• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan erkek destek olmaz mı?

Bazı erkeklere her işi beceren kadınlar yaramıyor yemin ederim. Burda bir tanıdığım sizin gibi hem is hem ev hem çocuk koştur koştur herseyi döndürüyordu. Adamdan tik yok. Sonuc: adam kadına "ben seni artık sevmiyorum" diye hem onu hem oğlunu evden attı ve kadın arayışa girdi. Siz herseyi yaparım modundaysaniz bu böyle erkeklere fazla rahatlık verir. Evet iş şartları zor olabilir. Ama çocuklar ikinizin çocuğu ve küçük işler eline yapışmaz. Birde üçüncü cocuk muhabbeti yapıyor. Önce erkek adam gibi varolanlara sahip çıksın 🐒

her koca yardımcı olmalı mecbur ben zaten çocuk doğurmuşum dokuz çarpı üç 27 ay gebelik 40 çarpı 3 120 gün üç ay lohusa toplam 30 ay paşam hiçbirini duymamış birde yardım etmezmiş sebep çalışıyor bende çalışıyorum hem evde hem işte

İkimizde. Bide 3.cünün muhabbetini yapıyor. O yüzden de saydirdim bugün zaten
Eşim de 3. istiyor. Elinden geldiğince destek olan biri ama ben kendime güvenemiyorum. Sen şimdi böyle adama 3. yü yaparsan uyku yüzü göremezsin. Hiç değilse bu konuda ona karşı net ol, sesini çıkar. Sen yorgunluktan stresten hastalık sahibi olup kalkamadığında mı anlayacak?

Yatakta gorev yapmak ne? Koca istiyor diye yorgunluktan geberırken sevısmek mı, veya canım hıc istemezken.
Ben kimsenin boyle Bı gorevı oldugunu dusunmuyorum, karsılıklı ıkı kısı isterse olur boyle seyler.
Buna gorev dıyıp, sevısmek istememeyi görevimi yerine getiremedim gozuyle bakarsan daha cok karsılasırsın boyle durumlarla.

Bır de ucuncu cocuk ıstıyor yazmıssın, umarım ıkı tabak tasıdı dıye mutfağa 'degıstı' dıyıp ilerleyen zamanlarda bunu yapmazsın.

Yatakta gorev yapmak ne? Koca istiyor diye yorgunluktan geberırken sevısmek mı, veya canım hıc istemezken.
Ben kimsenin boyle Bı gorevı oldugunu dusunmuyorum, karsılıklı ıkı kısı isterse olur boyle seyler.
Buna gorev dıyıp, sevısmek istememeyi görevimi yerine getiremedim gozuyle bakarsan daha cok karsılasırsın boyle durumlarla.

Bır de ucuncu cocuk ıstıyor yazmıssın, umarım ıkı tabak tasıdı dıye mutfağa 'degıstı' dıyıp ilerleyen zamanlarda bunu yapmazsın.
Bence 3. çocuğun hatrına o adam tabağı da taşır, çoraplarını kirli sepetine de atar. Hehe. Çocuk olunca eski düzen aynen devam. Bence adam 3. çocuğu konu sahibi onunla uğraşmasın, yorgunluktan sesini dahi çıkaramayacak hale gelsin de rahat edeyim diye istiyor. Bu aklı da kahvehane arkadaşlarından almıştır kesin.

Bence 3. çocuğun hatrına o adam tabağı da taşır, çoraplarını kirli sepetine de atar. Hehe. Çocuk olunca eski düzen aynen devam. Bence adam 3. çocuğu konu sahibi onunla uğraşmasın, yorgunluktan sesini dahi çıkaramayacak hale gelsin de rahat edeyim diye istiyor. Bu aklı da kahvehane arkadaşlarından almıştır kesin.
Cok mantikli yazdıgın.
Ins kanmaz konu sahıbı

Offf zaten çocuk bakmak yeterince zor şayet burda bir konudaki gibi tv açıp çocuğu da önüne oturmuyorsan... üstüne ev işi yemek bir de seks, valla bu ara bana da zor geliyor insan yeri geliyor uyku uyuyamıyor ne cinselliği ya yatağı görünce aklıma gelen tek şey uyku 😴
Gözünüzü seveyim şımartmayın şu adamları ya, çocuk yapmayı biliyorsa eşşek gibi herşeye destekte olacak. Herşeye hem de...

