe gitsem ayıp olur mu ? Akşam yemeğini nasıl yetiştiricem işten 18.30 da çıkıyorum eve gelmem 19.00 u buluyor ve yemek yapmam hep bir iki saati buluyor. Acaba odamızı evi kenarı köşeyi kurcalarlar mı ? Eşimin ablası yani görümcem çok laf sokan bir kadın belli etmeden ne diyecekse der sonra şakaya vurur şu zamana kadar ona karşı mesafeliydim biraz daha t4emkinli yaklaştım ama bu geldiğinde epey bir iç içe geçicez gibi duruyor. Aynı zamanda hamarat ve becerikli görünmek istiyorum normalde öyle olduğumu düşünürüm ama yapamazsam sanki ömür boyu hep böyle bilinicem gibi. Çünkü bir daha en erken önümüzdeki yaz gelebilecekler. Bilmiyorum yemek tarifi bile önerseniz açığım her türlü yorum fikir benim için çok önemli :)

Aynı zamanda hamarat ve becerikli görünmek istiyorum
Seni üzerler.
Çalışan biri olduğunu biliyorlar. Hazırlamadan çıksan dahi kalkıp kendilerine bir lokma hazırlasınlar bir zahmet. Böyle yaparsan tepene çıkarlar. En sonunda güldür güldürdeki Naime yenge olursun.

Tovbe est calisirken ne kahvaltisi kalkinca hazirlasinlar yok artik daha neler
Aksama da siz organize edin ama yapsinlar, ama sevdiginiz bir yemegi olur ama yari hazirlanmis olur. Onlar misafir degil boyle dusunurseniz erken yaslanirsiniz

Ztn yardim etmezlerse aksam 9da yemek daha kotu bence sonra adin gelin bizi ac birakti ya cikar
Gelmisken Manti fln acsin kolayina gelir

En az 5-6 gün gibi duruyor. Nasıl olur bilmiyorum ama internette okudum pişirmeden buzluğa börek koyabiliyormuşuz o tarz şeyler yapmaya çalışıcam sanırım :')
Ya bırak Allah aşkına tamam ıyı hos guleryuz gosterde
Calışan bır ınsanın evıne gelıyorlarsa kahvaltısınıda kendı hazırlayacak
Akşam yemegınıde sizden beklemeyecek
Sakın sabah 6 da kalkıp sofra hazırlamaya çalışmayın komık olur ya
Hemde beklentı yukselır
Kadın evde aksama kadar sıkılır yapsın doldursun senın dolabını bı zahmet
Sonucta çalıştıgını bılerek gelıyorlar
Boyle ınce düşünme hayat senı cok yorar
Kendılerı hazırlar ınsallh yoksa esınde yardım etsın
Birgünde haftasonua denk gelırse dısarda yersınız sonra herkes evine

5-6 gün kalan birileri misafir olmaz, ilk gün geldiklerinde kahvaltılarını yemeklerini hazırlarsın ondan sonrasında mutfağı eksik bırakmazsın herşeyi hazırlarlar sen işteyken. zaten kv seni kızı gibi görüyorsa sana elletmez hiçbişeyi.
pek yüz verme derim özellikle görümceye. yatak odanın kapısını işe giderken kilitle derim.

ha bide sen kvden buzluk için bişeyler iste, stok yapsın sana hazır sendeyken.

Onlar gelmeden birkaç çeşit yemek çorba hazırlayıp dolaba koyun. Onlar bitmeden her akşam başka yemek yaparsiniz. Aranızda samimiyet olsa belki tarif edip şunu şunu yap derdiniz ama çokta samimi degilmissiniz inşallah kendileri yapmaya istekli olurlar. Sabah kahvaltı da malzemeleriniz evde olsun, onlar kendileri hazırlar çok erken hazırlamayın siz işe giderken

Bence gereksiz stress yapıyorsun. Alt üstü 5-6 gün.
Çalıştığında ortada zaten. Nekadar iş bekleyebilirlerki senden.

Benim kayınvalidem geldiğinde ben işteyken sağolsun buzluğumu doldurup gitmişti hamur işleriyle. Eve geldiğimdede yemeğim hep hazır olurdu.

Eğer kayınvalideniz hasta vs değilse bence görümcenle birlikte yemeklerini hazırlamaktanda aciz olmazlar diye düşünüyorum.

Olduğun gibi ol içten. Misafir olarak görme onları.
Kendi ailende nasıl rahatsan onlardada öyle ol.
Sürekli bunuda vurgula. Anne siz yabancı değilsiniz vs hoşlarına gidecektir.

