Çalışan erkek destek olmaz mı?

Mira_88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.379
1.238
133
36
Eşim ikinci çocuktan sonra iyice elini evden daha doğrusu benimle ilgilenmekten ve bana destek olmaktan çekmeye başladı. Şöyle ki: O çok kınadığı kahveye alıştı bu yüzden çok kavgalarimiz oldu. Azaldı sonrada coronadan dolayı çok şükür kapandı. Ama kahvenin bana göre ona kattığı kötü yanları oldu. Benimle çok çabuk küfürlü konuşabiliyor. Seviyeli tartışma yapmak imkansız öyle bir bağırıyor ki komşulara rezil oluyorum utanıyorum. El iyisi oldu diyebilirim. Yataktaki görevlerimi yerine getirmemi istiyor yorgunluktan bayilirsam duyuyorum arkamdan kızıyor söyleniyor yani bir insanın yemesi uyuması lazım misal ona bile vicdan yaptiricak bana. İki çocukla evin tüm işi bende artı burda bürokrasi çok fazla herşey için mektup gelir cevap istenir onlar bende, alışveriş bende. E ben daha kaç parçaya boluneyim. Ha bahçe aldık bide her sabah ben tavuklari çıkarıp yemi verip bahçeyi sulayacakmisim 4 ve 2 yaşında cocuklarin naziyla

Haftasonu bir kaç saatliğine işe gidiyorum banada değişiklik olsun diye. Bugün iyi geçti pek yorgunda değildim. Temiz bıraktığım eve geldim ufaklık yorganı ıslatmis nevresimleri değiştirdim. Yerleri supururken "hayatım sende sana zahmet çamaşırları atarmisin bide inmişken dolaptan kıyma cikarsana" dedim. Makinamız ve dolabimiz bodrum katında özel yeri var kiracılar orda çamaşır işini hallediyor.

Abartarak bugün pazar hiiiiç bişey yapamam dedi.
Dedim biliyormusun yardımcı olucam diye vaadler ettin ama bir ricam oldu ki en son ne rica ettim hatırlamıyorum bı ton laf ettin hakaret ettin, dünyada çalışan tek erkek degilsin. Ben iki çocukla eskisi gibi cocuksuzken ki gibi daha az yada normal performans sergilemem gerekirken bu leveli çıkardım senin arada sunuda hallediversene bununda alirmisin dediklerini başımda iki çocukla yapınca sorun olmuyor dedim.

Vay efendim kocamın işini yapmak zoruma mı gitmiş. Bide kıro kıro konuşmalar hareketler yani senelerce tanıdığım evlenmek için ailemi ikna ettiğim dünya evine girdiğim adam gitmiş surada hemen hemen iki senedir kabalasan bana hemen yükselen bir adama dönüşmüş. Daha çok şeyler var ama fazlasıyla uzadı konu.

Ben sorumluluklarimi azalticam onada söyledim her ricani yapmamı istiyorsun sen isteyken ama benim gördüğüm tek şey hakaret dedim. Sizin eşleriniz bu konuda nasıl?
Eşim sabah 5 buçukta evden çıkıyor şehir dışında inşaatda çalışıyor eve 6 gibi geliyor.

Evet zor bir işi var ama haftasonu bir ricami yapabilir kendiside bu iki çocukla herseyime koşturuyor demeden acımasızca eleştiriyor ama.

Son düzenleme:
Başlığa göre cevaplayayım:
Bi çocuğumun anasıyım, kocamın değil; "Herkesin eli ayağı var, herkes kendi kçını toplasın" modundayım ve bu modum çalışırken de böyleydi, işten ayrıldıktan sonra da böyle, eşim de çalışmasına devam ediyor.

Çocuğu baba evinden getirmedim, ortak sorumluluğumuz var, çocuğun ihtiyaçları için de babalık görevini yerine getirmek-varlık göstermek zorunda bunu benden önce zaten evladı için yapmalı, evin ihtiyaçları için de evde yaşayan her insan gibi temizliğine bilmem neyine katkıda bulunmak zorunda. Bulunamayacaksa, bir iş bölümü yapıldıysa da var olan temiz düzeni "Korumak" için özenli davranmak zorunda, bu eşi saymanın da bir göstergesi.
Biri temizler-toplar-düzenler, öbürü yer-mçar, böyle hayat tek kişinin sırtında yürüyecekse bunun adı "Eş" olmak değil, "Hizmetçilik" oluyor.

Ne iş yaparsa yapsın elinden geldiği kadar size yardım etmek zorunda,ha yapmıyorsa ona karşı olan görevlerinizi bir süre aksatin derim,eleştiren kocayida bende elestiririm kendini mükemmel sanmasın.

Karşındaki adamda vicdan merhamet olacak bizde herhangi bi iş bölümü yok ama iki çocuk uyuyana kadar totomozu yere koymak da yok resmen, sonra paydoss deyip beraber oturuyoruz.

Senin eşine anlatmak zor sanki

Magandalasmis iyice terbiyesiz herif herseyi sen yapacaksan hazir cocugu da yapmissin onu koca.diye ne yapacakmissin?soyledin mi kuzum kahveden sonra degistin kendine gel bu halinle.evlenmedim ben senin diye ?bagirmalar kufurler yok daha neler neler bu ne seviyesizlik

Eskiden herseye yetişmeye çalışırdım o zaman hersey mükemmel olsun diye uğraşırdım. Şimdi çocuklar var öyle hersey ietedipim gibi olmasa da olduğu kadar diyorum yormuyorum kendimi.