Canım öncelikle şuna cevap vereyim sana bu şekilde hakaret ve küfür etmesi çok büyük yanlış muhtemelen çocukların yanında yapıyor yapmasa bile çocuklar duyuyor en korktuğum şey çocuğumun buna şahit olup böyle bir babayla büyümesi örnek alması böyle bir eş ve baba olması.
Diğeri çocuklar eşya değildir kişiye ait değildir ortak payda orta sorumluluktur ne iş yaparsa yapsın o çocuklarla o da ilgilenmeli.
Eşim çalışıyor hatta evde tek çalışan çocuk yok henüz hamileyim ama ben yemek yaparken domatesi rendeler misin desem yapar evi süpürür müsün desem yapar camda siler boyum yetişmiyor aşkım derim. Kısaca nasıl alışırsa öyle gidiyor. çok şahit oldum herşeyi yaparım ben hallederim onu da yaparım bunuda yaparım derseniz sizin göreviniz gibi algılanır. Şikayet etmek sadece huzursuzluk çıkarır daha başından beceriksiz gibi davranacaksınz :) ama yapamıyorum ama beceremiyorum sen daha iyi yapıyorsun diye vereceksin coşkuyu. Allah yardımcın olsun düzelir mi bilmiyorum birşekilde konuşmanız lazım

Böyle yapıyorsa sen de kendini parçalama öyleyse iş mis diye.
Ne diye kavgaya tartışmaya giriyorsun ki?
Ev leş gibi mi les gibi kalsın.
Çok mu rahatsız oldun seni idare edecek kadar temizle.
Bu saatten sonra onu değiştiremezsin ama sen değiş.

Ayrıca çalışmakla alakası yok hepimizin kocasi çalışıyor bazı kadınlar da çalışıyor sen evdesin diye her iş sana bakıyor diye birşey yok ortada çocuklar var tavuklar varmis bir de. Bu kadar sorumluluğu şahsen almazdım mecbur o da ilgilenecek
Ben eşimi cok çalıştırdım ama esimin kumaşı belli. Basak burcu zaten. Dağınıklığa pisliğe gelemez. 2 gun bulaşıklar durdu geçenlerde kendisin de işi vardı hic ses etmedim mesela hamileyim cok az kaldi doğuma.. baktim makinaya dizmiş çöpü toplamış atmış.
Her işi yapar bazen ben söylerim bazen söylemem
Yapmadığı is yok dikiş bile yapiyor sökük falan olsun sende hata onu rahata alıştırmışsın bide kabalık yapiyor utanmadan.

Bu çok tuhaf bir soru. Çocukları kim istiyorsa diye bir şey yok ki, iki kişi istemezse zaten olmayan bir şey çocuk.

Uyku hapı almadiya adam.
siz öyle diyorsanız benim haddime değil yorum yapmak. ne demek istediğim açık , üstüne izah etmek istemiyorum. Cinsel olarak kim kimi yatağa çekti demediğim aşikar..