Ben kendim içinde hazır tupperlar bulundururum herzaman buzdolabında. İçinde hazırlanmış kahvaltılıklar olur peynir zeytin vs gibi.
Sadece kapağını açmak kalır bize
Onlardan hazır bulundurabilirsin.

Onun dışında diğer şeyleride kendiler hazırlarlar. Koskocaman insanlar yani.

Akşam yemekleri içinde asla çok abartı birşeyler hazırlamadım. Biz ne yiyorsak onlarda onu yedi.

Fazla kendini kasma bence. Önce bir bak. Belkide kadın herşeyi kendi hazırlar yapar.

Sadece alışverişi onlar gelmeden yapmıştım. Evde herşey hazır bulunuyordu.

Kocan evde süs eşyası mı, sabah kalkıp bir çay suyu koyup, kahvaltılıkları çıkartmak 10 dakikalık iş. Kendileri yaparlar. Akşamda kendi yediğimiz yemekten daha fazla yapın karı koca servis edin. İki kere dışardan yersiniz yeter.

Niye illa hamarat ve becerikli görünmek zorundasınız? Çalışıyorsunuz zaten, kimsenin böyle bir beklentisi olamaz. Biz kardeşime gittiğimizde gelinimizden beklemiyoruz asla. Hatta akşam geç ve yorgun geldikleri için biz yapıyoruz yemekleri annemle. Sadece hafta sonu gelinle beraber kahvaltı hazırlarız. Akşam yemeğini de dışarıda yeriz zaten. Kasmayın bu kadar.

Çalışan kadının evine gelen yatılı misafir bir zahmet temizliği de yemeği de yapar. Akşam 7'de eve gelip tüm gün boş olan insanlara yemek yapmaya mı çalışacağım bir de? Şahsen kapıdan girince ne yemek yaptınız bakalım diye sorarım gülümseyerek.

öncelikle tavsiyem kesinlikle hamarat görünmeye çalışma. hatta ben beceremiyorum filan de. çalışan insansın neticede.
çok yıpranırsın böyle.

ben de çalışıyorum, kayınvalidem gelince yemek temizlik yapmam. sabah kendime tost yapar yer çıkarım, onlar uyanınca kendilerine hazırlar. akşam eve dönüşte de yemeği pişirmiş olurlar birlikte yeriz. illa beni beklerlerse açlıktan ölürler çünkü
sen de boşver. eve gidince yemek yoksa "yemek yapmadınız mı ya" filan diyerek şaşır biraz. öyle her şeyi sırtlanma.

ha bide sen kvden buzluk için bişeyler iste, stok yapsın sana hazır sendeyken.
Valla onu hiç isteyemem gibi gelmişken günü denizde geçirebilirler zaten açık açık tatil diyerek geliyorlar. Dediğiniz gibi akşam beni beklemeyip kendilerine iki lokma hazırlarlarsa muhteşem olur hakikaten.

Bu arada hepinize çok teşekkür ederim dediğiniz gibi dolabı doldurup kalanını kendilerine bırakıcam, sadece sonradan laf ederler diye korkmuştum ama şu an rahatladım.

Kocam da çalışıyor ikimiz de sabah çıkıp akşam dönücez. Eşim sadece benden iş yerinin konumundan dolayı bi 10 dk erken geliyor eve o kadar ama akşamları yardımcı olur. Dediğim gibi ben sadece saatten dolayı emin olamamıştım ama şu an dediğiniz gibi samimiyeti kurup tatlı dille yönlendirip yemek konusunu kendilerine bırakıcam.

Hamarat görünmeye çalışmayın. Vicdanı olan saat 7'de gelen kadından yemek pişirmesini beklememeli. Evde kahvaltı edip de çıkıyorsanız standart kahvaltılık koyup geçin ya. İşe yetişirken bir de mükellef kahvaltı mı hazırlayacaksınız? Alışverişinizi yapın dolapta malzeme olsun yeterli.

Evinize ilk defa yatılı gelecekleri için heyecanınızı anlıyorum ama sabah sizle beraber 6 da uyanıp neden kahvaltı yapsınlar ya da neden sabah uyandıklarında sizden kahvaltı beklesinler :)) Bence çok ince düşünmüşsünüz bu kadarına gerek yok. Sizin çalıştığınızı biliyorlar kendinize dert edinmeyin. Mutfakta malzemeniz olsun yeterli, emin olun onlar siz işten gelmeden yemeklerinizi hazırlarlar.

Yatak odanızı da karıştıracaklarını sanmıyorum kilitlemek bence doğru olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…