çalışan evli tek çocuklu anne kpss de başarılı olabilir mi?

poyrazmurat

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2011
327
21
Merhaba arkadaşlar,
Ben eski üyelerdenim bir ara şifreyi falan unutmuştum tekrar alamadım siteyi dışarıdan okuyordum hep şimdi bir derdim var sizlerin fikirlerini merak ediyorum. Başlıkta ki gibi evliyim bir oğlum var 4,5 yaşında ve çalışıyorum işim rahat haftasonu cumartesi bir hafta tatil bir hafta çalışıyorum. Pazar zaten tatil. 32 yaşındayım turizmden mezunum ama turizmde çalışmıyorum ayrıca lisans açıköğretim işletme mezunuyum. Şimdi bu şartlarda kpss hazırlanmak istiyorum. Eşimle de bazı sorunlar var sonumuzu pek göremiyorum o yüzden biraz da memur olmak istiyorum. Şimdi sizlere sorum bu şartlarda başarılı olabilirmiyim. 4001 den galiba düz memurluk olsun yeter. Sanıırm onlarda yaş şartı falan da aranmıyor. Zaten matematik liseden beri görmedim sözelleri yaparım ama matematik için yardım almam gerekebilir. ev işlerini düşünmüyorum çocuğu 10 da uyutup hergün 2-3 saat çalışmayla olur mu zaten daha 2 sene var sınava. yaza doğru çalışmaya başlasam başarabilirmiyim bilemiyorum. Tecrübeli olanlar tecrübelerini yazabilirlerse çok memnun olurum. Burda bi arkadaşın konusunu okumuştum ismini hatırlamıyorum eşinden ayrılıp 2 çocuğuyla atanmıştı çok takdir ettim kendisini acaba bende yapabilirmiyim. Bu arada işi bırakamam yalnız ihtiyacımız var çünkü.

Peki bu sene mi girmeyi düşünüyorsunuz bende başlayım diyorum ama alandan yapamam diye düşünüyorm cok uzun zaman oldu mezun olali.

4001 için 89 ve üzeri almanız lazım. O yüzden işletme'den atanma şansınız daha yüksek. Turizmden atanma şansınız yok maalesef, çünkü lisans bitirdiğiniz zaman önlisans kpss girme şansınız kalmıyor . Bu şartlarda en düşük 85 puan almanız lazım ki 2022 haziran veya 2021 kasım'da bu puanla atanabilirsiniz. Eğer 2020 kasım veya 2021 haziran'da atanmak isterseniz 88+ almanız gerek. Şimdi neden bu kadar detaylı yazdım, kendinize yol haritası çizebilmeniz için.

88+ puan almak için ortalama 88-90 net arası yapmanız gerekmekte.
85+ için ise ortalama 83-85 arası net yapmanız gerekmekte 120 soruda.

Matematik temeliniz yoksa matematik çalışmanızı öneririm, çünkü matematikten 10-15 net yapmadan atanmak imkansız ki diğer bölümlerden bu durumda aşırı yüksek yapmanız lazım. Yani matematikten 10 net yapıyorsanız atıyorum, Türkçe'yi 30'da 30 yapmanız lazım.

Sözellere şimdiden kesinlikle başlamayın, zaten unutursunuz. O yüzden bu sene komple matematik ve Türkçe çalışın. Genel Yetenek bölümünden 45+ net çıkarmaya yönelik bir çalışma yapın.

Bir sonraki yıl da genel kültür çalışmaya başlarsınız. Tarih, coğrafya ve vatandaşlık.

Benim çocuğum yoktu, evli ve çalışırken atandım. Her gün akşam 9-11 arası ders çalışıyordum. Kasım-Mayıs arası çalıştım. 90 puan aldım ama benim matematiğim çok iyiydi. 27-28 net yapardım ben.

İnsan inanırsa herşeyi yapar, evet zorlanırsınız ama olmayacak şey değil. Ben atanmama rağmen kariyer mesleklere diktim gözümü, hamile hamile 22 Aralık'ta sınava gireceğim, olursa YDS, Yetki, Yeterlilik sınavlarım olacak minicik bebekle. Yani böyle bir sürü kadın var. Kaynak isterseniz o konularda da yardımcı olabilirim kararınız netleşirse.