Size bizim düzenimizden bahsedeyim.
Hiç doğru düzgün iş bölümü yaptık sayılmaz ama evde bir iş yapılacaksa eşim ve ben beraber yaparız. Ben evde çalışırken o oturmaz, o evde çalışırken de ben oturmam. Muhakkak birbirimize yardıma geliriz. Eğer birimiz yorgunsak diğerimiz “sen git dinlen canım, bu sefer ben halledeyim” der göndeririz.
Et yemeği yiyeceksek eşim yapar, sebze yemeği yiyeceksek ben yaparım. Neden böyle bilmiyorum kendiliğinden böyle gelişti. Sonrasında bulaşığı beraber hallederiz.
Haftasonu genel temizlik yaparız sadece o zaman iş bölümü yaparız. Silme, süpürme, mutfak ve banyoyu paylaşır, aynı anda bitiririz. Cumartesi sabahı tüm iş biter haftasonu bize kalır.
Kimi zaman daha yoğun ve yorgunsa onun yoğunluğunu ben alır rahatlatırım, kimi zaman o benim yoğunluğumu alır, birbirimizin işini kolaylaştırırız.
Eşim eve geldikten sonra oğlumuz yatana kadar hiç oturup kendine vakit ayıramıyor, keza ben de öyle. Onu uyutup beraber oturuyoruz.
Ben oğlumdan dolayı ücretsiz izindeyim o çalışıyor.
Bunları aaa bakın ne kadar harika bir evliliğim ve eşim var diye yazmıyorum, halihazırda zaten böyle olması gerektiğini düşünüyorum. Hiçbir şeye elini sürmeyen hanzoların normal olduğunu düşünmeyin kendinizi sorgulayıp durmayın böyle örnekler de var diye yazıyorum. Ancak böyle adil bir paylaşım olabiliyor. Diğer türlü mutlu bir evlilik olabileceğini düşünmüyorum. Ben de ev işi konusunu bu noktaya getirebilmek için birazcık uğraştım açıkçası. Eşim bir miktar tembellik etmeye eğilimliydi. O elini bir şeye sürmek istemezse ben de asla sürmedim. Bunların sadece kadın görevi olmadığını düşündüğümü ve istemezsem yapmayacağımı, hiç de kendimi mecbur hissetmediğimi biliyor. Gerçekten hiç mecbur hissetmiyorum, zaten sevmem ev işini, o bir salarsa ben pir salarım.
Tabii ev işi yapılacak bu bir sorumluluk bunu kabul ediyorum, fakat evde yaşayan herkesin ortak sorumluluğu, sadece kendi üzerime almayı katiyen reddediyorum.
Yani evde bir düzen oluşması için o da yapmak zorundaydı.
Kendinizi ev işi yapmaya başta kendiniz mecbur hissetmeyin. Yorgun hissettiğinizde yapmayın, dinlenin, canınızdan değerli değil, kendinizi paralamayın. Kısacası kendinize değer verin.
Siz bunları kendi göreviniz olarak görüp üzerinize alırsanız eşiniz de sizin göreviniz olarak görüp seve seve verir. İkinizin görevi olduğunu öyle ya da böyle kabul edecek. Eşler birbirinin hayatını kolaylaştırmak için var.
Bahsettiğim gibi yaşamıyor olsak ve tüm ev yükü bende olsa ne mutlu bir hayat sürebilirim ne sağlıklı ve düzenli bir cinsel hayata sahip olabilirim.
Evet şu an ücretsiz izindeyim, ama sonuçta keyfi olarak izinde ya da tatilde değilim, bir meşguliyetim var ki bana işimden izin verdiler, ben de gündüz çocuk bakımı ile meşgul oluyorum ve bunu dışarıda para kazanılarak yapılan bir iş kadar yorucu buluyorum.
Yani olaya ben evdeyim ev işi bende olmalı gözüyle bakmıyorum. Ama geçici olarak izinde olmasam, tamamen ev hanımı olsa idim ve küçük çocuğum da olmasa idi ev işinin daha fazla bende olması gerektiğini düşünürdüm.
Dediğim gibi önemli olan adil bir paylaşım olması.
Biraz uzun oldu okuyanların gözlerine sağlık.

Allah akıl fikir versin. Kırathane kahvehane gibi yerleri bende sevmiyorum cahil cühela insanların saçma sapan muhabbet döndürdükleri yer. Eşimde gidiyor tam bir barzo oldu 🙄

Eşim ikinci çocuktan sonra iyice elini evden daha doğrusu benimle ilgilenmekten ve bana destek olmaktan çekmeye başladı. Şöyle ki: O çok kınadığı kahveye alıştı bu yüzden çok kavgalarimiz oldu. Azaldı sonrada coronadan dolayı çok şükür kapandı. Ama kahvenin bana göre ona kattığı kötü yanları oldu. Benimle çok çabuk küfürlü konuşabiliyor. Seviyeli tartışma yapmak imkansız öyle bir bağırıyor ki komşulara rezil oluyorum utanıyorum. El iyisi oldu diyebilirim. Yataktaki görevlerimi yerine getirmemi istiyor yorgunluktan bayilirsam duyuyorum arkamdan kızıyor söyleniyor yani bir insanın yemesi uyuması lazım misal ona bile vicdan yaptiricak bana. İki çocukla evin tüm işi bende artı burda bürokrasi çok fazla herşey için mektup gelir cevap istenir onlar bende, alışveriş bende. E ben daha kaç parçaya boluneyim. Ha bahçe aldık bide her sabah ben tavuklari çıkarıp yemi verip bahçeyi sulayacakmisim 4 ve 2 yaşında cocuklarin naziyla

Haftasonu bir kaç saatliğine işe gidiyorum banada değişiklik olsun diye. Bugün iyi geçti pek yorgunda değildim. Temiz bıraktığım eve geldim ufaklık yorganı ıslatmis nevresimleri değiştirdim. Yerleri supururken "hayatım sende sana zahmet çamaşırları atarmisin bide inmişken dolaptan kıyma cikarsana" dedim. Makinamız ve dolabimiz bodrum katında özel yeri var kiracılar orda çamaşır işini hallediyor.