Gece geç yattık ufaklık zor uyudu 11 de kalktım kahvaltı hazırladım eşim her yeri süpürdü bende sildim sonra kahvemizi içtik.

Zor da olsa iş bölümü yapın yada herseye yetmeye çalışmaktan vazgeçin. Eşinin bir pazarı var ama evdeki hanımların bir pazarı bile yok maalesef.

Çalışıyor diye sende hizmetçilik yap oldu canım hayat karşılıklı tabiki destek olması lazım yeri geldimi bulaşığıda yıkıycak yok öyle herkes çalışıyor

Kocanısadece sperm donörü mü?
Gitsin sperm bankasına sperm versin hem de para alır
Ayrıca kendi işini kendi yapsın anasının evinde değil

eli ayağı var güvenmeyen evlenmesin
Bir asalakla yaşıyorsunuz

oh çoğalayım ama bakmayayım başka canım başka arzun var mı?

bu adamla kim sevişirki insanın sevgisi saygısı biter asalak

Ciddi ciddi sevişirken uyuya mı kalıyorsunuz? Size çok üzüldüm. Eşiniz yaymış bir yerlerini ne güzel. Hayır efendim karı koca olmak da bu değil. Evlendiğimizden beri çalışmadım, eşim sabah 4.5 da uyanıp, gece 1'de geldi yeri geldi. Yine de evde balkon yıka, çiçeklerle uğraş, akşam yemeği, ufak tefek toplama işlerine her zaman girdi. 2 çocukla siz robot musunuz yeter deyin. Yardımcı alın olmadı elini kaldırsın. Bir de laf ediyor böyleleri karılık bekliyor ya deli oluyorum.

Ya bu erkekleri nasil alistiriyorsunuz analari nasil egitiyor bilmem! Yiyecegin kiymayi da bi zahmet cikar be pasa? Sanki yemek yap dedik.

Masallah esinis gercekten anlayisli biri belli

Benzer durumdayız. Benim şu anki durumum, evde oğlum ve ben yaşıyormuşuz gibi davranmak ve mecburiyet dışında tek kelam etmemek. Anlatmaktan, öğretmekten yoruldum. Bugün "suratını daha kaç ay asacaksın" diye sordu mesela. "aaa sen evde miydin hiç farkında değilim. Oğlum bak bu baban" dedim. Küstü gitti. Koca koca adamlara bu yaştan sonra insanlık öğretilmiyor. Taktikle, yöntemle olacak iş değil. İçiniz rahat ediyorsa salın yapmayın iş. Asgari ölçüde hayatta kalacak kadar iş yapın. Benim gibi içiniz rahat etmiyorsa da yok sayın adamı.

Cinsellik konusunda da ben gayet net şekilde istemediğimi söylüyorum. "bana günlük hayatta eş, yoldaş olmayan adama yatakta eşlik yapamam. Camış gibi yatmıyorum senin gibi, yorgunum. İşleri paylaş seks için halim kalsın. Aksi halde halim kalmıyor kusura bakma" diyorum. Ki gerçekten kalmıyor.

Kadın olduğumuzu, insan olduğumuzu hissettirmeyen adamlara kadınlık yapmaya lüzum yok. Geri zekalı değilse ne istediğinizi neye ihtiyaç duyduğunuzu anlıyordur gayet. İşine gelmiyordur yapmak. O halde kendinizi yormaya gerek yok. Farz edin boşandınız teksiniz çocuklarla. Seks de yok haliyle. Gitsin kahvede dişi sararmış arkadaşlarıyla çiftleşsin. Tövbe ya.

Kafası mı geri ? işler yetişmiyor kendisi de gece gündüz çalışıyor neredeyse , 3. çocuğu nasıl yapacakmış ?
Bence geri olan kafası değil. Zekâsı.

Alt kattan birşey alip gelmek mi zor... iki saat dırdır etmek mi dense...

Dırdır etmek derim.

Insaf ve vicdan diliyorum sadece.

Her iki taraf da yoruluyor.

Sen çalıştın ben çalışmadın, sen yaptın ben yapmadım gibi küçük hesaplarla evlilik yürütme çabasını anlamıyorum.

Eşimle hiçbir zaman iş saymayiz. Yüküm fazlaysa söylememe gerek yoktur zaten. Elinden geleni yapar.

Onun işi çoksa ben elinden alırım yardım ederim. Yükünü azaltmaya bakarım.

Bunun için aslinda zeki de olmak gerekmiyor.

Insaf ve.merhamet yeterli.

Ve bakıyorum da kadınlara karşı insaf ve merhamet yetmezliği sendromuna yakalanan her 100 bireyden 100ü de o kadının eşi oluyor.

Herkes üstüne düşeni yapacak ben bunu bilir bunu söylerim gerisi bana ters. Sizde bunu yapın derim daha az üzülüyor insan

Hala o tavuklara bakacak mısınız? İki çocuğum varken asla tavuk alınmasına izin vermezdim. Ayrıca tavuk bakmak yem ver su ver ile bitmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…