Sadece şunu söyleyeyim " Biraz bakayım, olursa olur, olmazsa olmaz" modunda çalışıp, olabilecek bir sınav değil.

4001 için 89 ve üzeri almanız lazım. O yüzden işletme'den atanma şansınız daha yüksek. Turizmden atanma şansınız yok maalesef, çünkü lisans bitirdiğiniz zaman önlisans kpss girme şansınız kalmıyor . Bu şartlarda en düşük 85 puan almanız lazım ki 2022 haziran veya 2021 kasım'da bu puanla atanabilirsiniz. Eğer 2020 kasım veya 2021 haziran'da atanmak isterseniz 88+ almanız gerek. Şimdi neden bu kadar detaylı yazdım, kendinize yol haritası çizebilmeniz için.

Matematik temeliniz yoksa matematik çalışmanızı öneririm, çünkü matematikten 10-15 net yapmadan atanmak imkansız ki diğer bölümlerden bu durumda aşırı yüksek yapmanız lazım. Yani matematikten 10 net yapıyorsanız atıyorum, Türkçe'yi 30'da 30 yapmanız lazım.

Sözellere şimdiden kesinlikle başlamayın, zaten unutursunuz. O yüzden bu sene komple matematik ve Türkçe çalışın. Genel Yetenek bölümünden 45+ net çıkarmaya yönelik bir çalışma yapın.

Bir sonraki yıl da genel kültür çalışmaya başlarsınız. Tarih, coğrafya ve vatandaşlık.

Benim çocuğum yoktu, evli ve çalışırken atandım. Her gün akşam 9-11 arası ders çalışıyordum. Kasım-Mayıs arası çalıştım. 90 puan aldım ama benim matematiğim çok iyiydi. 27-28 net yapardım ben.

İnsan inanırsa herşeyi yapar, evet zorlanırsınız ama olmayacak şey değil. Ben atanmama rağmen kariyer mesleklere diktim gözümü, hamile hamile 22 Aralık'ta sınava gireceğim, olursa YDS, Yetki, Yeterlilik sınavlarım olacak minicik bebekle. Yani böyle bir sürü kadın var. Kaynak isterseniz o konularda da yardımcı olabilirim kararınız netleşirse.

Sadece şunu söyleyeyim " Biraz bakayım, olursa olur, olmazsa olmaz" modunda çalışıp, olabilecek bir sınav değil.
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Çok açıklayıcı yazmışsınız. Derdim sadece matematik sözelleri yaparım sorun yok. peki matematik ve türkçe için bu sene başlasam nasıl başlasam bilemiyorum kaynak önerirseniz sevinirim. Ve nasıl bir çalışma tablosu yapmak gerekiyor. Konuları mesela tek kitaptan mı bitirmek gerekir veya çeşitli kaynaklardan mı

Yapabilirsiniz tabiki oğlum 3 yaşındaydı çalışıyordum ve sadece geceleri bakabiliyordum konulara az ağlamadım anlamıyorum diye 32 yaşındaydım birde ve kpss ile meb e atandım vhki yim. Şimdide 2 çocuğum var ve ayın 9 unda şeflik sınavlarına gireceğim inşallah. Yeter ki kendinize inanın. Bu arada ben 2013 yılında 86,5 ile 2. tercihlerde yerleştim yaşadığım ile ve ikamet ettiğim ilçedeki meb e verdiler. Olmayacak diye birşey yok ki tercihlerde nereleri yazmıştım.
Bu arada matematikten 13 net anca yapabilmiştim sözelciyim çünkü. Haftasonu Halk Eğitim Merkezinde açılan kursa gitmeye çalışıyordum matematik için.

Noram çoğu şeyi yazmış

Ben 36 yaşımda 88 aldım 18 yıl olmuştu matematik görmeyeli

Ama bende temel sağlamdı Türkçe vs de iyiydi

Matematik süreklilik istiyor o nedenle onu bu sene çalışıp oturtursan sıkılmadan tekrar yaparsan olur neden olmasın

Ben evli anaokuluna giden çocuklu çalışan bir kişi olarak aldım bu puanı

Mesela hiç haftasonu ders çalışmadım benim şartlarım onu gerektirdi gündüz ders çalışıp gece ikilere kadar iş ile ilgili eksiklerini yaptım vs