Abartarak bugün pazar hiiiiç bişey yapamam dedi.
Dedim biliyormusun yardımcı olucam diye vaadler ettin ama bir ricam oldu ki en son ne rica ettim hatırlamıyorum bı ton laf ettin hakaret ettin, dünyada çalışan tek erkek degilsin. Ben iki çocukla eskisi gibi cocuksuzken ki gibi daha az yada normal performans sergilemem gerekirken bu leveli çıkardım senin arada sunuda hallediversene bununda alirmisin dediklerini başımda iki çocukla yapınca sorun olmuyor dedim.

Vay efendim kocamın işini yapmak zoruma mı gitmiş. Bide kıro kıro konuşmalar hareketler yani senelerce tanıdığım evlenmek için ailemi ikna ettiğim dünya evine girdiğim adam gitmiş surada hemen hemen iki senedir kabalasan bana hemen yükselen bir adama dönüşmüş. Daha çok şeyler var ama fazlasıyla uzadı konu.

Ben sorumluluklarimi azalticam onada söyledim her ricani yapmamı istiyorsun sen isteyken ama benim gördüğüm tek şey hakaret dedim. Sizin eşleriniz bu konuda nasıl?
Eşim sabah 5 buçukta evden çıkıyor şehir dışında inşaatda çalışıyor eve 6 gibi geliyor.

Evet zor bir işi var ama haftasonu bir ricami yapabilir kendiside bu iki çocukla herseyime koşturuyor demeden acımasızca eleştiriyor ama.
O kahvehanedeki kırolar girmiştir aklına onun. Kadın milletine yüz verme kadın milleti şöyle kadın milleti böyle zihniyetine bürünmüş o

Merhaba benm eşim de sizinki gbi zor sartlarda çalışıyor ve eve çok gergin geliyor evde bana asla yardm etmez ben çalışmıyorum ve resmen evde kölesi oldum beni çalıştırmayan da o çocuğun ihtyaclari için de asla yardımcı değil herşeye ben yetişmek zorundayım aksayan işlerim olursa bana bagirsa cagirsada gülmek zorundayım benm hayatımda böyle....

Adam Avusturya'da yaşıyor ama arkadaş çevresi kahvehaneden, kendini geliştirmekten-yasadigi yere uyum sağlamaktan aciz hemşerilerinden mi oluşuyor?
Ne kadar kötü. Keşke göç ettiği yılki gelişimi neyse geçen senelerde de o olan insanlar yerine biraz gerçek Avusturyalı insanlarla arkadaşlık edinse de azıcık medeniyet öğrense .
Soruya gelince, benim babam fiziksel olarak yorulacagi bir işte haftanın 6 günü calisiyor. Yine de ben kendimi bildim bileli pazar kahvaltısında sevdiği şeyi pişirir,çayı demler, sofra hazır diye bizi uyandırır. Makina öttüyse çamaşırları asar, çamaşırlar kuruduysa alır. Hiç de demez ki 'karim ev kadını, ne yapıyor ki? Evde gelinlik kızım varken bana mı düşer'
Bence hatanin büyüğü esinizde, ama birazi da ona bugüne kadar paşa gibi muamele eden, yardım almasa da yüz parçaya bölünüp eksiksiz yapmaya çalışan sizde

Aynen sorumluluklarinizi azaltin.
Adamin tavri cok kotu ama cok da yogunmus, is beklemek olmaz bence. Ama tabi sizin de caniniza yazik. Mesela tavuklad ve bahce cok mu gerekliydi.
Bizimkiler de kopek istiyorlar, diyorum kendiniz bakacaksaniz olabilir, iste sen de arada bakarsin, yok diyorum bir kere bile yemek vermem (vicdansizca gelebilir ama o is bana kalir biliyorum), ben hayatima bir sorumluluk daha ekleyecek durumda degilim, sinirlarimdayim zaten. Sonra kapaniyor o konu, kendilerine bile guvenmiyorlar cunku.

Back