Size uyan bir düzen kurum ve çalışmaya başlayın

Yalnız sınava daha uzun Zaman var diye çok yayılmamak gerektiği gibi çok da hızlı gitmemek gerekir süreç uzun ve düzenli çalışmak gerekiyor çabuk yorulmamak bıkmamak lazım

Söz ettiğiniz arkadaş da sererbah sererbah

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Çok açıklayıcı yazmışsınız. Derdim sadece matematik sözelleri yaparım sorun yok. peki matematik ve türkçe için bu sene başlasam nasıl başlasam bilemiyorum kaynak önerirseniz sevinirim. Ve nasıl bir çalışma tablosu yapmak gerekiyor. Konuları mesela tek kitaptan mı bitirmek gerekir veya çeşitli kaynaklardan mı

Bu arada sözelleri yaparım demişsiniz de cidden onlar da zor alanlar

Örneğin vatandaşlıkta ülke ortalaması çok düşük

Sözelim iyi ve 50 doğru yaptım diye seviniyorum mesela 2018 de 13 yanlışım bir de boşum vardı bu da neti azaltıyor

Bir de forumun KPSS yeri var Oraya bakarsanız ne başarı öyküleri var çok motive edici

Yapabilirsiniz tabiki oğlum 3 yaşındaydı çalışıyordum ve sadece geceleri bakabiliyordum konulara az ağlamadım anlamıyorum diye 32 yaşındaydım birde ve kpss ile meb e atandım vhki yim. Şimdide 2 çocuğum var ve ayın 9 unda şeflik sınavlarına gireceğim inşallah. Yeter ki kendinize inanın. Bu arada ben 2013 yılında 86,5 ile 2. tercihlerde yerleştim yaşadığım ile ve ikamet ettiğim ilçedeki meb e verdiler. Olmayacak diye birşey yok ki tercihlerde nereleri yazmıştım.
Bu arada matematikten 13 net anca yapabilmiştim sözelciyim çünkü. Haftasonu Halk Eğitim Merkezinde açılan kursa gitmeye çalışıyordum matematik için.
tebrik ederim bende sözelciyim işte korkum matematik. Aynı durumdayım bende şu an çocuktan dolayı ve çalıştığım için akşamları ders çalışabilirim ancak. Siz nasıl çalıştınız düzeniniz nasıldı

İş yerinde çalışma ortamının varsa
Akşamları video izleyin, gündüz o videodaki konuyla ilgili soru cozun.

Bu arada sözelleri yaparım demişsiniz de cidden onlar da zor alanlar

Örneğin vatandaşlıkta ülke ortalaması çok düşük

Sözelim iyi ve 50 doğru yaptım diye seviniyorum mesela 2018 de 13 yanlışım bir de boşum vardı bu da neti azaltıyor

Bir de forumun KPSS yeri var Oraya bakarsanız ne başarı öyküleri var çok motive edici
Teşekkür ederim cevabınız için. İşte şimdiden bi düzen kurup matematikle başlamam lazım çoğu arkadaş aynı şeyi söyledi zaten. peki siz atandınızmı

Evli, 2 çocuklu ve çalışan biri olarak ben çalıştığım alanda uzmanlık sınavını vermiş ve uzmanlık kadrosunu almıştım. Uzmanlık sınavına girmeden önce KPSS sınavına girdim burada başarılı olunca uzmanlık sınavına girebiliyordum. Yani önce KPSS yi kazandım sonra uzmanlığı. Yapılmayacak şey değil, isterseniz yapılır.

Teşekkür ederim cevabınız için. İşte şimdiden bi düzen kurup matematikle başlamam lazım çoğu arkadaş aynı şeyi söyledi zaten. peki siz atandınızmı

hayır ben atanmadım

ama ben şehir seçtim, alanımda kadro az zaten

başka şehirlere gitseydim 88 ile atanırdım İstanbul vs de dahil

ben hayatımı sil baştan değiştiremedim

benim şehrimde hiç kadro açılması ya da yakın şehirlerde

bir önceki KPSS puanı ile atamada 82 ile atanan vardı mesela bizim şehire

adim adim matematik kitabi vardi, yazarini falan bilmiyorum ama en basitinden baslayip soru cozecek hale getirecek bi sekilde hazirlanmis bi kitapti. matematikten anlamayan bi arkadasim cok faydasini gormustu

X